37 hetes terhes: mit kell tudnia és mire számíthat?

40 hetes terhessége most a végéhez közeledik. Ez azt jelenti, hogy már csak hetekre van attól, hogy fogd a babádat és simogasd. Mire számíthat 37 hetes terhesen? Nos, sok mindent. A tested most hozzászokott volna a benned lévő új lényhez. Valószínűleg előkészít és stresszel egy kicsit a szállítás miatt. Itt van minden, amit a babáról és gondozásáról tudni kell.

A terhesség 37. hete

37 hetes terhes Hány hónap?

Ezen a ponton a terhesség 9. hónapjában van. Ez az utolsó vagy harmadik trimeszter, és már csak néhány hét áll rendelkezésre a szülésig.

37 hetes terhes baba mérete és súlya:

A 37 hetes terhes csecsemő súlya kilogrammban körülbelül 29 kg és 48 cm hosszú. Alapos vizsgálat után orvosa látni fogja, hogy a méhnyak kitágult vagy kiürült -e. Az orvos ezen a héten is keresni fogja a vajúdás jeleit.

Hogyan néz ki most a baba és a hasa?

A baba és a hasa a 37. terhességi héten meglehetősen nagy. A baba lement volna a medencébe, és így a gyomor nagyobbnak tűnik. A baba viszont minden második napon elkezd valamilyen mozgást végezni.

37 hetes terhes tünetek:

Íme néhány dolog, amit ezen a ponton fog tapasztalni.

1. Szívverés:

Ha valaki egyszer azt mondta volna Önnek, hogy egy drága kicsi büszke anyja lesz, nem lett volna biztos magában, de most, ahogy a napok az utolsó hetek felé közelednek, most már jobban tudja. Tudod, hogy a napokat és az éjszakákat hamar megtelik egy kisgyermekkel, de ennek a benned védett magzatnak még a szíve is dobogó. Az az egykor profán halk puffanás, amelyet az orvos Doppler segítségével hallgatna, hangosan és erősen ver. A 37. hétre a baba szíve az artériákkal és vénákkal együtt tiszta és dobogó lesz. Most az orvosnak nincs szüksége speciális gépre. Egy egyszerű sztetoszkóp az anya hasára minden.

2. Mozgás:

Mindezek mellett a baba csendben lett volna, vagy nem sokat mozogott, de most már nagyon élvezi a mozgást. Elég gyakran kezdtétek volna ezt tapasztalni.

3. Rúgd fel:

Nem hagyja abba, hogy jut mozogjon, hanem téged is rugdosni kezd, jelezve, hogy ki akar lépni belőled. Úgy tűnik, most több helyre van szüksége.

4. Bátor szavak:

Most már kifejlesztett volna érzékszerveket. A hetek és hónapok alatt, amikor emberekkel beszélt, kedvenc zenéit adta elő, és hangosan könyvet olvasott. Mindezek a fejében vannak rögzítve, és most ebben a végső szakaszban elsajátította a hangok és a zene felismerésének képességét. Az orvosok szerint később ugyanezek a hangok és hangok segítenek megnyugtatni, de most élvezze a kora reggeli beszélgetést a kicsivel. Ez egy 37 hetes terhes baba fejlődés.

5. Aludj kicsim:

Most már erősen el kell aludnia, és ha szerencséje van, az ultrahang elkapja, hogy kedvenc helyzetében alszik, mint például a karja a szeme felett. Még az is lehet, hogy meghatározott ideje van az alvásra.

6. Bőrápolás:

Az előző hetekben a kezdetektől fogva látszott rajta, hogy fehér viaszos anyag borítja, puha hajréteggel. Ezek mind olyan védelmet nyújtanak, amelyek lehetővé teszik, hogy a baba bőre puha és nem ráncos legyen a magzatvíz vagy bármi más miatt. De idővel a mosott viaszos anyag lágy bőrt fed fel. A baba haja is hull rajta. Míg a baba boldogan játszik odabent, íme, mi fog történni veled.

7. Az álmatlan éjszakák:

Mostanra a babának megfelelő esélye van a túlélésre rajtad kívül, így soha nem tudhatod, mikor dobja el a bombát. A feszültségnek és az aggodalomnak szerves része lesz a benned lévő félelem építésében. A pontosság, amellyel a tett végrehajtásáról álmodott, most kissé megrendültnek tűnik. Ezt a tökéletességet akarod, és ennek elérésére végül éjjel fent maradsz, és másnap a legkülönösebb időket is átaludod.

8. A Gyakori menni kell:

Mivel a csecsemő már 7 kilogrammra vagy annál nagyobbra nőtt, súlya további nyomást gyakorol a hólyagra. Amikor a kicsi vizeletürítést végez, az ugyanabban a hólyagban tárolódik a zsinóron keresztül, majd ott van a sajátja. Mindezek a tényezők egészen addig a pontig tartanak, amikor most elveszíti képességét, hogy tovább tartsa a pisit. A húgyhólyagra nehezedő túlnyomás miatt a vizeletnyomást nem lehet szabályozni, és ezért időnként a fürdőszobába kell futnia.

