15 bedste hjemmemedicin mod søvnløshed, der hjælper dig med hurtigt at falde i søvn

I disse dage på grund af øgede stressniveauer i jobbet lider mange mennesker af forskellige former for lidelser, og en sådan er søvnløshed. Folk, når de lider af søvnløshed, er ikke engang klar over, at de har en sådan lidelse. Når folk indser dette i dem, begynder de at bruge håndkøbspiller for at få en god søvn. På grund af disse piller lider de igen af ​​forskellige typer bivirkninger. Der er nogle effektive naturlige hjemmemediciner mod søvnløshed, som folk helt sikkert bør prøve, inden de starter med piller.

Men inden vi går ind i hjemmemedicinerne, vil vi prøve at forstå kort om søvnløshed. Dette er en søvnforstyrrelse, hvor personen har svært ved at falde i søvn eller blive i søvn eller har en tendens til at vågne meget ofte midt om natten. Den nødvendige mængde søvn ændres fra person til person og også med alderen. En gennemsnitlig voksen har brug for 6-8 timers søvn hver dag for at forblive sund. Men på grund af forskellige årsager som stress, arbejdspres har nogle mennesker svært ved at falde i søvn. De væsentligste årsager til søvnløshed omfatter stress, jobtryk, ændringer i søvnplanen, overdreven indtagelse af koffein, alkohol eller tobak osv. Symptomerne på søvnløshed inkluderer søvn på dagen, grumpiness, træthed, mangel på koncentration og hukommelse, vågner om natten problemer med at sove om natten.

Effektive hjemmemedicin og livsstilsændringer for at overvinde søvnløshed:

For at overvinde søvnløshed er der nogle effektive hjemmemediciner og livsstilsændringer, der bør prøves, før man bliver afhængig af sovepiller.

Hjemmemedicin mod søvnløshed

1. Mindfulness -meditation:

Dette består af stabil og langsom vejrtrækning, mens du sidder stille. Vi kan observere vores ånde, krop, følelser, tanker opstår og passerer. Ved at gøre det bliver sindet afslappet og afstresset og fjerner unødvendige tanker. Hvis søvnløsheden er akut, fungerer dette hjemmemedicin glimrende, meditation skal udføres dagligt i mindst 15-20 minutter.

2. Mantram Gentagelse:

At synge et mantra vil helt sikkert reducere stressniveauet og øge roen og dermed lindre søvnløshed. Vælg et positivt vibed mantra på ethvert sprog sanskrit, hindi, engelsk eller telugu osv. Og gentag det højt eller inde i dit sind ved blot at koncentrere dig om mantraets værker.

3. Terapi med lavendelolie:

I oldtiden har lavendelolie været brugt som hjemmemedicin mod søvnløshed. Denne olie er en af ​​de essentielle beroligende olier. Dette bruges i forskellige typer som at lægge en pose under puden, sprøjte 2-3 dråber olie på et lommetørklæde, tilføje flere dråber af denne olie i badevand osv..

4. Magnesiumindtag:

Magnesium er et af de naturligt fundne mineraler på jorden. Det hjælper med at slappe af musklerne og lindre stress, hvilket tilskynder til sund søvn. Nogle af de fødevarer med et højt magnesiumindhold er spinat, fuld hvede, mørk chokolade, yoghurt, avocado osv. Et 400 mg indtag af magnesium fremmer sund søvn. Disse flager kan også føjes til aftenbadet, så dette mineral kan optages af kroppen.

5. Søvnhygiejne:

Søvnhygiejne er et af de naturlige midler, hvor der i nogle grundlæggende livsstilsændringer skal vedtages. Disse ændringer omfatter begrænsning af koffeinindtag, alkoholindtag, mindre rygning og regelmæssig motion. Dette består også af et behageligt sovemiljø i soveværelset.

6. Afslappet musik:

Dette betragtes som et af de bedste hjemmemediciner mod søvnløshed. Glat, let musik beroliger sindet og fungerer som en stressbuster. Det siges, at musik har magt til at helbrede depression, angst og kroniske smerter. At lytte til blød og let musik, før du går i seng, giver dig god søvn uden forstyrrelser.

7. Spise lige før sengetid:

At spise middag lige før sengetid kan have forstyrret og ubehagelig søvn. Dette skyldes de sure tilbagesvalinger, der kan skyde op til spiserøret i fordøjelsesprocessen, hvilket forårsager halsbrand. Derfor er det bedre at undgå aftensmad 30 minutter før sengetid; dette betyder ikke at springe måltidet over, snarere spise tidligt og sove 1 time efter din middag.

8. Begræns koffeinindtag:

Koffeinindtag kan forårsage søvnløshed, og mange forskere har bevist dette. Koffein er et stimulerende middel, der hæmmer søvn. 250 mg koffein er grænsen for en person til at indtage dagligt for at få en sund søvn.

9. Begræns dagtimerne:

Dette er også en af ​​de livsstilsændringer, der bør indarbejdes for at undgå søvnløse nætter. Overdreven søvn vil hæmme nattesøvnen. En lur på 20-30 minutter i løbet af dagen for opmærksomhed, øget ydeevne er fremragende, men ikke mere end 30 minutter.

10. Yoga:

Yoga, et af de bemærkelsesværdige hjemmemedicin mod søvnløshed, har vist sig at have positive virkninger på søvnkvaliteten. Dette vil lindre stress, øge mental fokus og forbedre fysisk funktion. Der er forskellige typer yoga stillinger, der kan øves, men vælg den, der koncentrerer sig mere om meditation eller ånde for at reducere søvnløshed.

11. Regelmæssig motion:

Det siges, at der ikke er nogen erstatning for, at fysisk aktivitet er sund og rask. Motion forbedrer humøret, hjælper med vægttab og anses også for at fremme god søvn. Daglig træning opretholder blodtrykket, hvilket tillader en god strøm af blod til hjernen. Dette holder sindet afslappende og fremmer dermed god søvn.

12. Tilstrækkelig eksponering for naturligt lys:

At sikre tilstrækkelig eksponering for naturligt lys øger søvntiden. At udsætte krop og sind for sollys i løbet af dagen og for mørke om natten hjælper med at opretholde en sund søvn-vågne cyklus.

13. Massage:

Dette naturlige hjemmemedicin mod søvnløshed er blevet praktiseret i årevis. En perfekt kropsmassage gør din krop meget let og sind meget forfriskende og rolig. Dette reducerer følelser af smerte, angst og depression. Denne massage, før sengetid, fremmer sund sund søvn.

14. Begræns brug af elektroniske varer:

I denne moderne og teknologisk avancerede tidsalder er brugen af ​​elektroniske produkter som mobiler, tablets og bærbare computere blevet uundgåelig. Prøv at begrænse brugen under sengetid, fordi lyset fra LED -skærmene gør det sværere at falde i søvn.

15. Melatonintilskud:

Melatonin anses for at forbedre søvnkvaliteten og hjælper med at falde i søvn hurtigere. Mandelmælk har et godt calciumindhold i sig, hvilket hjælper hjernen med at lave melatonin. At drikke et glas varm mandelmælk vil lindre søvnløshed.

Naturlige midler mod søvnløshed:

Bortset fra de hjemmemediciner, der er nævnt ovenfor, er der nogle naturlige midler, der kan bekæmpe søvnløshed. Et par af dem er anført nedenfor.

sunde vaner for at undgå søvnløshed

1. Brug af kamille te:

En af de vigtigste årsager til søvnløshed er angst. Angstfulde personer har meget svært ved at sove eller blive i søvn på grund af forskellige spændinger og tanker, der løber gennem deres sind. Kamille er en naturlig urt, der bruges til at reducere muskelspændinger, lindre fordøjelsen og reducere angst og dermed forbedre søvn. En lille kop af denne varme te efter middagen har evnen til at reducere søvnløshed. Drik denne te mindst en time før sengetid.

2. Johannesurtblomst:

Depression er også en af ​​årsagerne til søvnløshed. Perikon er en plante, der har stjerneformede gule blomster, der har været brugt som antidepressiv medicin i tusinder af år. Blomstekstrakterne bruges til at lave te, væske og piller, og denne urteterapi bruges ofte til at reducere symptomer på depression, hæve humøret og reducere søvnbesvær. Denne blomst består af et kemikalie kaldet hyperforin, som fungerer som en budbringer i nervesystemet, der regulerer humør. Denne urt tages ofte i form af kapslen, men de tørrede urter kan også bruges som te. 300 mg af denne urt tre gange om dagen anbefales. Overdreven indtagelse af denne urt kan forårsage allergiske reaktioner på kroppen. Kontakt din læge, før du tager denne urt.

3. Valerian:

Valerian er et naturligt naturlægemiddel, der ofte bruges til at reducere angst, forbedre søvnkvaliteten og virker beroligende. Og det siges, at baldrianurt påvirker niveauerne af en af ​​de beroligende neurotransmittere i kroppen kaldet gamma-aminosmørsyre (GABA). Denne urt lindrer også muskelspasmer. Valerian urt tages i form af te eller som en supplementspille. Valerian resulterer i døsighed, hvis den tages i løbet af dagen. Den anbefalede dosis pr. Dag er 450 mg.

4. Kava Kava:

Kava kava er en urteplante, der for det meste findes på de sydlige Stillehavsøer. I hundredvis af år har denne urtedrik som en ceremoniel drink til afslapning. Denne urt er kendt for at lindre stress og angst og øge søvn på grund af sin euforiske virkning. Denne urt hjælper med at fremkalde søvn på grund af dens angstdæmpende virkninger og kan derfor bruges til dem, der har søvnløshed. Dette kan tages i form af te eller piller. Den optimale brug af denne urt er 250 mg om dagen. Overdreven indtagelse forårsager alvorlige leverproblemer.

