27 hjemmemedicin til forebyggelse og behandling af ondt i halsen (ondt i halsen)

Har du svært ved at sluge? Har du en kløende hals, der også gør ondt? Nå, du er på det rigtige sted. Halspine er et af de mest almindeligt oplevede problemer hos både voksne og børn. Det er ofte forårsaget af infektion, der forårsager bakterier eller virus, hvilket fører til ømhed i halsen. Smerter i halsen kan være et resultat af mange faktorer og vare i en uge eller deromkring. En smerte efterfulgt af høj feber, der ikke ser ud til at blive helbredt, indikerer imidlertid et underliggende medicinsk problem og kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Lad os lære nogle af hovedårsagerne, symptomerne og de bedste hjemmemedicin til at kende smerter i halsen.

Smerter i halsen

Indholdsfortegnelse:

 • Årsager til ondt i halsen
 • Symptomer på ondt i halsen
 • Forebyggelse af ondt i halsen
 • Bedste hjemmemedicin til behandling af halspine
 • Andre måder at forhindre ondt i halsen
 • Ofte stillede spørgsmål

Årsager til ondt i halsen:

Der er mange grunde til, at du kan få ondt i halsen. Nedenfor er nogle af de almindelige og ualmindelige faktorer, der fører til denne tilstand:

 • Kold og influenza.
 • Tonsillitis.
 • Virale infektioner.
 • Strep hals.
 • Allergiske reaktioner.
 • Mangel på luftfugtighed.
 • Irriterende stoffer som forurening, gas og fine partikler.
 • Stam på halsen.
 • Maveproblemer.
 • Tumor i stemmeboks.

Symptomer på ondt i halsen:

Det mest almindelige symptom på ondt i halsen er smerter i halsen. Sammen med dette tydelige tegn er der mange andre indikatorer for ondt i halsen:

 • Kløe i halsen.
 • Hoste.
 • Feber.
 • Løbende næse.
 • Nysning.
 • Kvalme.
 • Kropssmerter.
 • Kuldegysninger.
 • Hæs stemme.
 • Næsetæthed.

Forebyggelse af ondt i halsen:

Nogle af disse strategier kan hjælpe med at forhindre tilbagevendende ondt i halsen og reducere risikoen for fremtidige angreb:

 • Undgå at belaste din stemme. Giv det lidt hvile.
 • Drik masser af vand for at forblive hydreret.
 • Varme væsker er de bedste til at håndtere ondt i halsen.
 • Brug en luftfugter til at håndtere tørhed i luften.
 • Hold dine sure opstød i skak ved hjælp af en antacida.
 • Almindelig saltvandssurgurgle kan hjælpe med at forhindre infektioner.

Bedste hjemmemedicin til behandling af halspine:

Denne liste herunder giver dig alle flere detaljer om de ideelle hjemmemedicin mod halspine, der også kan bruges til andre sundhedsformål.

 1. Bagepulver Gurgle
 2. Saltvand fordele
 3. Honey Wonders
 4. Hvidløgsbehandling mod ondt i halsen
 5. Salvie te
 6. Glat alm
 7. Lakridsrodbehandling mod ondt i halsen
 8. C -vitamin hjælper
 9. Har kyllingesuppe
 10. Citron hjælper mod ondt i halsen
 11. Kanel
 12. Granatæble helbreder ondt i halsen
 13. Æble cider eddike
 14. Slik
 15. Brintoverilte
 16. Nellike behandling mod ondt i halsen
 17. Gurkemeje
 18. Ingefær kan reducere ondt i halsen
 19. Damp
 20. Cayennepeber
 21. Tomat juice
 22. Bukkehorn lindrer fra ondt i halsen
 23. Skumfiduserødder
 24. Hindbær te
 25. Hvede græs juice
 26. Pebermynte lindrer ondt i halsen
 27. Zink pastiller

1. Bagepulver Gurgle:

Bagepulver Gurgle

En af de bedste måder at lindre smerter i halsen er at tage et glas varmt vand og tilføje lidt bagepulver i det. Dette bør bruges to gange om dagen til at gurgle halsen for at reducere smerter og ubehag. Det er et af de bedste hjemmemediciner mod ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

Denne løsning må kun bruges til gurgling. Slug det aldrig.

