10 bedste hjemmemedicin til effektiv behandling af ømme bryster

Bryster er et af de vitale organer i en kvinde og et, der skal plejes ordentligt. Der er imidlertid mange sundhedsproblemer forbundet med bryster, og en af ​​de mest almindelige er ømhed. Der kan være mange grunde til ømhed og ømhed i brysterne, og det opstår også på grund af noget så naturligt som menstruationscyklussen. Det samme sker med kvinder, der er i overgangsalderen. Pointen er, hvordan kan du behandle krisen på en enkel måde. De kure, der er nævnt nedenfor, er nogle af de sikreste og de enkleste, der kan hjælpe dig med at nå målet med behandlingen.

Hjemmemedicin til behandling af ømme bryster

Årsager til ømme bryster:

Der er mange årsager, der resulterer i ømme bryster. Nogle af de almindelige er som følger:

1. Amning:

Dette er den mest almindelige årsag til ømhed i brysterne. Dette sker, når mælkekanalerne bliver tilstoppede muligvis på grund af mælkemængde.

Ømhed under menstruationscyklussen – dette sker på grund af hormonelle ændringer og en stigning i østrogenniveauer.

2. Umonteret bh:

Iført en uegnet bh er en af ​​hovedårsagerne til ømhed i brysterne. Mens du udøver konditionstræning især, kan det ikke medføre en god støtte -bh at forårsage ømhed i brysterne, hvilket kan føre til smerter.

3. Cyster i brystet:

Dette er også en af ​​de mest almindelige faktorer, der fører til smerter i brysterne. Dette kræver ekspertrådgivning. Det er vigtigt at få det tjekket tidligst.

4. Graviditet

Under graviditeten er det almindeligt at have ømme bryster på grund af de hormonelle ændringer. Dette forsvinder i de fleste tilfælde om et par dage, og disse midler er alle meget nyttige.

Tegn og symptomer:

Tegn og symptomer på ømhed i bryster er meget almindelige, og her er nogle af dem,

 • Hvis ømheden i brystvævet skyldes menstruationscyklussen, er det vigtigt at vide, at det i de fleste tilfælde er relateret til hormonerne.
 • Det påvirker normalt begge bryster mest den øvre del og smerten udstråler op til underarmen.
 • Der er hævelse i brysterne og kan undertiden føle klumper.
 • Hvis det ikke skyldes en regelmæssig menstruationscyklus, så ville smerten være konstant. Der er chancer for, at det kun påvirker det ene af brysterne.
 • Under amning, hvis det er smerter under fodring, skyldes det blodpropper i mælkekanalen. Det kan gå væk, når mælken er helt pumpet ud. Denne smerte kan påvirke begge bryster eller bare et. Det er vigtigt at fodre med begge bryster for at undgå, at mælkekanalerne bliver tilstoppede.

Bedste hjemmemedicin til behandling af ømme bryster:

Disse hjemmemedicin kan følges dagligt for de bedste resultater,

1. Urter, der gavner:

Kamille kapsler

Der er nogle urter, der er perfekte til behandling af ømme bryster og bedst kan tages som teform. Mælkebøtte og kamille er nogle af de bedste, der kan overvejes. Kamille kapsler er også tilgængelige på markedet, hvis dosis kan konsulteres af en professionel. Disse vil fjerne den overskydende vandophobning i kroppen, hvilket er grunden til, at du oplever ømhed i brysterne. Dette er det bedste hjemmemedicin mod ømme bryster.

2. Har vanddrivende mad:

Diuretisk mad

Der er nogle fødevarer, der ifølge forskere hjælper med at skylle væskeophobningen ud af kroppen. Disse fødevarer vil derfor hjælpe på behandlingen af ​​ømme bryster på en ideel måde. Melon, rosenkål, persille, gulerødder, asparges, selleri, kål, salat, havre, tomater og rødbeder er nogle af de bedste fødevarer, der kan hjælpe dig her. Overhold dem i den almindelige rutine for resultaterne. Disse fødevarer er meget let tilgængelige og er et af de bedste naturlige midler mod ømme bryster.