5. Passionsblomst:

Passionflower eller Passiflora incarnata er et urtetilskud, der bruges til at behandle rastløshed, uro og angst. Det er blevet bevist, at denne urtete beroliger dit sind og dermed lindrer søvnløshed og angst, hvilket skyldes, at denne urt øger niveauet af gamma-aminosmørsyre (GABA) i bainen, forbindelsen, der sænker hjernens aktivitet, hjælper igen slapper af og sover bedre. Passionsblomst kan indtages i form af te og kapsler. Grænsen for denne urt er 4-8 gram om dagen i form af te. En overdreven dosering af denne urt kan forårsage døsighed, kvalme, opkastning, hurtig hjerterytme og mental afmatning.

Fødevarer at tage og undgå for søvnløshed:

Fødevarer, der forbedrer søvnkvaliteten:

At have en afbalanceret kost vil helt sikkert forbedre og forbedre søvnkvaliteten. Nedenfor er vist nogle af de fødevarer, der forbedrer søvnkvaliteten.

1. Magnesiumrige fødevarer:

Magnesium, et naturligt mineral, virker som et beroligende middel og kan bekæmpe søvnløshed. Nogle af de magnesiumrige fødevarer er bladgrøntsager, hovedsageligt spinat, mandler, melasse, bælgfrugter og frø, cashewnødder, ølgær, bananer.

2. Tyrkiet:

Denne mad er rig på protein og har begrænsede mængder vitaminer og mineraler. Tyrkiet indeholder aminosyre tryptophan, som øger melatonin, det søvnregulerende hormon.

3. Hvid ris:

Hvide ris er et korn, der for det meste forbruges over hele verden, hovedsageligt i det sydlige Indien. Det har et højt glykæmisk indeks, fordi det er rigt på kulhydrater. Undersøgelse siger, at at spise mad med et højt glykæmisk indeks før sengetid kan forbedre søvnkvaliteten.

4. Varm mælk med mandler:

At drikke varm mælk før sengetid kan forbedre søvnkvaliteten. Det menes, at varm mælk er forbundet med nogle kemikalier, der stimulerer tryptofans virkninger på hjernen. Serotonin, som omdannes til melatonin, dannes af tryptophan. Melatonin er et søvnfremkaldende hormon.

5. Kiwifrugt:

At spise kiwifrugt før sengetid menes også at fremme søvn. Dette skyldes, at kiwifrugter indeholder serotonin, et kemikalie i hjernen, der hjælper med at regulere søvncyklussen.

Fødevarer, der er skadelige for søvnløshedspatienter:

Selvom du ved, hvilke fødevarer der er gavnlige for en god søvn, er det også vigtigt at vide, hvilke fødevarer der er skadelige for en god søvn.

1. Koffein:

Overdreven indtagelse af koffein kan forårsage søvnløshed, fordi det stimulerer hjernecellerne og derved gør det aktivt hele tiden.

2. Spicy Foods:

Undgå at spise krydret mad, før du går i seng, da disse kan forårsage alvorlige sure opstød i spiserøret.

3. Fed mad:

Disse fede fødevarer, der indeholder en stor mængde olie, tager mere tid til fordøjelsen. At spise sådanne fødevarer før søvn gør dig ubehagelig og skader din søvn.

4. Rå løg:

Løg kan forårsage gas, der påvirker trykket i din mave. Som et resultat vil lukkemusklen blive åbnet, hvilket gør det muligt for syrene at skyde ind i din madrør og forårsage potentielt halsbrand.

Søvnløshed kan være af to typer akut og kronisk. Akut søvnløshed varer fra 1 nat til et par uger. Men den kroniske sker mindst tre nætter om ugen i mere end tre måneder. Kronisk søvnløshed er en alvorlig tilstand, der straks søger lægehjælp.

Den søvnløse lidelse kaldet søvnløshed kan blive en alvorlig og kronisk tilstand, hvis den ikke behandles på det rigtige tidspunkt, som kan håndteres godt og forebygges naturligt derhjemme ved at følge en sund, afbalanceret kost med nogle regelmæssige øvelser. Start ikke medicin eller indtage håndkøbspiller for at støde på søvnløshed uden at konsultere en læge. Der kan være mulige bivirkninger ved medicinen. Prøv endelig de ovennævnte hjemmemediciner, hvis du har søvnløshed, og del din feedback med os, så vi kan forbedre os bedre.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i artiklen er udelukkende til uddannelsesmæssige formål og skal ikke opfattes som lægehjælp. Kontakt din læge, hvis tilstanden er alvorlig.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan drikke te udvikle søvnløshed?

Svar: Overdreven drik af te kan forårsage søvnløshed, da te indeholder koffein i den. Begræns derfor dit forbrug af te.

2. Hvad er symptomerne på søvnløshed?

Svar: Sovende i løbet af dagen og træthed, depression, angst, mangel på koncentration og hukommelse er nogle af symptomerne på søvnløshed.