Se mere: Hjemmemedicin mod åreknuder

2. Fordele ved saltvand:

Saltvand

Man kan også gurgle halsen med et glas lunkent vand blandet med en anelse salt. Dette bør gøres 2-3 gange om dagen for hurtigere resultater på smerterne i halsen. Det er et af de ældste og bedste hjemmemedicin mod ondt i halsen, som normalt blev brugt af bedstemor.

Tips og forholdsregler:

Brug af havsalt kan gøre en effektiv saltvandsløsning.

3. Honey Wonders:

Honning 2

Honning er det enkleste og bedste hjemmemedicin til lindring af ondt i halsen. Desuden er det kendt for helbredende og antibakterielle egenskaber. At blande honning i urtete og indtage det 2-3 gange om dagen eller tage en skefuld honning 1-2 gange om dagen er en god fordel for ondt og ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

Du kan endda slikke lidt honning og sluge den langsomt for at reducere kløe i halsen.

4. Hvidløgsbehandling mod ondt i halsen:

Hjemmemedicin mod halspine Hvidløg

Hvidløg er det bedste middel mod ondt i halsen og er ganske effektivt til at kontrollere uroen med det samme. Hvidløgs antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber gør det til et af de fremragende hjemmeprodukter til naturlig helbredelse af ondt i halsen. Du kan enten inkludere dem i kosten eller have et fed rå hvidløg hver dag, indtil problemet forsvinder.

Tips og forholdsregler:

Råt hvidløg er ret skarpt og kan forårsage dårlig lugt i munden.

5. Salvie -te:

Salvie te

En af de urter, der er en perfekt flugt fra halssmerter, er salvie. Forbered en kop salvie te ved at koge 2 spsk salvieblade i en kop vand. Når farven på vandet skifter til lysegrøn, kan du tilføje lidt honning og indtage den lunken. Det vil helt sikkert lindre smerterne. Salvie te er helt sikkert et af de bedste hjemmemedicin mod svær halspine.

Tips og forholdsregler:

Hvis frisk salvie ikke er tilgængelig, kan du bruge tør salvie til at tilberede denne te.

Se mere: Naturmedicin mod lungebetændelse

6. Glat alm:

Slippery Elm Remedy for ondt i halsen

Det er et af de bedste hjemmemediciner til behandling af ondt i halsen. Denne naturlige metode er blevet fulgt af indfødte amerikanere i mange år nu og er stadig i praksis. Ifølge en række undersøgelser og tests kan den glatte elm helbrede hoste og forkølelse og også få halsen til at fungere ordentligt. Når det blandes med vand, danner det en glat gel. For at bruge det skal du hælde lidt vand over pulverformen af ​​barkerne, røre det og drikke det.

7. Lakridsrodsbehandling mod ondt i halsen:

Lakridsrod

Lakrids er et af de bedste hjemmemedicin mod halsbetændelse og infektion. Forbered en gurgleopløsning ved hjælp af vand og lakridsrod. Dette skal bringes i kog og derefter afkøles til lunken temperatur. Gurgle halsen med denne væske, og se, hvor godt det hjælper i behandlingen af ​​ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

Sammen med en gurgle kan lakrids te også indtages for hurtigere lindring.

8. C -vitamin hjælper:

Vitaminer C Fødevarer

C -vitamin er kendt for at styrke immunsystemet og dermed hjælpe med at behandle infektioner i halsen, der forårsager smerterne. Tag C -vitaminrige fødevarer, især citrusfrugter, for at få fordelen ved ondt i halsen. Nogle af de almindelige fødevarer, der skal inkluderes i din kost, er citroner, appelsiner, gul paprika, kirsebær, bær osv..,

Tips og forholdsregler:

Citrusfrugter, når de tages på tom mave, kan føre til en brændende fornemmelse.

Se mere: Hjemmemedicin mod knæsmerter

9. Hav kyllingesuppe:

Kyllingesuppe (2)

Kyllingesuppe er en af ​​de lækre og effektive hjemmelavede midler mod ondt i halsen. Dette kan gøres en gang hver dag, indtil problemet forsvinder helt. Du kan også indånde dampen fra suppen, hvis du har en blokeret næse. Det er bedre at tage kyllingesuppe bouillon frem for den med en masse margarine.

Tips og forholdsregler:

Tilføjelse af en generøs dosis peber kan forbedre smag og sundhedsmæssige fordele.

