Ovatko Halloween -piilolinssit vaarallisia silmillesi ja missä tapauksissa?

Oletko jo valmistautunut tulevaan Halloweeniin? Kammottava puku ja siihen sopivat asusteet ovat välttämättömiä joka vuosi 31. lokakuuta, jolloin nuoret ja vanhat juhlivat pyhäinpäivää edeltävää iltaa. Paljon hauskaa, makeisia, luovia Halloween-pukuja ja meikkejä sekä jännittäviä kokemuksia lupaa kauhufestivaalin myös tänä vuonna. Vaikka tämä saattaa kuulostaa hauskalta, se voi muuttua kammottavaksi olentoksi itse asiassa hieman vaaralliseksi terveydellesi. Vaarana on, että ostat usein halpoja Halloween -piilolinssejä, joihin sinulla ei ole lääkärin määräystä. Älä tee tätä virhettä, sillä pelottavat linssit voivat vaikuttaa pysyvästi näkösi. Seuraavassa kerromme asiasta, joka kannattaa tietää. Pysy kanavalla…

Voivatko Halloween -piilolinssit vahingoittaa näköäsi??

Halloween piilolinssit silmien terveys silmät terve

Käytätkö koristeellisia piilolinssejä Halloweenina? Onko tämä hyvä idea?

Halloween -piilolinssit silmät terveitä vinkkejä

Mitä Halloween -piilolinssit oikeastaan ​​ovat?

Halloween -piilolinssit tunnetaan myös kosmeettisina tai koristeellisina piilolinsseinä, jotka muuttavat silmiesi ulkonäköä. Joten nämä linssit voivat saada silmäsi näyttämään erilaisilta eri tavoilla, oppilaan värin tai muodon muuttamisesta pelottavien sarjakuvaefektien luomiseen. Yleisiä esimerkkejä ovat pimennetyt piilolinssit, mustat skleraalilinssit, kissan silmä ja zombie -silmälasit. Tällaiset Halloween -piilolinssit voivat olla reseptillä tai ilman.

Kammottavia värillisiä linssejä käytetään usein Halloweenina, mutta kuinka vaarattomia ne ovat??

Halloween -piilolinssit silmälinssit ostavat terveet silmät

Halloween -värisiä piilolinssejä mainostetaan usein leluina muotiliikkeissä, verkkokaupoissa, kauneussalongeissa ja huumekaupoissa, mutta silmälinssejä ilman reseptiä ei suositella ja se on jopa laissa kiellettyä joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa, Australiassa, ja Uusi -Seelanti. Piilolinssit ovat kuitenkin lääkinnällisiä laitteita, ja niitä voi ostaa turvallisesti silmälääkäristä, verkossa tai postimyynnillä voimassa olevan reseptin mukaan.

Silmälääkärit varoittavat, että pelottavat Halloween -piilolinssit voivat aiheuttaa sokeuden

Halloween -piilolinssit tehokkaat päivittäiset linssit terveet silmät

Mitä vaurioita Halloween -piilolinssit voivat aiheuttaa??

Yhdysvalloissa on laitonta ostaa piilolinssejä ilman silmälääkärin reseptiä. Linssien käyttäminen ilman silmälääkärintutkimusta voi aiheuttaa silmävaurioita ja joissakin tapauksissa jopa sokeuden. Joten Halloween -linssit voivat aiheuttaa hankausta, sarveiskalvon haavaumia ja kivuliaita bakteeri -infektioita, kuten keratiittia. Tällaisten vammojen hoito voi vaatia silmäleikkausta, kuten sarveiskalvonsiirtoa. Ja valitettavasti hoito ei aina toimi.

Upeat piilolinssit voivat saada sinut näyttämään viileältä yönä Halloweenina, mutta näön menettäminen voi olla elinikäinen kauhutarina.

Piilolinssit, joita myydään verkossa ilman lääkärin reseptiä, eivät ehkä ole lääketieteellisesti hyväksyttyjä ja siksi vaarallisia 

Halloween -piilolinssit päivittäiset linssit koristeelliset linssit värilliset linssitHalloween -piilolinssit päivittäin kertakäyttöiset koristeelliset linssit

Milloin Halloween -piilolinssit ovat turvallisia silmiesi terveydelle?

