38 hetes terhes: tünetek és a baba fejlődése

Sikeresen átlépte a trimesztert és közeledik a dátumhoz. A 38 hetes terhes korban már elérte a végső pontot. Két hét múlva az életed megváltozik. Hamarosan anya leszel, és a következő utazás olyan lesz, amely tele lesz emlékekkel és időkkel. De előtte itt van egy pillantás a 38 hetes terhes tüneteire.

38 hetes terhes

Az első hónapok zűrzavarosak, majd a következő hónapokban az új felelősséghez való alkalmazkodás következik. Az elmúlt hónapokban ismét látszott a zűrzavar, amikor a bőr szeplői és a kezében lévő tál saláta közepette új élet kezdődik, készen arra, hogy ügyesen és erősen kiránduljunk a világba.

38 hetes terhes Hány hónap?

A terhesség 9. hónapjában jár. Ez az utolsó trimesztere is. Kevesebb, mint három hete van hátra.

38 hetes terhes tünetek és jelek:

Íme néhány dolog, amire figyelni kell.

1. A terhesség maszkja:

Sok anya hibátlan bőrt tapasztal. De a legtöbbünk szenved a küszöbön álló, számtalan szeplőtől és folttól, valamint barna foltoktól és foltoktól. Ez azonban a terhesség gyakori tünete, amelyet nem lehet elrejteni, és így együtt kell élnie vele. Mindig van bizonyosság annak tudatában, hogy a folyamat végén elhalványulnak.

2. A Stretch Marks:

A legtöbb anya aggódik a striák miatt. A baba már teljesen felnőtt. Ilyenkor érezheti, hogy a testben egyre nagyobb a nyomás. Ahogy a méh és a hasfalak kinyúlnak, most láthatja, hogy a striák kialakulnak a gyomorban. A bőr most nem tud több repedést és illesztést kitágítani, ezért ebben az időben lágy viszketést érezhet itt -ott.

3. Gyakori szünetek a fürdőszobában:

Most, hogy a baba a méhnyak magjához helyezkedett, és ki akar mozdulni, most további nyomást érez a hólyagjában. Ez a nyomás elegendő ahhoz, hogy ne tartson fenn további húgyhólyag -nyomást a húgyhólyagjában, így most gyakrabban kell a fürdőszobába futnia.

4. Összehúzódások:

A tested úgy érzi, hogy gyakorolnod kell az utolsó napon, és bár a munkaerőosztályok adtak tippeket az eljáráshoz, a tested most erősíteni fogja azokat a kis összehúzódásokat, amelyeket az elmúlt hetekben éreztél. Ezeket Braxton Hicks összehúzódásoknak nevezik. Ezek gúnyos összehúzódások, amelyek felkészítik a petefészek falait a közelgő eseményre. Mostanra a gyakoriság és az intenzitás növekedni fog.

5. Nyálkatermelés:

Ebben a szakaszban a szervezet óriási sebességgel üríti a nyálkát, és ez teljesen természetes, és nem kell sokat aggódnia emiatt, mivel nem Ön az egyetlen, aki szembe néz. Még édesanyád is szembesült ezzel és átment ezen a szakaszon. A méhnyak meglágyul ez idő alatt, és előkészíti a szülésre. Lenyűgöző, hogy testünk hogyan tud automatikusan megváltozni az adott helyzeteknek megfelelően. Ez az egyik fő tünet ebben az időben, és sajnos nem lehet elkerülni. Tisztán maradhat, és megfelelően vigyázhat a testére, de nem kerülheti el ezt a helyzetet.

6. Duzzanat:

A striákon kívül van még valami, ami a szülés után is kitart. A lábfej és a lábszárak duzzanata ebben az időben teljesen természetes. Az egyik dolog, amit tehetünk ezzel kapcsolatban, hogy le kell venni a nyomást a lábakról. Kevesebbet sétáljon, és pihenjen többet a lábakkal. Ez segít csökkenteni a láb duzzanatát, és ez az egyik legtermészetesebb módja a duzzanat csökkentésének.

38 hetes terhes fejlemények:

1. Tegyen egy kis súlyt:

Kezdetben a folyamat azzal kezdődik, hogy a kis fickó megpróbálja testét úgy működtetni, mint egy megfelelő emberi lényt, ezért kezdetben minden arról szól, hogy a csontváz felépíti a belső szerveket, és útközben létrehozza azt, ahogy a teste tökéletesíti önmagát. a külvilág. A 38. héten a fő mottója, hogy hozzáadja hozzá a kilókat, mivel két héten belül egyedül kell a világba kalandoznia. Most az anya elkezdi érezni a súlyát a testén, miközben a kicsi folyamatosan fejleszti azokat a zsírrétegeket a bőre alatt.

