7 hetes terhes: jelek, tünetek és fejlemények

A 7 hetes terhesség azt jelenti, hogy a tested nagyon más, mint a múlt héten. Bár a tested személyesen nem tapasztal nagy különbséget, a baba biztos, hogy új dolgokat tapasztal. Kíváncsi vagy a baba fejleményeire ebben a szakaszban? Itt van egy pillantás arra, hogy mi történik a babával és a testével most. Ismertettünk néhány lehetséges jelet és tünetet, amelyeken keresztülmehet.

7 hetes terhes

Melyik hónapban és trimeszterben vagyok a 7. terhességi héten?

A terhesség második hónapjában van. Ez azt jelenti, hogy az első trimeszterben van, és még körülbelül 7 hónapja van a szállításra. Nagyon izgatott?

7 hetes terhes baba fejlődése: baba súlya, alakja és mérete:

A baba 7 hetes terhesen azt jelenti, hogy körülbelül 0,4 hüvelyk súlyú és 1 cm hosszú lesz. A szájjal és az arccal együtt a kezek és a lábak is kialakulni kezdenek. Ezen a héten a szívverés percenként 120 / perc.

7 hetes terhes tünetek:

Íme néhány tünet, amelyet ebben az időszakban tapasztalhat.

1. Hányinger:

Mint egy barát, a hányinger állandó kísérője lesz a terhességi utazás során. Ennek intenzitása azonban csökken a második trimeszterben. Az ikrek 7 hetes terhes anyái nagyobb hányingert tapasztalnak.

2. Akne:

Pattanások és pattanások a bőrön a test hormonális változásai miatt következnek be. Mielőtt bármilyen terméket kipróbálna, először konzultáljon orvosával.

3. Sóvárgás és idegenkedés:

Ezek most gyakoriak lesznek. Előfordulhat, hogy késztetést érez egy bizonyos étel fogyasztására, és néha erős idegenkedést mutat más ételekkel szemben. Ez normális, és megengedheti magának kedvenc ételeit is. De ne fogyassza túl.

4. Hangulatingadozások:

A hormonális változások a szervezetben hangulatváltozásokat is kiválthatnak. A legjobb módja annak, hogy ezt elhárítsuk, ha eltereljük a fejünket azzal, hogy kedvünkre cselekszünk.

5. Görcsök:

Gyakoriak a görcsök és a foltosodás. A 7 hetes pecsételés különösen szex után fordulhat elő. Görcsök fordulnak elő, mert a méh most tágul, és ez néha nehéz lehet.

7 hetes terhes has:

A dudor most nem lesz látható. Itt azonban minden anyának más a tapasztalata. Egyes anyáknak dudoruk van, míg másoknak nincs. Ezen a ponton inkább puffadásnak tűnik! Az ikrekkel rendelkező anyáknak azonban látniuk kell egy kis dudorot.

Változások a terhes testben 7 hét múlva:

Tudtad, hogy a tested lassan változik? Íme néhány.

1. Duzzadt mell:

A terhességi hormonok, mint az ösztrogén és a progeszteron, most kezdenek hatni! A mellbimbóid kissé kilógni kezdenek, és a mellek dinnyére hasonlítanak. A mellbimbók érzékenyek, a bimbóudvar sötétebb. A szín idővel sötétebb lesz, és elkezdheti megfigyelni a libabőröket, mint a foltok körül.

2. Gyomorégés és emésztési zavarok:

A másik nagy probléma, amellyel sok nő szembesül, az emésztési zavar és a gyomorégés. A legjobb, ha rostban gazdag ételeket fogyaszt, és sok vizet iszik. Ez megkönnyíti a könnyű emésztést. A különböző időpontokban kisebb ételek fogyasztása segít a gyomorégésben, és jelentősen csökkenti azt.

3. Túlzott nyál:

Az állandó émelyítő érzés mindig jobban nyálaz. Ez azonban csak ebben a trimeszterben fog tartani.

Magzati és fizikai fejlődés: 7 hetes terhes baba fejlődése:

Íme néhány dolog, ami a babával történik.

1. Baba karok és lábak:

Ezen a héten elkezdenek fejlődni a baba karjai és lábai. A karok, a kezek és a lábak most kezdenek elosztódni, bár a baba lába most hevederesebbnek tűnik.

2. Agysejtek:

Az új agysejtek 100 perces sebességgel kezdenek termelődni. Ezen a héten a növekedés nagy része a baba agysejtjeinek növekedésére koncentrálódik.

3. Vese:

A babának most is veséje van. A funkciójukkal kezdik, és a baba most vizeletet kezd termelni.

7 hetes terhességi diéta:

Ezen a héten fordítson nagyobb figyelmet az étrendre.

1. Zöldségek:

Kezdje egy tál friss zöldséggel az időközi harapnivalókhoz. Készítsen tápláló salátát sok zöld leveles zöldséggel, sárgarépával és kukoricával. Ez az egészséges saláta sok tápanyaggal járul hozzá a növekvő magzathoz.

2. Gyümölcsök:

Tegyen egy pontot, hogy élvezze a csésze friss gyümölcsöt. Tartalmazza az összes gyümölcsöt, de tartsa távol azokat, amelyeket orvosa nem ajánl.

3. Dió:

Az energia erőműve, a dió egész nap aktív marad. Ügyeljen a mennyiségre, különben túlsúlyos lehet. A dió étrendjébe vegye bele a kesudiót, a mandulát, a diót, a pisztáciát és a fügét.

4. Folyadékok:

Igyon sok vizet, gyümölcslevet és egyéb folyadékot, hogy hidratált maradjon. Ez különösen fontos a könnyű emésztés érdekében. A második tevékenységet nem próbálták meg.