3. Reducer saltindtag:

havsalt

En anden af ​​de enkle naturlige helbredelser kommer i form af saltreduktion i kosten. Dette bør følges regelmæssigt for at sikre, at dine problemer med ømme bryster behandles godt. Salt er et af de produkter, der udløser væskeansamling i kroppen og fører til hævelse ikke kun på brysterne, men også andre kropsdele. At reducere saltindtaget kan reducere ømheden i brystet betydeligt. Dette er et af de bedste midler mod ømme bryster.

 • Det kan være meget nyttigt for gravide eller nybagte mødre at indtage mindre salt, da de er mere tilbøjelige til hævelse på grund af hormonelle ændringer i kroppen.

4. Kosttilskud Fordel:

Kosttilskud

Der er nogle kosttilskud, der gør virkelige underværker i krisen med ømme bryster. Disse kosttilskud omfatter calcium og magnesium, som er 100 procent sikre og fri for bivirkninger. Sammen med multivitaminer er vitamin B -komplekstilskud og vitamin E -tilskud også tilrådeligt for dem med ømme bryster.

Det er almindeligt at gå ned på ernæring i perioder og også under graviditet. Disse kosttilskud hjælper med at balancere ernæring og giver kroppen nødvendige mængder vitaminer. Dette er et af de bedste hjemmemedicin mod ømme bryster under graviditet og menstruationscyklus.

 • Disse kosttilskud er bedst til gravide og nye mødre, da deres krop fungerer dobbelt og skal fodre 2 af dem. Det er bedre for dem at tage det, konsultere lægen.

5. Tag en massage:

Brystbyste massage

Ved at massere brysterne i cirkulære bevægelser ved hjælp af olie som oliven er en af ​​de rigtige ting at gøre, når det kommer til en naturlig kur mod ømme bryster. Dette skal gøres forsigtigt, men i mindst 10-15 minutter for at få de bedste resultater.

 • Det vil også forbedre blodgennemstrømningen til regionen og skylle væskeophobningen sammen med at slappe af de muskler, der forårsager smerten på grund af hævelse.
 • En regelmæssig massage under amning vil især åbne de blokerede og tilstoppede mælkekanaler og hjælpe med at lindre smerter og ømhed.
 • Massering med olie hjælper også nye mødre med revnede brystvorter.

6. Hav masser af vand:

masser af vand

Det er en stereotype, at det kun vil forværre situationen at have vand i vandretention. Faktisk vil have masser af almindeligt vand skubbe det akkumulerede vand og skylle det fra brysterne og dermed behandle ømheden. Har omkring 10 glas vand for at få resultaterne i hånden.

 • At drikke varmt vand vil hjælpe med at fortynde de tilstoppede mælkekanaler under amning og hjælpe med at lindre smerten.
 • Dette er et af de mest effektive og let tilgængelige hjemmemediciner mod ømme bryster.

7. Brug den rigtige størrelse BH:

Chossing bh -butik

Ofte er det blevet set, at årsagen til ømme bryster er den forkerte størrelse på undertøj. Et af de hjemmemediciner, du kan følge, er at bære den rigtige størrelse, der passer godt til dig. Den indeholder også den ideelle kopstørrelse. Hvis du ikke har nogen idé om det, kan du prøve at konsultere en professionel for det samme.

 • Dette hjælper med at behandle og forebygge ømme bryster.
 • At bære den rigtige størrelse BH er ekstremt vigtigt for sunde bryster.
 • Hvis du ikke bærer en bh i højre størrelse, vil det også føre til saggy bryster og øge størrelsen samtidigt.

8. Tilsæt fiber og Omega 3 til vores kost:

Spise en fedtfattig kost og fødevarer rige på fibre som korn og frugt er meget afgørende for at opretholde en sund livsstil. På denne måde er hormonerne i skak, og der er heller ikke ophobet overskydende fedt i brystvævet, hvilket fører til flere chancer for ømhed i brysterne. Omega-3 fedtsyrer hjælper med at balancere eicosanoider, der hjælper med at kontrollere betændelse, hævelse og ømhed. Fødevarer som hørfrø og andre fibrøse fødevarer øger østrogenniveauet, der hjælper med at balancere hormonerne.

