17 hetes terhes: tünetek és a baba fejlődése

A 17 hetes terhesség a következő szakasz, amellyel egy nőnek meg kell küzdenie. Az élmény új, és a test is hajlamos megmutatni minden új változást. A szervezet foglalkozik azzal a ténnyel, hogy terhes, és segít ennek megfelelően alkalmazkodni. A reggeli rosszullét lecsökkent volna, és egy kicsit aktívabbnak látná magát. A meditációra és a jógára támaszkodhat a nap megkezdéséhez.

17 hetes terhes

Tartalomjegyzék:

 • Mi várható & Gondolj || Jelek és tünetek || Magzati fejlődés ||
 • Tevékenységek || Diéta és testmozgás || A baba és a has mérete ||
 • Baba helyzet || Ultrahang || Hogyan lehet leküzdeni a stresszt ||
 • Orvosi vizsgálatok és vizsgálat || Tippek és óvintézkedések || Ellenőrző lista ||

Mi várható & Gondolj erre a 17. terhességi hétre?

A baba 17 hetes terhesen azt jelenti, hogy a harmadik hónapban van, körülbelül 3 hetes terhes. Ez a második trimeszter.

Észre fogja venni, hogy a teste végre megnyugodott, és így egészségesebb életmódot folytathat, ami egyébként nagyon nehéz volt a fáradtság és a betegség miatt. A terhesség 17. hete jó alkalom arra, hogy most kezdje el tervezni a baba életterét, vagy kezdje el vásárolni a baba ruháit, ha még nem vásárolta meg ezeket, mert most a baba teljesen kifejlett nemi szervei segítségével meg tudja határozni a baba neme lehetővé teszi először a jövő tervezését, amely nem jár szeszélyekkel.

Baba 17 hetes terhesen: jelek és tünetek:

Íme néhány tünet, amelyet 17 hetes terhesen tapasztalhat. Számos testváltozás következik be, valamint a baba fizikai alakjának változása. Íme néhány változás a testben, amelyeket tudnia kell.

1. A derékvonal növelése:

Ahogy a baba nőni fog ezen a héten, a derékvonala tovább bővül. A korábban kialakult kis dudor tovább fog terjeszkedni, ami jelentős lesz, lehetővé téve, hogy megtudja, milyen gyorsan nő a baba. A derékvonal nőni fog ahhoz, hogy támogassa a baba növekedését. Általában kellemetlen érzés érződik a csontnövekedés miatt, így a baba rúgni kezd, amikor a baba lába tovább nyúlik.

Ekkor a baba karja nőni fog, ami arányos lesz testének méretével. Ezekben az időkben előfordulhat, hogy a ruhája már nem illik hozzád, ezért befektetned kell az új kismama ruhába, ami jó ötlet lesz. Ha ebbe fektet be, az elkövetkező hónapokban minden alapvető igényét kielégítheti, de kövesse az egészséges étrendet, amely megakadályozza a nagyobb súlygyarapodást..

2. A mell méretének növekedése:

A mell mérete tovább fog növekedni, mivel a baba is növekszik. Minél nagyobb és egészséges a baba, annál több táplálékra van szüksége; ezért a mellei addig nőnek, amíg a baba az anyaméhben van. A mellméret növekedése repedést okozhat a mellbimbók körül, ami fájhat, de az egyszerű hidratálás megoldja ezt a problémát.

Annak érdekében, hogy minden jól működjön az Ön számára, és hogy legyőzze a striákat, amelyek a baba születési ideje alatt keletkeztek, viseljen kényelmes melltartót, amely megfelel a mellméretének, és lehetővé teszi, hogy jól lélegezzen. A jobb eredmény érdekében olívaolajjal vagy E -vitaminnal kell elmennie a masszázsba. Alapértelmezés szerint; a mellvénája megmutatja, hogy jól van, ha nyilvánvalóvá teszi a terhességet, ami lehetővé teszi, hogy ne érezze magát a stresszből. A szülés során kialakuló tünetek természetesen elmúlnak, és a fájdalom leküzdésének egyetlen módja a jégcsomagok és a hűtőtáskák alkalmazása. A fájdalmat több víz fogyasztásával gyógyítják. A legjobb ötlet egy laza melltartó viselése, amely segíti a mellszövetek ellazítását azáltal, hogy több teret enged a légzésnek.

3. Álmatlanság:

Ebben a szakaszban könnyen elfárad, és nehezen alszik el. Ilyenkor, éjszaka, furcsának tűnsz, ha a mennyezetre nézel, és aggódsz a jövőbeli életproblémák miatt. Emellett érezni fogja a fájdalmat és a kényelmetlenséget, ahol küzdhet a megfelelő alvási helyzet megszerzéséért. Az egyetlen legjobb módja annak, hogy legyőzze ezeket a problémákat, ha vigyáz az egészségére, és ötleteket kér másoktól, akik már tapasztalták ezt.

