25 bedste hjemmemedicin for surhed, der virkelig virker

Surhed er en meget ubehagelig følelse, der normalt skyldes fordøjelsesbesvær. Når mavesyrerne eller galden strømmer tilbage i spiserøret, irriterer det foringen af ​​madrøret. Dette forårsager surhed eller sur reflux. Det kan forårsage mild til svær brændende fornemmelse i brysthulen efter at have spist; normalt gør det værre. Det er vigtigt at indtage fødevarer, der kan opsuge denne syre og hjælpe med at frigøre problemet. Der er mange måder at behandle dette problem let og har sjældent brug for professionel hjælp. Hjemmemedicin er de bedste måder at helbrede surhed på og er den bedste førstehjælpsredning.

Hjemmemedicin mod surhed, der virkelig virker

Årsager til surhed:

Der er mange grunde, der forårsager surhed, fordøjelsesbesvær, halsbrand eller sure opstød. Her er nogle af dem:

 • Spiser for hurtigt
 • Spiser store og tunge måltider
 • At være overvægtig
 • Spiser lige før søvn
 • Spise mad i liggende stilling
 • Overskud af nogle fødevarer, der er mere sure i naturen som citrus, chokolade, stegte fødevarer, slik, krydderier osv. Kan forårsage surhed.
 • Rygning og alkohol
 • For meget kaffe, kulsyreholdige drikkevarer eller endda te
 • Det er almindeligt, at en gravid kvinde oplever acid reflux, da hormonet progesteron får ventilen mellem maven og spiserøret til at slappe af, hvilket igen forårsager acid reflux. Progesteron er også ansvarlig for at slappe af livmodermusklerne for at give plads til barnet.
 • Hiatal brok – I dette tilfælde, på grund af brokken, flytter syren fra membranen til spiserøret og forårsager irritation i madrøret. Dette ville kræve lægehjælp.

Symptomer på surhed:

1. Hjerteforbrænding: hjerteforbrænding er ikke andet end en brændende fornemmelse, der opstår i brysthulen. Hjerteforbrænding har i det væsentlige intet at gøre med hjertet, det kaldes det kun fordi surhed forårsager smerter i brystet.

2. Opstødning: Dette er en fornemmelse, hvor syren næsten kommer indtil halsen eller munden og bakker op. Det kan producere en stærk ubehagelig sur eller bitter smag. Det kan også forårsage opkast i mange tilfælde.

3. Burping: Det er et almindeligt symptom på surhed. Det kan være en almindelig tør burp eller kan være en våd burp, som kan indeholde en vis sur eller bitter smag.

4. Mave -oppustethed.

5. Kvalme.

6. Mavesmerter.

Forebyggelse af surhed:

Her er nogle af de bedste måder at forhindre surhed –

1. Da overvægt er en stor risikofaktor for surhed, er det en klog idé at arbejde på at tabe sig.

2. Spis sundt og undgå stegte fødevarer

3. Forbrug af meget krydret mad kan også føre til surhed og nogle gange kan det også føre til mavesår.

4. Det er bedre at spise mindre måltider med jævne mellemrum i stedet for tunge måltider.

5. Spis mindst to timer før sengetid. Dette vil reducere syreproblemerne betydeligt.

6. Nogle lægemidler kan forårsage surhed. Det er en god idé at tjekke dem og prøve at lede efter et alternativ.

7. Tag en kort gåtur, eller bliv i oprejst position efter måltider. Liggende kan forårsage surhed.

Naturlige hjemmemedicin mod surhed:

1. basal blade:

hjemmemedicin for at reducere surhedsgraden

Den medicinske fordel ved basilikumblade hjælper ikke kun med at hærde syre, men også følelser af kvalme og gas. Det er en af ​​de bedste ting at bruge, når det kommer til denne sundhedskrise. Basilikum har carminative egenskaber, der hjælper med at berolige maven og giver øjeblikkelig lindring af surhed. Dette er et af de bedste hjemmemediciner til surhed.