9. Légszomj:

A baba mostanra nőtt fel, hogy több helyet igényel, annak ellenére, hogy a méh falai teljes mértékben elnyúlnak. Ennek eredményeként a baba dudor a medence régióiból a rekeszizom alsó részébe került. Egyre kevesebb hely mellett a baba most körülötted tolja a benned lévő tartalmat, és ez kevesebb helyet biztosít a tüdőnek a megfelelő terjeszkedéshez. Ezért időnként légszomjat érezhet.

10. Hátfájás:

Ez nehéz lesz. A baba feje már lefelé mozdult, és a baba súlya is nőtt. Ez fokozott nyomáshoz vezetett a gyomor alsó részén, és ez összehúzódásokhoz is vezet. Egy ilyen hirtelen változás a mérésben és a baba mozgásában általában hátfájást vált ki. Ha ezzel a tünetkel szembesül, akkor mindig vannak gyógyszerek, amelyek csökkentik ezeket a fájdalmakat. Beszélhet az orvosával is.

11. Bővítés és érzékenység:

A hét ezen időszakában a derékvonal bővülni fog. A mellkasod is nagyobb lesz, és ez az egyik fő tünet ebben az időszakban. Ha elveszíti a hét nyomát (ami általában soha nem történik meg), akkor láthatja ezeket a tüneteket, és azonosíthatja a trimeszter ezen szakaszát. A mellek tele lesznek olyan cuccokkal, amelyeket a baba az első néhány hónapban etetni fog. A mellek folyékony szerű anyagot bocsátanak ki, amelyet kolosztrumnak neveznek. Ha kínosnak találja a nedves mellnyomokat, akkor a szoptató párnák mindig ott vannak, hogy vigyázzanak a hátára. Még egy dolog a mellekkel kapcsolatban, hogy rendkívül érzékenyek lesznek, és fájdalmas érzések jelentkezhetnek, ha megérinti őket. Ez teljesen normális, és szinte mindenkivel és mindenkivel előfordul. A legrosszabb ebben az, hogy nem sokat tehet ez ellen. Csak foglalkozni kell vele.

37 hetes terhes baba helyzet:

Milyen helyzetben van a baba most? Nos, ezt az időszakot teljes időtartamnak nevezik, és most a baba feje a medencébe megy. Amikor a baba beköltözik a medencéjébe, „elfoglaltnak” hívják, és észre fogja venni, hogy a dudor is kissé lefelé mozdult volna. Ideális esetben ez azt jelzi, hogy a baba készen áll a kijutásra.

A 37. terhességi hét tevékenysége:

A tevékenységek nem korlátozottak. Mivel majdnem a trimeszter utolsó szakaszában van, megfelelő pihenést kell végeznie, és ki kell töltenie egy kis időt a napi ütemtervből, és valami újat kell kipróbálnia, hogy elméje ellazuljon és távol maradjon a depressziótól. A stressz és a depresszió könnyen tönkreteheti a hangulatát ebben az időszakban, így alacsony pulzusszámú reggeli sétákat kell tennie. Ha teljesen fitt és egészséges mentális állapotban szeretne maradni, akkor olvassa el étrendjét, amely leírja azokat az ételeket, amelyeket fogyasztania kell, és készítsen belőle valami újat és izgalmasat. Például, ha belefáradt a gyümölcslevek fogyasztásába, mossa meg a gyümölcsöket, és vágja le tetszés szerint, hogy jó megjelenésű egészséges gyümölcssalátát készítsen. A napi szex jó lesz ebben az időszakban, amelyről ebben a cikkben később lesz szó.

37 hetes terhesség

37 hetes terhességi diéta és gyakorlatok:

A fehérje az egyik legfontosabb alapvető elem, amelyet a terhes nő szervezete igényel. A diétás szakértők inkább olyan ételeket ajánlanak ügyfeleiknek, mint:

1. Tojás:

Ez az egyik legfontosabb fehérjeforrás. Ha kíváncsi arra, hogy jó adag fehérjét vigyen be a szervezetébe, akkor a tojásfehérje evése biztosan segít. Ez az egyik legjobb étel, amely megőrzi egészségét és biztosítja a megfelelő mennyiségű fehérjét, amelyet a szervezet a terhesség 37. hetében igényel. Ezen a héten megfelelő mennyiségű tojást kell fogyasztania.

2. sovány hús:

Itt van egy másik jó ételünk, amely megfelelő vitaminforrásokkal látja el a szervezetet, gazdag fehérje arány mellett. A sovány hús mellett vannak más élelmiszerek is, például hal (nem kövér), baromfi stb.