Amit nem szabad enni:

1. Zsíros ételek:

Növelhetik a gyomorégést és az emésztési zavarokat. Ezen a ponton mindenképpen kerülni kell a zsíros és olajos ételeket.

2. Alkohol:

Az alkohol és a dohány is károsíthatja a baba növekedését. Ezért a legjobb elkerülni őket.

3. Koffein:

A koffein bizonyos kockázatokkal is jár. Korlátozza a kávéfogyasztást ebben az időszakban.

Gyakorlatok 7 hetes terhes hassal:

1. Guggolás:

A guggolás teljesen hasznos ebben az időszakban. Gyakorolja a guggolást képzett szakember segítségével. Ez segít erősíteni a hasizmokat és az izmokat.

2. Deszkák:

Egy másik legjobb módja annak, hogy megerősítse magját és felkészüljön a munkájára, a deszka. Próbáld meg a deszkákat kényelmes ütemben elhelyezni.

3. Séta:

A gyors gyaloglás jó módja a testmozgásnak. Gyorsítsa fel a sebességet, és értse meg, hogyan befolyásolja ez pozitívan az egészségét.

4. Úszás:

Az úszás szintén nagyszerű gyakorlat a hetes terhes nők számára. Beszéljen erről orvosával. A hetes terhességi információk valóban létfontosságúak.

Fájdalom és egészségügyi problémák a hét hetes terhesség alatt:

1. Görcsök:

A görcsök gyakoriak ebben az időszakban. Ezen a ponton görcsök fordulnak elő, mert a méh kitágul, hogy befogadja a növekvő babát. Ezért a kismedencei terület fájdalmat érez.

2. Hányinger:

A hányinger a terhesség másik fájdalmatényezője, a mentális stressz szempontjából. Gyakran hányingert tapasztalhat. A legjobb módja ennek elkerülésére, ha gyömbéres teát vagy gyömbéralapú folyadékokat próbál ki.

7 hetes terhes haladás: Szkennelés és gyógyszerek:

7 hetes terhes ultrahang, megérti, hogy az embrió naponta több száz új sejtet termel. A szív és az agy kezd összetett lenni. A babának már megvan a saját vesekészlete, karja és lába!

Mit tegyünk és mit ne tegyünk hét hetes terhesen:

Csinálj

 • Kényeztesse magát valamilyen fizikai tevékenységgel, hogy aktív és energikus maradjon.
 • Időnként egyél sok kis méretű ételt. Győződjön meg arról, hogy egészségesek.
 • Tápláld magad dióval. Rengeteg energia van bennük.
 • Igyon sok vizet és gyümölcslevet. Szükséges a hidratálás.

Ne

 1. Kényeztesse magát alkohollal, dohányzással és koffeinnel
 2. Túl enni zsíros ételeket. Maradj távol tőlük.
 3. Nyers hús vagy hal. Veszélyesek.

További tippek:

 • Tartsa kéznél a snackeket. Fogyassza őket, amikor éhesnek érzi magát.
 • Mindig vigyen magával egy üveg vizet. A hidratált állapot rendkívül fontos.
 • Beszéljen orvosával, és közölje vele minden kétséget vagy problémát.
 • Időben javítsa ki a találkozókat.

Óvintézkedések a 7 hetes terhesség alatt:

 1. Ügyeljen arra, hogy az elfogyasztott hús jól főtt legyen.
 2. Igyon sok vizet és egyéb folyadékot.
 3. Győződjön meg arról, hogy étrendjében sok rostban gazdag étel van. Ez biztosítja az egyenletesebb emésztést és a bélmozgást, mindkettő nehéz a terhesség alatt.

Ellenőrző lista a terhesség hetedik hetében:

 • Foglalja le szülés előtti időpontját orvosával.
 • Döntse el, hogyan szeretné meglepni kedveseit a jó hírrel.
 • Ideje étrendet készíteni.

A hetes terhes baba mérete túl kicsi lehet. A változások azonban ezen a héten hatalmasak. A 7 hetes terhes tippjeink különösen fontosak lesznek az Ön számára, hogy biztonságos utat tegyen. Ideje ünnepelni a jó hírt!

Gyakran Ismételt Kérdések & Válaszok:

Q1. Hogyan aludjunk 7 hetes terhesen?

Válasz: Ezen a ponton ügyeljen arra, hogy ne aludjon a hasán. Kezdje el gyakorolni a bal oldali alvást. Ez egészséges a baba számára. A bal oldali alvás biztosítja, hogy a baba táplálékot kapjon az anyától.

Q2. A görcsök 7 hetes terhesen normálisak?

Válasz: Teljesen! Ezek egy módja annak, hogy elmondják, hogy a baba növekszik, és a méh növekszik, hogy helyet biztosítson a magzat számára. Ezek normálisak.

Q3. Szex 7 hetes terhesség alatt biztonságos vagy sem?

Válasz: Igen, biztonságban vannak. Ügyeljen azonban arra, hogy ne erőltesse magát, és ne engedje, hogy partnere nyomást gyakoroljon Önre.

Q4. Mikor forduljon orvoshoz héthetes terhesen?

Válasz: Hét hét elején forduljon orvoshoz. Ha bármilyen nehézséget tapasztal, javasoljuk, hogy rohanjon orvoshoz segítségért.

Q5. Az utazás biztonságos vagy nem héthetes terhes?

Válasz: Az utazás biztonságos. Próbálja azonban elkerülni a rögös és nehéz utakat. Mivel a baba csak növekszik, lehetőség van az abortuszra.