Hjemmemedicin for højt blodtryk (højt blodtryk) – 9 effektive måder

Vidste du, at hypertension eller forhøjet blodtryk normalt er den stille morder? Ikke mange er klar over, hvor farligt forhøjet blodtryk kan være. Hypertension kan resultere i fatale konsekvenser, hvilket har ført til det berygtede navn, det bærer. Undersøgelser viser, at mænd under 50 år i forhold til kvinder er mere tilbøjelige til det. Der er muligheder som hjemmemedicin mod forhøjet blodtryk for at opretholde blodtryksniveauet og holde det på rette spor.

Ubehandlet hypertension kan føre til en lang række andre sundhedsproblemer såsom blindhed, demens eller endda ende med fatale konsekvenser uanset alder og køn!

Hjemmemedicin til at reducere hypertension

Fakta om højt blodtryk:

En af de generelle årsager til forhøjet blodtryk i dag er livsstilsændringer og dårlige spisevaner. Højt blodtryk påvirker mennesker i alle aldre. I dag har selv børn problemer med deres blodtryk med symptomer, der ligner voksne. Hovedårsagerne er mangel på motion og usunde valg af mad. Ældre, der lider af forhøjet blodtryk, skal sikre, at deres blodtryksmålinger kontrolleres regelmæssigt, og deres medicin justeres i overensstemmelse hermed. Højt blodtryk kan også forårsage komplikationer under graviditeten, så det er vigtigt, at de skal tjekke deres BP under deres rutinemæssige opfølgende besøg.

Blandt fakta om højt blodtryk ses det, at der er visse underliggende sygdomstilstande som diabetes, nyresygdom, nyreinfektioner, obstruktiv søvnapnø, glomerulonefritis, hormonproblemer osv., Der kan forårsage forhøjet blodtryk.

Visse lægemidler som p -piller, steroider, NSAID’er, hoste- og forkølelsesmidler, ayurvedic, naturlægemidler, rekreative lægemidler og antidepressiva kan forårsage hypertension, men blodtrykket vender tilbage til det normale med det samme, når medicinen stoppes..

Hvad er højt blodtryk (hypertension)?

Blodtryk:

Blodtryk er intet andet end blodets kraft, der skubber mod arterievæggene, når det går gennem kroppen. Blodtryksmåling består af to tal. Det øverste tal er højere af de to og er det systoliske tryk. Dette viser kraften i arterierne, når dine hjerteslag. Det nederste tal er det diastoliske tryk, og dette er det tryk, der findes i arterierne, når hjertet hviler mellem slagene.

Hvad er blodtryksinterval?

En normal voksenaflæsning er 120 systolisk og 80 diastolisk tryk. En blodtryksaflæsning, der er højere end 140/90 mmHg, anses for at være hypertension. Personer, hvis læsning er mellem 120/90 til 140/90, anses for at være i risiko for hypertension.

Den normale læsning for ældre voksne til diagnosen hypertension er den samme uanset deres alder. Derfor vil en ældre med et blodtryksniveau højere end 140/90 i på hinanden følgende målinger blive betragtet som hypertensive, og lægen vil beslutte, om det er hensigtsmæssigt at ordinere antihypertensive lægemidler.

Den normale blodtryksaflæsning for en gravid kvinde er 120/80 mmHg og derunder. Når målingerne er under 90/60 mmHg, indikerer det lavt blodtryk eller hypotension. Når målingerne er over 140/90 mmHg under graviditet, indikerer det forhøjet blodtryk eller hypertension

Højt blodtryk:

Når blodtrykket i arterierne er vedvarende forhøjet, kaldes det hypertension eller forhøjet blodtryk. Blodtrykket er af 2 typer, de er,

Primært blodtryk:

Når blodtrykket stiger på grund af dårlig livsstil, stress eller nogle gange endda på grund af visse lægemidler, så kaldes det primær hypertension.

