A stressz okozhat hasi zsírt?

Úgy gondolja, hogy a stressz fontos szerepet játszik a hasi zsír felépítésében? Tudom, hogy nehéz elfogadni ezt a tényt, de ez igaz. A ma hozzáférhető számos fogyókúrás termék között megtalálható a testzsír leadásának minden és minden végső megoldása, amelyek a kortizol elnyomásával megakadályozzák a súlycsökkenést. Először is tudnia kell a kortizolról.

Stressz okozhat hasi zsírt?

Ezért ma ebben a cikkben a stressz és a hasi zsír kapcsolatáról beszélünk.

Stressz okozhat hasi zsírt

A kortizol definíciója:

A kortizol nem más, mint egy szteroid hormon, amelyből a mellékvese a stresszre válaszul árad. Glükokortikoidnak minősül, amely a vércukorszintet növelő hormon. Miután a szervezet rendkívül stresszes, vagy akár súlyos helyzetbe kerül, a szervezet kortizolt hoz létre, amely felkészíti a rendszert a harcra vagy a repülésre adott válaszra a veszély életétől függően..

A harcban vagy menekülésben szerepet játszó kortizol válaszol arra a fiziológiai hurokra, amely a testedet a veszélyek elleni küzdelemre fejti ki, különben az életedért fut. Amint a kortizol túl sokáig túl magas, növelheti a hasában megfogott zsír mennyiségét, és nevezze zsigeri zsírnak. Mivel a stressz hatására megnő a kortizol, össze kell kapcsolnia az étrendet a stresszkezeléssel, hogy csökkentse a kortizolból származó túlsúlyt.

A stressz típusa azonban változhat, ráadásul nem minden stresszes helyzetben van szükség fokozott vércukorszintre. Testi, érzelmi, vagy egyéb mentális stressz, vagy akár a testre gyakorolt ​​stressz, amelyet szigorú edzés okoz, különben egy iszonyatosan alacsony kalóriatartalmú étrend aktiválhatja a kortizol kibocsátását. Annak érdekében, hogy a jelenlegi élet hajlamos legyen ilyen hizlalásra a stabil stressz kiváltó tüzeléssel, a határidő lejárta előtt a közeli közlekedési eseményekhez, nem ritka, hogy a kortizol szintje rendellenesen magas marad. A szervezet egyáltalán nem kap esélyt arra, hogy a stresszes esemény elmúltával később relaxációs reakcióval visszaálljon, mivel rögtön utána újabb stresszes esemény következik be.

A kortizol és a súlya közötti kapcsolat?

1. Ezek a régóta emelkedett kortizolszintek számos, nem hasznos mellékhatáshoz vezethetnek, többek között:

  • A vércukorszint eltérése
  • Javított hasi zsír
  • Kiváló vérnyomás
  • Csökkent immunválasz

2. A kortizol felgyújtja a testet, hogy további zsírt égessen el, és megépíti azt a többletenergiát, amely megszerezhető ahhoz, hogy elmeneküljön a veszélytől, amely a csatát okozza, különben a repülési reakció az eredeti helyen.

3. A stressz az egyszeri egészséges perifériás zsírt káros zsigeri zsírrá (a hasában lévő zsír, amely a szerveket körülveszi) zsírrá változik, amely növeli a duzzanatot és inzulin csatát a szervezetben. Ez a hasi zsír több kortizolhoz vezet, mivel magasabb enzimkoncentrációval rendelkezik, amely a mozdulatlan kortizont erőteljes kortizollá alakítja.

4. Még mindig sokan válaszolnak a stresszre, ami a kortizol előállítását jelenti a több bevitel, valamint a szénhidrátban magasabb élelmiszerek fogyasztásával. Ez súlygyarapodáshoz vezet, nem maga a kortizol az oka. Ezenkívül azok a tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy a kiemelkedő kortizolszintek a hasi zsírok magasabb szintjeihez kapcsolódnak, nem szolgáltak bizonyítékkal arra, hogy fenntartsák azt az elképzelést, hogy a kortizol visszatartása elősegítené a szervezetnek a zsír eltávolítását.

5. A feszültségreakció rövidre zárása olyan egyszerű lehet, mint minden nap elragadó kikapcsolódási idő. Hagyja, hogy a test teljesen nyugodt állapotba kerüljön a jóga, a meditáció és a naplóírás során, különben további technikák csökkentik a stresszt, csökkentik a kortizol termelést, és hosszú távon megszabadulnak a stresszhez kapcsolódó fogyasztástól, valamint a kegyetlen körtől, amely tömegnöveléshez vezet.

Tehát a lapos has elérése érdekében tartsa távol magát a stressztől, ha diétával és gyakorlatokkal javítja az életmódját.