Musta aukko avaruudessa – ensimmäiset kuvat ovat saapuneet!

Eilen 10. huhtikuuta 2019 oli tärkeä päivä ihmiskunnalle, tieteelle ja tarkemmin ottaen avaruustutkimukselle. Kansainvälisen tutkimusryhmän vuosien valmistelutyön jälkeen ensimmäiset kuvat mustasta aukosta avaruudessa esiteltiin yleisölle. Maailmanlaajuinen radioteleskooppiverkosto mahdollisti ensimmäisten kuvien saamisen avaruudessa. “Event Horizon” -teleskooppiverkoston tieteellinen projekti teki perustavanlaatuisen läpimurron ja osoitti tumman pinnan sumean hehkuvan renkaan edessä. Näin näet, mikä oli aiemmin näkymätöntä! Tämä on erittäin massiivinen musta aukko Messier 87, joka sijaitsee galaksin keskellä 55 miljoonan valovuoden päässä. Tämä tunne levisi nopeasti ympäri maailmaa. Se herättää kunnioitusta ja jännitystä samaan aikaan kaikkialla.

 Sensaatiomainen! Tältä musta aukko avaruudessa näyttää!

Musta aukko avaruudessa ensimmäiset kuvat lehdistötilaisuudet tieteellinen läpimurto

  • Musta aukko avaruudessa kuvattiin ensimmäistä kertaa!

Tutkijat ja tähtitieteilijät eri maista ympäri maailmaa olivat mukana valtavassa tieteellisessä projektissa. He työskentelivät sen parissa vuosia, kunnes perustulokset mustan aukon M87 ensimmäisten kuvien kanssa saatiin esille eilen.

Maailmanlaajuinen radioteleskooppiverkosto pystyi valokuvaamaan mustan aukon varjon ensimmäistä kertaa. Lehdistötilaisuuksia järjestettiin samanaikaisesti joissakin suurissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Ne järjestettiin esimerkiksi Brysselissä ja Washingtonissa, mutta myös Chilessä, Kiinassa, Taiwanissa ja Japanissa. Mitä voimme lyhyesti tiivistää: Albert Einstein ennusti sen lähes 100 vuotta sitten. Tutkijat ovat laskeneet sen ja nyt se on onnistunut! Ensimmäiset kuvat avaruuden mustasta aukosta vahvistavat Albert Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian maailmankaikkeuden äärimmäisissä olosuhteissa ja avaavat uuden aikakauden avaruustutkimuksessa!

 Kaikki ovat yllättyneitä mustan aukon kuvasta!

Musta aukko avaruudessa ensimmäiset kuvat

  • Nyt tiedämme miltä musta aukko näyttää avaruudessa!

Toistaiseksi on vain arvattu, miltä musta aukko voisi näyttää. Nyt tiedämme varmasti, että M87: n todellinen kuva on sama kuin aikaisemmissa kuvissa. Mutta mikä on musta aukko? Tutkijoiden mukaan monien, jopa kaikkien galaksien keskellä on musta aukko. Tämä on äärimmäinen paikka, jossa paljon massaa keskittyy hyvin pieneen tilaan. Painovoima on niin voimakas, ettei edes valo pääse pakoon sitä. Tästä syystä mustaa aukkoa kutsutaan usein painovoimahirviöksi. Toistaiseksi kukaan ei kuitenkaan voinut nähdä tällaista tapahtumaa avaruudessa. Siksi mustat aukot olivat käytännössä näkymättömiä.

Aiemmin mustien aukkojen uskottiin olevan näkymättömiä!

Musta aukko avaruuden ensimmäisissä kuvissa, joita toistaiseksi kutsutaan näkymättömiksi

Tämä on nyt muuttunut. Liitteenä oleva videoraportti mahtavasta tapahtumasta ja todellisen maailman tunteesta!

Event Horizon Telescope (EHT) -kameran ensimmäiset kuvat osoittivat jotain mielenkiintoista. Ennen kuin aine vedetään mustaan ​​reikään, se lämpenee erittäin voimakkaasti ja loistaa sitten kirkkaasti, juuri tämän ominaisen punaisen hehkun, jonka näemme mustan aukon ensimmäisissä kuvissa. Voisit kuvata joukkohirviön! Tästä lähtien alkaa uusi aikakausi, joka on varmasti täynnä yllätyksiä!

 Lähes kaikkien galaksien keskellä on paikkoja, joissa paljon massaa on keskittynyt erittäin kapeaan tilaan.

Musta aukko avaruudessa ensimmäiset kuvat galaksin keskellä 55 miljoonan valovuoden päässä

 Siellä syntyy musta aukko!

Musta aukko avaruudessa ensimmäiset kuvat gravitaatiohirviöistä