Sekundært blodtryk:

Her har blodtrykket en identificerbar årsag, såsom en underliggende sygdomstilstand.

Hvilken rækkevidde anses for at være hypertension?

Normalt blodtryk er generelt 120/80 mm Hg. For voksne, når det systoliske tryk er 120 til 129, og det diastoliske tryk er mindre end 80, så er det forhøjet blodtryk. Højt blodtryk er et tryk på 130 systolisk eller højere eller 80 diastolisk eller højere, der forbliver konstant højt over tid.

Naturlige midler til at sænke højt blodtryk:

1. Reducer saltindtag:

Salt har højere natriumniveauer, der kun forværrer situationen med forhøjet blodtryk (1). Reducer saltindtag i de hjemmelavede retter som et hjemmemedicin til behandling af hypertension. Salt får kroppen til at tilbageholde vand. Når saltindtaget er højt, får det ekstra vand, der er lagret i kroppen, blodtrykket til at stige. Salt til patienter med forhøjet blodtryk kan være et ekstra problem, når du allerede har eksisterende forhøjet blodtryk. Det anbefalede daglige saltindtag ved forhøjet blodtryk bør ikke være mere end 6 g salt om dagen. Det meste af vores saltforbrug er skjult i forarbejdede fødevarer som kiks, brød og korn.

2. Kaliumrige fødevarer:

Kalium er det vigtigste mineral, der hjælper kroppen med at slippe af med natrium. Det letter trykket på blodkarrene. Fokus på at spise mindre forarbejdede fødevarer og flere friske hele fødevarer, der er særlig højt i kalium, vil gavne og holde blodtrykket i skak. De kaliumrige fødevarer til at sænke blodtrykket inkluderer grøntsager som bladgrøntsager, agurk, kartofler, tomater, svampe og søde kartofler. Frugter rige på kalium vil omfatte meloner, bananer, avocado, appelsiner og abrikoser. I mejeri kan der foretages tilføjelser til kosten i form af mælk og yoghurt. Andre ting, der kunne føjes til vores kost, ville være tun, laks, nødder, frø og bønner. Indtagelse af frisk frugt og grøntsager, der er rige på kalium, hjælper meget med at sænke hypertension. (2)

3. Kaffe:

Kaffe er en vellidt drikkevare for de fleste mennesker og er ikke en let drik at give op. Koffeineffekt på blodtryk eller kaffe ved højt blodtryk kan forårsage en kort, men dramatisk stigning i det, selv når der ikke er noget forhøjet blodtryk. Den ideelle løsning ligger nu i at erstatte den med koffeinfri kaffe, da mængden af ​​koffein automatisk reduceres i koffeinfri kaffe (3). Undersøgelser har vist, at faldet i blodtryk med koffeinfri kaffe i et vist omfang er reelt.

4. Mørk chokolade:

Forskning viser, at indtagelse af mørk chokolade sænker blodtrykket. Insulin forstærkes til en vis grad af mørk chokolade. Dette har stor betydning, fordi når insulinfølsomheden reduceres, kan det være en af ​​hovedårsagerne til at udvikle diabetes. Polyfenolerne, der findes i mørk chokolade, arbejder mod at sænke blodtrykket og fungerer bedst på hypertension i fase I. (4)

5. Alkoholpåvirkning på alkoholinduceret hypertension:

Forskning viser, at der er en sammenhæng mellem indtagelse af alkohol og mennesker, der har høj BP, der er forårsaget af alkohol. Alkohol arbejder mod at sænke blodtrykket hos dem, der lider af alkoholinduceret hypertension, ifølge disse undersøgelser. Det viser, at mennesker, der er stærke drikkere, muligvis kan reducere deres blodtryk gradvist ved at reducere deres alkoholindtag i løbet af en periode på to uger. (5)

6. Tabe dig:

Hvis man er overvægtig, kan vægttab gøre en kæmpe forskel for ens hjertesundhed. Kropsmassen kan sænke højt blodtryk betydeligt. Effekten er endnu mere effektiv, når vægttab er parret med træning. Når man taber sig, gør det et endnu bedre stykke arbejde med at hjælpe blodkar med at ekspandere og trække sig godt sammen. Dette gør det lettere for hjertets venstre ventrikel at pumpe blod. Tab af vægt kan reducere hypertension betydeligt. Fedme begrænser den lette blodstrøm og kan være en trussel for dig.

