Top 10 grøntsager, der hjælper dig med at vokse højere effektivt!

Højde spiller en afgørende rolle for enhver person til at have en god personlighed. At være høj gør dig mere attraktiv, og alle ønsker at være høje. Selvom det med rette kan siges, at højden afhænger af genetik, ville det være forkert at sige, at en person med korte forældre ikke kan vokse til en højde over gennemsnittet, og derover er der grøntsager, der hjælper dig med at vokse højere. Ja, grøntsager giver ikke kun din krop vitale næringsstoffer, men hjælper også med at øge udskillelsen af ​​væksthormoner, der hjælper dig med at vokse højere.

I denne artikel vil vi give dig en liste over 10 sådanne magiske grøntsager, der kan få dig til at vokse højere. Ja, normalt holder vores højde op med at stige efter puberteten, men der er grøntsager, der kan hjælpe dig med at vokse et par centimeter selv efter det.

Grøntsager, der hjælper dig med at vokse højere effektivt

Hvordan grøntsager kan hjælpe i højdevækst?

De fleste højdeproblemer skyldes mangel på korrekt kost og ernæring. For at blive høj, har man brug for en tilstrækkelig mængde vitaminer og mineraler til at multiplicere cellevækst og tilføre styrke til knoglerne. Grøntsager er en naturlig kilde til disse næringsstoffer, der kan hjælpe dig med at vokse højere.

 • Visse grøntsager som grønkål, grønt, spinat giver calcium og K -vitamin, som er nødvendige for at styrke din knoglestruktur og understøtte højdevækst.
 • Stivelsesholdige grøntsager som kartofler, rødbeder osv. Giver kulhydrater, der er nødvendige for vækst af nye celler i kroppen.
 • Bælgfrugter som bønner tilfører zink og kalium til kroppen, hvilket forhindrer væksthæmmende lidelser.

Ved hjælp af visse grøntsager, der har indflydelse på udskillelsen af ​​bestemte hormoner i din krop, kan du snyde din genetik for at få et par centimeter ekstra. Tjek denne højde, der øger grøntsager, der producerer en maksimal effekt, når de indtages i puberteten.

1. majroer:

Roer for at øge højden

Kålrot er en plantearterod, der vokser under jorden. Tidligere voksede majroer kun i de tempererede områder, men i dag findes de let overalt. Disse grøntsager for at øge højden viser sig at være en rig kilde til naturligt væksthormon. Regelmæssigt forbrug af majroer i forskellige former, f.eks. Blandede grøntsager, friskekstrakt kåljuice eller gravier, skal øge din samlede vækst inklusive din højde. Bortset fra dette er majroer rige på essentielle vitaminer, mineraler, proteiner, fibre samt fedtstoffer, som alle er lige så vigtige for at stimulere vækstprocessen.

2. Bok Choy:

Bok Choy -grøntsag til vækst i højden

Dette er en række kinesisk kål, der hjælper dig med at vokse højere, da den er fyldt med mineraler, vitaminer, fibre og kulhydrater. At inkludere Bok Choy i din mad fører til stimulering i produktionen af ​​væksthormoner i din krop og hjælper dig derved med at vokse højere. Det betragtes således som en af ​​de bedste grøntsager til højdevækst.

3. Bønner:

Bønner vokser højere

Medtag bønner i din kost som en del af kogt veggie, i kombination med andre grøntsager eller grøntsagssalat for at stimulere produktionen af ​​GH i din krop. Bønner er grøntsager for at øge højden, som er fyldt med kostfibre, folat, proteiner og kulhydrater, hvilket gør dem sunde fødevarer. Betragt bønner som en af ​​de bedste grøntsager, der øger højden.

4. Rabarber:

Rabarber vokser højt

Rabarber er en urtetype, der vokser fra kraftige jordstængler. Hvis du indtager denne urteagtige plante i enten kogt eller rå form, ville tre til fire gange om ugen øge udskillelsen af ​​væksthormoner i din krop. En interessant kendsgerning om rabarber er, at den betragtes som en frugt i USA. Udover væksten i højden hjælper denne urt også med at bekæmpe diabetes.

5. Okra:

Okra -grøntsag for hurtigt at øge højden

Denne veggie, der er mere almindeligt kendt som damefinger, er fuld af vitaminer, fibre, kulhydrater og mineraler og har en meget høj næringsværdi. Næringsstofferne inde i okra kan effektivt stimulere væksten af ​​nye celler og tilføje ekstra centimeter til din højde. Disse grøntsager, der hjælper dig med at vokse, har også det klæbrige tyggegummi inde i okra, der virker afførende og hjælper i den gode fordøjelsesproces. Så hvad venter du på, begynd forbruget af okra for at vokse lodret.

6. spinat:

Spinat for hurtigt at øge højden

Popeye, sømandsmanden, elskede spinat og det skulle du også !! Denne grønne, grønne grøntsag, der er hjemmehørende i Central- og Vestasien, er et kraftcenter for vitaminer, jern, fibre og calcium. Spinat stimulerer væksthormonerne i din krop, hvilket resulterer i højdeforøgelse. Yderligere hjælper dette også med at kroppen fungerer korrekt ved at tilføre den alle de essentielle næringsstoffer. Det er lavt i kalorier, hvilket hjælper med at opretholde vægten udover at øge højdevæksten.

