9 Effektive hjemmemedicin mod øreinfektion med årsager og symptomer

Har du lagt mærke til, at dit barn græder konstant? Kan du ikke finde ud af årsagen til hans smerte? Chancerne er, at det kan være en øreinfektion. Øreinfektioner er mest almindelige hos børn, især under to år. Det kan dog angribe selv ældre børn og endda voksne. Denne artikel fungerer som en vejledning til forståelse af hovedårsagerne til øreinfektioner og symptomer for at hjælpe dig med at få bevidstheden om denne smertefulde tilstand. Tjek også nogle af hjemmemedicinerne for en øreinfektion for at få øjeblikkelig lindring.

hjemmemedicin mod øreinfektion

Årsager til øreinfektioner:

En øreinfektion er forårsaget af bakterier eller virus, som angriber mellemøret, hvilket fører til betændelse og gullig udledning i området. Nogle af hovedårsagerne til et mikrobielt angreb er som følger:

 • Forkølelse
 • Influenza
 • Allergiske tilstande
 • Betændelse i eustachiske rør
 • Adenoider

Symptomer på øreinfektioner:

Bortset fra ulidelige smerter i øret er de almindelige symptomer forbundet med øreinfektioner:

Hos børn:

 • Træk i ørerne
 • Kan ikke sove
 • Ukontrollabel Græd
 • Irritabilitet
 • Står over for vanskeligheder med at reagere på lyde
 • Tab af kropsbalance
 • Høj feber
 • Væskedrænage fra øret
 • Hovedpine
 • Mistet appetiten

Voksne:

 • Alvorlig ørepine
 • Væskedrænering
 • Nedsat hørelse

Forebyggelse af øreinfektioner:

Selvom chancerne for øreinfektioner ikke kan elimineres fuldstændigt, kan du sænke deres frekvens ved at følge disse metoder:

 • Få dit barn vaccineret mod influenza. Disse skud beskytter barnet mod mange typer bakterielle infektioner.
 • Hold dine hænder rene og tørre. Brug altid et desinfektionsmiddel efter at have besøgt toilettet
 • Undgå passiv rygning. Undersøgelser viser, at børn, der udsættes for cigaretrøg, er mere tilbøjelige til øreinfektioner.
 • Tilskynd ikke til vanen med at lægge dit barn til en lur med en flaske i munden
 • Hold dit barn væk fra syge børn for at undgå sammentrækning af infektioner.

Naturlige midler mod øreinfektion:

1. Salt:

hjemmemedicin mod øreinfektion

Salt er en naturlig behandling af en øreinfektion på grund af dets antiseptiske egenskaber.

Varm en kop salt i fem minutter i mikrobølgeovnen. Kom dette opvarmede salt i en strømpe eller klud, og lås det med et gummibånd. Læg dig ned og læg strømpen på det berørte øre i 6-10 minutter i strækning. Den opvarmede klud eller strømpe, der indeholder salt, hjælper med at trække væsken ud, hvilket igen hjælper med at reducere smerter og hævelse.

2. Hvidløg:

Hvidløg

Hvidløg, som har antimikrobielle egenskaber og smertelindrende kvaliteter, gør det til et ideelt hjemmemedicin mod din øreinfektion og de tilhørende smerter.

Forbered hvidløgsolie ved at koge to-tre fed hvidløg i en spiseskefuld sesamolie, indtil det bliver sort efter belastning, og når varmen er tålelig, sættes to eller tre dråber af denne olie i dit inficerede øre. Indtagelse af rå hvidløg vil også fremskynde helingsprocessen. Disse betragtes som en af ​​de bedste naturlige øredråber til øreinfektion.

3. Olivenolie:

Olivenolie

Olivenolie er en af ​​de naturlige måder at slippe af med øreinfektion. Infektionen i dit øre forårsager normalt en blokering i de eustakiske rør. Olivenolie hjælper med at fjerne denne blokering.

Kom et par dråber varm olivenolie i det berørte øre. Olien vil blødgøre den hærde voks. Fjern denne voks ved hjælp af bomuld eller knopper. Pas på, at du ikke graver for langt ind, ellers kan det skade din trommehinde.

Forholdsregler: Dette middel må ikke prøves på spædbørn eller små børn. Brug af knopper eller stikkende genstande anbefales strengt ikke til børn, da det kan beskadige deres øretromler permanent.