7. Stop med at ryge:

Rygningens effekt på blodtrykket er en af ​​flere grunde til at stoppe med at ryge. Denne vane betragtes som en stærk risikofaktor for hjertesygdomme. Hvert pust cigaretrøg udløser en let, men midlertidig stigning i blodtrykket. Det siges også, at kemikalierne i tobak beskadiger blodkar. Da både rygning og forhøjet blodtryk har en tendens til at øge risikoen for hjertesygdomme, kan rygestop bidrage til at vende denne risiko. Der er modstridende forskning om sammenhængen mellem rygning og hypertension, men det er klart, at begge virkninger øger risikoen for hjertesygdomme.

8. Øvelser:

Motion for at reducere blodtrykket er en af ​​de bedste ting, der kan ske for at sænke forhøjet blodtryk. Regelmæssig træning gør hjertet stærkere og mere effektivt til at pumpe blod. Øvelser som jogging, hoppetov og trapper hjælper med at sænke trykket i arterierne. Den bedste del af øvelsen for højt blodtryk er, at rask gang i bare 30 minutter om dagen kan hjælpe med at sænke blodtrykket, og mere motion hjælper yderligere med at reducere det. (6) Rutinemæssig træning for at sænke blodtrykket, herunder moderat vægtløftning, hjælper med at give mange sundhedsmæssige fordele sammen med at hjælpe med at sænke blodtrykket i det lange løb. Det er tilrådeligt, hvis man har forhøjet blodtryk at konsultere sin læge, inden man starter et træningsprogram.

9. Cayennepeber:

Cayennepeber er et nyttigt middel og en af ​​de naturlige måder at reducere blodtrykket hurtigt på. Det hjælper med at åbne blodkar og øge blodgennemstrømningen. Dette hjælper naturligt med at sænke blodtrykket naturligt ved at øge den hastighed, hvormed blodet strømmer. (7)

10. Håndter stress:

Stress er en vigtig faktor ved forhøjet blodtryk. Når man er kronisk stresset, er kroppen i en konstant stresset tilstand. Dette udløser på et fysisk niveau, en hurtigere puls og trange blodkar. Det kan også føre til usunde vaner, som at drikke alkohol eller overspisning. Alt dette kan påvirke blodtrykket negativt. Man kan reducere eller sænke stress ved at lytte til beroligende musik. Prøv dybe vejrtrækningsøvelser og teknikker, og meditation for at reducere stress og sænke blodtrykket. (8)

Fødevarer at spise for højt blodtryk:

Blandt fødevarer, der er gode til forhøjet blodtryk, er følgende:

1. Hvidløgsfedd:

At tygge rå hvidløg er en af ​​de bedste fødevarer til forhøjet blodtryk. Forbrug af rå hvidløg aktiverer allinase, som frigiver maksimalt allicin. At spise hvidløg regelmæssigt hjælper med at kontrollere dit blodtryk. At tygge 1-2 rå hvidløgsfed hver dag er en af ​​de bedste måder at ikke blot holde blodtrykket lavt og på rette spor, men give en masse andre fordele som kolesteroltjek og mere. Dette er en af ​​de vigtigste effektive måder at reducere blodtrykket på.

