6 hetes terhes – tünetek és tippek, amelyek segíthetnek

Gyönyörű élmény megtudni, hogy terhes. 6 hetesen még új vagy a terhesség és az anyaság gondolatában. Bár a legtöbben azt mondják, hogy ez örömteli élmény, a drága csecsemő fizikai terhei elsöprőek lehetnek. Itt segítünk leküzdeni ezt a lehengerlő érzést, és rájövünk, hogy egy hét legyőzése végül is nagyon kivitelezhető. Itt van minden információ, amire szüksége van a terhesség hatodik hetéhez, és segít legyőzni a félelmeit, hogy készen álljon arra az időre, amikor ezt az örömköteget a kezébe adják!

6 hetes terhes

Milyen hónapban és trimeszterben van a terhesség 6. hetében?

Ez az első trimeszter, nem fog megjelenni dudor, vagy akár terhes lesz a hasa. A hat hetes terhesség általában azt jelzi, hogy egy hónapig és egy hétig terhes volt. A terhességet általában az első menstruáció elmulasztásának időpontjától számítják.

6 hetes terhes baba mérete, súlya és alakja:

A baba a terhesség idején akkora, mint egy gránátalma vagy egy édes borsó. Ez azt jelenti, hogy a baba körülbelül 0,2 hüvelyk lesz. Igen! Azt a picit! A szív most 110 ütés / perc sebességgel ver. A transzvaginális ultrahang lehetővé teszi, hogy hallja ezt. A karok, az orrlyukak és a szemük most formát öltenek.

6 hetes terhes tünetek:

Sok hullámvölgyön megy keresztül a tested ebben a kényes időben. A legtöbb változás hormonális lesz, és sok kellemetlenséget okozhat. Íme néhány tünet, hogy hat hetes terhes

1. Fáradtság:

Ez az egyik leggyakoribb tünet, ahol a fáradtság gyorsan eluralkodik. Ez leginkább a változó hormonoknak köszönhető, és a szervezet nem szokott hozzá! Pihenjen többet, ha szükségét érzi.

2. Fájó mell:

Ez az az idő, amikor a mellek elkezdenek nehezebbé válni és kicsit fájni fognak. Ennek oka elsősorban a véráramlás növekedése. Látható változások lesznek a mellbimbók területén is, ahol az areolák sötétebbek és nagyobbak lesznek.

3. Gázzal felfújt:

A hormonális változások a szervezetben gázokkal történő puffadást is eredményeznek. Ez a megfelelő alkalom az étrend megváltoztatására és a rostban gazdag étrend fogyasztására a székrekedés elkerülése érdekében. Minden mással, amin keresztül megy, a székrekedés elkerülhető!

4. Érzelmi / hangulatingadozások:

a fáradtság és a fájó mellek mellett, székrekedés lehetőségével együtt állandóan a szélsőségeken, érzelmeken találja magát. A hangulatváltozások teljesen normálisak, tekintettel a szervezet hormonális változásaira. Próbáljon meg többet pihenni, győződjön meg arról, hogy van egy érzelmi támogató rendszere, amely bármilyen módon segít, és olyan ételeket fogyaszt, amelyek egészségesek, és segítenek stabilnak és boldognak maradni.

5. Hányinger:

Bár leggyakrabban reggeli betegségnek nevezik, leggyakrabban egész nap előfordulhat. Itt az ideje, hogy felidézze az összes olyan ételt, amelyet korábban megnyugtatónak talált, és engedjen a sóvárgásnak. Feltétlenül szükséges a rendszeres étkezés, mivel az üres gyomor csak nagyobb hányingert jelent.

6. Gyakori vizelés:

Szükségét fogja érezni a szokásosnál több vizelésre, és ez teljesen rendben van. Ez általában a HCG hormon miatt történik, amely több vért irányít a medence területére.

7. Görcsölés és foltosodás:

Teljesen normális egy kis görcsszerű érzés és néhány vérfolt. Ha azonban ez fokozódik, és sok hasi fájdalmat érez a súlyosabb vérzéssel együtt, ez vetélés vagy akár méhen kívüli terhesség jele lehet. Ebben az esetben az orvoshoz fordulás az első ügy!

Figyelj arra, amit a tested mond neked, és itt az ideje, hogy komolyan vegyél mindent, amit mond. Különös figyelmet kell fordítani minden olyan jelre, amelyet a tested ad neked. Például, ha úgy érzi, hogy vizelnie kell, de nem tud, ez egyszerűen az UTI jele lehet, ami a terhességgel együtt nő, különösen a terhesség hat hetében.

