Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneella, jossa on taitettava näyttö

Päällä Nopeuta konferenssia Floridassa kiinalainen teknologiayhtiö Lenovo esitteli prototyypin ns. ”Maailman ensimmäisestä taitettavasta tietokoneesta”. Johtaja Christian Teismann näytti tiistaina kuinka vaikuttava ja monipuolinen laite voi olla. Se voidaan avata 13 tuuman tabletiksi, taittaa vaakasuoraan vihkoksi tai sijoittaa pöydälle tavallisen kannettavan tietokoneen muodon jäljittelemiseksi. Taitettavalla näytöllä varustetussa ThinkPad X1 -tietokoneessa on myös mekaaninen näppäimistö ja kynä.

Tietokone on osa ThinkPad X1 -tuotelinjaa – valikoima liiketoiminnallisia kannettavia ja tabletteja, jotka Lenovo hankki IBM: ltä vuonna 2005. Tämä malli ei kuitenkaan ole samanlainen kuin mikään muu kannettava tietokone. “Tämä ei ole puhelin, tabletti tai tuttu hybridi. Tämä on täysimittainen kannettava tietokone, jossa on taitettava näyttö. ”Lenovo väittää kehittäneensä prototyypin kolmen viime vuoden aikana. Se tulee markkinoille joskus vuonna 2020. Jaamme kaikki Accelerate -konferenssin varhaiset tiedot kanssasi.

Johtaja Christian Teismann Accelerate -konferenssissa

Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneella, jossa on taitettava näyttö Christian teismann -konferenssi

ThinkPad X1 PC taitettavalla näytöllä: Tiedämme juuri nyt

Lenovo on paljastanut muutamia taitettavan PC: n teknisiä tietoja. Tietojemme mukaan uudessa laitteessa on 13,3 tuuman näyttö. LG vastaa joustavasta näytöstä, OLED -paneelista 2K -resoluutiolla ja 4: 3 -kuvasuhteella.

Tietokone perustuu Windowsiin ja siinä on Intel -suoritin.

Laitteessa on sisäänrakennettu infrapunakamera, joka voi käyttää esimerkiksi kasvojen tunnistamiseen tarkoitettua biometristä turvajärjestelmää Windows Hello -käyttöjärjestelmää. Mukana on myös kaksi USB-C-porttia ja stereokaiuttimet. Akun pitäisi kestää koko päivä, kun se on ladattu täyteen.

Taitettavan näytön PC: ssä on myös langaton bluetooth -näppäimistö, mahdollisesti Wacom -kynä ja matkapuhelintuki. Se on myös melko kevyt, painaa alle kilon.

Lenovo ei ole vielä ilmoittanut tämän ainutlaatuisen laitteen hintaa. Mutta jos ajatellaan, että taitettavat älypuhelimet maksavat tällä hetkellä noin 2000 euroa, ei olisi yllättävää, jos yritys veloittaisi niistä 3000–4000 euroa.

Ensi silmäyksellä voit tuskin sanoa, että tämä vihko on kannettava tietokone

Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneella, jossa on taitettava näyttö ja manuaalinen kannettava tietokone

ThinkPad X1 PC taitettavalla näytöllä: Kolme eri tilaa

Accelerate -konferenssin aikana Teismann esitteli taitettavan kannettavan tietokoneen kolme tilaa. Mukana toimitettujen lisävarusteiden ansiosta käyttäjät voivat mukauttaa tietokoneensa taitettavalla näytöllä tarpeidensa mukaan. Tässä on kolme perustilaa yhdellä silmäyksellä.

Tablet -tila: Kun laitteen molemmat puoliskot ovat auki ja sijaitsevat vaakasuorassa, kädessäsi on tabletti, jossa on koko 13 tuuman OLED-näyttö. Tämä tila on ihanteellinen suoratoistoon, television katseluun ja pelien pelaamiseen. Mutta jos otat kynän ulos, sinulla on nyt digitaalinen luonnoslevy. Kun liität mekaanisen näppäimistön pistorasiaan, edessäsi on lähinnä tuttu pöytätietokone.

Mukana Bluetooth -näppäimistö perinteisille

Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneessa, jossa on taitettava näyttötietokone näppäimistöllä

Tekijät voivat piirtää heti kynällä

Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneella, jossa on taitettava näyttö kannettavan tietokoneen piirustuskynä

Vihkon tila: Jos taitat vain puoliväliin näytön molemmissa puolissa, vihkon tila aktivoituu. Tämä on ihanteellinen lukemiseen tai moniajoon, koska eri sovelluksia voidaan näyttää molemmilla näytöillä.

PC, kannettava, tabletti, piirtotyyny ja Kindle yhdessä!

Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneessa, jossa on taitettava näyttövihko, joka on ihanteellinen lukemiseen

Muistikirja -tila: Jos käännät laitetta pystysuunnassa ja avaat sen 90 astetta, muistikirjatila aktivoituu. Puolet pöydällä olevasta laitteesta tulee digitaaliseksi näppäimistöksi. Toinen on pienikokoinen kannettavan tietokoneen näyttö. Tämä on tarkoitettu erityisesti nopeisiin toimistotehtäviin liikkeellä ollessasi, kuten sähköpostiviesteihin vastaamiseen tai muistiinpanojen tekemiseen luokassa.

Ihanteellinen matkustamiseen, lentokoneessa tai bussissa

Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneella, jossa on taitettava näyttömuistikirja digitaalista kirjoittamista varten

Olitpa sitten yliopistossa, toimistossa, matkalla tai kotona – ThinkPad X1 -tietokone, jossa on taitettava näyttö, voi olla todellisuutta lähikuukausina ja siitä voi tulla uusin paras tekninen ystäväsi.

Lenovo työskentelee ThinkPad X1 -tietokoneella, jonka taitettava näyttö on taitettu kynällä ja kannella