14 bedste hjemmemedicin mod blå mærker: Hvordan fungerer de?

Er du bekymret for blå mærker forårsaget af en skade? Det får din hud til at se uinteressant ud sammen med smerter og hævelse, den forårsager. Hvis du har en pludselig skade, forårsager det brud på blodkar, hvilket resulterer i blå mærker. At prøve nogle hjemmemedicin mod blå mærker kan give dig hurtig lindring.

Nogle af de fremtrædende tegn på blå mærker er, at det berørte område har sort og blå misfarvning og smerter og hævelse. Prøv nogle af de bedste hjemmemekanismer mod blå mærker, der er nævnt i denne artikel, uden at forårsage bivirkninger.

TOC:

 • Årsager til blå mærker
 • Effektive hjemmemedicin mod blå mærker
 • Fødevarer, der helbreder blå mærker hurtigere
 • Ofte stillede spørgsmål

Hjemmemedicin mod blå mærker

Årsager til blå mærker:

Blå mærker er resultatet af fysisk skade, uanset om den er lille eller stor. Her er listen over nogle af årsagerne til blå mærker.

 • Mikroskopiske tårer i blodkar er resultatet af at træne kraftigt, især hos atleter som vægtløftere, hvilket resulterer i blå mærker.
 • Blå mærker er et almindeligt symptom hos mennesker, der bruger blodfortyndere.
 • Der er tegn på en blødningsforstyrrelse, hvis der er uforklarlige blå mærker.
 • Et uventet stød i sengestolpen eller andre genstande kan forårsage blå mærker på lår eller skinneben.
 • De skrøbelige væv hos ældre kan ikke understøtte ældres blodkar, hvilket kan resultere i blå mærker hos mennesker.

Effektive hjemmemedicin mod blå mærker:

1. Aloe Vera:

De antiinflammatoriske egenskaber ved Aloe Vera gør det til en naturlig behandling mod blå mærker. Det hjælper med at reducere størkningen af ​​dit blod, der fremskynder helingsprocessen. Når den først er påført lokalt i det forslåede område, reducerer det betændelse og smerter. (1)

Ingredienser:

 1. Frisk aloe vera blad.

Sådan forbereder du:

 • Pres aloe vera -bladet og saml gelen i en lille skål.
 • Påfør blandingen på det blå mærke -berørte område for øjeblikkelig lindring.

Forsigtighed: Hvis du bruger en købt aloe vera-creme, skal du sørge for, at den er ren og uden tilsætningsstoffer.

2. Æblecidereddike til blå mærker:

En af de let tilgængelige ingredienser i hvert hjem er æblecidereddike. Æblecidereddike hjælper med at bryde blodpropperne i det forslåede område ved at øge blodgennemstrømningen, hvilket gør det til et perfekt hjemmemedicin til at helbrede blå mærker.

Ingredienser:

 1. To skefulde æblecidereddike.
 2. En skefuld vand.

Sådan forbereder du:

 • Tag en skål og bland æblecidereddike og vand i den.
 • Tag en blød klud og blød den i denne væske.
 • Læg kluden på det forslåede område i cirka 10 til 15 minutter.

3. Kokosolie:

Der er flere årsager til blå mærker på din hud, og nogle gange resulterer bugbid også i blå mærker. Kokosoliens anti-svampegenskaber hjælper med at reducere intensiteten af ​​blå mærker på din hud. Det hjælper også med at reducere betændelse forårsaget af insektbid ved brug af monolaurin i det. (2)

Ingredienser:

 1. To skefulde kokosolie.

Sådan bruges:

 • Kom to skefulde kokosolie i en skål.
 • Brug dine fingre til at anvende denne olie på det forslåede område.
 • Massér forsigtigt det berørte område, da kraft kan forårsage yderligere smerte.