6 hetes terhes has: hogyan néz ki??

Valójában nem az az idő, amikor a test megmutatja a kis dudorokat. A borsó méretű embrió csak növekszik, és messze nem foglal helyet a méhében.

Változások a terhes testben 6 hét múlva:

A fizikai változásokon kívül a test más változásokat is tapasztal. Itt van néhány.

1. Székrekedés:

ez ott lesz a terhességi utazás során. Ne felejtsen el sok rostban gazdag ételt enni, ami megkönnyíti az emésztést.

2. Kiszáradás:

látni fogja, hogy kiszáradt. Öblítse le testét sok vízzel és más esszenciális gyümölcslevekkel, hogy egész nap aktív maradjon.

3. Hangulatváltozások:

jelentős hangulatváltozásokat fog tapasztalni a szervezet hormonális egyensúlyhiánya miatt. A legjobb, amit kínálhatunk, ha megkérjük Önt, hogy tegyen olyan dolgokat, amelyek tetszenek, nézze meg kedvenc sorozatát vagy olvasson könyvet. Így valamivel jobban fogja érezni magát. A zene csodákra is képes!

4. Letargia:

A letargia és a fáradtság más gyakori dolgok, amelyeket a tested elkezd tapasztalni. Ahhoz, hogy aktív maradjon, falatozza a diót és más energiagazdag ételeket.

A baba magzati és fizikai fejlődése:

Veled együtt a babád is napról napra nő. Íme a 6 hetes terhes baba fejleményei, amelyekre számíthat.

 • A baba saját kifinomult keringési rendszerrel rendelkezik.
 • Észre fogja venni, hogy az a baba elkezdte csóválni a lapátszerű kezét és lábát.
 • A szemek, az orr, az áll és a fülek nem csak kihajtanak, a baba annál aranyosabbnak tűnik.

A fejlődés most kisebb. Nem igazán láthatja őket. Meggyőződhet azonban arról, hogy az emberi test néhány döntő része most kezd fejlődni.

Terhességi diéta: mit együnk és mit ne együnk:

Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban egészséges ételeket fogyasszunk. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek –

 1. Próbáljon meg több kis étkezést enni a nap folyamán.
 2. Mindig tartsa kéznél az ételt; nincs mondás, amikor éhségérzet támad, és mindig jobb, ha jól tápláltnak érzed magad a hathetes terhes időszakban.
 3. Nem jó ötlet bármilyen fűszeres ételt enni. Tekintettel az émelygésre, amely gyötörni fogja Önt, a sima ételek megkönnyítik a hosszú bent tartást.
 4.  Kerülje a szagokat és szagokat, amelyek a hányinger érzését indíthatják el. Innen csúszós lejtő!
 5. Igyon sok folyadékot, különösen vizet, mivel ez hidratálja Önt. Ha sokat hánytál, ez jól jön.
 6.  Soha ne fogyasszon alkoholt, dohányt vagy kábítószert. Ezek hosszú távon nagyon károsak a babára.
 7.  Menj ki kis gyors sétákra. Ügyeljen arra, hogy ne találja nehéznek a feladatot.

Gyakorlatok 6 hetes terhesen:

A 6 hetes terhességi ellátás részeként itt vannak gyakorlatok, amelyeket elvégezhet.

1. Guggolás:

A guggolás a terhesség alatt segíthet a combizmok megerősítésében. Ez különösen hasznos lesz a szülés során.

2. Deszkák:

A deszkákat a legbiztonságosabbnak tartják a terhesség alatt. Segítenek a csontok és a hasizmok megerősítésében, és kisebb nyomást gyakorolnak a gerincre, ellentétben más dinamikus gyakorlatokkal.

3. Séta:

egy jó tempós séta is segíthet. Ne felejtse el abbahagyni, ha légszomjat tapasztal.

Az olyan gyakorlatok, mint a jóga, szintén nagyon hasznosak a terhesség alatt. A legfontosabb az, hogy azonosítsuk a megfelelőt, amely segít a terhességi utazásban.

Fájdalmak és egészségügyi problémák a terhesség 6 hetében:

Ebben az időszakban nem tapasztal fájdalmat. Van azonban néhány dolog, amire figyelni kell.

