12 bedste måder at stoppe med at ryge naturligt

Vidste du, at rygning ikke kun kan være skadeligt for dig, men også for de mennesker, der inhalerer røgen passivt? Selvom mange mennesker bruger rygning til at lindre stress, kan det hurtigt blive til en afhængighed, som er skadelig.

Denne artikel præsenterer dig for de sikre og naturlige muligheder, der hjælper dig med at stoppe med at ryge naturligt. Læs mere for at vide mere!

Sådan stopper du med at ryge naturligt

Mest effektive måder at stoppe med at ryge permanent:

Bestemmelse er nøglen, når du vil stoppe med en vane som at ryge. Der er fristelse hele vejen igennem, hvilket gør processen endnu vanskeligere. Ingen genvej får dig til at holde op med at ryge kold kalkun. Det ville være bedst at forberede dig på abstinenssymptomer og bruge tips, der giver dig konsekvente og permanente resultater.

1. Lav en liste over grunde til at stoppe med at ryge:

Mennesker, der er kæderygere, har ofte en erkendelse, der vil gøre dem fast besluttet på at holde op med at ryge. At lave en liste for at minde dig selv om, hvorfor du fik dig til at træffe denne beslutning, er et af de første og nødvendige trin for at holde op med at ryge. Sørg for at vælge en grund, der er stærk nok til at kontrollere trangen til at tænde en røg.

 • For at beskytte din familie mod passiv rygning.
 • Reducer chancen for at få kroniske sundhedsproblemer.
 • Spare penge.

2. Vær aktiv:

At sidde ét sted er blevet en måde at arbejde på for mange af os. Dette kan være en grund, der kan udløse nikotintrang, der får dig til at falde ned af vognen. At være aktiv er den bedste måde at holde op med at ryge.

At holde dig selv involveret i den ene eller den anden aktivitet som svømning, jogging, skøjteløb osv. Kan være meget gavnligt, da det efterlader lidt tid til dine trang til at dukke op i dit sind.

Hvis du ikke er en aktiv person, er det på høje tid, at du får et par nye hobbyer, der holder dig engageret og opretholder din krops sundhed.

3. Skift til en sund kostplan:

Når du først har besluttet at stoppe med at ryge og de ændringer, du foretager i din livsstil, er sunde spisevaner også nødvendige. Herunder frisk frugt og grøntsager hjælper dig med at kontrollere trangen til nikotin.

Kost betyder ikke, at du skal sulte dig selv; at spise sundt er nøglen. Prøv at inkludere fødevarer, der kan gavne din krops generelle sundhed, såsom magert protein, fuldkorn, grøntsager og frugt.

Ananas er en af ​​de bedste frugter, der hjælper med at reducere betændelsen forårsaget af nikotins konstante brug og opretholder dine lungeres sunde funktion.

4. Drik masser af vand:

Vand spiller en afgørende rolle i afgiftning af din krop. Det er grunden til, at vi anbefales at drikke mindst 8 liter vand om dagen. At drikke rigeligt med vand er den bedste metode til at stoppe med at ryge og bekæmpe afhængighed.

Kontinuerlig rygning danner nikotinaflejringer i din krop og skader vævet. Ved at forbruge vand i store mængder skyller det langsomt den kemiske aflejring ud og holder dig selv hydreret.

Vand hjælper dig med at bekæmpe afhængigheden og fremskynder helingsprocessen effektivt.

5. Sip urte- eller grøn te:

Grøn te har sundhedsfremmende forbindelser, hvilket gør det til et af de bedste hjemmemediciner til at stoppe med at ryge. Når du drikker en kop varm urt eller grøn te, vil du aflede dit sind fra cigaretter. Det hjælper også din krop med at helbrede fra de skader, der opstår ved kontinuerlig rygning. Det ses, at grøn te reducerer risikoen for lungekræft hos mennesker, der ryger (1) (2).

Når du beslutter dig for at stoppe med at ryge, skal du begynde at vane med at nippe til en urtete efter eget valg eller grøn te.

6. C -vitamin:

De første par uger, hvor du holder op med at ryge, er de mest udfordrende og stressende tider. Det er, når folk har mest brug for støtte, og din krop har brug for kosttilskud for at hjælpe med at holde op med at ryge (3).

Antioxidanterne i C -vitamin hjælper med at fjerne toksinerne fra din krop, hvorfor det også kaldes en affaldssamler. Det styrer trangen til nikotin ved at rense din krop. Det træner din krop til ikke at have lyst til nikotin.

C -vitamin spiller en afgørende rolle i bekæmpelsen af ​​abstinenssymptomer som nervøsitet, irritabilitet, angst, depression ved at forbedre nervefunktionen.

7. Forbrug Ginseng:

At kontrollere trangen til nikotin er en af ​​de største forhindringer, mange mennesker står over for, når de planlægger at holde op med at ryge. Det er her ginseng kommer til undsætning. Det er en af ​​de bedste naturlige måder at stoppe med at ryge.

Ifølge mange undersøgelser kan ginseng være en terapeutisk erstatning for nikotin, hvilket gør rygning mindre tiltalende (4).

Ginseng kan indtages ved at tilberede en te eller tilføje pulveret i din suppe eller juice. Så uden forsinkelse, tilføj ginseng til din rutine og opnå dit mål hurtigt.

