31 hetes terhes: Mik a jelek és tünetek?

Most hivatalosan a terhesség utolsó szakaszába lépett. Ön terhes, mint valaha. A nagy hasa most olyan nagy lenne, hogy valószínűleg nem fogja látni a saját lábát. Észreveheti, hogy a 31. terhességi héten milyen sok kellemetlenség jelentkezik. Ez a kellemetlenség abból adódik, hogy a baba a méhben tágul, és amikor ez megtörténik, nagy nyomást gyakorol a környező összes szervére..

Íme egy érdekes olvasmány a 31 hetes terhes tünetekről és mindenről, ami ezzel kapcsolatos.

“A baba valami, amit kilenc hónapig magadban hordasz, három évig a karjaidban, és a szívedben, amíg meg nem halsz.” – Mary Mason

Aki egykor éjjel felébresztett, most horkol veled. Az, aki korábban azt éreztette veled, hogy az érzelmeid túláradnak, most megoszt egy falatot alázatos ételeidben, és lélegzik rajtad keresztül. A magzat, amely most nőtt és erős benned, zakatol, és tudatja veled, hogy készen áll a világra.

31 hetes terhes

Tartalomjegyzék:

 • Hónap és Trimeszter || Tünetek || Magzati fejlődés || Baba helyzet ||
 • Tevékenységek || Diéta || Gyakorlat || Ultrahang || Hogyan lehet leküzdeni a stresszt ||
 • Orvosi vizsgálatok és vizsgálat || Tippek és óvintézkedések || Ellenőrző lista ||

Harmincegy hetes terhes: milyen hónapban és trimeszterben vagy?

A terhesség hetedik hónapjában és a harmadik trimeszterben van. A 31. hetes terhes baba súlya körülbelül 3,3 font. Ez azt jelenti, hogy a 31 hetes terhes baba mérete körülbelül egy cukkini feje. Ez is körülbelül 16 hüvelyk magas.

31 hetes terhes tünetek:

Az ezt megelőző 40 hetet teljes egészében három szakaszra bontjuk. Az első trimeszter az, amikor az anya még nem szokta meg a testében gyorsan bekövetkező változásokat. A következő trimesztert arany trimeszternek nevezik, ahol a baba és az anya elég jól megértik egymást. A harmadik trimeszterben, a benne foglalt 31. héten ismét a problémák ismétlődnek.

Íme, mi történik veled és a testeddel.

1. Hátfájás:

Mostanában éles fájdalmat érezne a gerincében az éjszaka közepén. Rázkódásra ébredsz, és órákig feküdsz, hogy a fájdalom elmúljon, de amíg a hátadon vagy, soha nem fog. Ennek oka az, hogy amikor a baba belül növekszik, a szükséges tér lassan bezáródik benne. Ennek eredményeként, amikor a hátára fektetik, ő több helyért nyomul, és végül hátratolja a gerincét, hogy befogadja és teret engedjen neki. Kerülje ezt úgy, hogy az oldalán alszik. Ennek a nyugtalanságnak a leküzdése érdekében próbáljon egyenesen ülni, mivel ez korlátozza a baba mozgását. Ne tegye azonban ezt állandóan, mert ez akadályozza a méhen belüli játékidőt.

2. Kiegészítő problémák:

A terhesség első heteiben szokásos problémák most visszatérnek. A gyakori vizelés visszatér a szabálytalan bélmozgással együtt. Még soha nem ébredt fel éjjel négykor, hogy a fürdőszobába rohanjon, de most már lehet. Emellett sajnálható étvágya emésztési zavarokat vagy gyomorégést okozhat, ami annak köszönhető, hogy a női hormonok túltermelődnek a többi testhormonnal. Az egyik módja ennek a helyzetnek a leküzdésére az, hogy korlátozza a folyadékbevitelt, például a kávét, a teát és a cukros italokat.