4. Varme:

En af de praktiske og hurtige hjemmemediciner til at helbrede blå mærker er at bruge varme. Det hjælper med at øge blodcirkulationen i det forslåede område og lindre enhver spænding i musklerne, der fjerner alt fanget blod. For at fremme helbredelse kan du enten bruge en varmepude eller en varmtvandsflaske. Placer varmepakken på det forslåede område i cirka 20 til 30 minutter. Hvis du påfører varme på dine ben, skal du prøve at holde dem forhøjede for betydelige resultater. (3)

5. Ice Pack eller Cold Compress:

Brug af en kold kompress er en af ​​de hurtige og effektive hjemmemediciner mod blå mærker. Hvis du kommer til skade, hjælper en iskompres med at reducere blodgennemstrømningen til det skadede område og forhindrer blodtab. Ved at gøre det vil du være i stand til at reducere blå mærker og efterfølgende hævelse. Sørg for at pakke is ind i en blød klud og anvende den på det forslåede område i cirka 10 minutter. Sørg for at tage et mellemrum på 20 minutter, før du ansøger igen.

Forsigtighed: Påfør ikke is direkte på huden, da det kan brænde din hud mere.

6. Tandpasta:

Det være sig en landsby eller by; tandpasta er blevet en integreret del af vores liv. Men vidste du, at det hjælper med at helbrede blå mærker hurtigt? Ja, tandpasta hjælper med at øge blodgennemstrømningen i det forslåede område ved at bryde blodpropper op. Det hjælper også med at reducere hævelsen, og du vil bemærke, at dit blå mærke bliver lettere efter en enkelt brug.

Ingredienser:

 1. Tandpasta.
 2. Gaze.

Sådan forbereder du:

 • Påfør en lille smule pasta på det forslåede område, inden du går i seng.
 • Sørg for at dække området med bandage eller gaze.
 • Opbevar det natten over og vask det af om morgenen.
 • Gentag processen i tre til fire nætter for betydelige resultater.

7. Epsom saltbad:

Epsom salt er en forbindelse af magnesiumsulfat, der vides at have helbredende egenskaber, der hjælper dig med at slappe af. Forbindelserne af dette salt kommer hurtigt ind gennem din hud og reducerer hævelse og smerte forbundet med blå mærker. Tegn et hurtigt bad med Epsom salt og blød det skadede område for væsentlige resultater. (4)

Ingredienser:

 1. To kopper Epsom salt.
 2. Nok vand til at suge dig selv.

Sådan bruges:

 • Tag et karbad fuld af varmt vand nok til at suge dig selv.
 • Tilsæt to kopper Epsom salt til vandet og bland det godt.
 • Soak dig selv, herunder det forslåede område, for at få lindring.

8. Gurkemeje og ingefær:

Ingefær og gurkemeje er de to mest almindelige ingredienser, du kan finde i ethvert hus. De antiinflammatoriske egenskaber ved disse to ingredienser gør dem til de bedste hjemmemediciner for at få blå mærker til at helbrede hurtigere. Kombinationen af ​​ingefær og gurkemeje hjælper med at helbrede din forslåede hud, der lindrer smerten. (5)

Ingredienser:

 1. Frisk ingefær.
 2. To skefulde gurkemeje.
 3. Få dråber vand.

Sådan forbereder du:

 • Knus ingefæren og tilsæt gurkemeje til den.
 • Lav en pasta med lidt vand.
 • Påfør blandingen på det forslåede område

9. Kartoffelskiver:

Rå, ikke -skrællet kartoffel synes at have evnen til hurtigt at helbrede blå mærker ved at reducere betændelsen på din hud. Brug af ikke -skrællede kartoffelskiver er et effektivt hjemmemedicin mod blå mærker.

Ingredienser:

 1. Kartoffelskiver (ikke skrællede)
 2. Bandage eller gaze.

Sådan forbereder du:

 • Vask kartoflerne og skær dem i skiver uden at skrælle dem.
 • Læg en kartoffelskive på det forslåede område og bind den forsigtigt med gaze.
 • Udskift den tørrede skive med en frisk.

10. Comfrey Root:

Selvom der ikke er tilstrækkeligt bevis, viser indledende forskning, at comfrey-roden har antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at helbrede sår og derved reducere blå mærker. (6)

Ingredienser:

 1. To skefulde tørret comfrey rod.
 2. En kop vand.

Sådan forbereder du:

 • Tag en kop vand i en skål og kog det.
 • Tilsæt de to skeer comfrey rod til det og lad det trække.
 • Lad det køle af og sil væsken i en skål.
 • Forbered en kompress med væsken og læg den på det forslåede område.

