Bells parese (ansigtslammelse): behandling, årsager, symptomer og diagnose

Lider du af klokkens parese? Vi forstår, hvor svært det kan være. For at komme forbi vanskelighederne og få dig til at føle dig bedre, er her en liste over bellens parese -behandling derhjemme. Tag et kig på nogle af de mulige symptomer, tegn og årsager til klokkens parese.

Klokker parese behandling derhjemme

Hvad er Bells parese sygdom?

Bells parese forstås som midlertidig ansigtslammelse. Det er normalt forårsaget af traumer eller beskadigelse af nerverne i ansigtsmusklerne. Når dette sker, afbrydes ansigtsnervens regelmæssige funktion ved at sende sine meddelelser til hjernen. Dette resulterer i ansigtslammelse. Bells parese er også kendt som ansigtslammelse.

Om Bells parese:

En slags ansigtsnerve, Bells parese, menes at være en pludselig lammelse på den ene side af ansigtet. Lammelsen er et resultat af funktionsfejl i den 7. kranienerve. Denne 7. kranialnerve er ansigtsnerven. Denne nerve er ansvarlig for ansigtsbevægelsen. Ikke kun dette, stimuleringen af ​​spytkirtlen og tårekirtlen, sammen med at kontrollere en del af en del af tungen for at opdage smag. Cranial 7 er derfor hovedsageligt for ansigtsnerven og nerverne i hovedbunden, ansigtet og siden af ​​halsen.

Den nøjagtige årsag til klokkens parese er ukendt. Dette kan dog ske i alle aldre. Sygdommen er ofte kendt som hævelse og betændelse i den nerve, der har kontrol over musklen, der udgør den ene side af ansigtet. Der er en særlig nerve, der styrer ansigtsmusklen. Denne nerve passerer gennem en tynd passage, mens han forsøger at komme til ansigtet. Denne nerve bliver betændt og forårsager dermed klokkens parese.

Eksponering for virus formodes at være årsagen til klokkens parese. Virussen omfatter forkølelsessår og genital herpes, tyske mæslinger, fåresyge, influenza og skoldkopper og helvedesild.

Bells parese årsager:

Selvom der har været klarhed om årsagerne til klokkens parese, er her nogle mulige årsager til det hos forskellige mennesker.

1. Hos voksne:

Viral infektion er nok til at udløse klokkens parese. Normalt kan herpesvirus svulme nerven. Herpesvirus er den, der forårsager forkølelsessår og genital herpes. Mennesker i aldersgruppen 15 til 60 år har en større risiko for at pådrage sig klokkens parese. Mennesker med migræne har også en højere risiko for at pådrage sig det. Bells parese ondt i halsen er ofte en indikation på det samme.

2. Hos børn:

Årsag til klokkens parese hos børn kan være en lille influenza B. Skoldkopper og helvedesild er andre årsager til Bells parese.

3. Hos gravide kvinder:

Kvinder i deres tredje trimester af graviditeten oplever en højere grad af Bells parese. Kvinder, der også føder tidligere med en uge, er kendt for at pådrage sig klokkens parese.

Tegn og symptomer på Bells parese:

Normalt bliver symptomerne tydelige efter en uge eller ti dage med forkølelse, øje eller øreinfektion. De kan være en overraskelse for dig, og nogle gange forstår du måske ikke engang det. Her er nogle tegn og symptomer, du skal passe på.

 • Besvær med at spise og drikke;
 • Muskeltrækninger i ansigtet;
 • Savler;
 • Smilende og rynker panden bliver svært;
 • Bells paresehovedpine er et almindeligt symptom;
 • Irritation af øjet i den berørte side;
 • Hængende fra mundvigene;
 • Tørre øjne og mundtørhed;
 • Vanskeligheder med at åbne øjet i det berørte område.

Det er nødvendigt at helbrede klokkens parese ved hjælp af en læge. Kontakt en læge for at forstå og diagnosticere.

Bell parese diagnose:

Nogle af diagnoseprocedurerne omfatter;

1. Terapi:

Muligvis er den første mekanisme at prøve fysioterapi. Permanente kontrakturer har en tendens til at opstå, når de lammede muskler i ansigtet krymper. En terapeut vil fortælle dig nogle af de effektive måder at stimulere dine nerver og forhindre sammentrækninger i at forekomme.

