Suuri askel ihmiskunnalle: Ensimmäiset kasvit itävät kuun takana

Kuuluisa fyysikko Stephen Hawking on pitkään väittänyt, että ihmisillä on vain 100 vuotta löytää uusi planeetta. Näyttää siltä, ​​että tutkijat ovat vähitellen alkaneet tehdä tätä. Kiina käynnisti 7. joulukuuta 2018 ihmiskunnan ensimmäisen yrityksen laskeutua kuun toiselle puolelle. Tutkimus ei rajoittunut pinnan tutkimiseen, kuvien ottamiseen ja näytteiden ottamiseen. Chang’e 4 toi oman maaperän, veden, ilman, kasvien siemenet ja hyönteismunat. 35 päivän matkan jälkeen Chang’e 4 laskeutui onnistuneesti 3. tammikuuta 2019 kraatteriin nimeltä Von Karman, joka sijaitsee etelänapaisella Aitken-altaalla kuun toisella puolella. Kraatteria pidetään yhtenä kuun vanhimmista ja syvimmistä (13 km syvä). Siksi se voi antaa tärkeää tietoa taivaankappaleen kehityksestä.

Onnistunut alku 35 päivän matkalle

Suuri askel ihmiskunnalle Ensimmäiset kasvit itävät kuun takana, raketin kuljettaneen raketin

Chang’e 4 rover laskeutui onnistuneesti ja toi elämän kuuhun

Suuri askel ihmiskunnalle Ensimmäiset kasvit itävät rover -kuun takana

Ensimmäinen onnistunut lasku kuun taakse ja paljon muuta

Kuljettaja, joka on nimetty kiinalaisen kuujumalattaren Chang’en mukaan, vapautettiin vain 12 tuntia kosketuksen jälkeen ja kuljetti aluksella kasvilajin siemeniä puuvillaa, rypsiä, perunaa ja krassia sekä hiivaa ja hedelmäkärpäsmunia. Hän sääsi näytteen lämpötilaa, veden syöttöä ja valon tasoa. Rover -valokuvissa, jotka hän otti 6. tammikuuta ja lähetti takaisin Maahan, näkyy siinä itävä puuvillasiemen. Valtava menestys!

Vauvan puuvilla itää kapselissa 6. tammikuuta

Suuri askel ihmiskunnalle Ensimmäiset kasvit itävät kuun takana, ensimmäinen kasvi on puuvillaa

Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun elämä saatiin ilmapiirimme ulkopuolelle. Kansainvälisellä avaruusasemalla (ISS) on jo tehty erilaisia ​​kokeita. Levät ja tardigrade onnistuivat selviytymään ISS: n ulkopuolella täydet 530 päivää. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun istutetaan kuu kasvoi! Tapahtuma merkitsi ihmiskunnan ensimmäisen biologisen kokeen valmistumista kuussa.

Ei ensimmäinen yritys ylläpitää elämää avaruudessa

Suuri askel ihmiskunnalle Ensimmäiset kasvit itävät kuun avaruusaseman takaosassa

Kaikki meni aluksi hyvin. Mutta sitten biosfäärin lämpötilat alkoivat vaihdella dramaattisesti ja tekivät mahdottomaksi ylläpitää siinä olevan nuoren puuvillakasvin elämää. Kontrolliryhmän oli lopetettava koe yhdeksän päivän kuluttua. Puuvillakasvin tärkeiden itujen elämä päättyi 13. tammikuuta. Ne hajoavat nyt suljetussa säiliössään, kunnes ne otetaan talteen, jotta ne eivät saastuttaisi kuun pintaa.

Suuri askel ihmiskunnalle Ensimmäiset kasvit itävät kuun takaosassa. Asukkaat istuttavat kasveja kuuhun

Tärkeä askel ihmiskunnalle tulevaisuudessa

Kasvilajit olivat kaikkea muuta kuin satunnaisia. Valittujen pitäisi tulevaisuudessa auttaa rakentamaan ihmisasutuksia kuuhun. Perunat voivat olla tärkeä ruokalähde tuleville avaruusmatkailijoille. Vaatteet voidaan valmistaa puuvillasta, öljyä rypsiöljystä. Vaahtokrassi voi puhdistaa kadmiumia viljelymaasta – kun kasvi poltetaan, kadmium voidaan ottaa talteen tuhkasta ja käyttää uudelleen akkuihin ja sähkölaitteisiin. Lisäksi hiivalla voi olla rooli hiilidioksidin ja hapen säätelyssä minibiosfäärissä. Hedelmäkärpäset olisivat fotosynteesiprosessin kuluttajia.

Tältä näyttää ihmiskunnan tulevaisuus

Suuri askel ihmiskunnalle Ensimmäiset kasvit itävät kuun takana ihmiskunnan tulevaisuudessa

Se on jo suunniteltu etukäteen Kiinan avaruusjärjestö (CNSA) jatkaa kuun etsintäohjelmaansa Chang’e 5 -näytteen palautusoperaation kanssa vuoden 2019 lopulla ja tulevilla tehtävillä kuun taakse 2020 -luvulla.

Älä ole surullinen, rakas kuu, koska se oli vasta suurenmoisen alku

Suuri askel ihmiskunnalle Ensimmäiset kasvit itävät kuun takana onneton kuukasvi