Google Maps varoittaa sinua, jos taksinkuljettajasi poikkeaa reitistä

Google on äskettäin lisännyt Google Mapsiin useita pieniä mutta erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten hätäilmoituksia, nopeusmittarin valvontaa ja jopa junan tilan. Lisäksi yhtiö ilmoitti ottavansa käyttöön uutta korkealaatuista liikennetietoa 66 maassa ympäri maailmaa. On jo selvää, että Google Maps haluaa olla enemmän kuin vain sovellus, joka tarjoaa navigointipalveluja. Tällä hetkellä Google testaa yhtä uusimmista ominaisuuksistaan, joiden tarkoituksena on turvata turvallisuutesi myös taksilla matkustettaessa. Toimittaja löysi ensimmäisen kerran toimittajan osoitteessa XDA -kehittäjät, mobiili -ohjelmistokehityksen yhteisö. Valitettavasti se näyttää tällä hetkellä olevan saatavilla vain Intiassa. Lähitulevaisuudessa se kuitenkin leviää varmasti muualle maailmaan.

Useimmat taksinkuljettajat ovat rehellisiä, mutta eivät kaikki

Google Maps varoittaa sinua, jos taksinkuljettajasi poikkeaa reittitaksista rahanloukuna

Ei enää huijauksia

Google Maps varoittaa sinua, jos taksinkuljettajasi poikkeaa reitistä, valitse reitti ja astu taksiin

Uusi Google Maps -ominaisuus pitää sinut turvassa, kun otat taksin

Uusi toiminto varoittaa sinua nopeasti, jos taksisi poikkeaa normaalista reitistä. Google Maps varoittaa sinua, kun taksisi on 500 metrin päässä suunnitellusta reitistä. Tästä voi olla hyötyä varmistettaessa, että taksinkuljettajasi ei aja sinua ympäri vain hinnan lisäämiseksi. Ominaisuus toimii myös, jos ajat omalla autollasi varmistaaksesi, että et poikkea reitistä.

Taksit ovat turistien oikea rahanloukku

Google Maps varoittaa sinua, jos taksinkuljettajasi poikkeaa reittikartoista vs. huijaustaksit

Voit käyttää toimintoa määrittämällä navigoinnin Google Mapsissa tavalliseen tapaan valitsemalla määränpääsi. Napauta sitten Pysy turvassa -painiketta näytön alareunassa. Tämä antaa sinulle kaksi vaihtoehtoa – jakaa live -matkan ystävien kanssa tai saada ilmoituksia, kun olet poissa reitiltä.

Valitsemastasi hetkestä lähtien Google Maps seuraa nykyistä matkaa. Kun navigoit, Google Maps näyttää yläosassa pienen bannerin, joka kertoo, että saat ilmoituksen, jos matkasi on 500 metrin päässä reitistä. Googlen mukaan tämän pitäisi varmistaa, että kuljettajan mahdollisesti tekemät pienet muutokset eivät aiheuta turhaa paniikkia.

Valitse määränpääsi, napauta ”Pysy turvassa” ja istu taksiin

Google Maps varoittaa sinua, jos taksinkuljettajasi poikkeaa reitistä google -navigoinnista ja taksi pysyy turvassa

Kun saat ilmoituksen, voit avata Mapsin nopeasti ja varmistaa, että kuljettajan tekemät muutokset ovat järkeviä liikenteen, rakentamisen tai muiden näkökohtien perusteella. Jos näin ei tapahdu, kerro kuljettajalle, että olet tietoinen tekemistäsi muutoksista, ja pyydä heitä palaamaan mahdollisimman lyhyelle reitille.

Ennen kuin epäilet häntä, tarkista aina, että kuljettaja poikkeaa reitiltä välttääkseen esteitä

Google Maps varoittaa sinua, jos taksinkuljettajasi poikkeaa reitin seurannasta