8. Johannesurt:

Perikon er et af de bedste urtetilskud, der hjælper dig med at holde op med at ryge. Det er også en urt, der ofte bruges til behandling af depression.

Den rige dosis antioxidanter, der findes i perikon, hjælper dig med at kontrollere trangen til nikotin, især når du prøver at holde op med at ryge. Det er en mulighed, der kan bruges til folk, der ønsker at undgå at bruge nikotinerstatningsterapi til at stoppe med at ryge.

Denne urts primære anvendelse er til depression; mere forskning er nødvendig for at bekræfte dets effektivitet i rygestop.

Selvom brugen af ​​perikon er sikker, bør gravide eller ammende kvinder og børn undgå at indtage det.

9. Aromaterapi med æterisk olie:

Det er ikke let at holde op med at ryge, da det tager følelsesmæssigt hårdt på folk. Stress er en af ​​de almindelige bidragydere til mange mennesker, der ryger. Virkningerne af æteriske olier varierer fra person til person.

Aromaterapi med æteriske olier kan hjælpe med at berolige dit sind, slappe af din krop og aflede dit sind fra nikotinudtrækningen (5).

Nogle af de æteriske olier, der kan bruges under en aromaterapisession, er:

 1. Sort æterisk olie
 2. Sød appelsin æterisk olie
 3. Romersk kamille æterisk olie
 4. Lavendel æterisk olie
 5. Pebermynte æterisk olie
 6. Rosmarin æterisk olie

Selvom der er positive virkninger af æteriske olier, er der behov for mere forskning for at bevise deres effektivitet for at hjælpe dig med at holde op med at ryge.

10. Søg råd hos en akupunktør:

Akupunktur er en alternativ medicin, der er effektiv til behandling af mange sundhedsmæssige lidelser. Det er den mest effektive måde at holde op med at ryge og hjælper dig med at nå dit mål med succes.

Ifølge en undersøgelse hjælper flere akupunkter i vores krop forskellige mennesker på mange måder. Processen tillader folk, der ønsker at stoppe med at ryge motiveret og blive på stien (6).

Det er en af ​​de naturlige processer, der hjælper dig med i første omgang at reducere antallet af cigaretter og til sidst afslutte dem.

11. Træn yoga eller motion:

Motion i form af yoga har vundet fremtrædende plads blandt mennesker i alle aldre. Yoga hjælper kroppen med at slappe af og betragtes som en af ​​de bedste løsninger til at stoppe med at ryge. Det hjælper dig med at kontrollere trangen til nikotin og reducerer angst betydeligt.

Ifølge forskere hjælper yoga eller motion med at sænke blodtrykket og styrker dine lunger ved at holde dig afslappet. Det fungerer som en alternativ terapi, især for kvinder (7).

Så hvad venter du på? Begynd at dyrke yoga, der langsomt, men effektivt reducerer antallet af cigaretter, du bruger hver eneste dag.

12. Brug en app:

Elektroniske medier har udviklet sig voldsomt i de seneste år. Der findes apps til absolut alt. Du kan spore og blive motiveret, når du vil stoppe med at ryge med mange sådanne applikationer. Grænsefladen, design og opdateringsfrekvens spiller en væsentlig rolle i designet af disse apps, og nogle af de mest populære på markedet er:

 • Afslut nu
 • Røgfri
 • Afslut tracker
 • EasyQuit
 • Afslut geni
 • Min QuitBuddy
 • Flammende
 • Stop rygning
 • Stop med at ryge – Stop med at ryge skranken
 • Ryger Log – Stop med at ryge

Vi ønsker alle at holde op med at ryge af hensyn til os selv og vores families trivsel. I modsætning til midlertidige rettelser vil de trin, der er nævnt i denne artikel, tilbyde dig en behagelig og permanent måde at stoppe med at ryge naturligt. Vi håber, at disse tips vil hjælpe dig med at komme igennem den udfordrende tid og komme ud med glans.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er blot forslag og ikke en erstatning for professionel rådgivning. Det anbefales at søge læge, før du prøver noget nyt. Websitet er ikke ansvarligt for de bivirkninger, der kan forårsage.

F.A.Q’er:

1. Er det sikkert at stoppe med at ryge pludselig?

Svar: Det er altid en sund mulighed at holde op med at ryge. Men når du pludselig holder op med at ryge, kan din krop gå i nikotinabstinens, hvilket får dig til at føle dig irriteret, lunefuld og alvorlig hovedpine inden for tre dage. Når din krop tilpasser sig nikotinudtømningen, forbedres dine lungeres funktion betydeligt.

2. Hvor mange cigaretter er for mange?

Svar: Rygning af en enkelt cigaret om dagen kan have skadelige konsekvenser for din krop. Det kan også påvirke mennesker omkring dig på grund af passiv rygning.

3. Hvor lang tid tager det for din krop at tilpasse sig den ikke-ryger vane?

Svar: Når du holder op med at ryge, tager det to til tre dage, før nikotinabstinenssymptomerne når deres højdepunkt. Så snart du holder op med at ryge, har din hjernekemi brug for to til tre måneder for at komme tilbage til det normale.