NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan ja kartoittamaan koralleja

Kun ihmiset puhuvat NASA: sta, useimmat ihmiset ajattelevat avaruustutkimusta. Itse asiassa National Aeronautical and Space Agency on myös vahvasti mukana lukuisilla maanpäällisillä tutkimusalueilla. Tämä sisältää myös vedenalaisen maailman ja koralliriutat. Maali? Kartoittaa nämä uhatut ekosysteemit tarkasti niiden ymmärtämiseksi ja suojelemiseksi paremmin. Kalifornian Piilaaksossa sijaitsevan Amesin tutkimuskeskuksen tutkijat ovat nyt kehittäneet uusia instrumentteja. Nämä oli alun perin tarkoitettu tähtien katseluun. Nyt tutkijat voivat käyttää sitä katsomaan merenpinnan alle.

Droneihin tai lentokoneisiin asennettuja näitä huipputeknisiä kameroita on käytetty retkillä Puerto Ricossa, Guamissa, Amerikan Samoassa ja muualla. Tavoitteena oli kerätä 3D -kuvia merenpohjasta. Muun muassa siinä voi nähdä koralleja, levää ja merilevää. Nämä tiedot eivät kuitenkaan yksin osoita kaikkea, mitä korallille tapahtuu aaltojen alla. Siksi NASA etsii nyt niitä, jotka ovat kiinnostuneita meren elämästä, kokeilemaan uusinta NeMO-Net-ohjelmaansa.

NASAn droonit skannasivat koralliriuttoja

NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan ja kartoittamaan koralleja.Drones skannaa koralliriutat

Mikä on NeMO-Net ja miten se auttaa riuttoja?

Lyhyesti sanottuna NeMO-Net on NASAn kehittämä ilmaispeli. Tässä ainutlaatuisessa videopelissä pelaajat tunnistavat ja luokittelevat koralleja kameroiden ottamien 3D -kuvien perusteella.

Pelaajat katsovat ja muokkaavat kuvia, kun he käytännössä matkustavat valtameren yli omalla tutkimusaluksellaan Nautiluksella. Viime kädessä jokaisen pelaajan panos auttaa täyttämään maailmanlaajuisen korallikartan.

“NeMO-Net käyttää planeetan tehokkainta voimaa: ei hienokameraa tai supertietokonetta, vaan ihmisiä”, sanoi hankkeen päätutkija Ved Chirayath. “Kuka tahansa, jopa ensiluokkalainen, voi pelata tätä peliä ja lajitella nämä tiedot edustamaan yhtä kauneimmista tuntemistamme elämänmuodoista.”

Tältä peli näyttää tabletilla

NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan ja kartoittamaan korallipelien pelaamisen tabletilla

Kuinka pelisi vaikuttaa NASAn tutkimukseen

Jokaisen virtuaalisen “sukelluksen” aikana pelaajat ovat vuorovaikutuksessa todellisten NASA -tietojen kanssa ja oppivat erityyppisistä koralleista. Samalla ne merkitsevät kuvissa esiintyvät lajit. Pelaajat voivat sitten seurata edistymistä virtuaalisessa tutkimusaluksessaan. Lisäksi he ansaitsevat merkkejä, lukevat peliohjeet ja selaavat lajiluetteloa. He voivat katsella opetusvideoita elämästä merenpohjassa.

Oma tutkimusalus

NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan ja kartoittamaan koralleja

NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan koralleja ja kartoittajia toimittamaan opasluetteloita

Samaan aikaan pelaajat auttavat Pleiades -supertietokone kouluttaa NASA: ta. Pelin kautta järjestelmä oppii tunnistamaan eri korallit kaikissa merenpohjan kuvissa, mukaan lukien ne, jotka on otettu vähemmän tehokkailla välineillä. Mitä enemmän ihmiset pelaavat NeMO-Nettiä, sitä paremmin supertietokoneen kartoitusominaisuudet kehittyvät. Kun Pleiades oppii luokittelemaan korallilajit tarkasti pelin sisältämien tietojen perusteella, supertietokone voi kartoittaa maailman riutat ennennäkemättömällä tarkkuudella.

Tutustu kaikentyyppisiin koralleihin ja meren elämään

NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan koralleja ja kartoittamaan klovnikala -eläinten luetteloita

Miksi koralliriuttojen kartoittaminen on niin tärkeää?

Koralliriutat ovat monimutkaisimpia ja monimuotoisimpia ekosysteemejä maapallolla. Tutkijat arvioivat, että riuttoilla asuu yhtä monta lajia kuin trooppisilla sademetsillä. Niillä on myös tärkeä rooli monien sairauksien torjunnassa. Lukuisat meren eliöt ovat jo osallistuneet HIV: n, syövän jne. Hoitoon käytettävien lääkkeiden kehittämiseen. Kuitenkin meren lämpötilan nousu, saastuminen ja valtamerien happamoituminen ovat yhä suurempia uhkia riutoille.Tutkijat etsivät lisää tietoa ymmärtääkseen, miten korallit sopeutuvat näihin uhkiin. Mutta voit tehdä tämän vain, jos sinulla on tarkka kartta kaikista riutoista edessäsi.

Haluatko auttaa ja kokeilla hauskaa videopeliä samanaikaisesti? NeMO-Net on ilmainen Applen App Store saatavilla. Peliä voi tällä hetkellä pelata vain iOS -laitteilla ja Mac -tietokoneilla. Android -järjestelmien version pitäisi olla saatavilla mahdollisimman nopeasti.

Fantastinen minimalistinen muotoilu

NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan koralleja ja kartoittamaan maagisia minimalistisia maisemia

NASA rekrytoi pelaajia tunnistamaan koralleja ja kartoittamaan merikilpikonnien elämää riutoilla