A világ 25 leggazdagabb nője

A leggazdagabb nők! Igen, tudod, kik szerepelnek a világ 25 leggazdagabb nőjének listáján? Mindenki tudja, hogy nők nélkül nem tudja elképzelni a világot. Nőkként lefedjük magunk, valamint a női lakosság többi tagja szankcionálásának jogkörét. Pontosan, egy nő felvirágoztatja a társadalmat és tovább nő.

Ebben a cikkben megtekintheti a világ 25 leggazdagabb nőjének listáját azon kívül, hogyan hozzák be a vagyonukat. Ezért olvassa el figyelmesen ezt, és tanulja meg kemény munkájukat, hogy összeállítsák saját királyságukat, amely valószínűleg hamarosan milliárdokat ér.

A világ leggazdagabb nője:

1. Christy Walton:

a leggazdagabb nő a világon

Christy Walton az első helyen áll a világ leggazdagabb nőinek, valamint az Amerikai Egyesült Államok leggazdagabb nő milliárdosának katalógusában. Vagyona körülbelül 7,2 milliárd dollár. John Walton özvegye örökölte vagyonát, miután 2005 -ben elhunyt egy repülőgép -katasztrófában. Mutasd meg újra 2010 -es címkéjét, mint a világ leggazdagabb hölgye, és további sikert aratott a sorsában, mivel néhai férje korai vállalkozása volt a First Solarban. majdnem 500% -ra osztották fel, míg 2006 elején a közszféra hozzájárulása. Nettó vagyonának legfontosabb részét a Wal-mart plusz első Solar Company részvényei köszönhetik.

2. Iris Fontbona:

A leggazdagabb nők a világon 2

Iris fontbona Chile leggazdagabb nője. Vegye át a gazdagságot a házastársától; ő az első helyen áll Chile államban, nettó értéke 15,9 milliárd dollár körül van. A rokonain kívül ő irányítja a Föld bolygó egyik legnagyobb rézbányáját, az Antofagastát, valamint a Quinenco eszköztársaságot, amely az ország második legnagyobb bankja (Banco de Chile), Latin -Amerika legnagyobb hajózási társasága (CSAV). sörfőző (CCU).

3. Anne Cox Kamarák:

A leggazdagabb nők a világon3

Anne Cox a világ legidősebb leggazdagabb hölgye ezen a listán, hiszen 1919. december 1 -jén, 97 éves korában született. Ő a Cox Enterprises főbérlője. Vagyona 16,1 milliárd dollár. A Cox Enterprises -t édesapja, James Middleton Cox hozta létre később, mint az újság Dayton Evening News újnevét. Egyszer volt az Egyesült Államok belgiumi képviselője Jimmy Carter adminisztrációja alatt 1977 és 1981 között.

4. Laurene Powell Jobs:

A leggazdagabb nők a világon 4

Laurene a néhai feltaláló, Steve Jobs házastársa. Átveszi az Apple, a Pixar, a Disney és számos más kis cég munkahelyeinek valószínűségét. Egy intézményben találkozik a híres Apple társalapítójával, majd vacsorázni megy vele. Nettó értéke 14,1 milliárd dollár.

5. Alice Walton:

A leggazdagabb nők a világon 5

Alice Walton egyedülálló a Wal-Mart legátusai közül; egyenként 410 millió részesedéssel rendelkeznek a világ legnagyobb szervezeteiben. Korábbi részvénypiaci elemző, valamint opciós kereskedő, 1988 -ban társul és vezet egy befektetési bankot, a Llama Co. -t, amely tíz évvel később véget ér. Most alelnökként és pénzkezelőként dolgozik a Walton család tulajdonában lévő bankban, nettó vagyona pedig 31,1 milliárd dollár. 2011 -ben százmillió értékű festményt adományoz a nemrégiben megnyílt Crystal Bridges American Art Museumnak.

Christy Walton sógornője, a Wal-Mart megalkotója, Sam Walton egyedülálló lányával együtt, nettó értéke 44,9 milliárd dollár. Jólétét édesapjától néhai Sam Waltontól kapja. Fő nyereségforrása a Wal-Mart. A Times magazin elismerte, hogy a világ egyik vezető embere.

6. Georgina „Gina” Rinehart:

A leggazdagabb nők a világon 6

A nettó vagyon 16,8 milliárd dollár, és a gazdagság alapja az ausztráliai bányászat. Ausztrália és Ázsia egyik leggazdagabb nője. Néhai Lang Hancock bányaipar ivadéka. A társaságot édesapjától érte el, ráadásul innovatív magasságokba. Gina mindig is a világ legbefolyásosabb nőinek rekordjában szerepel, és bányamilliárdosként is elismert..