Forberedelsesinstruktioner:

 • Du kan enten tygge nogle friske basilikumblade eller tilberede en kop basilikumte ved at koge det i vand og have det med lidt honning.

Retningslinjer for brug:

 • Som sagt i hinduistisk religion, er det ikke godt at trække tulsi blade efter aften. Så prøv at få det selv om morgenen eller eftermiddagen.

2. Jaggery for surhed:

hjemmemedicin for at helbrede surhed

At holde et stykke jaggery i munden efter hvert måltid vil sikre behandlingen samt forebygge surhed på en af ​​de enkle og lette måder. Dette er yderst effektivt og overkommeligt på lommen. Dette er et af de bedste hjemmemediciner til surhed, der helbredes så tidligt som muligt. Jaggery er rig på magnesium, hvilket er meget godt for fordøjelsen. Det er en kraftfuld ingrediens og har mange næringsværdier, der er gode til fordøjelsen og andre lidelser.

 • For at gøre det mere velsmagende og præsentabelt kan du tilføje sesamfrø til det og jaggery væske i det. Lav derefter firkantede stænger og spis når som helst du vil.

3. Kanel:

hjemmelavede midler mod surhed

De antacida egenskaber i det naturlige produkt, vi kender som kanel, hjælper virkelig med at helbrede surhed. Kanelte kan tilberedes ved at koge lidt kanelpulver i vand et stykke tid og derefter indtage det i tilfælde af surhed. Dette vil behandle sygdommen. Det kan også hjælpe med at reducere andre maverelaterede problemer som oppustethed, mavekramper, gas og rapninger.

Denne ingrediens bør dog prøves med forsigtighed, da den ikke passer til alle. I nogle tilfælde forværrer det surheden. Alle de sundhedsmæssige fordele findes i kanel. Det har også mange andre næringsstoffer.

4. Fennikelfrø fordele:

bedste hjemmemedicin for surhed

Tag en kop varmt vand og blød omkring 1 tsk fennikelfrø i det i en hel nat. Om morgenen sigt væsken, bland lidt honning i og drik den for at holde surheden i skak på en effektiv måde. Dette skal tages tre gange om dagen. Fennikelfrø har antispasmodiske egenskaber, som hjælper med at helbrede maverelaterede problemer.

Fennikelfrø bør tages i moderate mængder, især af gravide for at undgå abort.

 • Du kan også indtage rå fennikelfrø efter dit måltid, da det smager godt og forhindrer surhed.
 • Fennikel te kan også laves, da det hjælper med oppustethed og fordøjelsesbesvær.

5. Ingefær:

surhedsgrad problem hjemmemedicin

Ingefærens antiinflammatoriske egenskaber er gode til behandling af surhedsgrad. Ingefær neutraliserer også niveauerne af mavesyrer. Hovedårsagen til surhed er betændelse i madrøret; den antiinflammatoriske egenskab kommer til undsætning for at helbrede surheden. Det har flere sundhedsmæssige fordele og hjælper hovedsageligt med at reducere maverelaterede problemer.

 • Ingefærte kan tilberedes til gavn eller også kan man tygge lidt ingefær med salt.
 • En anden måde er at ekstrahere ingefærjuice og tage den med lidt honning.
 • Du kan bruge ingefær som pyntelement i salater og linser.

6. Hav vand:

øjeblikkeligt hjemmemedicin for surhed

En enkel måde at behandle surhedsgrad hjemme er at have masser af vand, der vil skylle syrer og toksiner ud, der forårsager problemet. Omkring 10-12 glas i løbet af dagen anbefales i dette scenario for synlige resultater og andre ekstra fordele. Et glas lunkent vand hjælper også med det samme. At drikke tilstrækkeligt vand er ekstremt vigtigt for at helbrede mavesyre. Dette er det bedste hjemmemedicin mod surhed og har absolut ingen bivirkninger.

 • Vand er en meget vigtig del af alles liv, ved at drikke masser af vand kan du opnå mange fordele internt og eksternt i din krop.

