AI: n luomat hajuvedet tulevat pian markkinoille

Hajuveden luomista pidetään usein eräänlaisena taiteena. Ranskalaiset ovat ylpeitä vuosisatojen kokemuksesta hajuvedestä. Ammattimaiset hajuvesi -mestarit viettävät vuosikymmeniä oppiakseen käsityötä ja harjoittelemalla mestareiden kanssa. Kyky kehittää tuoksua on erittäin arvokas ja inhimillinen. Loppujen lopuksi haju on tunne, joka voi herättää vahvimmat muistot ja tunteet. Nyt Yhdysvaltain IT- ja konsulttiyritys IBM yrittää kuitenkin kääntää perinteisen mallin päälaelleen käyttämällä tekoälyn voimaa hajusteiden kehittämiseen. Voisiko AI: n luomista hajuvedistä pian tulla massan ilmiö? Ehkä asia on jo näin.

Tekoälyllä ja roboteilla ei ole nenää eikä hajuaisti, mutta ne voivat silti luoda tuoksuja

Tekoälyllä luodut hajuvedet tulevat pian markkinoille ruusun kanssa

Kaksi KI: n luomaa hajusteita on jo markkinoilla

IBM Research työskenteli äskettäin Symrise, johtava maailmanlaajuinen hajuvesiyhtiö, jonka kotipaikka on Saksassa, ja asiakkaat, kuten Estée Lauder, Avon, Coty ja Donna Karan, tekivät yhdessä kehittääkseen hajusteiden valmistuksen algoritmin. Tätä kutsutaan Philyraksi, kreikkalaiseksi kauneuden, hajuveden, parantamisen ja kirjoittamisen jumalattareksi.

Symrise Scentin mukaan & Hoito puheenjohtaja Achim Daub Yhtiö on jo myynyt kaksi tekoälyn luomaa hajusteita Brasilian toiseksi suurimmalle kauneusliikkeelle O Boticáriolle. Molemmat tuoksut lanseerattiin toukokuun 2019 lopussa tulevaa ystävänpäivää silmällä pitäen, jota vietetään siellä 12. kesäkuuta.

Egon ON Me ja Egon On You – tuoksuja naisille ja miehille

AI: n luomat hajuvedet tulevat pian markkinoille, esim. Minulle ja teille

Egeo ON Me, naisellinen tuoksu, on hedelmäinen, ja siinä on melonin, persikan, ananan, aniksen, appelsiininkukan, bergamotin, sitruunan, omenan, kurkun, pippurin ja mantelinkukan ytimen tuoksu. Sydäntuoksuina ovat jasmiini, freesia, laaksokukka, passion kukka, vihreät lehdet, valkoinen ruusu, vadelma, akaasia, tuberoosi ja brunelle. Pohjatuoksussa ovat vanilja, santelipuu, patchouli, myski, meripihka ja toffee.

Egeo ON You on maskuliininen fougère-woody-tuoksu, joka alkaa melonin, persikan, ananan, bergamotin, mintun, kardemumman ja eukalyptuksen tuoksuilla ja kehittyy sydämeksi, jossa on salviaa, galbanumia, laventelia, vihreitä lehtiä ja sarviapilaa. Pohjatuoksussa ovat santelipuu, vetiveri, myski, bentsoiini, meripihka ja tiivistetty maito.

Parfyymitoimisto muutti lopulta hiukan hajusteita tuodakseen esiin erityisen huomautuksen ja varmistaakseen, että ne kestävät pidempään iholla. Symrise aikoo levittää tätä tekniikkaa ympäri maailmaa, myös hajuvesikoululleen.

Symrise -parfyymit testaavat ja parantavat tekoälyn luomia hajusteita

Tekoälyllä luodut hajuvedet käynnistävät pian profiilitestit ja parantavat aromia

Miten tekoälyn luomat hajuvedet todella luodaan??

Symriksellä on 1,7 miljoonaa hajustekaavaa, jotka hajuvedet ovat keränneet monien vuosikymmenten aikana. Näitä ovat nykyään Estée Lauderin ja Cotyn kaltaisten yritysten omistamat tuoksut sekä hammastahnan, pyykinpesuaineen, kynttilöiden, välipalojen, soodan ja jopa lemmikkieläinten ruoan maut..

Symrise jakoi koko hajusteiden luettelon IBM: n kanssa sekä tiedot siitä, miten he menestyivät myynnissä. Philyra lisäsi tämän tietokantaan ja vertasi sitä Symrisen toimittamiin lisätietoihin, esim. B. Mitkä hajusteet olivat bestsellereitä ja mistä, kuka niitä osti ja mikä ikäryhmä suosii eniten hajusteita. Tekoäly voi sitten käyttää näitä tietoja luodakseen uusia kaavoja, jotka kohdistuvat tiettyihin väestötietoihin.

Philyra käyttää teknisiä tilastoja, ei luovuutta

Tekoälyn luomat hajuvedet tulevat pian markkinoille Symrise philyra projekt

Kaksi hajuvettä Egon ON Me ja You olivat brasilialaisille vuosituhansille suunnattuja tuoksuja. Loppujen lopuksi he pelkäävät vähiten tällaisia ​​epätavallisia muutoksia. Molemmat saivat erinomaisia ​​arvosteluja kohderyhmiltä. He pystyivät jopa puolustamaan muita hajuvesiä, jotka ovat myös suosittuja brasilialaisten vuosituhansien keskuudessa.

Symrise ei vielä tiedä, vaikuttavatko Philyran kaltaiset tekniikat hajusteiden hintaan. On myös vielä liian aikaista nähdä, voidaanko tämäntyyppinen tekoäly ottaa käyttöön laajassa mittakaavassa. Mutta kun otetaan huomioon se tosiasia, että tekoäly voittaa jo maailmanmestarit Dota 2: n kaltaisissa peleissä ja kehittää influenssarokotteita, sen ei pitäisi kestää kauan. IBM uskoo myös, että sama tekniikka voi olla hyödyllinen myös makujen, kosmetiikan, mutta myös liimojen, voiteluaineiden ja rakennusmateriaalien kehittämisessä.

Philyra oli tessalialainen jumalatar ja muodonmuuttaja

Tekoälyn luomat hajuvedet käynnistetään pian philyra -projektissa

AI: n luomat hajuvedet tulevat pian markkinoille egon on me egon on you