7. Miuccia Prada:

A leggazdagabb nők a világon 7

Miuccia Prada a 3. leggazdagabb nő Olaszországban, nettó értéke 2,7 dollár. B. Milánó második legnagyobb városában, Olaszországban született; anyjaként veszi át a Prada stílusvállalat gyeplőjét. A legbefolyásosabb nők listáján is szerepel. Iskolai végzettsége és végzettsége páratlan ebben a katalógusban. Pedagógiai tudományokból doktorált a Milánói Egyetemen.

8. Charlene de Carvalho-Heineken:

A leggazdagabb nők a világon8

Ő a Heineken márka sörörököse. Később, mint édesapja, Freddy Heineken, több mint egy évtizeddel ezelőtt meghalt, 25 % -os részesedést szerzett a holland sörgyártó társaságban, és a becslések szerint 15,4 milliárd dolláros nettó értéket tartalmaz. Ennek az üzletnek több mint 170 minőségi márkája van a neve alatt, és világszerte 65 országban van jelen.

9. Johanna Quandt:

A leggazdagabb nők a világon9

Susanne Klatten édesanyja és Herbert Quandt német vállalkozó özvegye. Ő is volt titkár a néhai Herbert Quandt 3. házastársával, élettársa tartotta a BMW autógyártóját a csődtől az 1960 -as évek elején. Még mindig a BMW autógyártójának 17% -át birtokolja. Gyermekei, Stefan Quandt és Susanne Klatten nagy vállalkozásokkal is rendelkeznek a milliárdosok mellett.

10. Antonia Johnson:

A leggazdagabb nők a világon 10

Svédország leggazdagabb nője, nettó vagyona 6,2 milliárd dollár. Ő vezeti az Axel Johnson Group -ot, egy diverzifikált svéd vállalatot, amely élelmiszerekkel, távközléssel, energiával, biztonsággal, ipari termékekkel és ingatlanokkal foglalkozik. Apja ennek a cégnek az elnökeként dolgozik 1982 -ben, amelyet nagyapja alapított 1873 -ra.

11. Laurene Powell Jobs és családja:

A leggazdagabb nők a világon11

Özvegy társalapító, valamint az Apple Inc. korábbi vezérigazgatója, Steve Jobs; 20 milliárd dolláros vagyonát később kapja meg, mint 2011 októberében. Most a College Track Igazgatóságának elnökével együtt társalapítója. Egy szerencse, amely főként az élő vagyonba került, férje életének utolsó szakaszához közel.

12. Jacqueline Mars:

A leggazdagabb nők a világon12

Jacqueline Mars, Forrest Edwards Mars Sr. leszármazottja, a Mars családból származik, amely a világ egyik leggazdagabb családja, és nettó értéke 26,4 USD. Cége cukorkák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Ez a cég a vezető édességgyártó. A bolygó jól ismert befektetőjének szingliként is ismert, a nagyra értékelt Warren Buffet azonosítatlan birtoklást ölel fel vállalatában.

13. Birgit Rausing:

A leggazdagabb nők a világon13

13 milliárd dollár nettó vagyonnal rendelkezik, és Svédország második leggazdagabb nője. Szülővárosa egy falu Svédország déli részén, és halála után gazdagságot vesz el házastársától. Nemcsak dinamikus filantróp, hanem a Tetra Laval tulajdonosa is, amely magántulajdonban lévő vállalat.

14. Sara Mota de Larrea:

A leggazdagabb nők a világon14

Sara Mota de Larrea nettó vagyona 12,0 milliárd dollár, mivel 36% -os vállalkozást vesz át a Grupo Mexico -ban, miközben férje, Jorge Larrea meghalt. A Grupo Mexico a világ 7. legnagyobb rézgyártóját, olajfúró üzletágát és Mexikó legnagyobb vasúti üzletágát foglalja magában. Gyermeke, német és Sara között ők az üzlet 51% -át. A bányavállalat 2010-ig négyéves ütemben volt rock egyetlen bányájukban.

15. Elaine Marshall:

A leggazdagabb nők a világon15

9,1 milliárd dollár nettó vagyonnal rendelkezik, mert a Koch Industries igazgatója, 14,6 % -os részesedéssel. A Koch Industries kibővült nemzetközi vállalatcsoport a vegyiparban, a feldolgozóiparban, az olajfinomításban és az allokációban, a pénzügyekben és az árukereskedelemben és a mezőgazdaságban. A Bloomberg éves tranzakciójukat 115 milliárd dollárra magyarázza. E. Pierce Marshall Elaine özvegye.

16. Dirce Camargo:

A leggazdagabb nők a világon16

Ő a harmadik leggazdagabb brazil, akinek vagyona 14,0 milliárd dollár. Dirce Camargo vezeti Camargo Correát, Brazília legfontosabb vállalatainak házastársát, mint feleségét, Sebastiao Camaragót, 1994 -ben. és gáz, repülőterek és ingatlanok. Míg a vállalat nagy részét a Carmgo birtokolja, az üzletet speciális vezetők irányítják.