4. Fáradtság:

Amikor van időd, próbálj meg lazítani és csökkentsd a munkát. A munkavégzés és a másokról való gondoskodás már nem lesz az Ön kiváltsága, ezért az alvás csak a legjobb megoldás, amely megőrzi egészségét az elkövetkező néhány hónapban. Ha Ön dolgozó személy, vegye ki a szülési szabadságot körülbelül hat hónapra, ami elengedhetetlen.

5. Stretch Marks:

A terhesség 17. hetében a méh falai túlnyúlnak a képességein, és így a baba túl fog nőni a tűréshatáron, mivel napról napra alkalmazkodnia kell hozzá. Ha a teste nem kompatibilis ezzel a beállítással, striák alakulnak ki az alsó hasban. Hatékony módon lehet leküzdeni ezeket a jeleket a krémek és olajok használatával, amelyek hidratálják a bőrt, annak ellenére, hogy a bőr kihúzódhat a belső rétegekből. Az olajok használata sokat segíthet Önnek, és használhat Aloe Verát vagy E -vitamint is, hogy ugyanazokat az előnyöket kapja.

A baba magzati fejlődése 17 hetes terhesség alatt:

1. Baba mérete:

A magzat mérete ezen a héten tovább nőtt; ezen a héten a baba egész fél hüvelykre nőtt, így a baba mérete pontosan 5 hüvelyk, ami tökéletes a fejlődésükhöz. A baba növekedése ezen a ponton kissé megáll, és teret enged a baba belső szerveinek további fejlődésének. A baba ezen a héten történő növekedése miatt a gyomor mérete is jelentősen megnő.

A baba ezen a héten számos további fejleményen megy keresztül, de ez hasonló a 16. héthez. Összességében nincs sok következmény ezen a héten, a baba csak tovább nő, és a belső szervek tovább fejlődnek. Néhány ilyen fejlemény:

2. Tüdő:

Ebben a szakaszban a baba önállóan lélegezhet, és belélegezheti és kilélegezheti a körülöttük lévő magzatvizet. A terhesség 16. hetében a tüdő teljes fejlődésben lesz, ami a test legfontosabb része, amely a szívhez és az agyhoz kapcsolódik. A tüdő az alapvető szervek, amelyek a terhesség 16. hetében fejlődnek ki. A hét végén a tüdő nagyobbra tágult, mint korábban, és a baba végre megértette a belégzés és kilégzés teljes folyamatát.

3. Zsír:

Ezen a héten a baba bőrén zsír kezd kialakulni alatta, ami olyan, mint a szigetelés, amely miatt a baba kényelmesnek és melegebbnek érzi magát. Az ebben a szakaszban kifejlődött zsír táplálkozás és erőforrásként fog működni, ahogy tovább nőnek. A zsír védi a baba csontjait is, amelyek ekkor még lágyak. A zsír biztonságban és egészségben tartja a babát. A túl sok zsír azonban káros a baba szívére is, amely még törékeny. Legyen tehát óvatos azzal, amit eszik, mert bármit is fogyaszt, a baba nagyban befolyásolja.

4. Vizuális érzékelők:

A baba vizuális érzékelői is javulnak ezen a héten, így a baba rendkívül érzékeny a fényre. A 16. héten még láthatja, hogy a baba eltakarja a szemét, ha ultrahangon keresztül fényes fénybe kerül. Mivel a vizuális érzékelők fejlesztés alatt maradnak, a baba kényelmetlenül érzi magát a fény miatt. Ezt tartják a fontos szakasznak, mivel a baba szeme elkezd fejlődni a látáshoz. A vizuális érzékelők a terhesség 8. hónapjában tovább fejlődnek, ekkor a baba teljesen kifejlődött és készen áll arra, hogy egy hónap múlva a világra jöjjön.

5. Orr:

Az orr fejlődése lehet az a különleges fejlődés, amelyen a baba ezen a héten átesik. Az orr a test létfontosságú érzékszerve, és segíti a babát a különböző szagok felismerésében. Az orrmelléküregek kinyílnak, így a csecsemő most belélegezhet és kilélegezhet az orrából, és különféle szagokat is belélegezhet, amelyek korábban egyáltalán nem voltak lehetségesek a pici számára. Még a legkisebb fejlemények is a méhében fontos lépcsőfokok ahhoz, hogy gyermeke szembe tudjon nézni a világgal, amikor megszületik.

6. Mozgás:

Általában ebben a szakaszban érezheti a csecsemő cselekedeteit, mivel ez az a szakasz, amikor a baba elkezd mozogni a terhesség 16. és 20. hetében. Szerencsés lesz érezni a baba mozdulatait, és ez akkor fordul elő, amikor megpróbálják benyomni az őket körülvevő teret.

17 hetes terhes tevékenységek:

Ezen a héten a tevékenységek nagy részét korlátozzák a hasi dudor miatt, és előfordulhat egy másik helyzet is, amikor a legtöbb időt a mosdóba kell töltenie a megnövekedett vizelés miatt. Nagyobb éhségérzetet érezhet az étvágy iránt, és így a legtöbb időt a konyhában kell töltenie, hogy ételt keressen. Ebben a szakaszban erősen ajánlott az ellenőrzés és a vizsgálat. Próbáljon olyan gyakorlatokat végezni, amelyek biztosítják a jó alvást és az egészséges táplálkozást.

Diéta és testmozgás a 17 hetes terhes nők számára:

Diéta:

1. Gyümölcsök és zöldségek:

Ha gyümölcsöt fogyaszt, akkor egészséges lesz, mivel alapvető tápanyagokat tartalmaz, amelyek hosszú utat tesznek meg az anyaságban. Igyál elegendő vizet, amely hidratál, és kényelmesen tartja a bélmozgást. Érdemes zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, például banánt, narancsot, almát, babot és néhány zöld zöldséget.

2. Nyers élelmiszer:

A nyers ételek fogyasztása segít megőrizni azokat a tápanyagokat, amelyek elvesznek a forralás során. A vitaminok szedése segít visszaszorítani az étvágyat, így megengedheti magának az egészséges gyümölcsök és ételek fogyasztását.

3. Víz:

Ebben a szakaszban nem szabad figyelmen kívül hagyni a hidratálást, mivel egy másik élet van benned, legyen az ikrek vagy hármasok. A víz elengedhetetlen folyadék, amely segít megőrizni a károkat azáltal, hogy egészséges marad, és ezáltal megakadályozza a túlsúlyt.

4. Kalcium:

A kalcium kulcsfontosságú termék gyermeke fejlődéséhez. A gazdag kalciumforrás biztosítja a fogak és csontok egészséges fejlődését. A kalcium valóban egy mega élelmiszer, amelyet az orvosok írtak fel az idők hajnala óta. Minden tejtermék, például joghurt, sajt és tejszín gazdag kalciumban, és hetente kétszer fogyasztható, de nem több.

5. Csirke:

A sovány hús nagyon jó a terhesség idején, mivel nemcsak fehérjét biztosít, hanem segít felgyorsítani az anyagcserét és az energiát. Szigorúan kerülje a tenger gyümölcseit és a sertéshúst, mivel ezek befolyásolják a baba egészségét, de a csirkefogyasztás valóban egészséges lesz.

Feladatok:

Ez idő alatt a legjobb gyakorlat a hasizomra és a medencére összpontosítani, és jobb testtartást szerezni. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakorlatot az Ön számára.

1. Hasbővítés:

Hajtsa össze a lábát, és támassza meg a hátát a falnak. Tegye a kezét a térdhajtogatásokra, és kezdje el az orrán belégzést azáltal, hogy közelebb hozza a hasát a testhez. Folyamatosan kapaszkodjon, és 5 másodperc múlva lélegezzen ki. Ismételje meg ezt ötször. Ismételje meg 5 kört.

2. Alvás nyújtás:

Feküdjön a hátoldalára úgy, hogy a kezét a mennyezet felé helyezi az ellenkező oldalon. Ismételje meg ezt az eljárást ötször, csak a helyek megváltoztatásával.

3. Úszás:

A terhesség 17. hetében a gyors súlygyarapodás striák kialakulásához vezethet, amint azt mondták. Ezt könnyedén ellensúlyozhatja, ha az úszást választja fogyókúrájaként, és fenntartja az egyenletes súlygyarapodást.

4. Séta:

A terhesség minden hónapjában a gyaloglás lesz a legmegbízhatóbb gyakorlat. Nem csak rugalmassá tesz, hanem a testedet is aktív marad.

5. Gyomorbeállítás:

Lélegezzen az orrával, és tartsa vissza a lélegzetét néhány másodpercig. Próbálja beállítani a súlypontot, ami megkönnyíti a munkát a következő hónapokban, amikor a dudor növekszik.

Mekkora a baba és a has?

A 17 hetes terhes baba mérete a tenyér mérete. Súlya legalább 5 uncia, és körülbelül 5 hüvelyk hosszú lenne. A baba most szopni és nyelni fog. Nem lenne több véletlen szívverés, és az agya szabályozza a szívet. A túlélési reflexek közül sok már megtanult, és a baba sokkal fejlettebb, mint valaha. A hasa most nagy lesz, elég ahhoz, hogy mindenki észrevegye.

