Volkswagen testaa itse ajavia autoja Hampurin kaduilla

Volkswagen Group Research testaa Hampurin kaupunkiliikenteessä ensimmäistä kertaa Taso 4 automaattiset ajoneuvot. Viiden muokatun ajoneuvon kalusto on nyt käytössä e-golfit, varustettu laserskannerilla, kameroilla, ultraääni-antureilla ja tutkalaitteilla, kolmen kilometrin pituinen osa Hansakaupungissa. Tulokset sisällytetään konsernin lukuisiin automatisoitua ajamista koskeviin tutkimushankkeisiin, joiden tavoitteena on pystyä tarjoamaan asiakaslähtöisiä palveluja lähitulevaisuudessa ja muuttaa kaupunkien infrastruktuuria. Ajoneuvojen ei pitäisi olla itsenäisiä ja älykkäämpiä, vaan myös itse kaupunkien.

Itseohjautuvia autoja on nyt tulossa myös Saksaan

Volkswagen testaa itse ajavia autoja Hampurin kaduilla - autonomiset autot tulevat Saksaan

Hampuriin rakennetaan parhaillaan yhdeksän kilometrin pituista digitaalista testipenkkiä automatisoitua ja verkottunutta ajoa varten. Valmistuminen on suunniteltu vuonna 2020 ja se on varustettu komponenteilla kaksisuuntaiseen kommunikaatioon infrastruktuurin ja kulkuvälineiden välillä. Kahden ja puolen vuoden aikana ,. ITS World Congress järjestetään Hampurissa.

Automaattisen ajamisen pitäisi olla suuri osa sitä.

Muutetut sähköautot näyttävät lähes futuristisilta

Volkswagen testaa Hampurin kaduilla pysäköityjä ja odottavia itseohjautuvia autoja

Volkswagenin itsenäisiä autoja testataan jo Saksassa

Volkswagenin määrittämässä e-Golfissa on 11 laserskanneria, 7 tutkalaitetta ja 14 kameraa. Säännöllisten koeajojen aikana jopa 5 Gt dataa siirretään minuutissa, joista jokainen kestää useita tunteja. Laskentateho, joka vastaa noin 15 muistikirjaa, on tavaratilassa. Tämä valtava laskentakapasiteetti yhdistettynä uusimpaan anturitekniikkaan varmistaa, että e-Golfit tallentavat jalankulkijoiden, pyöräilijöiden, muiden autojen, risteyksien, ajo-oikeuksien ja kaistamuutosten tiedot mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tietojen monimuotoisuudesta ja monimutkaisuudesta huolimatta tekoälyn on pystyttävä rekisteröimään kaikki asiaankuuluvat objektit välittömästi ja reagoimaan sen mukaisesti ilman hälytyksiä. Turvallisuussyistä erikoiskoulutetut koeajurit istuvat ohjauspyörän takana kaikkien koeajojen aikana Hampurissa seuratakseen kaikkia ajotoimintoja ja toimiakseen hätätilanteessa.

Tekniikan on kyettävä reagoimaan odottamattomiin ilmiöihin liikenteessä

Volkswagen testaa jo itseohjautuvia autoja Hampurin kaduilla

Volkswagen testaa itseohjautuvia autoja kaduilla Hampurin itseohjautuvilla kaduilla

Volkswagen ei ole ainoa autonvalmistaja, joka kehittää itsenäisiä autoja ja testaa niitä käytännössä. Ford suunnittelee ottavansa itseohjautuvan auton tuotantoon vuonna 2021. Samaan aikaan General Motors kaksinkertaistaa risteilyalueensa kaupallistamaan tekniikkaa. Muut autonvalmistajat, kuten Toyota, Nissan, Tesla ja Mercedes-Benz, testaavat myös itseohjautuvia autoja. Näyttää vain ajan kysymykseltä, ennen kuin tason 5 autonomiset autot asetetaan yleisön saataville. Ainoa kysymys, mikä valmistaja tekee sen, on ensimmäinen.

Itsenäiset autot voivat tietysti myös pysäköidä itsensä

Volkswagen testaa itseohjautuvia autoja Hampurin kaduilla autonomiselle pysäköinnille ja ajamiselle

Volkswagen testaa pian itseohjautuvia autoja Hampurin kaduilla