10. Citron hjælper mod ondt i halsen:

Citron

Citron er en af ​​de effektive midler mod svære smerter i halsen og er meget nyttig til at rydde slim inde i halsen, hvilket forårsager mere smerte. Der er to måder, hvorpå du kan bruge citronen, hvoraf den første er, ved at blande en mængde citronsaft i Luke varmt vand og derefter gurgle med det samme. For det andet kan du tage en citronskive og derefter drysse lidt salt og peber på den og slikke langsomt.

Tips og forholdsregler:

Vær forsigtig med mængden af ​​citron, da overdreven forbrug kan føre til surhed.

11. Kanel:

Kanel

Kanel er en varm ingrediens og er meget nyttig til at helbrede enhver form for smerte og er også en af ​​de mest almindelige midler til halspine. Du kan tilføje kanelpulver og sort peber til varmt vand og derefter gurgle med det. Alternativt kan du tilføje kanelolie til lidt honning og derefter forbruge den to gange mindst hver dag. Dette er det bedste hjemmemedicin mod ondt i halsen, og som er let tilgængeligt i ethvert hjem.

Tips og forholdsregler:

Kanelte, fremstillet ved at koge kanelstænger i vand, er også et effektivt middel.

12. Granatæble helbreder halspine:

Granatæble

Granatæble bruges i vid udstrækning som hjemmemedicin mod ondt i halsen, og du kan koge granatæbleskaller til 3-4 kopper vand og drikke det cirka to gange om dagen. Sigt nu denne løsning, og du kan enten drikke den som te, eller også kan du gurgle med dette vand. Du bør også drikke to glas granatæblejuice hver dag. Dette er et af de bedste hjemmemedicin mod smertefuld halsinfektion.

Tips og forholdsregler:

Aldrig har dåse granatæblejuice, da den er fyldt med sukker. Vælg altid frisk juice for at høste maksimale fordele.

13. Æblecidereddike:

Æble cider eddike

Leder du efter et hurtigt middel mod ondt i halsen? Prøv æblecidereddike! Også kaldet ACV, bør du helt sikkert bruge dette til øjeblikkelig lindring af ondt i halsen. Du kan enten fortynde en spiseskefuld ACV og en teskefuld honning i en kop varmt vand og derefter gurgle med det, eller du kan tilføje lidt kanelpulver og sort peber til den samme løsning og derefter bruge det som et af de naturlige midler til ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

ACV er ret stærk i smagen og må aldrig indtages ufortyndet.

14. Slik:

Slik

Gad vide, hvad der er hjemmemedicin mod ondt i halsen hos børn? Slik! Dette betyder ikke nødvendigvis sukkerkonfekt, fordi vi kun taler om usødet slik. Når du lider af ondt i halsen, skal du sutte på så hårde slik og ispinde eller pastiller for at holde dit spyt intakt og også slippe af med den kildrende følelse i halsen.

Tips og forholdsregler:

Undgå strengt farvede og sukkerbaserede toffees, da det kan forårsage hulrum i dine tænder.

15. Hydrogenperoxid:

Brintoverilte

Dette er en meget god på listen over halssmertemidler sammen med at være et godt middel mod andre nedskæringer og smerter. Du skal tage en hætte fuld af hydrogenperoxid og derefter blande dette med en kop varmt vand. Brug nu dette til at gurgle din hals. Smagen er meget dårlig, og du kan tilføje lidt honning for at forbedre den, hvis du vil. Hydrogenperoxid er et af de mest effektive hjemmemediciner til lindring af hals.

Tips og forholdsregler:

Denne behandling kan forårsage bivirkninger som halsbrand, når den ikke bruges korrekt.

16. nellik behandling for hals smerter:

Nelliker

Dette specifikke krydderi er kendt for at være en meget rig kilde til eugenol, og du kan således simpelthen begynde at tygge omkring 4-5 fed for at frigive mængden af ​​eugenol, som yderligere ville hjælpe med at dæmpe halsens smerter. Du kan alternativt koge lidt vand med 3-4 fed og lave en urtete. Dette kan være en af ​​de mest populære hjemmemekanismer mod halssmerter, mens du synker.

Tips og forholdsregler:

Nelliker, når de havde i overskud, kan føre til sår i munden eller maven.

17. Gurkemeje:

Gurkemeje

Gurkemeje har mange antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, og du kan blande en vis mængde af det i varmt vand og derefter nippe til denne opløsning hver morgen. Igen kan du også tilføje lidt gurkemeje og lidt sort peber til varm mælk og nippe langsomt, før du går i seng hver nat for at få sikker lindring af ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

At følge dette middel lige inden sengetid kan også fungere som en naturlig søvnfremkaldende.