Forsigtighed: Comfrey rod har også giftige kemikalier, der kan skade dig, så kontakt din læge, før du bruger den.

11. Kogt æg:

Selvom intet bevis på at rulle et kogt æg på det berørte område viser en betydelig reduktion af blå mærker, tror mange mennesker, at det fungerer som en varm kompress.

Ingredienser:

 1. Et æg.
 2. Vand til at koge.

Sådan forbereder du:

 • Tag en skål med vand og kog ægget deri.
 • Skræl skindet af ægget.
 • Dæk ægget med en tænk og blød klud.
 • Gnid forsigtigt det blå mærke med ægget.

Forsigtighed: Sørg for, at du ikke anvender det direkte på det forslåede område.

12. Gnidning af alkohol:

Anvendelse af cremer eller geler med alkoholforbindelser i har en tendens til at mindske den effekt, blå mærker har på din krop. Det hjælper også med at reducere muskelspasmer, forstuvninger sammen med blå mærker.

13. R.I.C.E:

Hvile, is, kompression og højde er den fulde form af R.I.C.E. Det er en taktik, mange mennesker anvender, hvis de vil reducere blå mærker forårsaget af kirurgi, skade. (7) Ved at følge disse enkle trin vil du være i stand til at forhindre blå mærker og svulme ved midlertidigt at sænke blodgennemstrømningen til det skadede område. Det hjælper med at reducere betændelse, der forårsager blå mærker, ved at prøve at hæve og hvile det skadede eller forslåede område, mens du anvender iskomprimering.

14. Æteriske olier:

Æteriske olier kan være et effektivt hjemmemedicin mod blå mærker, giver lindring og får dig til at føle dig afslappet. (8) Den vigtigste forholdsregel, du skal tage, når du bruger æteriske olier, er, at du skal fortynde dem med en bærerolie. Sørg for kun at anvende det på ubrudt hud.

1. Arnica olie:

Dette er en slags æterisk olie, der hjælper med at genoprette normal hudfarve, lindrer dine smerter og hjælper med at helbrede din ødelagte hud hurtigt. Det er et af de bedste naturlægemidler mod blå mærker. Sørg for at fortynde arnicaolie, inden du anvender den topisk.

2. Røgelse olie:

Røgelse er en æterisk olie, der hjælper med at helbrede udseendet af blå mærker ved hjælp af antiinflammatoriske egenskaber. Det hjælper med at reducere smerter og udseende af blå mærker hurtigt.

3. Lavendelolie:

En af de let tilgængelige æteriske olier er lavendelolie. Det hjælper med at reducere udseendet af blå mærker på din hud, hvis du anvender det hurtigt efter en skade. Det letter også smerter forårsaget af blå mærker eller sting. Du kan bruge en varm kompress over din forslåede hud, hvis du føler dig utilpas med at bruge denne olie direkte.

4. Rosmarinolie:

Hvis du vil reducere smerter forårsaget af blå mærker og forbedre helingsprocessen, er antioxidanterne i rosmarinolien gavnlige.

5. perikon:

Mange hospitaler begyndte at bruge johannesurtolie til at reducere blå mærker ved at forbedre hudens restitution ved at inkludere den i massageterapi. Det er også nyttigt for kvinder, der kommer sig efter smerter og blå mærker forårsaget af kirurgisk arbejde.

6. Yarrow Oil:

Yarrow, med kombinationen af ​​perikon, hjælper med at fremskynde genopretningen af ​​eventuelle blå mærker ved at reducere smerten og dens udseende.

Fødevarer, der helbreder blå mærker hurtigere:

Et blå mærke er vores krops måde at vise, at de tynde blodkar eller kapillærer er sprængte. De kapillærer frigiver blod i omgivelserne, når de er snappet, hvilket forårsager blå mærker. Blodkoagulationstiden øges, når du indtager fødevarer fyldt med vitaminer.