7. Kærnemælk helbreder syre:

Kærnemælk

At have et glas frisk tilberedt kærnemælk hjælper positivt både i syre og maveproblemer. Mælkesyren i væsken hjælper med at bringe mavesyren i korrekt kontrol. Lidt sort peber og korianderblade forbedrer kun resultaterne. Kærnemælk lindrer maven og giver en kølende effekt. Dette vil øjeblikkeligt skylle alle mavesyrerne ud, da det neutraliserer mavesyrerne og genoplever ethvert ubehag forårsaget af surhed.

Forberedelsesinstruktioner:

 • Kærnemælk tilberedes af ostemasse ved at tilføje vand til det. Du kan også tilføje lidt pudhina og salt og pulveriseret spidskommen til smag.

Retningslinjer for brug:

 • Det kan bruges når som helst på dagen, der er ingen begrænsninger for at have det når som helst.

8. Nelliker og kardemomme:

Nellike og kardemomme

Pulver et fed samt en kardemomme sammen og tag dette pulver efter hvert måltid for ikke kun at behandle surhed, men også for at forhindre det godt. Dette er en anden af ​​de sikre midler, der kan bruges uden tvivl. Dette er en af ​​de bedste og effektive hjemmemedicinbehandlinger til surhedsproblem for både mænd og kvinder. Nelliker er en naturlig carminative; det øger peristaltikken, øger produktionen af ​​spyt i munden og er meget god til fordøjelsen.

 • At spise nelliker er også et ayurvedisk middel mod halsbrand.

9. Æblecidereddike:

Eddikesyren i æblecidereddike er det, der gør underværker ved problemer med surhed. Omkring to teskefulde æblecidereddike i vand kan indtages til behandling. Man kan også bruge hvid eddike, hvis æblecider ikke er tilgængelig til samme formål. Æblecidereddike hjælper med at balancere ph -faktoren i maven og hjælper dermed med at neutralisere mavesyrerne.

Det skal dog tages i moderate niveauer med forsigtighed. Det passer måske eller ikke alle. Yderligere er det vigtigt at fortynde det med vand.

10. Spidskommen frø:

karve Kumminfrø

Dette betragtes som et af de bedste naturlige hjemmemediciner mod surhed. Spidskommen er naturens gaver, der fungerer som syre neutralisatorer. De kan løse fordøjelsesbesvær og kan også lindre dig fra mavesmerterne. Næste gang du oplever mavesmerter på grund af surhed, kan du prøve husholdningsmidlet med spidskommen. Spidskommen er den bedste og lettest tilgængelige ingrediens. De er de bedste til fordøjelsen og kan tilføjes i enhver opskrift, og det er et af de bedste hjemmemediciner til surhed.

Forberedelsesinstruktioner:

 • Du kan stege nogle spidskommen og dem male det lidt, og tilsæt derefter lidt vand til det.

Retningslinjer for brug:

 • Du kan få denne blanding efter hvert måltid.

11. Kold mælk:

hurtigt hjemmemedicin for surhed

Bortset fra kærnemælk hjælper simpel kold mælk dig med en række surhedsgrader. Det kan gøre maven rolig og kan også give kroppen væsentlige krav i denne periode. Mælk har evnen til at stabilisere mavesyrerne i maven og slippe af med surheden på kort tid. De beroligende egenskaber ved mælk kan også få dig til at føle dig bedre.

Det er det bedste middel for gravide til at kurere surhed og fordøjelsesbesvær med det samme.

 • Du kan også tilføje lidt is med vaniljesmag til den kolde mælk.
 • Du kan drikke det om natten, før du sover.

12. Jeera hjemmemedicin mod surhed:

Jeera

Jeera indeholder evnen til at lindre surhed med det samme. Dette er et af de bedste naturlige midler mod surhed. Jeera kan producere spyt, der hjælper med bedre fordøjelse. Hvis du har ordentlig produktion af spyt, har du aldrig fordøjelsesproblemer. Jeera kan også give dig et bedre stofskifte og kan også hjælpe dig med maveproblemer.