18. Ingefær kan reducere ondt i halsen:

Ingefær

Ingefær er et meget godt middel mod ondt i halsen, fordi det har lidt varme i det, og det hjælper også med at rydde slim i halsen. Du kan tage små stykker ingefær og nu tage 2 kopper vand og begynde at koge med ingefærstykker deri. Kog nu, indtil vandet reduceres til en kop. Tilsæt nu honning til dette og nip det varme løg.

Tips og forholdsregler:

Ingefær kan være ret stærk på følsomme maver. Vær forsigtig med mængden.

19. Damp:

Damp

Tag et kar og varmt vand i det. Hæld nu et par dråber eukalyptusolie i dette kar. Sid nu med ansigtet ned mod dette vand og indånder den varme damp. Dæk dit hoved med et håndklæde for at lade dampen ophobe sig. Dette vil hjælpe med at rense slimhinden og dermed give dig lindring.

Tips og forholdsregler:

Du kan også bruge en elektrisk dampmaskine for bedre komfort.

20. Cayennepeber:

Cayennepeber

Dette middel mod ondt i halsen bruges i stor udstrækning over hele verden. Du kan blande lidt varmt honning i varmt vand og derefter 1/4 teskefuld cayennepeber og derefter nippe til det varme vand. Dette vil give en masse lindring fra ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

Hvis du er allergisk over for Cayennepeber, så hold dig væk fra dette middel.

21. Tomatsaft:

Tomat juice

Tomater er meget høje kilder til lycopen, og dette er en naturlig antioxidant. Du kan som et middel mod ondt i halsen tage lidt tomatsaft og cirka 10-12 dråber pebersauce til varmt vand og derefter begynde at gurgle med dette for øjeblikkelig lindring. Dette kan være lidt irriterende for halsen, men det vil helt sikkert lindre.

Tips og forholdsregler:

Dette middel passer muligvis ikke til følsomme maver på grund af tilstedeværelsen af ​​pebersauce.

22. Bukkehorn lindrer fra ondt i halsen:

Bukkehorn

Bukkehorn har mange antiinflammatoriske egenskaber, og du kan godt bruge det til ondt i halsen. Du kan tage en vis mængde bukkehornsfrø og derefter koge det i lidt vand. Når det er gjort, kan du nippe det til urtete og få øjeblikkelig lindring af ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

Bukkehornkløver te er ret bitter i smagen. Tilføjelse af en klat honning kan forbedre smagen.

23. Skumfiduserødder:

Skumfiduserødder

Du kan tage omkring en ske fuld af skumfiduserødder og derefter tilføje dette til en kop fuld af vand. Kog dette nu og lad det koge i cirka en halv time. Når du er færdig, kan du slukke for flammen og bringe den til stuetemperatur. Tilsæt nu lidt honning til dette vand, og brug det mindst tre gange om dagen.

Tips og forholdsregler:

Hos visse mennesker rapporteres det, at marshmallow -te har forårsaget svimmelhed og mavebesvær.

24. Hindbærte:

Hindbær te

Til dette skal du bruge en håndfuld tørrede hindbærblade. Slib dem nu for at gøre det til et pulver og kog det nu i lidt vand, indtil disse siver ind. Sænk nu varmen en lille smule, indtil den er lige varm. Si opløsningen og drik denne te.

Tips og forholdsregler:

Hvis du ikke finder hindbærblade, kan du endda have hindbærsaft i små mængder til lindring.

25. Hvede græsjuice:

Hvede græs Juice

Dette er et vidunderligt naturligt hjemmemedicin mod ondt i halsen, og du kan tage simpelt hvedegræs og derefter med lidt vandblanding til at lave lidt juice af disse. Nu kan du bare gurgle med denne saft for lidt lindring af ondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

Hvede græsjuice er også gavnligt for dit generelle helbred. Indtagelse af det regelmæssigt kan gøre masser af godt for din krop.

26. Pebermynte lindrer ondt i halsen:

Pebermynte

Leder du efter det bedste hjemmemedicin mod ondt i halsen inden for sorteringstid? Her er en vidunderlig måde at behandle ondt i halsen uden mange problemer. Det er blevet bevist og godkendt af American Cancer Society, at pebermynte kan reducere symptomet på ondt i halsen. Pebermynte kommer med menthol, der virker som et anti-agent mod ondt i halsen og reducerer irritation og beroliger halsen.