2. Felületaktív anyag:

A tüdő tüdője ezen a héten tökéletesedett azzal, hogy a két kis zsák már önmagában beszívja a levegőt, és szén -dioxiddá alakítja őket. Mostanra a csecsemőnek már nincs szüksége arra, hogy az anya zsinórja oxigént engedjen be a rendszerébe, mivel a tüdeje pumpálja és átadja saját oxigénjét. Hamarosan két hét múlva a sajátjait kell használnia. Gyakran van egy olyan elem a tüdők között, amelyet felületaktív anyagnak neveznek, és amely megakadályozza, hogy a tüdő egymáshoz vagy a rekeszizomhoz tapadjon, és ezért a fejlesztés már megtörtént.

3. A bőrápolási rutin:

Az első napokban a baba bőrét vernixcaseosa borítja, egy fehér sajtszerű lágy viaszos elem, amely elfedi a baba bőrét, miközben a baba lebeg a magzatvízben. Ez azért volt jelen, hogy megakadályozza a baba bőrének gyűrődését vagy gyűrődését. De a folyamat befejezésének utolsó harmadik hetében a baba vernixe elkezd lehullani, így a magzatvíz krémes és fehér lesz. A lanugo nevű puha haj jelenléte is halványulni kezd.

3. Nyelje le:

A hét végére rájön, hogy a magzatvíz szintje csökkent, és most csak egy literre csökkent. Ennek az az oka, hogy a baba kortyokat ivott a testében tárolt folyadékból, és az epével történő feldolgozás után a baba első bélcsontja lesz. A folyamat végére a magzatvíz mindössze 4-5 csészére csökken.

4. Pontos tökéletesség:

A fő belső és külső keretet rendeztük, de a pontosság még folyamatban van. A hét végére a lábak és a kezek körmei tökéletesen illeszkednek, és talán egy kicsit hosszabbak is a szükségesnél. A szőrtüszők kiemelkedőek lennének, ha nem egy puha, finom hajjal teli fej. Az arcszőrzet, mint a szemöldök és a szempillák, hogy jól nézzen ki.

5. Helyre helyezve:

Még mielőtt elérte ezt az időkeretet, a baba dolgozott a helyzetén, és mostanra fejjel lefelé látja a babát úgy, hogy a baba feje a nyaki bejárat felé néz, amikor a baba készen áll az indulásra. Ez azonban nem kényelmetlen helyzet neki, mivel a körte alakú méh tökéletes fejtámlát biztosít a babának..

Az anya és a baba is változásokon megy keresztül. A 40 hetet általában három trimeszterbe sorolják, az első, a második és a harmadik, és ezen az időszakon belül néhány olyan változás, amely miatt az anyának aggódnia kell.

38 hetes terhesség

A teste és a hasa 38 hetes terhesen:

A baba most arra készül, hogy leessen a medencébe. A hasa nagyon nagynak tűnik, és most medencenyomás is lesz. A test megjavítja magát az utolsó simításokhoz, és éppen készen áll az utolsó napra.

38 hetes terhes baba helyzet:

A baba feje lefelé néz, és valószínűleg olyan helyzetben van, hogy ki tud jönni. A baba testében vagy alakjában nincs sok változás, kivéve, hogy továbbra is hozzáad zsírt és finomhangolja az agyat, valamint az idegrendszert.

38 hetes terhességi ellátás: milyen tevékenységnek kell lennie?

Határozottan olyan helyzetben van, ahol bizonyos korlátozások vannak a gyakorlatokban és a napi tevékenységekben. Ahogy korábban említettük, kevesebbet kell sétálni, mivel ez veszélyt jelenthet a gyorsan fejlődő babára. Valami mozgásnak kell lennie belül, amit el lehet fogadni. A túlzott mozgás a születendő gyermekkel a gyomorban nem tolerálható, különösen ebben az időszakban.

Este lehetnek frissítő séták, és az étrendre is korlátozni kell bizonyos szabályokat, amelyeket gondosan be kell tartani. Beszélni és megosztani az érzéseket meg lehet tenni, mivel ez könnyen csökkenti a mentális stresszt. Ha valamilyen rutinon dolgozik, mint például a meditáció, amely lehetővé teszi a stressz csökkentését, akkor tegyen további erőfeszítéseket, mert ez jól jön.