 • Tag lidt jeera og kog i vand, og drik derefter opløsningen, efter at den er afkølet. Det vil fjerne syrebegrebet fra din mave og få dig til at føle dig afslappet og lettet med det samme.

13. Elaichi:

Elaichi

Elaichi er endnu en gave fra Moder Natur, der har mange fordele ifølge ayurvediske medicinske teorier. Det kan stimulere fordøjelsen og fjerne alle spor af surhed i maven. Dette er en af ​​de bedste og lette måder at behandle surhed på. Det er helt naturligt. Det er så rent, at dette middel er blevet hævdet som et af de bedste naturlige midler mod surhed. Elaichi lindrer maven og holder den også ren.

 • Du kan også tilføje elaichi -smag til din kolde mælk for god smag.

14. Pudina:

Pudina

Her er endnu en urt, der vil hjælpe dig med problemer med surhed. Pudina kan forhindre spredning af surhed i maven. Ifølge ayurvediske tekster hjælper pudina i fordøjelsen og er blevet brugt i årevis. Fordelene ved denne urt bør bestemt ikke undervurderes.

 • Sammen med at forbedre fordøjelsen kan det afkøle maven og reducere den smerte og brændende fornemmelse, som vi generelt oplever under surhed.
 • Pudina eller pebermynte bruges også i mange populære opskrifter. Den pudina chutney, der fås i Indien, er temmelig populær og kan også fjerne surhed.
 • Du kan også tilføje det til salatdressing med creme fraiche eller andre dips.

15. Amla:

Amla

Amla har masser af sundhedsmæssige fordele. Det fungerer også godt til at fjerne surhed. Amla kommer med gode mængder C -vitamin, som også kræves af kroppen. Det er godt til at berolige den skadede mave og fjerne alle slags spor og virkninger af surhed fra maven. En teskefuld amla pulver kan vise sig at være en af ​​de bedste hjemmemediciner til surhed. Næste gang, hvis du bliver overfaldet af surhed, skal du stole på amla og ringe efter hjælp.

 • Du kan skære amla i små stykker og tilføje lidt salt og gurkemeje til det. Det er sundt og vil snart slappe af i din mave.

16. Problem med bananfjernelse af surhed:

Banan

Banan har visse ekstraordinære fordele og er gavnlig til behandling af surhed. Det er faktisk et af de bedste hjemmelægemidler til surhed. Denne frugt kommer med det værdifulde strejf af naturen og de gavnlige egenskaber ved denne frugt kan hjælpe dig med at bekæmpe kræft. Bananer siges at være rige på kalium og kan holde øje med produktionen af ​​syre i maven. Det kommer også med nogle forbindelser, der kan stimulere produktionen af ​​slim i maven. Slim beskytter maven mod alle former for indre skadelige virkninger.

Bananer er let tilgængelige overalt og er virkelig gode til børn og gravide også, da de er fulde af calcium, og mens du er gravid, har du brug for calciumrige fødevarer.

17. Aloe Vera Juice:

aloe vera juice

Aloe vera juice kan vise sig at være en af ​​de bedste mest succesfulde hjemmemediciner til surhed. Det kan reducere irritationen i maven, der er forårsaget på grund af surheden. Det er antiinflammatorisk og kan reducere betændelse inden for ingen tid.

 • Et glas aloe vera juice om morgenen får dig til at føle dig mere levende.
 • Dette er et af de mest effektive naturlige midler mod surhed. Sig farvel til syrlighed med aloe vera juice.

18. Tandkød:

tyggegummi

Ja. Tyggegummi kan slippe af med surhed, og det er bevist. En tandlægeforening har udgivet et tidsskrift, der siger, at mennesker med surhed og maveproblemer skal tygge tyggegummi. Et tyggegummi, der er godt for tænderne, vil tage sig af tænderne og samtidig genopleve syreindholdet.

 • Da tyggegummi stimulerer produktionen af ​​spyt, hvilket yderligere hjælper det med at fordøje og færre syreproblemer.
 • Korrekt fordøjelse reducerer problemer med maven og surheden.