17. Abigail Johnson:

A leggazdagabb nők a világon17

Abigail Johnson amerikai üzletasszony, valamint a Fidelity Investments elnöke és az FMR LLC alelnöke, akinek nettó vagyona 17,2 B dollár. Mivel 24,5% -os részesedéssel rendelkezik a Fidelity Management plus Research LLC -ben, amely a második legnagyobb amerikai befektetési alap -társaság, a Fidelity Investments. A Fidelity Pénzügyi Szolgáltatásokat nagyapja alapította. Cambridge -ben művészettörténeti diplomát szerzett, valamint a Harvardon szerzett MBA diplomát. Johnson rövid ideig menedzsment -tanácsadóként is dolgozott, mielőtt 1988 -ban megkezdte családi vállalkozását. Ezenkívül a világon az alapkezelési üzletág legmeghatározóbb nője..

18. Savitri Jindal:

A leggazdagabb nők a világon18

Indiából származik, 7,7 milliárd dolláros nettó vagyonával, és gazdagságának forrása az acélgyártás. Ő az O.P. Jindal Group elnöke, amely egy acél- és villamosenergia -társaság. Ezt ő veszi át, miután férje, Om Prakash Jindal 2005 -ben elhunyt egy helikopter összeomlásában. Om Prakash Jindal 1952 -ben hozta létre az üzletet. Jelenleg Savitri Jindal, 4 fia, Prithviraj, Ratan, Naveen és Sajjan vezeti az iparágat.

19. Liliane Bettencourt:

A leggazdagabb nők a világon19

Franciaországból származik, akinek nettó vagyona 44,9 dollár. Ezt a céget édesapja alapítja, aki a világ vezető kozmetikumai és a Beauty Corporation egyike. A L’Oreal olyan márkákat tartalmaz, mint a Garnier, a Kiehls és a Maybelline. 15 évesen csatlakozott az üzlethez, címkés üvegekkel ellátott termékeket építve. Amikor 1957 -ben átveszi az üzletet, továbbra is elfoglalt, mint fő érdekeltség, nem pedig elnök.

20. Susanne Klatten:

A leggazdagabb nők a világon20

Susanne Klatten, akinek nettó értéke 24,4 milliárd dollár, Németország leggazdagabb nője. Kletten megkapja apja boldogulását testvérével, Stefan Quandttal. 12,6% -os részesedéssel rendelkezik a BMW autógyártóban, valamint 50,1% -os részesedéssel az Altana gyógyszeripari csoportban. A Buckinghami Egyetemen szerzett üzleti adminisztrációs alapképzést, az MBA -n pedig az IMD Business Schoolban, Svájcban.

21. Eva Gonda Rivera:

A leggazdagabb nők a világon 21

Eva Gonda Rivera 6,4 milliárd dollárral rendelkezik, és a lányaival együtt birtokolja a FEMSA B-részvényeinek felét, amely a latin-amerikai kerület Coca-Cola legnagyobb önkormányzati forgalmazója. A részvényeket később férje, 2008 -ban meghalt.

22. Yang Huiyan:

A leggazdagabb nők a világon22

Vagyonának forrása az Ingatlan, amelynek nettó vagyona 21,3 milliárd dollár. Szűkszavú apja, Yeung kwok Keung áthelyezte a család legfőbb vagyonát, a családi kézben lévő ingatlanfejlesztő Country Garden Holdings részvényeit a cég hongkongi IPO-ja elé 2007-ben..

23. Margarita Louis-Dreyfus:

A leggazdagabb nők a világon23

Margarita Louis-Dreyfus, orosz és jelentős részvényes, aki örökölte férje üzletét, miután 2009-ben meghalt. Képes volt visszaállítani a mezőgazdasági reflektorfényt vállalatába; továbbra is 350 millió dollárt emel szingapúri örökös kötvénykibocsátás miatt. 5 milliárd dollár nettó vagyonnal rendelkezik.

24. Rosalia Mera:

A leggazdagabb nők a világon24

6,1 milliárd dolláros nettó vagyonával Rosalia Mera Spanyolország leggazdagabb nőjévé válik. Társalapítója az Inditex-nek, amely a Zara kiskereskedelmi üzletek anyavállalata volt férjével, Amanacio Ortegával. Miután elvált férjével, továbbra is 5,8% -os vállalkozást tart fenn.

25. Wu Yajun:

A leggazdagabb nők a világon25

Nettó értéke körülbelül 6,9 milliárd dollár, és a vagyon forrása a Kínai Ingatlan, amely saját készítésű. A hongkongi tőzsdén jegyzett ingatlanforgalmazó Longfor Land tulajdonosa. A világ leggazdagabb, saját készítésű nője már újságíró, és a China Shirong hírügynökség újságírójaként és szerkesztőjeként dolgozik. Wu felosztja vagyonát a férjével, aki szintén vállalkozik az üzletben.