2. Citron:

Citron kan kontrollere forhøjet blodtryk og er et naturligt middel at følge. Tag tidligt om morgenen et glas varmt vand med saften af ​​en halv citron i. Tilsæt ikke sukker eller salt til opløsningen. Dette er en metode til at kontrollere høj BP. (9)

3. Basilikum:

Basilikum kan hjælpe med at sænke blodtrykket. Det forhindrer indsnævring af blodkar. Basilikum er et af de naturlige hjemmemediciner mod hypertension, og det har så mange andre naturlige sundhedsmæssige fordele.

4. mynteblade:

Mynteblade har visse egenskaber, der kan hjælpe med at forhindre arteriel plak, der blokerer blodgennemstrømningen. Begrænset blodgennemstrømning fører til stigninger i blodtryksniveauer. Tør myntebladene godt, og pulver dem derefter godt. To teskefulde af dette pulver, hvis det tages dagligt regelmæssigt, kan hjælpe med at opnå normalt blodtryk. Vi kan begynde at se resultatet om cirka 4-5 dages tid. Dette er et af de afprøvede naturlægemidler mod hypertension.

5. Vandmelonfrø:

Vandmelon indeholder citrullin, en aminosyre, der kan øge nitrogenoxidindholdet i vores krop. Dette nitrogenoxid hjælper blodkarrene med at ekspandere og sænke blodtrykket. Der er enzymer i vandmelonfrø, der hjælper med at udvide blodkarrene. Tørrede vandmelonfrø skal formales i lige store mængder med valmuefrø. En teskefuld af denne blanding bør tages tidligt om morgenen på tom mave for at få de bedste fordele.

6. Selleri:

Selleri indeholder fytokemikalier kaldet phthalider. Når det bruges som ekstrakt, kaldes det NBP. Dette afslapper vævene i arterievæggene og øger blodgennemstrømningen og reducerer blodtrykket. Da saltindholdet i bladselleri er lavt, opnår man fordelen ved magnesium, fiber og kalium. Og alt dette hjælper med at regulere blodtrykket. Et nominelt indtag af selleri i din kost kan hjælpe med at holde dit blodtryk under kontrol.

7. honning:

Den største fordel ved honning til hypertension kommer fra de beroligende egenskaber, den har på blodkarrene. Omkring 2 teskefulde rå og organisk honning om morgenen på tom mave anbefales til at sænke blodtrykket. (10)

8. Kanel:

Kanel er endnu en velsmagende krydderi, der kræver meget lidt indsats for at blive inkluderet i den daglige kost. Dette spiller en enorm rolle i at sænke hypertensionstal. Kanel kan føjes til kosten ved at drysse den på din morgenmad havregryn, korn og endda i kaffe. Kanel er det perfekte middel til at helbrede hypertensionproblemer. Hjemmemedicin mod forhøjet blodtryk med kanel kan fungere godt, da det hjælper med bedre blodgennemstrømning. Dette er det bedste hjemmemedicin mod forhøjet blodtryk, der også er velsmagende!

9. Kardemomme:

Kardemomme er en krydderi, der ofte bruges i det sydasiatiske køkken. Sundhedseffekterne af kardemomme afslører, at der med hypertension var en signifikant reduktion i blodtryksmålinger efter at have taget kardemomme pulver to gange dagligt i 12 uger. Det hjælper med at stabilisere blodtrykket og forbedrer blodcirkulationen. Kardemomme kan medtages som kardemommefrø eller pulversupper, gryderetter og endda bagværk.

Fødevarer, der skal undgås ved forhøjet blodtryk:

Hvis du lider af forhøjet blodtryk, er der visse måder, du kan sænke dit blodtryk ved at indtage en sund kost. En sund kost kan bestå af magert protein, fuldkorn, frugt og grøntsager, bælgfrugter og fedtfattigt mejeri. Listen over fødevarer til at øge blodtrykket består af:

X. Delikatesser:

Disse kan være ægte natriumbomber, da kødet her er hærdet, konserveret og krydret med salt.

X. Brød, ost, krydderier og pickles:

Disse tilsat enkle sandwich ender med at blive natriumfælder.