19. Æble:

Æble

Sammen med at forbedre din daglige kost, skal du også huske på, at din krop får de nødvendige fordele ved frugt. Apple kommer med naturens godhed, og for dets udbredte anvendelser betragtes det som en af ​​de bedste frugter nogensinde. Et æble om dagen kan holde lægen væk. Du har tydeligvis hørt om det. Skær et æble i skiver og spis det uden at tilføje smagsstoffer. At spise et æble hver morgen kan være en af ​​de mest sundhedsmæssige metoder, du nogensinde kan tilpasse. Dette er et af de bedste hjemmemediciner til surhed.

 • Du kan endda lave æble squash ved at tilføje vand salt og nogle flere krydderier til det og drikke det som en juice.

20. Undgå stramt tøj:

Undgå stramt tøj

Når du har problemer med surhed, skal du prøve at bære løst og mindre monteret tøj. Dette vil reducere trykket på maven og hjælpe med surhedsgraden. Det er en af ​​de bedste måder at forblive sund under et syreangreb i maven. Mennesker, der oftere bærer stramt tøj, bør være meget opmærksomme på dette særlige punkt. Dette er et af de bedste naturlige midler mod surhed. Iført stramt tøj tilføjer ikke kun mere pres på maven, det presser også tarmene og forårsager fordøjelsesbesvær.

21. En korrekt vægt:

En ordentlig vægt

For at komme ud af enhver sygdom spiller din vægt en massiv rolle. Tro det eller ej, vedligeholdelse af korrekt vægt (ikke for lav ikke for tung) vil hjælpe dig med at komme hurtigere, end du overhovedet kan forestille dig. For at blive rask snart er en sund vægt alt hvad du behøver. At være overvægtig øger øjeblikkeligt chancerne for mange sundhedsproblemer og den mest almindelige er fordøjelsesbesvær og sure opstød. Det er vigtigt at opretholde en sund vægt for at alle hormoner fungerer normalt.

 • Ikke altid sandt, men mennesker med overvægt har en tendens til at spise mere, og det kan resultere i surhed, fordøjelsesbesvær og oppustethed.

22. Undgå alkohol:

Undgå alkohol

Undgå alkohol, mens du beskæftiger dig med surhed. Dette er et af de bedste naturlige midler mod surhed. Selv så lidt som en ounce alkohol er nok til at skabe overskydende syre i maven. Det er meget surt i naturen og bør undgås fuldstændigt for at maven skal heles ordentligt. Det tørrer også fugt op i kroppen og forårsager dehydrering. Ydermere er det vigtigt at forbruge så meget vand for at holde kroppen hydreret. Alkohol udløser mavesmerter og surhed mere end nogen anden årsag.

 • Når du drikker et par glas alkohol, vil du være sulten og spise usund mad, der er tilgængelig. Det vil helt sikkert øge problemet i maven.

23. Sennep kontrollerer surhed:

Sennep

Sig hej til sennep, da det vil være en frelser under surhed. Ingrediensen sennep kan effektivt helbrede dit surhedsgradsproblem uden bivirkninger. Det er et af de bedste og billigste hjemmemediciner til surhed. Sennepsfrø er fulde af mineraler, har meget lette spor af syre i form af eddike. Det er alkalisk i naturen, hvilket er vigtigt for at hjælpe fordøjelsen og frigivelse fra surhed. En lille teskefuld sennep kan tilføjes til enhver ret eller bare sluge en teskefuld af frøene for øjeblikkelig lindring.

 • Du kan endda bruge sennepsolie til at lave mad, da maden tilberedt med sennepsolie er meget sund. Men man synes, man skal huske på, at ikke alle mennesker kan lide smagen af ​​det.

24. Mandler:

mandler

Det er blevet bevist, at mandler effektivt kan give stor lindring fra syreproblemer. Dette er et af de bedste hjemmemediciner til surhed. Mandler er mere basiske i naturen og er en rig kilde til omega-3 fedtsyrer, der er gode til fordøjelsen. Mandler og bananer er en perfekt modgift til at helbrede surhedsgrad. Du kan blande de to med kold mælk og drikke det som en smoothie. Kan endda tilføje et strejf honning for smag kan også hjælpe.

