Bee Home: Nämä Ikea-kaltaiset DIY-kodit voivat auttaa pelastamaan mehiläiset

Nämä pienet mehiläispesät ovat ärsyttäneet viime aikoina. Maailman mehiläispäivää varten 20. toukokuuta Ikean tutkimuslaboratorion Space10 suunnittelijat kehittivät räätälöityjä DIY -taloja mehiläisille. Niin sanottu mehiläiskoti voisi auttaa vahvistamaan sairaiden mehiläisten määrää maailmassa jälleen. Tässä on kaikki tiedot uudesta Ikea -projektista.

Näin voit auttaa näitä ahkeria, hunajaisia ​​ja tärkeitä olentoja

Bee Home Nämä DIY Ikean kaltaiset talot voivat auttaa säästämään mehiläisten yksinäisiä mehiläistaloja ympäristönsuojelussa

Mehiläinen koti jokaiseen puutarhaan

Bee Homen suunnittelu on avoimen lähdekoodin, muokattavissa ja saatavilla verkossa osoitteessa https://www.beehome.design/. Tällä sivustolla voit suunnitella oman mehiläispesän. Sinun on sitten otettava yhteyttä paikalliseen valmistajaan, jotta se todella tuotetaan. Lopuksi sinun tarvitsee vain sijoittaa mehiläispesä jonnekin oman kotisi lähelle.

Ihannetapauksessa suoraan kukkapenkissä.

“Haluamme antaa ihmisten kaikkialla maailmassa tasapainottaa suhteemme planeettaan ja varmistaa kestävät kodit meille kaikille”, sanoi Space10: n johtaja Kaave Pour tiedotteessa..

Voit suunnitella mehiläiskodin omien ideoidesi mukaan

Mehiläiskoti Nämä DIY Ikean kaltaiset talot voivat auttaa pelastamaan mehiläiset

Bee Home on suunniteltu yksinäisille mehiläisille, jotka ovat yleensä erittäin ystävällisiä ja joista noin 90% maailman kukkivista kasveista riippuu pölytyksestä. Nämä lentävät olennot elävät tyypillisesti neljästä kuuteen viikkoon. Jos olet myös kuningatar (eli nainen), voit synnyttää vielä 20–30 jälkeläistä seuraavan vuoden aikana. Tätä varten he tarvitsevat kuitenkin majoituksen.

“Tämä projekti on esimerkki siitä, kuinka muotoilu voi olla hyväksi sekä ihmisille että heidän ympäristölle”, sanoi mehiläispesän suunnittelija Tanita Klein tiedotteessa..

Koska yksinäisillä mehiläisillä ei ole suojattavaa hunajaa, ne eivät ole lainkaan aggressiivisia

Mehiläiskoti Nämä DIY Ikean kaltaiset talot voivat auttaa pelastamaan mehiläiset erilaisista mehiläispesistä

Miksi yksinäiset mehiläiset ovat niin tärkeitä ympäristölle ja ihmiskunnalle

Maailman mehiläisväestö on pudonnut vaarallisen alhaiselle tasolle Yhdistyneiden kansakuntien mukaan. Noin 35% selkärangattomista pölyttäjistä eli mehiläisistä, perhosista, kovakuoriaisista ja muista uhkaa sukupuutto. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että monenlaiset hedelmät ja vihannekset kuolevat sukupuuttoon. Maailmanlaajuisen mehiläispäivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta näistä uhista.

“Saadaksemme yhteyden ympärillämme oleviin moniin mehiläisiin meidän on annettava takaisin se, mitä otimme heiltä pois: heidän kotinsa”, sanoi Mykes Palmer, Bee Home -projektipäällikkö Bakken -suunnittelutoimistosta & Baeck, joka työskenteli Space10: n kanssa. “Suunnittelemalla uusia vuorovaikutteisia kokemuksia voimme luoda tätä varten kestävämmän valmistusprosessin: sellaisen, joka on todella avoimen lähdekoodin, paikallisen elämän muovaama ja mukautettavissa moniin yhteyksiin ja käyttötarkoituksiin.”

Jokaisella, joka omistaa puutarhan, pitäisi olla myös mehiläinen koti

Bee Home Nämä DIY Ikean kaltaiset talot voivat auttaa pelastamaan mehiläiset puutarhan pienistä mehiläistaloista

Space10 sanoi, että tämä ilmainen muotoilu “käynnistää Ikean uuden demokraattisen suunnittelun aikakauden”. Yhtiö on jo työskennellyt mm Kasvuhuone, kaupunkien maatalouspaviljonki ja Rakennuspalikoita, kestävä, edullinen koti-aloite, jossa kokeillaan avoimen lähdekoodin suunnittelua.

Joten jos sinulla on puutarha, suosittelemme sinua suunnittelemaan ja tilaamaan oman mehiläiskodin. Jokainen voi auttaa pelastamaan mehiläiset ja siten maailman.

Mitä enemmän mehiläisiä puutarhassa, sitä upeammat kukat

Bee Home Nämä Ikea-kaltaiset DIY-talot voivat auttaa pelastamaan mehiläiset söpöjä pörröisiä mehiläisiä, jotka tarvitsevat apuasi