3. Terhesség maszkja:

Bár néhányan ragyognak körülöttük ebben a fázisban, vannak, akik számára ez a csillogó terhességi sál nem lehet hibátlan. Végül olyan terhességi maszkot tapasztalnak, amely elfedi az arcunkat a lényegtelen testrészekkel együtt. A hátsó pattanások, a striák csak mellékhatásai a barna foltoknak vagy szeplőknek. Ez is a női hormonok hibáztatható, amelyek a 40 hét letelte után elmúlnak. Az Aloe Vera most a barátod, és szükséged van rá, hogy kedvező bőrápolási élményt nyújts. Természetesen nem oldja meg a jegyeit, de minden bizonnyal csökkenti a módját.

4. Légszomj:

A légszomj gyakori probléma, amellyel a nők szembesülnek a terhesség alatt. Ez elsősorban a magzat növekedésének köszönhető, amely nyomást gyakorol az erekre és az agy oxigénellátására, és légzési nehézségeket okoz. A bordák tágulása a terhesség alatt is előfordul, és az orvosok azt javasolják, hogy ne viseljenek szoros ruhát, mivel összenyomhatják a bordákat, ami légszomjhoz vezethet.

5. Ügyetlenség:

Az ügyetlenség kúszik be a túlsúly és a súlyos összehúzódások során okozott fájdalom miatt. A nők rosszkedvűnek érzik magukat, és a vizsgálatok azt mutatják, hogy a nők egynegyede elesik a terhesség alatt. A hormonális változásokhoz való hozzájárulás befolyásolja a medence izmait, ami a leesés fő tényezője. A láb ödémája bizsergést okoz a folyadékvisszatartás által az idegekre gyakorolt ​​nyomás miatt.

31 hetes terhes magzati fejlődés:

1. Változás a mozgásokban:

Egy bizonyos időpontig a babának nincs értelme viszonozni, de ahogy telnek a napok, a baba érzéke növekszik. Lassan és határozottan felismeri a környezetet, ahol van. Felismeri azokat a tényezőket, amelyek életben tartják, és teste elsajátítja az emberi test normális működésének művészetét. Mindez odáig halmozódik, hogy önállóan dolgozhat. Most izmai stabilizálódnak, és tetszés szerint mozgathatja őket. Ekkor kezdődnek a mozdulatok. A kezdeti szakasz rögzíti, hogy a baba körbe -körbe gurul, de a 31. héten a mozgások megváltoznak. A baba most rúgásokba és ütésekbe kezd, és tudatja az anyával, hogy szűknek érzi magát a helyén.

2. Hallókészülék:

A baba füle most teljes formában dolgozik, zajt kap, és érzékelésre változtatja, amikor az agyi impulzusok teljes sebességgel működnek rajta. Az emberi fül csak akkor képes dekódolni egy hangot, ha nemcsak a fül elemei működnek együtt, hanem akkor is, ha az agy hallja vagy fogadja az impulzust. A 31. hétre az agy már elkezdte felvenni a megfelelő formát, és most kaphat impulzusokat, és dolgozhat rajta. Éppen ezért a baba hallható észlelése a hangjáról és a környezetéről nem lehet meglepetés számotokra. Most már hallja a hangját, bármilyen konkrét zenét vagy történetet, amit olvas.

3. Duplázza magát:

Mostanra a baba jó 3,5 kilogrammot nyom, és növekedési ütemének befejezésével most akár 18 hüvelykes adást vagy kapást mér. Ennek a súlynak a fele a bőr alatt növekvő zsírrétegekhez tartozik. A karok most kezdenek pufók alakot ölteni a béllel és a combokkal együtt. A magzatvíz, amelyben a baba mindvégig felszínen volt, most kezd redukálni magát, hogy több helyet biztosítson a növekvő babának.

