9 legjobb hagyományos hidzsáb férfiaknak a trendben

A hidzsáb terminológia- „takaró, pakolás, függöny, fátyol- általában a muszlim nők iszlám öltözködésével társul, de egy igazi muszlim- a férfinak vagy nőnek szerény öltözködési szabályokat kell követnie. A férfiak hidzsábja hagyományosan országonként változik, de teljesíti az iszlám öltözködés józanságát.

Különböző típusú hidzsáb férfiaknak:

A top 9 muszlim férfi hidzsáb minden elemét az iszlám férfi ruházat kategóriába sorolta, ami exkluzív megjelenést kölcsönöz nekik.

1. Hagyományos hidzsáb férfiaknak:

Hagyományos hidzsáb férfiaknak

A kiolvadás vagy a thobe egy hagyományos és divatos bokahosszú köntös, amelyet ingre szabtak. Rövid, kerek gallérja van, gombjai a nyaktól a mellkasig, mindkét oldalán zsebek és kontrasztos színek kiemelik a vállát. Általában fehér színű, de télen más színekben is kapható. A hidzsábot viselő férfiak dishdasha/ kandura/ jalabiyya néven is ismertek.

2. Iszlám Thobe nadrág:

Iszlám Thobe nadrág

A Serwal fehér pamutnadrág a muszlim kultúrában, amelyet általában a hüvely és a hosszú ruhák alatt viselnek, pamut alsó inggel együtt. Mikasser néven is ismertek. Úgy tervezték, hogy nagyon kényelmesen illeszkedjenek rugalmas derékhoz, húzózsinórhoz vagy mindkettőhöz. Cipzáras oldalsó zsebekkel rendelkezik. Ez a férfi hidzsáb darab egyedül viselhető pizsamaként.

3. Királyi arab fejdísz:

Királyi arab fejdísz

A kufi, egal, ghutra a muszlim férfiak hidzsáb fejviseletének elengedhetetlen darabjai. A Ghutra, négyzet alakú fehér/ kockás pamut fejkendő, overkufi, egy kis fehér sapka. Fekete kötélpánt, egal a fejdísz tetején, hogy a ghutrát a helyén tartsa. A modern egalokat szorosan szőtt fekete kecskeszőrből és báránygyapjúból készítik.

4. Fenséges arab köntös:

Fenséges arab köntös

A Bisht vagy az aba egy laza, hosszú ujjú arab férfi köpeny, amelyet lábujj fölött viselnek. Pamutból vagy teve/birka gyapjúból készült, és gyönyörű arany hímzéssel díszített, Mogasab néven. A hidzsáb népszerű a kormány egyedei, vallási vezetők stb. Körében különleges alkalmakkor.

5. Mindennapi szabadidő -viselet:

Mindennapi szabadidős viselet

A Shalwar kameez az indiai szubkontinensről származó muszlim férfi viselet, és a szubkontinens számos részén mindennapi viselet. Hosszú tunikákat tartalmaz a bokán keskeny, laza nadrágon. Szokásos választás ünnepi alkalmakkor viselni, hogy stílusa és kényelme megfeleljen. Mindennapi viselet a kontinens számos pontján.

6. Alkalmi iszlám viselet:

Alkalmi iszlám viselet

Ezek a hidzsábot viselő férfiak jól illeszkednek a professzionális vagy alkalmi iszlám ruhához. Az Izar/ lungi egy széles kendő, amelyet a derék köré tekernek, mint egy sarongot, és feltekerik a megfelelő hosszúságra. Ez az alapvető ruhadarab pamutszálból készült, és a ruhába szövött mintával rendelkezik. Ez előnyös a nyugodt stílushoz otthon heverészéshez, munkához vagy az utcán való tartózkodáshoz.

7. Szokásos iszlám fej viselet:

Szokásos iszlám fej viselet

A turbánok egy másik férfi hidzsáb ruházat, különböző stílusokban és színekben, különböző alkalmakra. Ez egy hosszú ruhadarab, amelyet többször is a fej köré tekertek. A hajtogatások elrendezése minden régióra és kultúrára jellemző. Különféle anyagokat, például finom pamutot és drága selymet használnak turbánok készítéséhez.

8. Szokásos kufi fej viselet:

Szokásos Kufi fej viselet

Régi iszlám gyakorlat az ima sapkák viselése, hogy hűséget mutasson az iszlámnak. Népszerűen topi, koponya sapka vagy kufi néven ismert, erős fehér anyagból készült, horgolt hálósapkák. Rugalmas természetű, jól illeszkedik a fejre. Ez a fiúknak szánt hidzsáb fehér színű, de a zöld, szürke, barna színek is előnyben részesülnek.

9. Szent Iszlám Együttes:

Szent Iszlám Együttes

Ihram, a hidzsáb férfiaknak zarándok korú ruha férfiaknak. Az ihram készlet két fehér törlőkendőt tartalmaz varrások és varrások nélkül, deréköv a dokumentumokhoz és pénzért, digitális tasbeeh, természetes ízű miswak és sandlesnaal, öltések nélkül. Az egyik fehér kendő borítja a testet deréktól lefelé, a másik pedig a váll körül. A tisztaság és a cél szimbóluma, hogy megszüntesse az osztálykülönbséget és egyenlő legyen Isten jelenlétében.

A férfiak hidzsábot viselnek? Igen, a hidzsáb kifejezésnek a férfiak vonatkozásában nincs ugyanaz a technikai jelentése, mint a nőkre vonatkozóan. De a hidzsáb férfiak számára rendkívül fontos iszlám tanítás; A muszlim férfiaknak szerény öltözködési szabályokat és alázatos életmódot is követniük kell.