 • Du kan også lægge mandler i blød natten over og skrælle huden om morgenen og spise den. Det siges i Indien, at gennemblødt mandel er mere gavnligt.

25. Tørre brød, hvede tynde kiks:

Tørbrød, tynde hvedekiks

Det er vigtigt at spise sundt for at opretholde en sund tarm. Hvede tyndt og brød er fiberrige og kan potentielt udtørre syren i maven og kan hjælpe med at hjælpe med surhed. Da kiksene er tørre og baserede i naturen, hjælper de med at opsuge mavesyrerne, som frigiver mavesmerter. Bare ved dem som de er, bedst ikke at tilføje noget fedt eller syltetøj til smag. Fed mad og slik tager mere tid at fordøje og vil derfor forværre surhedsgraden.

Dette er nogle af de bedste hjemmemediciner til surhedsgrad, der har nogle smukke fordele. Disse midler har fungeret for mennesker over hele kloden, og det forventes, at de også vil fungere for dig. En ting du bliver nødt til at bevare, er kontinuitet, da du ikke får det bedre på bare en dag. Det er meget vigtigt at opretholde en sund livsstil og en sund vægt for at holde maveproblemer ved bugten. Alle de hjemmemediciner, der er anført ovenfor, er afprøvet og testet, og de fleste af dem har ingen potentiel bivirkning. De er alle sikre at bruge og er alle meget let tilgængelige.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Er mavesyrer gode?

Ans. Ja mavesyrer til et moderat niveau er gode og afgørende for fordøjelsen.

1. Mavesyrer giver den første forsvarsrunde og beskytter mod parasitter og andre patogener. Hvis ph -faktoren er høj, betyder det, at syre er mindre, disse parasitter bliver i tyndtarmen og skaber andre maveproblemer,

2. Mavesyrer er også vigtige for at nedbryde mad og lette fordøjelsesprocessen. At nedbryde mad er vigtigt for kroppen til at optage alle næringsstofferne.

3. Hvis maven ph -faktor er meget basisk til at starte med, er det sværere at fordøje maden.

Q2. Er yoga nyttig til at helbrede surhedsgrad?

Ans. Der er mange yogastillinger, der hjælper med at lindre mavesmerter forårsaget på grund af surhed –

1. Kattestilling: Bare stå på alle fire og rør dit knæ til jorden. Indånder nu og ånder dybt ud ved at bøje ryggen og efterligne katten. Denne øvelse er meget god for blodcirkulationen og styrer fordøjelsessystemet. Dette lindrer øjeblikkeligt syreindholdet.

2. Nedadgående hundestilling: stå på alle fire og træk vejret dybt. Dette er meget godt for at lette midten af ​​maven og ilte maven. Dette lindrer brændende fornemmelse.

3. Barnets stilling: Dette er den mest behagelige pose og frigiver øjeblikkeligt oppustethed og surhed.

Q3. Hvilke fødevarer forårsager Acid Reflux?

Ans. Der er mange fødevarer, der øjeblikkeligt forårsager surhed eller sur refluks –

1. Alkohol især Rødvin forårsager surhed.

2. Citrusfrugter som citroner, appelsiner indeholder et højt indhold af syrer og forårsager derfor surhed.

3. Stegt mad tager længere tid at fordøje, og kan forårsage surhed og fordøjelsesbesvær med det samme.

4. Chokolade: Chokolade er sur i naturen og kan derfor forårsage surhed

5. Sort peber, når den tages i høj kvalitet, kan irritere ventilen og forårsage surhed

6. Hvidløg har mange helbredende egenskaber, men bør indtages med måde for at undgå surhed

7. Rå løg: altid bedre at bruge kogte løg, da rå løg er mere sure.

8. Krydret mad, kaffe, te og kulsyreholdige drikkevarer forårsager også surhed.