Baba helyzet 17 hetes terhesen:

A baba most egyenes nyak- és fejpózban lesz. Ujjai kifejlődtek volna, és valószínűleg befejezik a szopását és a lenyelését. Rendszeres szívverése lesz, 140-150 körül, és már érezni fogja a baba mozgását.

17 hetes terhes szex közben:

Bár lehet, hogy az intimitás nem éppen a tányérodon van, amikor minden őrült történik, azonban a pároddal való beszélgetés csodákat tehet számodra. Azonkívül, ha eltereli a fejét a stressztől, ami levezet, semmi sem működik jobban, ugye? Természetesen aggódik gyermeke miatt, de nincs rá szükség, mivel a zsák egész idő alatt jól védi őt.

17 hetes terhes ultrahang:

Mostanra a baba gumis porcai csonttá változnak. Az ultrahang megmutatja, hogyan híz a baba. Megmozgatja az ízületeit, és még a verejtékmirigyek is elkezdenek fejlődni. Ez az ultrahang elképesztő élmény lesz, ahol a korábban látott babacsíkok most teljesen kifejlődött részek. Ebben a szakaszban észlelik a baba bármilyen rendellenességét is.

Hogyan lehet legyőzni a stresszt a terhesség alatt:

 • Pihennie kell, amennyire csak lehet, mivel a fejlődő baba folyamatosan változtatja a hormonjait. A stressz nem befolyásolhatja az alvási szokásait.
 • Minden szükséges támogatást megkaphat a prenatális osztályoktól, ezért ne felejtse el megnézni azokat a környéken.
 • A jóga jó módja annak, hogy elengedjen mindent, aggasztja Önt és erősítse az elmét. Próbáld meg levezetni a stresszt.
 • Ha otthonszülést tervez, akkor most jó alkalom lenne elkezdeni. Beszélj valakivel, aki bábát tud neked szervezni.

Orvosi vizsgálatok és vizsgálat tizenhét hetes terhesen:

Ebben a szakaszban vérvizsgálatot kell végezni annak biztosítására, hogy a baba kockázatmentes vagy minden rendellenességtől mentes legyen. A Négyszeres Marker Szűrő Teszt segítségével azonosítják a Down -szindróma lehetőségeit, és amniocentézist végeznek a magzatvíz tesztelésére. A második trimeszter az a fázis, amikor a teljes átalakulás a szervezetben megy végbe. Íme a számos gyógyszer, amelyeket érdemes magad mellett tartani, és ezek:

 1. Acetaminofen a fájdalmakra
 2. Antihisztaminok és loratadin az allergiás problémákra, de próbálják elkerülni a pszeudoefedrint és a dekongesztánsokat, mint a fenilefrin
 3.  A köhögés ellen vegyen be dextrometorfánt és guaifenesint
 4.  A Metamucil és a Colace bevitele a székrekedéssel kapcsolatos problémákra
 5. Próbálja meg elkerülni a hashajtókat és az ásványi olajat.
 6. Használjon antacidokat és famotidint a gyomorégés problémáihoz.

Tippek és óvintézkedések:

 • Vicces érzéseid lesznek. Ennek az az oka, hogy gyermeke gyorsan fejlődni kezdett. Ez normális, de ha valami szokatlan történik, tájékoztassa orvosát.
 • A fényvédő a barátod, most jobban, mint valaha. A kisfiadnak nagy szüksége van rá.
 • Meg kell próbálnia befejezni a vacsorát két óra lefekvés előtt.
 • Érdemes kiegyensúlyozni a súlypontot, mivel a csúszás miatt elesik, ami megsebesíti a babát.
 • Erősen ajánlott legalább 10 órát aludni.

Ellenőrző lista:

 1. Ha gyermekgondozót keres, itt az ideje, hogy most kezdje el kutatni.
 2. A sok víz ivása elengedhetetlenné válik. Az aranyér megelőzése érdekében az ételnek megfelelő mennyiségű rostot kell tartalmaznia
 3. Elkezdheti olvasni a terhességről szóló könyveket is, hogy megértse és tisztázza mindazt, ami veletek történik.

Az ikrekkel terhesnek lenni a terhesség 17. hetében azt jelenti, hogy nagyon egészségesen kell inni és enni. Gondoskodjon arról, hogy a szervezet táplálékkal lássa el a tápanyagokat, és maradjon hidratált.

Ez néha közelebb áll a tényleges dátumhoz. Ennek nem szabad megijednie. Inkább maradjon felkészülve a sok mindenre, amit tapasztalhat. Kezdje el fényképezni a hasát, hogy nyomon kövesse a haladást. A tapasztalat biztosan megéri.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80