Ha zöldségfélékről van szó, akkor ezek is megfelelő forrása a természetes elemeknek, amelyek a testet magból egészségessé teszik.

3. Bab:

A bab jó fehérjeforrás a terhesség alatt. Ezek azok a természetes ételek, amelyek nélkül nem lehet egyszerűen egészséges.

4. Tofu:

Ez egy másik fantasztikus és ízletes módja annak, hogy egészséges maradjon a terhesség alatt. A fehérje lehetővé teszi a szervezet számára, hogy a terhesség alatt számos bakteriális fertőzés ellen harcoljon.

5. Mogyoróvaj:

A mogyoró a természet jóságával jár, és valószínűleg az egyik legjobb fehérjeforrás. Természetes erőt biztosítanak a testnek, amely tartós és a test számára szükséges.

A nők ebben az időszakban kerülik a tejet és a tejtermékeket, mert félnek a gyomorpanaszoktól. Túl sok egészséges és nehéz tej okozhat nehézséget a gyomorban, és azok, akik intoleránsak egy tejtermékre, hányingertől és más fizikai problémáktól szenvednek. A tej is jó fehérjeforrás

Gyakorlat:

A testmozgás azok közé tartozik, amelyek lehetővé teszik a terhes nők számára, hogy fittek és egészségesek maradjanak. A nőknek ki kell próbálniuk néhány alapvető gyakorlatot, amelyek segítenek a baba mozgásában és helyzetében. Íme néhány példa.

1. Guggolás párnával:

Vannak a legfinomabb dolgok, amelyek segítik a méhnyakot és megerősítik a lábakat, amelyekre a születéskor szükség volt. A jó szülés érdekében a guggolást előzetesen gyakorolni kell. Ezek a legjobb dolgok a terhes nők számára.

2. Orvosi labdára támaszkodva:

Mivel elérte a trimeszterét, egyszerű és könnyű dolgokat kell tennie. A baba jobb pozícióba kerül, ha betartja a dőlési rutinot. Ez segít néhány derékproblémában is, és csökkenti a hasi fájdalmakat is.

3. Séta:

A legegyszerűbb gyakorlatok némelyike ​​valóban jót tesz. A gyaloglás az egyik ilyen. Néhány reggeli séta segít felépülni a duzzanatból, és csökkenti a bélmozgás problémáit, valamint a gyomorégést is.

Szex a terhesség 37. hetében:

Ilyenkor a koraszülés kockázata áll fenn. Ennek ellenére elmondható, hogy a szex teljesen biztonságos, és a terhesség része, inkább nélkülözhetetlen része. Az emberek gyakran aggódnak amiatt, hogy a szex káros lehet a terhesség ezen döntő időszakában. Nem! Nem fog. A párokat gyakran aggasztja, hogy milyen érzés lesz ebben az időszakban. A nő ezt el tudja viselni, és nem lesz probléma. A biztonságos szex mindig jó.

Másrészt vannak olyan orvosok, akik biztonsági óvintézkedések miatt azt javasolják betegeiknek és ügyfeleiknek, hogy kerüljék a szexuális kapcsolatot a terhesség alatt. A szülés összehúzódásai megegyeznek az orgazmus összehúzódásokkal, és ez nem biztos, hogy jó a terhes anyának. Ha biztonságban akar maradni, akkor kerülje a szexet a terhesség ezen trimeszterében.

Tippek a stressz leküzdésére 37 hetes terhesség alatt:

A stressz mindenkivel előfordul a terhesség alatt, és van néhány nagyon egyszerű módja annak, hogy túlélje ezt. Íme néhány szakértői tipp a terhesség alatti stressz átvészeléséhez és leküzdéséhez.

Pihenés és a babára való összpontosítás: A megfelelő pihenés időgyilkos lesz, és lehetővé teszi, hogy a babára összpontosítson. A születési időszak mindent meghatároz, és erre fel kell készülnie, gondolva a baba bevezetésére és növekedésére ebben a világban.

Jól enni:

Akár hiszed, akár nem, a jó étkezés segít csökkenteni a terhesség alatti stresszt. Ha megfelelő ételt fogyaszt (beleértve a zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat stb.), Akkor kisebb a depresszió esélye, és ez bebizonyosodott.

Felkészülés a szülésre:

A szülésre való felkészülés nem mindig jelenti a fizikai felkészülést. Születés előtt mindig szükség van mentális felkészülésre és akaraterőre, és a nők jobban tudják kezelni a dolgokat, mint bármelyik férfi álmodni tud.

Terápiák:

Néha a terápiák széles körben befolyásolják a mentális egészséget, és segítenek a stressz és a depresszió minden tünetének csökkentésében. Ha túlzott stresszben szenved, akkor az egyik legjobb módja annak csökkentésére, ha kapcsolatba lép egy jó terapeutával, aki segít a helyzetében.

