9 Dokumenterede midler til behandling af senebetændelse i foden derhjemme

Er du en af ​​dem, der har svært ved at tage det første skridt om morgenen? Mærker du stivhed og smerter i din fod og ankler? Dette er på grund af betændelse i senerne i dine fødder kaldet Foot Tendonitis! Selvom det er et almindeligt problem, kan fod tendonitis hæmme dit liv og føre til uoprettelig skade, hvis det forsømmes. Denne artikel kan hjælpe dig med at forstå det grundlæggende i fod tendonitis med årsager og symptomer. Du kan også lære nogle af de bedste hjemmemediciner mod senebetændelse i foden.

hjemmemedicin mod mundbenbetændelse

Årsager til tendonitis i foden:

Lad os undersøge de vigtigste årsager til fod tendonitis:

 • Overdreven strækning af sener, hvilket kan føre til tårer
 • Overdriver en fysisk aktivitet, der belaster senerne
 • Pludselige fysiske bevægelser som at hoppe eller sparke
 • Fodskader
 • Hyppig gnidning af foden på skoen
 • Medicinske tilstande som gigt, gigt, akilleshæl osv.,

Symptomer på fod tendonitis:

Sådan føles det at have Tendonitis i foden:

 • Alvorlige smerter i foden, mens du går eller foretager en bevægelse
 • Besvær med at rejse sig på grund af smerter i foden
 • Kunne ikke tage det første skridt ud af sengen
 • Hævelse i de berørte sener
 • Stivhed i ankler eller hæl
 • Begrænset mobilitet

Forebyggelse af fodtendonitis:

Forebyggelse er altid bedre end helbredelse! At følge disse enkle metoder kan forhindre yderligere skade på dine sener:

 • Hvis du har en tendens til senebetændelse, skal du være forsigtig med dine bevægelser
 • Brug passende fodtøj for bedre støtte
 • Gå langsomt og forsigtigt og undgå pludselige handlinger
 • Styrk dine sener med målrettede øvelser
 • Udførelse af opvarmningsøvelser eller strækninger kan frigøre dine stive sener
 • Kom ikke i intens træning på dag ét. Start langsomt og øg dit tempo gradvist.

Bedste hjemmemedicin mod senebetændelse i foden:

1. Ice Pack:

Ice Pack til behandling af senebetændelse i foden

KØB DET HER

Is er altid et godt middel mod betændelse og er derfor det første valg til behandling af senebetændelse. pak isen ind i en blød klud og hold den mod det berørte område i 20 minutter ad gangen. Sammen med at mindske smerten vil det også hjælpe med at reducere hævelsen og fremskynde den funktionelle genopretning. (1)

2. Asparges:

Asparges til behandling af senebetændelse i foden

At inkorporere asparges i din daglige kost kan reducere hævelse med dets vanddrivende egenskaber. Asparges renser kroppen for alle de ekstra væsker og forhindrer dermed hævelse. Sørg for at indtage asparges i friske former, snarere end dåse eller konserverede sorter. På samme tid kan frisk yoghurt ledsages sammen med asparges for bedre effekter.

3. Friske kålblade:

Friske kålblade til behandling af senebetændelse i foden

Kålblade er antiinflammatoriske midler. De vides at reducere smerter og hævelse i forbindelse med tendonitis i foden. For at bruge dem skal du først suge dine fødder i varmt vand. Derefter vikles kålbladene rundt om de berørte områder og forsegles med en klud om natten. Fortsæt denne proces, og hver morgen vågner du op til sænket fodpine om morgenen.

4. Mel:

Grammelpakke til behandling af senebetændelse i foden

To spiseskefulde mel, når de blandes med hvidvin til en fin konsistens, kan være en god senebetændelse. Påfør bare og vent et stykke tid, før du fjerner det med lunkent vand. Denne blanding hjælper med at mindske smerten og fremskynder også helingsprocessen. Prøv denne proces hver dag, indtil du bemærker bedre lindring.

5. Epsom Salt:

Epsom salt

Epsom salt indeholder magnesiumsulfat, som genopretter det tabte magnesium i din fod og reducerer hævelse og smerter. Bland to spiseskefulde Epsom salt med en spand vand og blød foden eller fødderne deri. Du kan også tilføje en dråbe eller to æterisk olie fra pebermynte til øjeblikkelig lindring af smerter.