27. Zink pastiller:

Zink pastiller

KØB DET HER

Zink pastiller indeholder meget zink, og dette vil være et effektivt hjemmemedicin mod svær hals. Zink hjælper med at lindre smerterne fra halsen.

Andre måder at forhindre ondt i halsen:

1. Drik gode mængder vand:

Vand

Hav 8-10 glas vand for at forbedre blodcirkulationen og regulere kroppens funktioner. At have gode mængder rent vand vil også hjælpe med at behandle betændelsen i det område, der forårsager smerten. Der er også en masse andre fordele forbundet med dette middel.

Tips og forholdsregler:

Tag ikke kølevand, hvis du er tilbøjelig til hyppige ondt i halsen. Rumtemperatur er ideel!

2. Tag ordentlig hvile:

Tag hvile

Korrekt hvile er meget vigtig for at give kroppen tid og styrke til at bekæmpe de bakterier, der akkumuleres i halsen, hvilket forårsager ømhed og smerte. Tag regelmæssig lur i løbet af dagen og cirka 8 timers uforstyrret søvn om natten for at sikre god behandling af ondt i halsen.

3. Brug en luftfugter:

Luftfugter til smerter i halsen

En af hovedårsagerne til ondt i halsen er den tørre luft, der normalt opstår i kølige måneder. En af de bedste hjemmekure, du kan bruge, er at sætte en luftfugter i det rum, hvor du tilbringer det meste af din tid i løbet af dagen. Dette hjælper med at bringe fugt i luften og fører dermed til effektiv behandling af ondt i halsen.

4. Undgå rygning:

Undgå at ryge

Det kan varmt anbefales, at du holder op med at ryge i det mindste denne gang. Rygning er alligevel ikke godt for dig. Det har alvorlige virkninger på din hals, og mens du oplever ondt i halsen, kan det være mere skadeligt. Røgelementet kan forårsage irritation og gøre halsens tilstand meget værre, end det er for nu. Det er en af ​​de mest skadelige ting for din krop og kan vise sig at være ekstra skadelig, hvis den ikke bliver passet ordentligt på. Dem, der har en rygeafhængighed, kan have svært ved at lade være med at ryge, men det skal gøres for at forbedre din hals. Den opvarmede tobak befugter den luft, du trækker vejret, og er slet ikke god for din hals. For rygere vil dette være det første skridt mod at helbrede ondt i halsen.

5. Vær sikker under kulde- og influenzasæsoner:

Pas på dig selv

Under variationerne i klimaforhold forblive beskyttet, hvilket betyder at vikle en lydpotte om halsen i løbet af vintrene. Denne enkle hjemmetip redder halsen fra smerter og hævelse.

Disse hjemmemediciner til behandling af hals smerter er ganske effektive til at tilbyde hurtig lindring. De er imidlertid helt naturlige midler og virker kun på mindre infektioner. Symptomer, der opstår på grund af tilstande som tumorer, må ikke forsøges behandlet med disse midler. Du skal altid søge din læge for at forstå, om din medicin og disse ingredienser kan gå hånd i hånd.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er en Strep Throat?

Halsbetændelse er forårsaget af en invasion af bakterier kaldet Streptococcus, som inficerer området. Resultatet er en kløende hals, efterfulgt af hæshed i stemmen og kraftige smerter. Halsbetændelse er en smitsom sygdom og kan spredes fra person til person gennem nys, kys eller hoste. Det angriber både voksne og børn, især dem med svagere immunsystem.

2. Hvorfor ledsager en feber en ondt i halsen?

En af de mange faktorer, der fører til ondt i halsen, er en bakteriel eller virusinfektion. Disse mikrober kommer ind i systemet ved at sluge spyt eller mad og inficere systemet. Dette resulterer i høj feber, som er en krops naturlige reaktion for at bekæmpe bakterierne. Hvis tilstanden ikke forbedres om et par dage, kan et antibiotikum ordineres.

3. Angiver en hyppig halsinfektion en risiko for kræft?

Selvom et af symptomerne på en halskræft er tilbagevendende halsinfektioner, er det modsatte ikke altid sandt. Hyppige angreb af halsinfektioner kan indikere et svagere immunsystem, som kan håndteres af mange hjemmemediciner. Kræft på den anden side er en dødelig sygdom og kan kun diagnosticere ved hjælp af korrekte screeningstest.