Jóga:

A jóga nagyszerű módja annak, hogy megszabaduljon a terhes nők gyakori stresszétől. A terhességnek bizonyos hátrányai lehetnek a mentális oldalról, és a jóga segít eltávolítani mindet.

Orvosi kezelés és rendszeres ellenőrzés:

Rendszeres ellenőrzési lehetőségeket kell igénybe venni, mivel ezek azok a dolgok, amelyek tájékoztatják Önt a baba mozgásáról. A gyógyszereknek óriási szerepe van, ha 37 hetes terhes vagy. Ön olyan, általánosan előidézett egészségügyi állapotokban szenved, amelyekhez gyógyszerek állnak rendelkezésre.

Fájdalom esetén:

Ha fájdalmat tapasztal, akkor a Tylenol szedése előnyös lesz az Ön számára, mivel ez az egyik legjobb fájdalomcsillapító, amelyet az orvosok terhes nőknek ajánlanak. A naproxen szintén nagyon jó fájdalomcsillapító ebben a trimeszterben.

Székrekedés esetén:

Ha székrekedésben és más bélmozgási problémákban szenved, akkor a Magnesia tej, a Colace stb. Az egyik legjobb dolog..

Mik a tippek és óvintézkedések a 37 hetes terhesség alatt?

  •  Itt az ideje, hogy összepakolja a dolgait a kórházba, és felkészüljön a vajúdásra.
  • Az egészség megőrzése érdekében kerülje a zsíros ételeket.
  • Maradj hidratált. Ügyeljen arra, hogy minden nap igyon meg az ajánlott pohár vizet, még akkor is, ha puffadtnak érzi magát.
  • A perineális masszázs most nagyon hasznos lesz. A perineális masszázs elősegíti a perineum nyújtását, amely a hüvely és a végbél közötti bőrfelület. Ez segít minimalizálni a csípést, amelyet akkor érez, amikor a baba feje koronázik a szülés során.

Milyen kockázatokkal kell szembenézni a terhesség 37. hetében??

Ezek közül néhányat tapasztalhat.

  • Valami véres show fog történni. Rózsaszín vagy barna nyálkaürítést figyelhet meg. 37. héten a terhes váladék normális, és ez azt jelenti, hogy a méhnyakon lévő erek felszakadnak, mivel tágul a szülésre való felkészülés során. Nem vagy messze!
  • Minden nap tapasztalnia kell valamilyen magzati tevékenységet. Ez kötelező. Ellenkező esetben orvoshoz kell fordulnia.
  • Gyakori lesz a gyomorégés vagy az emésztési zavar.

Ha 37 hetes ikrekkel terhes, akkor a szülést a 37. hétre kell tekinteni. Ezt az időszakot az ikrek teljes idejének kell tekinteni..

A 37. hét ellenőrző listái:

  • Figyelje lejjebb a gyermekfelügyeletet. Ez segít megszüntetni bizonyos nyomást.
  • Itt az ideje összepakolni a kórházba, és minden szükséges dolgot a helyén tartani, hogy egyszerűen elkaphassa és rohanhasson a kórházba, amikor eljön az ideje.
  • Kezdje el a babavásárlást. A hűtőszekrényben mindent megtalálhat, amire a babának szüksége lehet, és szüksége is van rá.

Ez most kissé lehengerlő lehet, de a legjobb módja annak, hogy nyugodt maradjon, ha tudja és megérti, mi történik a testével. Amint ezt megtudja, tudni fogja a 37 hetes terhes szülés jeleit és egyéb dolgokat, amelyek alacsonyan tartják a stresszt. A 37. héten a terhességi görcsök is normálisnak bizonyultak. Tehát csak el kell fogadnia őket, és a lehető legpozitívabbnak kell maradnia. Ott vagy!

GYIK

1. Biztonságos -e az utazás 37 hetes terhesség alatt?

Ezt nem javasoljuk. A vajúdás bármikor megtörténhet, és biztosan nem tanácsos bármilyen útra indulni.

2. Mi az alvó helyzet 37 hetes terhes nők számára?

Először is nehéz lenne még aludni is, nemhogy a megfelelő helyzetben. De próbáljon mindig a bal oldalán aludni, mivel ez biztosítja a maximális vérellátást és tápanyagokat a baba és a test számára.

3. Mikor forduljon orvoshoz 37 hetes terhesség alatt?

Forduljon orvoshoz vagy rohanjon, ha eltörik a vize, vagy ha nagyon rossz görcsöket tapasztal. Általában ezekről a dolgokról értesül. A másik oldalon, ha ez még a figyelmeztetés előtt is megtörténik, a legjobb, ha rohan a kórházba.