4. Varmt vand:

Varmt vand

Så snart du føler smerter i øret, er den hurtigste måde at lindre dig selv fra smerterne at påføre varme på det. Dette vil også forhindre angreb af mikroorganismer. Brug en flaske eller en gel-hot pose eller en normal hot bag og komprimere det berørte øre. Men påfør ikke varmen i meget lang tid. Fjern det et stykke tid, og anvend det igen. Denne metode til brug af en varmekomprimering er et sikkert middel til øreinfektion for småbørn.

5. Brystmælk:

Modermælk

Modermælk er et velkendt hjemmemedicin til babyøreinfektioner, der indeholder naturlige antistoffer og kan hjælpe med at fremskynde helingsprocessen for enhver form for øreproblemer, især øreinfektioner. Det reducerer hævelse og ubehag inden for 48 timer. Læg et par dråber i det berørte øre hvert par timer.

6. Løg:

Løg

Løg er en almindelig ingrediens, der findes i enhver husstand. Behandling af øreinfektioner er en af ​​dets medicinske egenskaber. Mikrobølge et løg i 4-5 minutter og vent til det er kølet af. Si derefter saften ud. Kom et par dråber saft i øret og vent et stykke tid. Vend derefter rundt og dræn saften ud.

7. Tea-Tree Oil:

Tea Tree olie

KØB DET HER

Tea tree olie er den bedste øreinfektion hos voksne hjemmemidler. Det har antibakterielle egenskaber og kan give øjeblikkelig lindring af ørepine. Tea-tree olie indeholder en forbindelse kaldet Terpinen-4-ol, som har vist sig at være effektiv mod øreinfektioner. For at bruge denne æteriske olie skal du lægge en vatrondel i blød med tea-tree olie og placere den ved åbningen af ​​øret. Lad det sidde et stykke tid, så olien langsomt siver ind i øret.

Forholdsregler: Denne metode anbefales ikke til børn, da tea-tree olie er en kraftig olie. Det anbefales også at bruge en fortyndet version af denne olie til voksne.

8. Æbleeddike:

Æble cider veniger

ACV er et af de bedste naturlige midler mod øreinfektion hos voksne. Dette er meget effektivt til at slippe af med den svamp, der mildt er årsag til ubehaget.

Bland en del af æblecidereddiken med en lige stor mængde vand. Sug en vatrondel i denne opløsning. Læg vatpinden i øret som en prop. Fjern vatpinden, og tøm den resterende væske ud af dine ører, og tør den op så hurtigt som muligt.

9. Hold vand væk:

Sørg for, at der ikke kommer vand ind i øret. Vand kan gøre tilstanden værre. Opbevar det så tørt som muligt, og påfør kun den medicinske væske. Den bedste måde at beskytte dine ører mod vand er at bruge ørepropper eller vatkugler inden du går i bad. Brug også et rent håndklæde til at absorbere overskydende fugt.

Selvom disse hjemmemedicin mod øreinfektioner generelt er sikre at bruge, anbefales det stærkt at tage læger med til råds, inden de prøver på små børn. Dit barns ører er ganske ømme og er meget modtagelige for skader. Så vær meget forsigtig, før du putter eksterne stoffer i ørerne. Voksne kan dog prøve disse midler for at få øjeblikkelig lindring af smerter og også reducere afhængigheden af ​​kraftfulde antibiotika.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er en øreinfektion et alvorligt problem?

Øreinfektioner er ret almindelige hos børn og endda voksne. Disse infektioner varer normalt i et par dage og kan behandles med disse hjemmemedicin. Men i visse tilfælde kan en læge ordinere antibiotika i 3-5 dage. Selv efter brug af denne medicin, hvis smerten ikke falder, kan det indikere et underliggende problem som adenoider. I sådanne tilfælde kan det også være nødvendigt med langvarig medicin eller endda kirurgisk indgreb.

2. Hvor mange øreinfektioner vil sandsynligvis angribe et barn om året?

Et af de mest almindelige problemer hos små børn er en ørebetændelse. Det anslås, at 60 til 80 procent af spædbørn er udsat for ørebetændelse, mindst en gang om året. Denne procentdel stiger med alderen og ses i høj grad hos skolegående børn, der kan smitte af syge børn. Andre faktorer som adenoider eller allergi kan øge hyppigheden af ​​angreb hos det samme barn.

3. Hvordan testes en øreinfektion?

Øreinfektioner er normalt symptomatiske og bestemmes af visse adfærdsmønstre som øretræk, gråd eller feber. For at sikre, at en korrekt diagnose udføres, bruger en læge et specielt instrument kaldet tympanogram, som kan tilbyde bedre synlighed for det indre øre. Tegn som rødme, væskeudladning, dårlig lugt i ørerne eller betændelse bekræfter en øreinfektion.