6. Broccolipasta:

brocolli

Broccolipasta er et af de fantastiske hjemmemedicin mod senebetændelse i anklen. For at bruge det skal du blande broccoli og vand eller male det sammen, indtil der dannes en pasta -konsistens. Når pastaen er tilgængelig, påføres den forsigtigt på det berørte område og dækker den derefter med en ren, blød klud, så pastaen forbliver på plads. Fortsæt med dette i godt 20-25 minutter, og sørg for at følge dette to gange om dagen for bedre resultater.

7. Olivenolie:

olivenolie

Olivenolie er et af de bedste hjemmemekanismer mod akilles senebetændelse. Påfør lidt varm olivenolie i det berørte område og massér det i et stykke tid, så blodgennemstrømningen i dette område er fritflydende, hvilket øjeblikkeligt reducerer smerten. Fortsæt med at massere, indtil smerten helt forsvinder.

8. Eddike:

Eddike

Varme n ’kolde eddikeindpakninger er et hurtigt og let hjemmemedicin mod senebetændelse i foden. Processen er ganske let. I den ene skål blandes lige store mængder eddike og vand og varm det, og i den anden skål hældes det samme indhold og afkøles. Derefter ved hjælp af en klud eller aftørring skiftevis dyppe kluden og vikle den rundt om foden. Brug den anden løsning efter 5 minutter, og gør den samme proces. Efter en gentagelse tre gange, tør det berørte sted tørt og påfør fugtighedscreme.

9. Kartoffelpasta:

kartoffel

Gad vide, hvordan man helbreder senebetændelse i foden? Prøv kartoffel! Kartoffel er et godt naturligt middel mod senebetændelse i mad. Bare kog en stor kartoffel og lad den afkøle. Når det afkøler mos, indtil det bliver en glat pasta. Påfør pastaen på det berørte område og dæk den til med en ren, blød klud, så pastaen ikke glider eller falder af. Hvis denne proces kan følges hver dag to gange, realiseres en betydelig formindskelse af hævelse og smerter i foden.

Nu hvor du har lært om hjemmemedicinerne mod senebetændelse i foden, er det tid til at prøve dem! En almindelig fejl, som mange mennesker gør, er at komme i et smertestillende middel for øjeblikkelig lindring. Husk, at disse lægemidler kan skade din lever og også forårsage alvorlige helbredskomplikationer. Det anbefales heller ikke at massere området kraftigt for at reducere smerter. Følg bare RICE -teknikken – Hvile, is, kompression og højde sammen med disse midler til at slippe af med en smertefuld fod.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvordan kan fod tendonitis diagnosticeres?

Fod tendonitis diagnosticeres normalt med symptomer, som patienten oplever. Mens den indledende behandling er baseret på fysisk undersøgelse, har kronisk senebetændelse brug for en MR -scanning for at forstå årsagen. Et røntgenbillede kan ikke fange de bittesmå sener inde i din fod og er kun synlig i en scanning. Afhængigt af betændelse i sener vil der blive taget yderligere skridt.

2. Hvor lang tid tager det for senebetændelse at helbrede?

Fod senebetændelse kan tage cirka 2 til 4 uger at helbrede, forudsat at der tages passende pleje og forholdsregler. I ekstreme tilfælde kan smerten dog vare op til mere end 6 uger. Dette sker normalt, når betændelsen ikke får nok tid til at hele. Ikke at hvile området eller belaste senerne yderligere kan forværre situationen og forværre tilstanden.

3. Er det ok at efterlade senebetændelse ubehandlet?

Hvis du forsømmer en fod, der er ramt af senebetændelse, vil du give dig selv mere smerte. Den smertefulde smerte kan begrænse dig fra at udføre selv simple aktiviteter som at stå op eller tage et par trin. At forlade senebetændelse ubehandlet kan føre til kroniske smerter, hvor selv kraftige smertestillende midler eller hjemmemedicin ikke hjælper dig. For at gøre sagen værre kan de berørte sener gå i stykker og blive udsat for permanent skade.