2. kirurgi:

Plastikkirurgi bruges til at forbedre ansigtets symmetri og bringe den til den rigtige form. Dette helbreder imidlertid ikke helt nerveproblemet.

3. Botox:

Botox -injektioner gives til patienten for at slappe af i ansigtsmusklerne og dermed give lindring. Dette vil også hjælpe med at reducere muskelsammentrækning.

Naturlige behandlinger for Bells parese derhjemme:

Nogle af klokkens parese -behandlinger omfatter hjemmemedicin. Dette er ikke i form af frugt eller grøntsager, men meget i form af mindre øvelser. Her er nogle effektive midler.

1. Over-the-Counter smertestillende midler:

Aspirin, ibuprofen og acetaminophen vil i nogen grad hjælpe med at lindre smerten. Det er dog et must, at du konsulterer din læge, før du forsøger nogen form for selvdiagnose. (1)

2. Beskyttelse af øjet:

Når klokkens parese sker, kan du muligvis ikke lukke øjnene på den berørte side. Bells parese øjenpine er almindelig. Derfor er den bedste måde at hjælpe dig selv på at bruge smørende øjendråber og endda øjensalver, der hjælper med at holde dine øjne fugtige selv om natten. Briller og beskyttelsesbriller, øjenlap, er nogle måder at beskytte dit øje mod enhver fare.

3. Akupunktur:

Andre måder at hjælpe dig selv på er at prøve akupunktur. På denne måde placeres specifikke nåle i muskler og nerver, der kan tilbyde lindring.

4. Ansigtsmassage:

Dette er en anden glimrende måde at få lindring fra Bell parese. Selvom det ikke kan helbredes, giver ansigtsmassage dig i nogen grad lindring af smerter og vanskeligheder.

Øvelser, du kan prøve derhjemme til behandling af Bells parese:

Der er også et par øvelser, du kan prøve.

5. Terapiøvelser:

Fysioterapeutiske øvelser kan være en anden frelser. Søg råd fra din læge for effektiv øjen- og ansigtstræning. Disse øvelser vil hjælpe med at slappe af dine ansigtsmuskler og dermed lindre dig smerter.

6. Ansigts træning:

her er en hurtig måde at gøre det på:

 • Begynd med at sidde foran et spejl og bliv afslappet. Hæv dine øjenbryn og træk dem sammen og lav en rynke.
 • Rynker langsomt næsen. Brug din hånd, hvis det er nødvendigt.
 • Indånder og blusser næseborene. Prøv forsigtigt at flytte mundvigene udad.
 • Træk den ene side af din mund til op -positionen. Træk nu det næste for at danne et smil.

7. Lukke øjne:

For at lukke øjet er her en lille øvelse til dig.

 • Hold hovedet stille og prøv at se ned med øjnene.
 • Placer din pegefinger over det ene øjenlåg, så det kan lukkes.
 • Træk det andet øjenbryn op ved at massere langs øjenbrynet.
 • Prøv nu at trykke øjenlågene sammen uden at bruge dine hænder.
 • Hold øjnene halvt åbne.

Vitaminer og kosttilskud, der er nødvendige til behandling af klokkerparese:

For dem af jer, der leder efter nogle effektive hjemmemediciner, her er nogle af vores forslag.

1. Vitamin B6:

Det, der gør vitamin B6 vigtigt, er, at det er gavnligt for øjet og nervesystemets sundhed. Kikærter, kartofler, avocado, banan, solsikke og sesamfrø er nogle af de fødevarer, der er rige på vitamin b6.

2. Ricinusolie:

Ricinusolie kan forbedre lymfesystemet ved at forbedre cirkulationen og forhindre vækst af bakterier. Påfør lunken ricinusolie på dit ansigt. Massér forsigtigt det berørte område og dæk dit ansigt med en mild fugtig klud i cirka 20 minutter. Ved denne massagebehandling kan du lindre muskeltrækninger i ansigtet på grund af klokkens parese derhjemme.

3. Zink:

Zink findes i spinat, nyrebønner, hørfrø og græskarkerner. Det har potentiale til at helbrede sår og forbedre immunsystemet. Tilføj disse zinkrige fødevarer til din daglige kost.