4. Önkéntelen cselekvések:

A 31. héten a baba reflex -akciói széles skálát öltöttek. Az ultrahang most nemcsak hangosan és tisztán feltárja hallóképességét, de az orvosok azt mondják, hogy ha a köldök közepén élénk fényt villog, akkor a baba csak úgy reagálhat rá, hogy elmozdítja a fejét vagy a fény felé. Mostanra azok a pislákoló kis szemek némileg hozzászoktak a fényérzékenységhez. A másik reflexművelet most ásításból áll, amelyet szerencsés esetben észre lehet venni, ha az ultrahangon egy pillanatot elkap. Még a kedvenc alvási helyzete is lehet, ami ezen a héten világos lehet. Ezek a finom cselekedetek ezen a héten felkészítik a babát a külvilágra.

5. Lélegezz el:

Idővel a baba tüdeje egyre jobban fejlődik. ez nem egy nap alatt történik meg, hanem némi időt igényel, de biztos lehet benne, hogy a hét végéig egészséges tüdője tágul, és összehúzódik a vörösvérsejtekkel, amelyeket nem más, mint ő maga termel. A lassan érő tüdő elősegíti a légcső vagy a légcső megnyílását is, így a csecsemőnek már nincs szüksége az anya köldökzsinórjára, hogy oxigént vegyen fel és lélegezze ki a szén -dioxidot.

6. Szív:

Az anya táplálék- és oxigénellátása a méhlepényen keresztül elvégzi a munkát a magzat szívének működéséhez. Születés után a munkáról a baba tüdeje gondoskodik. A magzat növekedésének harmadik hetében a szív dobogni kezd, és a 30. héten a baba már a medencefenéken van, és készen áll a világra.

Baba helyzet:

A 31 hetes terhes baba helyzete valahol a növekedési lökés közepén van. Emellett elkezd zsírt halmozni a bőr alatt. A baba is nagyon aktív most, ami jó jel. A baba függőleges helyzetben van, fejét lefelé, lábát felfelé a mellkasa felé.

A 31. hét tevékenységei:

A 31. hét során nem lehet minden olyan tevékenységet elvégezni, mint az első és a második trimeszterben, a magzat növekedése miatt, ami nagyobb feszültséget okoz az izomzatban és befolyásolja a nők súlypontját, ami kiegyensúlyozatlan testtartás és nyomás a gerincvelőre.

Diéta és gyakorlatok a terhesség 31 hetében:

31 hetes terhes diéta:

 • Ha vegetáriánus vagy, a tofu és a szójabab segíthet a fehérje szint fenntartásában. Másrészről, ha nem vegetáriánus, akkor a szokásos sovány hústartalomnak tökéletesen megfelelnie kell.
 • A gyermeke vérsejtjeinek egészséges fejlődéséhez ne felejtse el vaspótlását és folsavját az étrendben. A spenót és a banán legyen a forró választás.
 • A tejtermékeknek is jelen kell lenniük a helyszínen. Nem vehet be kalcium -kiegészítőket a természetes diétás termékek helyettesítésére.
 • A kiegyensúlyozott étrendnek tartalmaznia kell az alapvető zöldségeket is. Káposzta, tök, paradicsom és bab a személyes választásunk.
 • A gyümölcsök kiváló reggeli források lehetnek, és jó módja a nap és az étrend kezdésének. Snack -időkínálatként is szolgálhatnak.

31 hetes terhes gyakorlat:

 • A lélegző ászana erősen ajánlott; amely segít a légutak tisztításában és a tüdő tisztításában.
 • A tökéletes terhességi guggolásért; a lábszár egymástól a váll szintjéig szöget zárva, a kezek felemelve és párhuzamosan a padlóval, és lassan leereszkednek guggoló helyzetbe, sarok a talajon és a térd nem szabad kiállni a láb elé és egyenes háttal. Lélegezzen felkeléskor, és lélegezzen ki, miközben guggoló helyzetbe kerül.
 • Furcsának tűnhet, de ebben a szakaszban, amikor a baba dudor nő feléd, a szokásos helyzetben alvás nehéz lesz, és inkább olyan gyakorlat, mint amit el kell sajátítanod.
 • A terhesség 31. hetében a gyaloglás a legjobb edzésmód, amely nem igényel semmilyen eszközt
 • A lábakra nehezedő nyomás csökkentése érdekében vízi aerobik végezhető.