1. K -vitaminfødevarer:

K -vitamin spiller en væsentlig rolle i beskyttelsen af ​​kapillærvæggene, så der ikke er yderligere skade. Spinat, salat, broccoli, sojabønner, blåbær og jordbær er nogle af de fødekilder, der er rige på K -vitamin.

2. Mager protein:

Protein er nødvendigt for at styrke kapillærerne i din krop. Tilføjelse af magert protein i din kost hjælper med at give det tiltrængte protein, der hjælper med at helbrede blå mærker. Nogle af de bedste eksempler på magert protein er fisk, fjerkræ, magert kød og tofu. Undgå mad som stegt kød eller hamburgere, der har høje mængder kolesterol og mættet fedt.

3. Citrusfrugter:

Ved at inkludere frugt som appelsiner, citroner og mandariner i din kost hjælper med at reducere smerten forårsaget af en løbende blå mærker i din krop. De flavonoider, der findes i citrusfrugterne, forbedrer virkningerne af blå mærker.

4. Frugter med naturlig Quercetin

Et af plantepigmenterne, der findes i mange fødekilder, der hjælper med at helbrede dine blå mærker, er quercetin. Æbler, rødløg, mørkfarvede bær, kirsebær, citrusfrugter og grønne grøntsager er nogle af fødekilderne til dette pigment.

4. Ananas:

Bromelain er et enzym, der har antiinflammatoriske egenskaber, du kan finde rigeligt i ananas. (9) Dette er et af de bedste naturlige midler mod blå mærker, der hjælper med at helbrede såret hurtigt ved at reducere hævelsen. Du kan enten indtage frugten eller anvende den topisk for optimale resultater.

5. Fødevarer rige på zink:

Krabbe, hummer, græskarkerner, spinat og bælgfrugter er nogle af de bedste zinkkilder. Vævene og sårene kan helbredes med de fødevarer, der er rigelige med zink.

Blå mærkning af din hud efter en skade er ikke kun smertefuldt; det er heller ikke pænt at se på. Med de bedste hjemmemedicin mod blå mærker fra denne artikel ved hånden kan du effektivt reducere smerter og hævelse, det forårsager og få din hud til at se ud.

Ansvarsfraskrivelse: De udtalelser, der præsenteres i denne artikel, er ikke andet end forslag og ikke til at erstatte en læges råd. Det er altid sikkert at konsultere din læge, før du prøver noget nyt, især hvis du har eksisterende sundhedsproblemer.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er symptomerne på blå mærker?

Svar: Der er flere stadier af symptomer, der opstår, når du er blå mærker, afhængigt af intensiteten af ​​skaden. Et af de første og almindelige symptomer på blå mærker er misfarvning af huden.

 • 1. etape: Dit blå mærke er i farven pink og rød.
 • 2. etape: Den skifter til blå og mørk lilla.
 • 3. etape: Dit blå mærke i farven lysegrøn.
 • 4. trin: Den skifter til gul og brun farve.

Det tager typisk 10 til 14 dage for et blå mærke at helbrede helt, og det går typisk gennem disse fire faser.

2. Hvornår er det rigtige tidspunkt at besøge en læge for et blå mærke?

Svar: Nogle gange viser et blå mærke ingen tegn på helbredelse og forårsager mere smerte og ophobning af blod under det forslåede område, og besøg derefter lægen med det samme. Her er en liste over ting, du skal have øje for nogle af disse ting.

 • Hvis du blå mærker ikke viser forbedring, selv efter to uger efter din skade.
 • Når leddet nær blå mærket er smertefuldt at flytte.
 • Hvis der er blå mærker, der vises på din krop uden grund og ofte.
 • Når der er lækage fra det forslåede sted.
 • Hvis du ikke er i stand til at se tydeligt på grund af tilstedeværelsen af ​​blå mærket nær dit øje.

3. Hvad kan være årsagerne til, at du let får blå mærker?

Svar: Flere årsager kan forårsage blå mærker i ens krop. Nogle af årsagerne er:

 • Hvis du har en lys og tynd hud.
 • Hvis du mangler C -vitamin.
 • Nogle medicin eller kosttilskud.
 • Hvis du løfter sværvægtere.
 • Hvis du er anæmisk.
 • Underliggende sygdom.