AlterEgo on puettava laite, joka osaa lukea ajatuksiasi

24-vuotias jatko-opiskelija MIT (Massachusetts Institute of Technology) Arnav Kapur on jo saavuttanut enemmän kuin useimmat ihmiset koko elämänsä aikana. Nuori nero on työskennellyt kuukulkijalla, keksinyt 3D -tulostettavan dronin ja kehittänyt äänitekniikkaa näkövammaisten tukemiseksi. Hänen uusin keksintönsä on vieläkin scifiä, koska se voi lukea ajatuksiasi. Kyllä, luit oikein! Toinen minä on puettava kuuloke, joka tunnistaa komennot myös silloin, kun olet täysin paikallaan etkä liikuta suutasi. Sinun tarvitsee vain sanoa komento päässäsi.

Lähes jokainen scifi-idea on toteutumassa

AlterEgo on puettava laite, joka voi lukea ajatuksiasi navigoida televisiossa

Kuinka tarkasti ajatusta lukivat kuulokkeet AlterEgo toimivat?

Tekniikka sisältää anturijärjestelmän, joka tunnistaa pienet hermo -lihassignaalit, jotka aivot lähettävät niska- ja kielen äänihuulille ja lihaksille. Aivomme lähettää nämä signaalit aina, kun puhumme itsellemme hiljaisuudessa.

Sisäänrakennettu tekoäly tunnistaa signaalit ja muuntaa ne sanoiksi. Käyttäjä “kuulee” AI: n hiljaiset vastaukset mikrofonin kautta, joka johtaa ääniä kallon ja korvan luiden läpi. Käyttäjät voivat tietysti myös sanoa käskynsä ääneen.

AlterEgo oli tänä vuonna Lemelson-MIT-opiskelijapalkinto “Käytä sitä!” Palkittu teknologiapohjaisista keksinnöistä kuluttajalaitteiden kanssa. Palkinto on 15 000 dollaria. Kapur testaa parhaillaan laitetta eri sairaaloissa ja kuntoutuskeskuksissa Bostonissa kommunikaatiovammaisten kanssa. Nämä rajoitukset voivat johtua aivohalvauksesta, aivohalvauksesta tai neurodegeneratiivisista sairauksista, kuten ALS: stä.

Siinä tapauksessa että ALS (amyotrofinen lateraaliskleroosi) tauti vaikuttaa aivojen ja selkäytimen hermoihin ja riistää ihmisiltä yhä enemmän kykyä käyttää lihaksia, mukaan lukien ne, jotka hallitsevat puhetta. Aivosi kuitenkin lähettävät edelleen puhesignaaleja puheluun osallistuville äänihuulille ja lihaksille. AlterEgo voi kaapata nämä signaalit ja muuntaa ne puheeksi. Kapurin tutkimusten mukaan järjestelmä on 92 prosenttia tarkka.

Arnav Kapurilla on AlterEgo -kuulokkeet

AlterEgo on puettava laite, joka osaa lukea ajatuksiasi. Kapurilla on kuulokkeet

Mihin AlterEgo voisi olla hyvä? Mitkä ovat sen käyttöalueet??

Laite voisi ”laajentaa kykyjämme ja käsityksiämme eri tavoilla”, Kapur sanoo. Kuvitelkaa esimerkiksi, että teette päivittäistavarakaupan listan päähänne ajaessanne kauppaan. Sinne saapuessasi olet epäilemättä unohtanut osan kohteista. Jos käytät AlterEgoa luettelon puhumiseen, se tallennetaan ja kohteet luetaan sinulle, kun teet ostoksia.

Ostoslista on tallennettu päähän

AlterEgo on puettava laite, joka voi lukea mielesi ostoslistan päässäsi

Kuvittele nyt, että sinulla on dementia. AlterEgo voi tallentaa omat ohjeesi ja muistuttaa sinua ajoissa. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Järjestelmän avulla voit kommunikoida älykkäiden kodin laitteiden, kuten Echon tai Alexan, kanssa, kun kokouksissa tehdään hiljaisia ​​muistiinpanoja ja lähetetään tekstiviestejä ilman matkapuhelinta. AlterEgo voisi jopa toimia kannettavana kääntäjänä jonain päivänä.

AlterEgo voi olla hyödyllinen sotilasoperaatioissa, esim. B. kun erikoisjoukkojen on kommunikoitava hiljaa. Se voisi myös auttaa ihmisiä, jotka työskentelevät meluisissa ympäristöissä, hävittäjälentäjistä palomiehiin. Kapur aikoo kehittää AlterEgon kaupalliseksi laitteeksi. Hän pyrkii parhaillaan optimoimaan laitteiston ja tekoälyn käsittelemään erittäin suuria tietomääriä pienellä viiveellä. Kapur toivoo, että AlterEgo voi auttaa ihmisiä näkemään tekoälyn pelottavana, pahana voimana, joka yrittää varastaa identiteettimme ja työpaikkamme, vaan välineenä, joka voi parantaa jokapäiväistä elämäämme.

Kapur yrittää tehdä tekoälystä oman käsityksensä luonnollisen jatkeen

AlterEgo on puettava laite, joka voi lukea ajatuksiasi alterego -kuulokkeiden scifi

Kuvittele, jos voisit keskustella täysin sanattomasti jonkun kanssa

AlterEgo on puettava laite, joka voi lukea ajatuksiasi ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa