SpaceX: n Starship SN4 -raketin prototyyppi räjähtää testin aikana

SpaceX: llä oli uskomattoman tapahtumarikas viikonloppu täynnä suuria menestyksiä. Crew Dragon -kapseli lanseerattiin ja matkusti onnistuneesti kansainväliselle avaruusasemalle. Ensimmäistä kertaa paikalla olivat myös astronautit. Valitettavasti kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan. SpaceX -tähtialuksen testi päättyi liekkeihin perjantaina. Avaruusaluksen staattinen potkuritesti johti massiiviseen räjähdykseen ja SN4 -nimisen prototyypin täydelliseen menetykseen.

Starship -raketin, jonka korkeus on 120 metriä, on tarkoitus kuljettaa ihmisiä ja 90 718 kg rahtia Kuuhun ja Marsiin. Se on seuraavan sukupolven täysin uudelleenkäytettävä kantoraketti ja Elon Muskin tavoitteiden ytimessä tehdä avaruusmatkoista kohtuuhintaisia ​​ihmisille. Tässä on kaikki tiedot epäonnistuneesta Starship -testistä.

Taiteilijan esimerkki SpaceX -avaruusaluksen raketista

SpaceX: n Starship SN4 -raketin prototyyppi räjähtää testikuvituksen aikana raketista avaruudessa

SpaceX -prototyyppi -raketti SN4 räjähti lähellä Boca Chicaa, Texasissa

SpaceX: n Starship SN4 -raketin prototyyppi räjähtää valtavan räjähdyspallokokeen aikana

Starship -prototyypin räjähdys kuvattiin videolle

SpaceX: n ajoneuvojen testit eivät yleensä ole julkisia. Tämä tosiasia ei kuitenkaan estä harrastajia kaivautumasta ja tallentamasta joitain yrityksen toimia. NASASpaceflight on yksi niistä ryhmistä ja julkaisi äskettäin suoran videosyötteen staattisesta moottoritestistä, joka tallentaa uskomattoman räjähdyksen kaikessa loistossaan.

Että 5 tunnin video on aika villi. Se alkaa Starship -prototyypin valmistelulla, ja siihen liittyy NASASpaceflight -harrastajien kommentteja. Aluksi kaikki näyttää menevän sujuvasti, kunnes testialue tulvii savua. SpaceX tunnisti tämän myöhemmin nestemäiseksi metaaniksi.

Ei ole yllättävää, että pian sen jälkeen seurannut räjähdys tuhosi Starship SN4: n lähes kokonaan. Valtava tulipallo murskaa alemman säiliön teräskonfetiksi ja murtautuu välittömästi ylemmän läpi, joka putoaa maahan ja räjähtää sitten uudelleen. Myös laukaisualusta, johon Starship kiinnitettiin, vaurioitui korjaamattomasti, ja se on purettu kokonaan ja romutettu kahden päivän kuluessa poikkeavuudesta.

Starship SN4 -avaruusaluksen jäänteet on jo poistettu testialustalta

SpaceX: n Starship SN4 -raketin prototyyppi räjähti testin aikana Boca Chica Texasin räjähdysraketin jäännökset

SpaceX: n olemassa oleva avaruusaluksen laukaisualusta vaurioitui pahasti SN4 -räjähdyksen vuoksi, ja se on sittemmin purettu kokonaan

SpaceX: n Starship SN4 -raketti räjäyttää pahoin vaurioituneen metalliromun laukaisualustan aikana

SpaceX menetti kaikki kolme aiempaa Starship -prototyyppiä samanlaisiin häiriöihin testin aikana. Kaksi ensimmäistä räjähtivät painekokeissa. Kolmas versio romahti huhtikuussa ongelman vuoksi, jonka toimitusjohtaja Elon Musk myöhemmin katsoi johtuvan vuotavista venttiileistä. Huolimatta valitettavasta epäonnistumissarjasta SpaceX on jo aloittanut uusien seuraajien nimeltä Starship SN5 ja SN6 valmistuksen ja kokoamisen..

Avaruusalukset SN5 ja SN6 valmistuvat samanaikaisesti SpaceX: n uudessa pystysuorassa kokoonpanorakennuksessa

SpaceX: n Starship SN4 -raketin prototyyppi räjähtää testien sn5 ja sn6 aikana, joka on jo tuotannossa

Massiivinen tulipallo

SpaceX: n Starship SN4 -raketin prototyyppi räjähtää tulipallon räjähdystestin aikana Texasin rakettitestissä

SpaceX: n Starship SN4 -raketin prototyyppi räjähtää, kun testaus on jäljellä rakettitestistä