1. Foltolás:

Ebben az időszakban gyakori a hüvelyi foltosodás. Nincs mitől félni. Ha azonban úgy gondolja, hogy túl sok, akkor orvoshoz kell fordulnia.

2. Görcsök:

Időnként enyhe görcsök fordulnak elő. Ez azért történik, mert a méh tágul, hogy befogadja az embrió növekvő méretét.

6 hetes terhes szkennelés:

A 6 hetes terhes vizsgálat során az orvos észreveszi a magzati pólust vagy az úgynevezett magzati szívverést. Ez biztos tényező, hogy a baba valóban nő. Az ikrek 6 hetes terhes magzata két terhességi tasakot mutat a szervezetben.

Mit tegyünk és mit ne tegyünk 6 hetes terhesen:

Mit kell tenni:

 1. Maradjon fizikailag aktív. Ezt kis gyakorlatokkal vagy egyszerűen minden nap sétálva érheti el.
 2. Sok vizet iszik. Fontos, hogy ebben az időben hidratált maradjon.
 3. Szigorúan kövesse a terhességi étrendet. Emlékeznie kell arra, hogy a baba egyedüli táplálék szállítója.

Mit ne tegyen:

 • Alkohol és dohány. Ne hódoljon nekik, mert súlyosan károsíthatja a baba idegrendszerét.
 • Alacsony marad. Próbálj pozitív érzést kelteni magad körül olyasmivel, amit szeretsz. Ha túl depressziósnak vagy stresszesnek érzi magát, az negatívan befolyásolhatja a mentális egészségét, és ez nem tesz jót a babának.
 • Koffein. Korlátozza a koffeinbevitelt.

További tippek 6 hetes terhesség alatt:

 • Használjon támogató melltartót a gyengéd és enyhén fájdalmas mell kezelésére.
 • Igyon sok vizet, és tartalmazjon rostban gazdag ételeket, amelyek segítenek a székrekedésben.
 • Segít olyan harapnivalók szállításában, mint a saláta keksz, édes keksz. Ez a bütyök segít enyhíteni a hányingert.
 • Növelje a gyümölcslevek és más alapvető folyadékok bevitelét.
 • Naponta többször fogyasszon kisebb ételeket. Kerülje a zsíros és olajos ételeket. Lehetőségük van gyomorégésre.

Ellenőrző lista a terhesség hatodik hetében:

 1. Tervezze meg az első szülés előtti találkozót orvosával.
 2. Legyen mentálisan és fizikailag felkészült arra, hogy számos új változást tapasztaljon testében és életmódjában.
 3. Mindig vigyen magával egy üveg vizet.

A terhesség fontos időszak a nők számára, és gondoskodniuk kell magukról. Abban a pillanatban, amikor hat hetes terhes vagy, minden újdonság számodra. Adjon magának időt és öngondoskodást, amire nyilvánvalóan szüksége lesz ebben az időben. A hathetes terhesség csodálatos időszak, és fontos, hogy pihenjen, és olvassa el az új utat, amelyet elkezd az életében.

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

1. Biztonságos az utazás a hathetes terhesség alatt?

Válasz: Természetesen. A hathetes terhesség alatt biztonságosan lehet utazni és repülni.

2. Megszakítható -e a 6 hetes terhesség?

Válasz: Az abortusz a terhesség hat hetében lehetséges. Erősen ajánlott azonban a megfelelő öngondoskodás. Fontos, hogy vigyázzunk a testi és lelki egészségre. Az abortusz három módszerrel történhet – abortusz tabletta, vákuumszívás, tágítás és evakuálás (D&E). Az abortusz után az ellátás elengedhetetlen, és gondoskodik a megfelelő érzelmi támogató rendszerekről.

3. Biztonságos a szex a hathetes terhesség alatt?

Válasz: Igen, biztonságos a szex a terhesség alatt bármikor, amíg a víz meg nem szakad. Arra is szükség van, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elégedett a szex gondolatával. Ha szokatlan szövődményei vannak, például görcsök, jobb várni, amíg jobban érzi magát. Közben ne felejtse el orvoshoz fordulni.

4. Mikor forduljon orvoshoz hathetes terhesség alatt?

Válasz: Fontos, hogy a terhesség hat hetében ütemezze az első találkozót az orvossal. Szerezzen be minden szükséges egészségügyi információt, és készüljön fel a következőre. Szükséges továbbá az első ultrahang elvégzése a terhesség hat -nyolc hetében.