Szex a terhesség alatt 31. héten:

Az utolsó trimeszterben nem ajánlott szex vagy közösülés. Az érzelmi tényező ellenőrzése a normális szülés kulcsa, és csökkenti a fertőzés esélyeit.

31 hetes terhes ultrahang:

Ezen a héten, amikor elmegy ultrahangra, észre fogja venni, hogy a baba valójában hogyan néz ki, szinte készen áll a kijutásra. Tökéletes az összes megfelelő szervvel. Világosan láthatja majd a végtagokat és követheti a mozgást. A 31 hetes terhesség baba mozgása gyakran magában foglalja a rendszeres rúgást.

A 31 hetes terhes hasa egy folyamatosan bővülő has. A bőr tovább nyúlik, és észre fogja venni a striák kialakulását is. Ne feledje, hogy csak kényelmes kismama ruhát és laza nadrágot kell viselnie.

Hogyan lehet legyőzni a stresszt a terhesség alatt:

 • Ápolja új szakaszát, amely hamarosan elérkezik. Élvezze az embereket a környéken, és tegye pozitívabbá a környezetet.
 • A munkaterhelés és a munkaidő csökkentése.
 • Légy őszinte magaddal a partneredhez. A szülőség mindkettőtöknek megfelelő. Ne stresszelje és ne terhelje túl magát azzal, hogy nem oszt semmit.

Orvosi vizsgálatok és vizsgálat 31 hetes terhesen:

A havi ellenőrzés segíthet a kromoszóma -rendellenességek felderítésében a korai szakaszban és az utolsó trimeszterben is, szkennelés és vérvizsgálat segítségével, és minden születési rendellenesség diagnosztizálható ebben a szakaszban ultrahang vagy szövetekkel kapcsolatos MRI -vizsgálat segítségével

 •  Fájdalom– Acetaminofen. Ne kényeztesse magát ibuprofennel és naproxennel.
 • Allergia– antihisztaminok és loratadin. Kerülje a pszeudoefedrin és a dekongesztánsok, például a fenilefrin használatát.
 •  Köhögés– Dextrometorfán.
 •  Székrekedés- Metamucil. Kerülje az ásványi olajat.
 •  Gyomorégés- Antacidok.

Tippek és óvintézkedések a 31 hetes terhesség alatt:

 1. Ebben a szakaszban jó ötlet lehet, ha kényezteti magát, mivel jobban kell éreznie magát, és fel kell emelnie a hangulatát.
 2. A kötés vagy festés segít csökkenteni a stresszt
 3. Mérje meg egészségét és kockázatait, és döntse el, mi a legjobb az Ön számára. Ne hagyd, hogy mások rád rakják a döntéseiket, és ne dolgozzanak fel téged.
 4. Menjen rendszeresen ellenőrzésre, hogy elkerülje a baba egészségével kapcsolatos stresszt. Ez nem csak szükséges, hanem az egészség megrontása is megszűnik, ha aggódsz az egész helyzet miatt. A 31 hetes terhes fájdalmak gyakoriak. Tudja, mikor kell beszélnie orvosával.

Ellenőrző lista:

 • Kezdje el a baba ruhavásárlását, és szerezzen neki néhány színes játékot, hogy élénkebbé tegye a szobát.
 • Vásároljon kismama ruhákat, köztük laza nadrágot és kényelmes melltartót.
 • Készíts egy listát azokról a dolgokról, amelyeket a munka napján folytatni kell.

A jógával és a pozitív hangulatokkal való kikapcsolódás jó megmentő lesz ezen a héten. Jól fogod csinálni a terhességedet, ahogy eddig. Érezze magát a lehető legkényelmesebben. A 31. hetes terhes fájdalmak nem aggódnak, csak ha intenzív lesz, akkor kell törődni.