Android Q Beta on saatavilla Google Pixelille

Googlen Android Q Beta -versio 1 on vihdoin täällä. Kuten aina, Google Pixelin käyttäjät saavat ensimmäisen vaikutelman uudesta käyttöjärjestelmästä. Android Q: n odotetaan olevan edelläkävijä Google I / O 2019 7. – 9. toukokuuta. Siihen asti yhden kolmen Pixelin sukupolven omistajat voivat käyttää uutta betaa. Yksi lisäversio on julkaistu käytettäväksi Android -emulaattorin kanssa, jolloin sovelluskehittäjät voivat aloittaa uuden käyttöjärjestelmän ohjelmoinnin ilman fyysisiä laitteita.

Android Q 10 Beta on nyt saatavilla Pixel- ja Android -emulaattorikäyttäjille

Android Q Beta on saatavilla Google Pixel android 10 maskotille, jossa on q

Huomaa tietysti, että Android Q Beta on edelleen hyvin varhainen versio koodista ja se julkaistaan ​​kokonaan vasta myöhemmin tänä vuonna. Siitä huolimatta on jo lukuisia sovelluskehittäjiä ja loppukäyttäjiä, jotka haluavat kokeilla Android Q: n betaversiota. Mutta mitä Googlella on meille tällä kertaa tarjota, ja kannattaako vaihtaa uuteen käyttöjärjestelmään??

Näyttää siltä, ​​että Google keskittyi merkittävästi käyttäjien yksityisyyteen sitä kehittäessään.

Kuten aina, logo on suunniteltu erinomaisesti

Android Q Beta on saatavilla Google Pixel android q -logolle googlelle

Mitä muutoksia uusi Android Q tarjoaa meille??

Uusi Android Q tarjoaa merkittäviä muutoksia lähes kaikilta osin, mutta erityisesti yksityisyyden ja tietoturvan kannalta. Käyttäjien näkyvyys ja yksittäisten sovellusten käytettävissä olevien tietojen hallinta on nyt paljon parempi. Jaetun ulkoisen tallennustilan, kuten pilven, tietojen käyttöön sovelletaan uusia rajoituksia. Lisäksi on otettu käyttöön uusia rajoituksia, joiden avulla toiminnot voidaan aloittaa taustalla ilman käyttäjän vuorovaikutusta. Käyttäjät voivat määrittää sijainnin jakamisen vain sovelluksille, jos ne ovat etualalla.

Myös laitteistotunnusten käyttökäytännöt ovat muuttuneet. Tämä rajoittaa sovellusten pääsyä IMEI -numeroon, sarjanumeroon, MAC -osoitteeseen ja muihin tietoihin. Käyttäjät voivat nyt hallita paremmin WiFi -yhteyteen, Bluetoothiin, matkapuhelimeen ja kameran metatietoihin liittyviä sijaintioikeuksia.

Uusi käyttöjärjestelmä parantaa käyttäjien tietoturvaa

Android Q Beta tarjoaa Google Pixelille lisää turvallisuutta uuden Androidin avulla

Google Android Q käsittelee tulevia uusia taitettavia tiedostoja

Muut Android Q: n muutokset liittyvät uusiin muotoilutekijöihin. Laitteet, kuten tulevat Huawei Mate X ja Samsung Galaxy Fold aseta taitettavien alku, ja Android Q: lla on erityiset sovellusliittymät tällaisille laitteille. Kehittäjät voivat nyt testata sovelluksiaan tältä osin ympäristöissä, joissa näytön kokoja ja muotoja ei ole määritetty ja joissa sisäisten ja ulkoisten näyttöjen väliset siirtymät ovat yleisiä.

Nyt myös yhteensopiva taitettavien kanssa

Android Q Beta tarjoaa Google Pixel -tuen taitettaville puhelimille

Mukana on myös uusia sovellusliittymiä jakamista, liitettävyyttä, mediaa ja biometriikkaa varten. Tällä hetkellä Android Q Beta on kuitenkin suunnattu ensisijaisesti sovellusten kehittäjille ja vähemmän loppukäyttäjille. Loppujen lopuksi on vielä vähän sovelluksia, jotka ovat yhteensopivia uuden käyttöjärjestelmän kanssa. On myös suositeltavaa suorittaa koodi toisella matkapuhelimella, kun testataan kaikenlaisia ​​beetoja. Loppujen lopuksi kotipuhelimesi viallinen ohjelmisto voi olla hyvin turhauttavaa. Varsinkin jos yhtäkkiä et voi enää käyttää sitä tarvittaessa. Voit siirtyä Googlen Android Q -betaohjelmaan tässä pääsy.

Tältä Android 10 näyttää Pixelissä

Android Q Beta on Google Pixelin uusi käyttöjärjestelmäohjelmisto