A mentális egészség előmozdítását mindig nagyra értékelik, és nem lehet egyszerűen átmenni ezen a bizonyos szakaszon. De ne aggódj! Ilyen mentális erő és jó tanácsok segítségével pillanatok alatt kilép ebből a stresszes helyzetből. Legyen hited.

38 hetes terhességi étrend és gyakorlatok:

A diéta és a testmozgás egy csodálatos kombináció, amely a testet egészségessé teheti. A test mozgékonyabbá tételének és a teljesítőképesség megőrzésének egyik legjobb módja szükséges a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő bevitele. Íme néhány a legjobb ételek közül, amelyekre szüksége lesz, hogy egészséges és fitt maradjon.

Diéta:

Csirke Tikka:

Ez fűszeres választás a fehérjék számára. Ha megfelelő arányban van sovány hús és csirke, akkor a teste egészséges marad. Remélhetőleg sok nő vágyik majd erre a snackre, miután az elmúlt hónapokban sok étkezési korlátozáson esett át.

Sült banán chips:

Ez egy jó és ízletes vasforrás. Ki nem szereti ezt? Megfelelő fűszerezéssel ez valószínűleg minden idők egyik legfrissítőbb snackje. Ha ezt a bizonyos élelmiszert keresi a piacon, akkor ez rossz választás lesz, mivel keverhető feldolgozott ételekkel. Otthon kellene elkészítened őket.

Italok:

Ha szereti az italokat, akkor van néhány frissítő hideg gyümölcsital és gyümölcslé, amelyek mindig megőrzik a test egészségét és elméjét. Ez a fitnesz egyik legjobb módja. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb házi gyümölcsleveket, amelyek jól jönnek.

Paradicsom-almalé:

Ez egy ízletes módja annak, hogy egészséges maradjon. Ha a legjobb ételeket keresi, akkor ez valószínűleg az egyik legjobb étel, amelyet a terhesség alatt használhat. Ez a különlegesség a természet jóságával jár, és azt állíthatjuk, hogy az egyik legszebb dolog a terhesség ezen időszakában, amely tökéletesen megfelel az egészségének.

Friss vegyes gyümölcslé:

A két gyümölcs kombinációján kívül számos más étel is fogyasztható a terhesség alatt. Ez idő alatt friss pohár kevert gyümölcslére és néhány jégkockára lesz szükség ahhoz, hogy egész nap egészségesek és frissek maradjanak.

Mangólé:

Az esték valóban frusztrálóak. Korán kell aludnia, és másnap fel kell ébrednie, és meg kell ismételnie ugyanazt a rutint. Egy pohár hűtött mangólé nem árt. Inkább izgalmasabbá teszi az estét.

Gyakorlat:

Van néhány alapvető gyakorlat, amelyek segítenek a méhnyak problémáiban és a baba beállításában. Íme néhány a legjobb gyakorlatok közül, amelyeket 38 hetes terhes nőként lehet elvégezni.

Séta:

Ez az egyik legjobb gyakorlat, amibe mindenki bekapcsolódhat. Ez az egyik legfontosabb dolog odakint, és ez idő alatt némi problémával kell szembenéznie, ha nem jár. A testmozgás hiánya lustává teheti magát, és ez lehet az egyetlen oka a terhesség alatt felmerülő súlyos problémáknak.

A Medicine Ballon ülve:

Ez idő alatt a gyógyszergolyó valamennyire használható lesz. A labdát, amelyet a mag stabilizálására és ropogtatásra használtak, most csak ülésre fogjuk használni. Csak üljön a labdára, és döntse előre a hátát. Ez segít a baba testének beállításában, és a gyógyszerlabdán való ülést is szakértők javasolják.

Tippek a stressz leküzdésére:

A stressz az egyik leggyakoribb probléma ebben az időszakban, és egész nap depressziós lesz, ha nem tudja kezelni a mentális stresszt a megfelelő időben.

Emberekhez beszél:

Néha a stresszel foglalkozó személy nem tudja nyomon követni a stressz mögött álló fő okot. Ha beszél az emberekkel a problémáról, akkor könnyen megoldhatja a problémát. A stressz valószínűleg az egyik legfontosabb probléma, amelyet ebben az időben mielőbb csökkenteni kell.

Baráti kör megbeszélése:

Az idegenekkel való beszélgetés kevésbé lesz előnyös, mint a barátokhoz. Szó szerint nem kell elmenni egy éjszakára a barátaival. Inkább jobb lesz, ha a kört azokra az emberekre korlátozza, akik kellően ismerik Önt. Meghallgatnak, és biztosan találnak néhány megoldást, amelyek hasznosnak bizonyulnak. Még a szakértők is ajánlják ügyfeleiknek a baráti kör megbeszélési technikáját a terhesség alatti stressz kezelésére.

Gyakorlat naponta:

A napi testmozgásnak rengeteg előnye van, és meglepő módon segít a terhesség alatt is. Ha olyan ember vagy, aki szeret naponta gyakorolni, akkor ez nem lesz igazán nehéz számodra. A terhesség alatt a testmozgás túl nehéznek tűnik, de csak végezze el a fent említett technikákat, hogy kezelje a közelgő problémákat, amelyekkel szülés közben szembesül. Ez idő alatt guggolást is meg kell tenni, de alul párnával. Ezek inkább szabadkézi dobozos guggolások lesznek.

Orvosi kezelés és rendszeres ellenőrzés:

 • A rendszeres ellenőrzés valószínűleg az egyik legjobb dolog, amely segít nyomon követni a baba mozgását ebben az időben. Az ellenőrzések emlékeztetnek az egészségedre és arra, hogy milyen fejlesztéseket kell végrehajtani.
 • Ami a tüneteket illeti, vannak bizonyos egészségügyi állapotok, amelyekkel szinte minden terhes nő szembesül a terhesség alatt, és nyilvánvalóan rendelkezésre állnak gyógyszerek ezekre a betegségekre, amelyeket alább tárgyalunk..
 • A fájdalomcsillapítók a fájdalmak és duzzanatok kezelésére acetaminofent szedhetnek. Ez az egyik legjobb gyógyszer a terhes nők számára a terhesség kezelésére.
 • A székrekedés a Dulcolax segítségével megoldható. Ez az egyik legjobb dolog, ami eléggé képes csökkenteni a bélproblémákat a terhesség 38 hetében.
 • Ha emésztési zavarokkal és más problémákkal küzd, akkor a Pepcid valóban jó lesz az Ön számára. Ez az egyik leggyakrabban szedett gyógyszer a terhes nők körében. A Magnesia tej is nagyon jó ebben az időben.

Tippek és óvintézkedések:

 • Kerülni kell az egészségtelen ételek fogyasztását.
 • Az étrendet az orvosok által ajánlott dolgokra korlátozza.
 • Hagyja abba a dohányzást vagy az alkoholfogyasztást, ha továbbra is ezeken él.
 • Menjen sétálni, bár a bokáján és a térdén könnyedén kell mennie. A járás közben imbolygó oldal segít a babának jobban belenyugodni a medencébe.
 • Kényelmes és laza ruházat. Ügyeljen arra, hogy laza ruhát viseljen. Ne szorítsa magát semmilyen ruhába.
 • A guggolás gyakorlata előnyös. A guggolás felgyorsítja a szülést, mivel növelheti a kismedencei nyílást, hogy segítse a baba leereszkedését.

Ha ikrekkel terhes, akkor nagyobb a hátfájása. Valószínűleg azonban mostanra már szült.

Ellenőrző lista: 38 hetes terhességi ellátás

 • Igyon sok vizet. Ezt ne hagyja ki semmilyen áron.
 • Bármilyen munkakörben dolgozhat, amit szeretne.
 • Iratkozzon fel a terhességi tippekre. Segíthet a stressz kezelésében.

Figyeljen a 38 hetes terhes szülés jeleire, hogy megbizonyosodjon a valódi összehúzódásokról. Vigyázzon magára, és olvasson el más dolgokat a stressz megszüntetésére. Amíg izgatott vagy, kezdj el gondolkodni a baba nevén. Ez jó figyelemelterelés lesz.

Gyakran feltett kérdések és válaszok:

Q1. Biztonságos az utazás a terhesség 38. hetében?

Válasz: Ezt egyáltalán nem tanácsoljuk. A 38. héten jobban fel kell készülnie a vajúdásra, amely bármikor megtörténhet.

Q2. Mi az alvó helyzet?

Válasz: Az ideális alvási helyzet a bal oldalon lenne, így elegendő tápanyag és vérellátás juthat el az egész testre és a babára.

Q3. Mennyi a baba súlya most?

Válasz: A 38 hetes magzati fejlődés jelentős. A 38 hetes terhes baba súlya nagyjából 3 kg, és 48-51 cm hosszú lesz. A baba ideális esetben egy rebarbara méretű lesz.