7. Broccoli:

Broccoli øger højden hurtigt

Broccoli, grøntsager, der hjælper dig med at vokse, er en meget rig kilde til ascorbinsyre, der er C -vitamin, jern, fibre og antioxidanter. Denne grøntsag kan øge de inaktive væksthormoner inde i din krop og hjælpe med hurtigere højdevækst. Broccoli er også et effektivt kræftbekæmpende middel og giver modstandsdygtighed over for din krop. Den bedste måde at forbruge broccoli på er at dampe eller blanchere den og tilføje den i en salat. Tilberedning af brocolli -mandelsuppe er også en af ​​de bedste og sunde måder at indtage broccoli på.

8. ærter:

Ærter for hurtigt at øge højden

Ærterne er fyldt med en række mineraler, vitaminer, proteiner, fibre og lutein, der understøtter vækst. Det er også rig på K -vitamin, C -vitamin og folat, der hjælper med at opbygge ny cellestruktur og også øger immuniteten. Det giver god muskelvækst og styrker kroppen. Ærter tilhører bælgfrugtfamilien og har vidunderlige fordele for højdevækst, når de tages regelmæssigt.

9. rosenkål:

Rosenkål til at blive høj

Rosenkål er grøntsager, der hjælper dig med at vokse og tilhører kålfamilien. Det er en stor kilde til alle de kostbehov, der starter og fremmer vækst, herunder mineraler, vitaminer, protein, fibre og jern. Det menes også at have kræftbekæmpende egenskaber på grund af tilstedeværelsen af ​​antioxidanter, der bekæmper frie radikaler. Indtag rosenkål i rå form i salater, supper eller i halvkogt form i op til tre til fire gange om ugen for at stimulere syntesen af ​​vækstfremmende hormoner i din krop, som har en direkte indflydelse på at øge din kropshøjde.

[Se mere: Øvelser til højdeforøgelse derhjemme]

10. Collard Green:

Collard grønne grøntsager vokser hurtigt i højden

Dette er en plante, der tilhører en botanisk gruppe kaldet Acephala. Dette dyrkes hovedsageligt i dele af USA, Brasilien og Portugal. Det er rig på ernæringsmæssige egenskaber og hjælper med at øge niveauet af C -vitamin, K -vitamin og opløselige fibre i din krop. Dette er en af ​​de bedste grøntsager til højdevækst.

Vi håber, at du nu vil begynde at værdsætte disse grøntsager, der hjælper dig med at vokse, og som ikke kun hjælper dig med at blive høje, men også hjælper dig med at leve et sundt, sygdomsfrit liv. Grøntsager er kraftværker af næringsstoffer, og i stedet for at stole på kunstige kosttilskud anbefales det at forbruge grøntsager til en naturlig dyrkningsproces regelmæssigt.

Så nu ved du, hvilke grøntsager der skal indgå i din kost for at vokse lodret. At være kort i højden er ingen kriminalitet og er helt i orden, men samtidig skal du ikke bebrejde naturen for at holde dig kort. Der er grøntsager, der hjælper dig med at vokse højere, og du skal gøre en oprigtig indsats for at se, at du får en positiv ændring i din højde. Del med os, hvilke grøntsager, der hjalp dig med at få højde, og del også din yndlingsopskrift med vores læsere.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hjælper spise grøntsager dig med at vokse højere?

Svar: En sund kost er afgørende for korrekt vækst af højde og vægt hos en person. Faktisk er der visse mørke bladgrøntsager, der stimulerer væksthormonet og giver en ekstra fordel ved at vokse lodret. Det er fordi de mørke bladgrøntsager som spinat, sennep, grønkål, broccoli osv. Er rige på calcium, som er hovedkomponenten i knoglemineralet i vores krop. Således vil det at spise disse grøntsager ikke kun styrke knoglerne, men også understøtte vækst.

Q2. Hvilke grøntsager hjælper dig med at vokse højere?

Svar: Normalt hjælper de grønne bladgrøntsager, der er rige på calcium, i vækst og styrkelse af knogler og hjælper også med at vokse højere. Følgende er listen over nogle af de grøntsager, der hjælper dig med at vokse højere:

 • Mørkegrønne bladgrøntsager som spinat, sennep, grønkål, collard osv
 • Plantebaserede proteinkilder som bønner og ærter
 • Stivelsesholdige grøntsager til at give energi til at vokse, såsom søde kartofler, rødbeder, kartofler osv.

Q3. Hjælper gulerødder dig med at vokse højere?

Svar: Gulerødder er en rig kilde til vitamin A, der hjælper med at producere et protein, der hjælper med at øge højden. Har det som en salat eller drik saften af ​​det eller lav en sabji eller dessert, der er mange måder, hvorpå gulerødder kan indgå i vores daglige kost.

[Se mere: Drikkevand, der kan hjælpe med at vokse højt]

Q4. Hvad er Growth Spurt? Hvordan udløser du en vækstspurt?

Svar: Under vækstspurt produceres forskellige hormoner, herunder væksthormonerne, i en stor mængde, og dermed accelereres væksten. Følgende er nogle af de afprøvede måder at udløse vækstspurt på:

 • Tabe kropsfedt
 • Intermitterende faste
 • Reduktion i sukkerindtag
 • Undgå at spise før sengetid
 • Højintensiv træning
 • Tager kosttilskud som arginin, beta-alanin osv.

Q5. Hvordan kan jeg vokse mig højere efter puberteten?

Svar: Generelt smelter knoglerne i vores ben efter puberteten, og derfor er det generel tankegang, at højdevæksten stopper efter puberteten. Dette er imidlertid ikke det samme som rygmarvsbenene, og de kan stadig vokse selv efter puberteten. Så hvis du tager ordentlig kost og dyrker regelmæssig fokuserede asanas, der tager sig af rygmarvsbenene, kan man stadig vokse højere efter puberteten.

Grøntsager til at øge din højde