X. Konserveret suppe:

Disse er lette og enkle at forberede, især når du kører mod tiden eller ikke har det godt. Disse dåsesupper indeholder meget natrium sammen med dåsefond og bouillon, som er dårlige for blodtrykket. Det samme er med flaske eller dåse tomatprodukter.

X. Frossen pizza:

Dette er et dårligt valg for dem, der ønsker at holde deres blodtryk under kontrol. Når den er kogt, tilsættes en masse salt for at bevare sin smag. Jo tykkere skorpe og topping, jo mere salt vil den indeholde.

X. Grøntsagssaft:

Jo længere grøntsagerne forbliver i konservering af væsker og konserves, jo mere natrium indeholder den.

X. Tomatprodukter:

De fleste dåse tomatsaucer, pastasauce og tomatsaft er meget natriumrige.

X. Hvidt sukker:

Overdreven sukker er direkte forbundet med fedme og overvægt. Dette er igen forbundet med forhøjet blodtryk.

X. Raffinerede varer:

Undgå eller brug med måde hvidt brød, pasta, pizzadej, kager, hvide ris, hvidt mel osv.

X. Mejeriprodukter:

Nogle af de fødevarer, der kan tilføjes til vores rutinemæssige kost for at reducere blodtrykket, er ajwain, amla, soja, æble, mælk, bær, æg osv..

Smarte spisestrategier i indiske husstande ville gå langt med at forhindre uberettigede stigninger i blodtrykket. Man kan implementere lette swaps til at erstatte dem, der udløser og forårsager hypertension, da der er hjemmemedicin til at sænke forhøjet blodtryk. Det er meget vigtigt, at vi husker på, at for ikke at holde vores blodtryk under kontrol, behøver vi ikke at fratage os selv, men i stedet træffe sunde valg og spise smart!

Ansvarsfraskrivelse: De tips og forslag, der er nævnt i artiklen, er udelukkende til generel information og bør ikke opfattes som professionel lægehjælp. Kontakt altid din læge, hvis du har specifikke spørgsmål om enhver medicinsk tilstand og behandlingsændring.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er tegn og symptomer ved hypertension at kigge efter?

Et af de skræmmende aspekter ved hypertension er, at de fleste af os ikke ved, hvornår vores blodtryk skyder op. Nogle af de symptomer, vi skal passe på, er alvorlig hovedpine, forvirring, træthed, synsproblemer, brystsmerter, åndedrætsbesvær, hjerteslaget er uregelmæssigt, bankende i bryst, nakke eller ører osv. Disse er de fleste af de store symptomer, der vi bør passe på, da vi kunne være i en hypertensiv krise, og dette kan berettige til et besøg hos lægen.

2. Hvordan måles blodtrykket?

Måling af blodtryk skal udføres på den rigtige måde, for at målingerne er nøjagtige. Man skal sidde med rygstøtte, mens der måles blodtryk. Når blodtrykket kontrolleres, vikles manchetten rundt om overarmen, som placeres på hjertehøjde. Denne manchet pustes op ved at trykke på pæren. Lægen lader derefter langsomt luften komme ud og lytter til din puls med et stetoskop placeret på dit håndled. Måleren viser trykket i dine blodkar. Der er også digitale blodtryksmålere til rådighed for at kontrollere vores blodtryk.

3. Hvad bruges stofferne til behandling af hypertension?

De følgende 5 grupper er det første valg af lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk/hypertension. De er diuretika, betablokkere, calciumkanalblokkere, angiotensinkonverterende enzymhæmmere og angiotensinreceptorblokkere. Nogle af de andre blodtrykssænkende lægemidler, der alternativt bruges, når ovenstående lægemidler ikke er effektive eller ikke tolereres godt, er alfa 1- blokkere, alfa 2- agonister og I1-blokkere og direkte virkende vasodilatatorer.