4. Hyldebær:

Hyldebær er fyldt med høje antivirale egenskaber. Denne ejendom hjælper med at bekæmpe sygdom og betændelse. Du kan også indtage det i form af piller eller som en te.

5. Echinacea:

Denne er et urtemedicin mod bellens parese. Urten har potentiale til at øge kroppens immunsystem og forbedre dens funktionalitet. Det kan også reducere enhver betændelse. Tal med din læge for at vælge den rigtige dosering og kvalitet.

6. Hot Press:

Varm dit rene håndklæde i lunkent vand. Dup det i ansigtet for at få lindring. Du kan også tilføje æteriske olier for øget effektivitet.

Bells pares genoprettelsessymptomer:

Gendannelsesperioden fra bellens parese er forskellig fra individ til person. Oftest genopretter folk spontant og nogle gange endda uden den fulde behandling. Bells parese -symptom har en tendens til at falde om cirka to til tre ugers diagnose. Men hvis patienten er over 60 år, har nerveskader i et sådant tilfælde tendens til at være alvorlige. Eksisterende tilstande som diabetes og forhøjet blodtryk, gravide ved begyndelsen af ​​klokkens parese kan også føre til alvorligt nervevrag.

Risikofaktorer for Bells parese:

Risikoen for at få en klokkes parese stiger under følgende omstændigheder.

 • Hvis du har diabetes, har du større risiko for klokkens parese.
 • Gravide kvinder risikerer Bells parese.
 • For dem, der har en lungeinfektion, skal du være forsigtig.
 • Familiehistorie af tilstanden er også en anden årsag til, at bellens parese opstår.

En række problemer har en tendens til at opstå på grund af kompleksiteten af ​​den pågældende ansigtsnerve.

1. Synkinesis:

På grund af genopretningen af ​​ansigtsnerven igen, efter medicin, begynder den nye nerve at regenerere. Dette kan resultere i krydskobling af nerveimpulser. Dette vil føre til unødvendig og ufrivillig muskelbevægelse. Det, der normalt sker i sådanne tilfælde, er, at patientens øje lukker, eller vandes, når han/hun smiler, taler eller endda hvis han/hun spiser.

2. Kontrakt:

En følelse af tæthed vil opstå som følge af ansigtsmuskel lammelse. På grund af forkortelsen af ​​ansigtsmusklen vil du bemærke, at den ene side af ansigtet ser ud til at være lidt højere end den anden.

3. Psykologiske lidelser:

Biproduktet af bell’s parese er dens indvirkning på mental sundhed. Dette omfatter angst, depression og endda lavt selvværd.

4. Øjetørhed:

Dette er en anden komplikation eller risikofaktor.

Bels parese -virus smitter ikke. Derfor er det vigtigt, at du støtter og er involveret i mennesker, der har Bells parese. Dette vil øge deres selvværd og få dem ud af bedre mental sundhed. Mental sundhed er timens behov!

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er Bells parese en smitsom sygdom?

Selvom klokkens parese i sig selv ikke er smitsom, kan det være smitsomt, hvis det er virus som herpes, Ramsay Hunt syndrom, der er årsagen til klokkens parese. Det er ofte på grund af den underliggende sygdom, der gør det smitsomt. I andre tilfælde smitter det ikke.

2. Er Bells parese et slagtilfælde?

Bells parese betragtes som midlertidig lammelse af ansigtet eller ansigtsmusklerne. Dette har en tendens til at forårsage et fald på den ene side af ansigtet. Derfor forveksles det ofte med et slagtilfælde. Da den kun angriber en enkelt nerve, som er ansigtsnerven, har symptomerne en tendens til at matche med et slagtilfælde.

3. Er der nogen naturlægemidler mod Bells parese?

Nej, der er ingen nøjagtige midler mod Bells parese. Den bedste måde at få lettelse på er ved at lave ansigtsøvelser i samråd med din læge eller se efter andre alternative procedurer som plastikkirurgi eller akupunktur.

Ansvarsfraskrivelse: Et læges forslag er altid en ekspertudtalelse. Du skal tale med din læge. Selvdiagnose er ikke en løsning og kan undertiden sætte dig i fare. Selvom øvelserne er effektive, varierer tilstandens intensitet fra person til person, og derfor skal du tale med din læge for bedre pleje.