Piilolinssit ovat lääkinnällisiä laitteita, ja silmälääkäri tai optikko määrää ne. Yhdysvalloissa on ollut laitonta myydä piilolinssejä kenelle tahansa ilman reseptiä vuodesta 2005. Liittovaltion laki luokittelee kaikki piilolinssit lääkinnällisiksi laitteiksi ja rajoittaa niiden jakelun lisensoiduille silmälääkäreille.

Koristeelliset piilolinssit ovat kuitenkin lääkinnällisiä laitteita

Halloween -piilolinssit päivittäin koristeelliset linssit, mustat

Piilolinssit ovat vapaasti saatavilla Saksassa, eivätkä ne vaadi reseptiä. Silmälääkärin tutkimus on kuitenkin erittäin suositeltavaa ennen ensimmäistä ostosta. Tutkitaan, kestävätkö silmäsi lainkaan piilolinssejä, ja vasta sitten määritetään linssin koko ja tyyppi. Sitä ei kuitenkaan suositella ihmisille, joilla on usein silmätulehduksia, vakavia allergioita ja kuivia silmiä.

Silmälääkärin määräämät piilolinssit voivat aiheuttaa vammoja ja infektioita. Siksi on erittäin tärkeää, että luet linssien asianmukaisesta hoidosta. Puhdistamattomat ja desinfioidut piilolinssit lisäävät silmäinfektion riskiä.

Lääketieteellisenä laitteena silmälääkäri tai optikko on määrännyt piilolinssit

Halloween -piilolinssit Päivittäiset piilolinssit silmien pitämiseksi terveinä

Älä esimerkiksi koskaan nuku linssien kanssa, joita ei ole erityisesti suunniteltu sille. Joillekin Halloween -piilolinsseille maalatut mallit voivat tehdä linssistä paksumpia ja kovempia aiheuttaen silmävaurioita. On tärkeää käydä silmälääkärillä varmistaaksesi, että tällaiset linssit sopivat silmillesi.

Upeiden piilolinssien käyttäminen Halloweenilla voi olla vaarallista silmillesi

Halloween -piilolinssit päivittäiset linssit silmät terveet

Johtopäätös

Jos haluat ostaa Halloween -piilolinssejä, hanki ensin silmälääkäri tai optikko. Varmista seuraavaksi, että ostat Halloween -pukuasi vastaavat linssit valtuutetulta jälleenmyyjältä ja varmista, että linssit vastaavat reseptisi kuvausta. On mahdollista, että tarkistamattomien verkkokauppojen koristeelliset värilliset linssit eivät ole lääketieteellisesti hyväksyttyjä tai ne eivät ole pakattu oikein eikä ne ole sopivan kokoisia tai muotoisia silmillesi. On tärkeää, että olet tietoinen kaikista mahdollisista riskeistä.

Kissaksi muuttaminen voi myös piilottaa riskejä silmillesi

Halloween-piilolinssit päivittäiset linssit silmät terveet Halloween-meikki kissan silmät

Korostatpa Halloween -pukua pelottavilla värillisillä linssillä tai et, tärkeintä on, että nautit pelottavasta festivaalista vaarantamatta omaa terveyttäsi. Ole järkevä ja pidä hauskaa sen tekemisessä! Hyvää Halloweenia!

Ole järkevä ja nauti pelottavasta festivaalista vaarantamatta silmäsi terveyttä!

Halloween-piilolinssit silmät terve Halloween-meikki musta valkoinenHalloween -piilolinssit pelottavat päivittäiset kertakäyttölinssit Halloween -piilolinssit Halloween -koristeelliset linssitHalloween-piilolinssit päivittäiset linssit koristeelliset linssit Halloween-meikki Halloween -piilolinssit päivittäin kertakäyttöiset koristeelliset linssit silmien terveydelle Halloween -piilolinssit asettavat päivittäiset koristeelliset linssitHalloween-piilolinssit päivittäin koristeelliset värilliset linssit Halloween-meikki Halloween -piilolinssit päivittäiset kertakäyttölinssit koristeelliset linssit terveet silmät Halloween -piilolinssit päivittäiset linssit koristeelliset linssit valkoiset linssit Osta Halloween -piilolinssit, päivittäiset linssit, värilliset linssit