9. Undgå mættede fedtstoffer:

Fødevarer rige på mættet fedt som margarine, vegetabilske olier osv. Fremmer betændelse og forårsager derfor mere ømhed i brysterne. Produkter, der er delvis hydrogeneret, skal også helt undgås. Transfedt øger også ømhed og betændelse i brysterne. De forårsager også hormonel ubalance, hvilket fører til ømme bryster og andre sundhedsproblemer. Det er altid en god idé at holde sig fri for mættet fedt. De er i mange lande, der ikke er godkendt af FDA. Dette er en af ​​de bedste metoder at følge for at hjælpe med at helbrede ømme bryster hurtigere og mere effektivt.

10. Hold og kolde kompressorer:

Varme og kolde kompressorer er et af de bedste hjemmemediciner til at helbrede ømme bryster. Du kan bare tilføje varmt vand til en varm pose bruge det og derefter bare fryse det samme og bruge det som en kold kompressor. Den varme kompressor hjælper med at løsne de ømme muskler, og den kolde kompressor er antiinflammatorisk. Alternativt vil dette hjælpe med at tilstoppe kanalerne og frigøre ømhed og smerte. Denne metode er meget let og tilgængelig for alle. Der er absolut ingen bivirkninger og kan prøves af alle.

Ømme bryster er et meget almindeligt problem hos kvinder, der er i menstruationsalderen, og dem, der er gravide eller ammer. De skyldes for det meste hormonelle ubalancer, tilstoppede mælkekanaler eller bare iført en forkert bh. Det er vigtigt at opretholde en sund livsstil og spise sund mad for at opretholde en god balance i hormonerne. Dette vil hjælpe med at forhindre brystsmerter. Iført en veludstyret bh er også lige så vigtigt som alt andet. Cyster eller fibroider i brysterne bør kontrolleres regelmæssigt.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Hvordan kommer mælk ud af brystet?

Svar:

 1. Bryst består af væv, der overlapper brystmusklerne.
 2. Kvinders bryst er lavet af væv, der producerer mælk i laktationsperioden. Det producerer også fedtvæv.
 3. Der er 15-20 lapper i brystet, der primært er designet til at producere mælk. Hver lap er yderligere opdelt i mindre flapper, hvor mælken faktisk produceres.
 4. Mælken går yderligere gennem mindre rør, der er forbundet til et netværk af kanaler.
 5. Disse netværk af kanaler slutter sig ind i større kanaler, som endelig kommer ud gennem huden, der er gennem brystvorten.
 6. Huden omkring brystvorten kaldes areola.
 7. Brystet består også af lymfekar, lymfeknuder og blodkar.

Q2. Hvilken slags bh er bedst til hvilket outfit?

Asn. Det er meget vigtigt at vælge den rigtige bh til et outfit. Her er en guide til at hjælpe dig med at vælge den rigtige bh.

1. Casuals: Kontur, trådløse bh’er fungerer bedst på t-shirts. Disse går til enhver afslappet lejlighed, fungerer bedst på t-shirts og trøjer

2. Bøjle -bh’er: Bøjle -bh’er skal give mere støtte til brysterne og holde dem forankret til brystet. De giver form og struktur og findes i mange varianter.

3. Aftenkjoler: Push -up bh’er fungerer bedst på aftenkjoler. De giver god støtte og fremhæver også spaltningen, hvilket giver det et subtilt, men stilrent look.

4. Off-shoulder kjoler: Der er en bred vifte af stropløse bh’er, der er beregnet præcist til outfits, der er off-shoulder. Det fungerer også godt til halterneck -outfits.

Q3. Kan smerter i brystet forårsage kræft?

Ans. Ikke alle smerter i brysterne kan være kræft. Der er forskellige årsager til ømme bryster,

1. Ømme bryster skyldes normalt hormonelle ændringer, uegnede bh’er eller tilstoppede mælkekanaler

2. Disse årsager til ømme bryster bør forsvinde med normale hjemmemediciner og i tide

3. Men hvis du føler en klump i brystet, der ikke er en tilstoppet mælkekanal, og ikke forsvinder med hjemmemedicin, er det vigtigt at få det tjekket.

4. Hvis der er fordybning i brystet, eller huden har ændret sig drastisk, er det vigtigt at få det tjekket.

5. Hvis der findes en klump under en mammogramtest, kan der være en tumor og skal kontrolleres.