Hoste hos børn: Årsager, symptomer og hjemmemedicin

Er du bekymret for vedvarende hoste hos dit barn? Prøvede mange tips og medicin, men forgæves? Bare rolig! Vi hjælper dig med at håndtere dette problem. Lad os inden det forstå, hvad hoste er? Hoste er kroppens naturlige mekanisme til at bortvise et fremmedlegeme. I visse tilfælde kan en hoste blive forlænget i et forsøg på at beskytte halsen. Dette fører til alvorlig smerte og betændelse og kan endda udløse et opkast. Inden problemet bliver alvorligt, skal du prøve disse bedste hjemmemedicin mod hoste til børn, som er ret sikre og naturlige.

Hoste hos børn

Årsager til hoste hos børn:

Inden du prøver at hjælpe dine børn med hostebekæmpelse, skal du lære om de mange årsager, der fører til dette problem:

 • Allergiske reaktioner.
 • Astma.
 • Halsinfektion.
 • Kighoste.
 • Acid Refluxes.
 • Lungeinfektioner.
 • Blokering i luftkanaler.
 • Habit Hoste, hvor barnet hoster af ren vane.

Symptomer på hoste hos børn:

Hoste hos børn ledsages normalt af mange andre symptomer såsom:

 • Irritation i halsen.
 • Tørhed i halsen.
 • Rødme og kløende øjne.
 • Grådige øjne.
 • Hæs stemme.
 • Akkumulering af slim.

Forebyggelse af hoste hos børn:

Hvis du ønsker at reducere risikoen for hoste hos børn i fremtiden, anbefales det at følge disse forholdsregler:

 • Prøv at analysere årsagen til hoste. Hvis det skyldes et allergen, skal du holde dit barn væk fra det.
 • Sørg for, at dit barn er vaccineret til tiden for at forhindre alvorlig sygdom.
 • Opbevar en luftfugter derhjemme for at fugte luften og reducere tørhed.
 • Tilbyde dem lunkent vand i stedet for kølet vand, hvis de er allergiske over for kulde.
 • Få dem til at drikke masser af væske.
 • Tag dem til lægerne for regelmæssig lægeundersøgelse.

Enkle hjemmemedicin mod hoste hos børn:

1. Honningssirup:

Honninghjemsmidler mod hoste hos børn

Honning er et af de bedste hjemmemedicin mod babyhoste, især under forkølelse eller hvis du har ondt i halsen. Bland honning med en halv citron. Du kan give dette direkte eller blande det med et krus varmt vand. Det er vist, at brug af mørk farvet honning som boghvedehonning er ganske effektiv til bekæmpelse af hoste hos børn.

2. Damp eller damp:

Damphjemsmidler mod hoste hos børn

Damp er din hostes værste fjende. Det er tilrådeligt at tage et varmt brusebad med alle ventilationsåbninger lukket. Dette vil have en strålende effekt på den irriterende hoste. Du kan også tage ansigtsdamp. Det rydder alle vaskulære, sinus og andre kolde centre. Men da dette er til din lille, skal du sørge for, at det ikke er for varmt. Men denne er et strengt nej, hvis dit barn er astmatisk.

3. Pepper-honning te:

Peber honning te

Varm peber stimulerer cirkulationen i din krop, og slimet bliver mindre tæt, hvilket gør det lettere at udskille og bortskaffe. Rationen er en teskefuld friskkværnet peber og to spiseskefulde honning. Kom dette i din rå te eller varmt vand, sigt og drik det, ellers vil peber gøre ondt i halsen. Har ikke dette mere end en gang om dagen.

4. Varme væsker:

varme væsker hjemmemedicin mod hoste hos børn

At drikke varme væsker i løbet af dagen som te, kaffe og varm chokolade kan hjælpe med irriterende hoste. Det vil også holde dig hydreret og vil hjælpe med at opløse slimet. Men fortsæt også med at drikke tilstrækkeligt vand med dette. Ellers bliver din krop opvarmet, og der er en god chance for, at din temperatur skyder op. Dette er et af de populære hjemmemedicin mod forkølelse og hoste til børn.

5. Ingefær:

Ingefær hjemmemedicin mod hoste hos børn

Antihistamin og decongestant egenskaber i ingefær gør det til en meget nyttig medicin til behandling af forkølelse og hoste. Drik ingefær te eller juice for at bekæmpe de irriterende hosteanfald. Denne behandling skal bruges med forsigtighed hos børn. Ingefær kan forårsage en brændende fornemmelse hos helt små børn og spædbørn, og skal derfor undgås.

6. nelliker:

Nelliker

Dyp nogle nelliker i en lille skål honning natten over (på køl) og få en ske med den lagrede honning om morgenen. Det er meget effektivt til at reducere irritation og kløe. Det giver også lindring af den smerte, der vokser efter hoste ofte. Dette er en naturlig behandling mod hoste.

7. Kanel:

Kanel

Kanel er også et strålende krydderi til at dæmpe hosteanfald. Du kan lave brød eller doughnut med kanelsmag eller blot tilføje det til din spiseskefuld honning med et par dråber citron i. Kanel kan indtages, som du vil. For børn er det en god idé at tilføje det til sødt brød, da de måske bare nægter at have det for den stærke smag, det har.

8. Alkohol:

Alkohol

Som overraskende det lyder, har din medicin også en procentdel alkohol. Det er meget effektivt til at dræbe bakterier og andre antistoffer. Hvad du kan gøre for dit barn, er at blande 10-15 ml brandy eller bourbon i varm mælk med honning. Dette er ekstremt effektivt til at stoppe hosten fra at udvikle sig yderligere. Dette hjemmemedicin er strengt beregnet til børn over 12 år og skal bruges med forsigtighed.

9. Honning med varm mælk:

Honning med varm mælk

Varm mælk og honning arbejder sammen glimrende for at reducere brystsmerter og ubehag forårsaget i halsen på grund af alvorlig hoste. Har det en gang, når du vågner og igen, før du går i seng. Dette er velsmagende, og dit barn vil ikke nægte at drikke det. Det er et af de populære naturlige hostemedicin til småbørn.

10. Ingefær og Tulsi:

GInger og Tulasi hjemmemedicin mod hoste hos børn

Tulsi er også kendt som hellig basilikum og gør, når det kombineres med ingefær, et af de bedste indiske hjemmemediciner mod hoste til børn. Når du laver te, tilsættes honning i stedet for sukker og vandet koges med hellig basilikum og ingefær. Eller bare tilføj et par dråber ingefær. Hvis det er for krydret for dit barn, skal du bare tilføje mere honning og et par dråber citron i det. Drik mindst tre gange om dagen.

Disse hjemmemedicin mod hoste hos børn kan tilbyde øjeblikkelig lindring. Du skal dog bemærke, at ingen af ​​disse metoder fungerer som et alternativ til medicinske behandlinger. Alvorlig eller langvarig hoste skal have en ordentlig diagnose for at forstå årsagen, i stedet for at vente på, at disse midler virker. Der skal også udvises forsigtighed, før du prøver dem på små børn og babyer.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan jeg prøve disse retsmidler mod spædbørn?

Du skal bemærke, at ethvert hjemmemedicin, herunder dem, der er nævnt i artiklen, ikke må prøves på babyer under 12 måneder. Selv efter det skal du tale med en læge, der er velbevandret med naturlige midler. Visse ingredienser kan forårsage allergiske reaktioner hos spædbørn under 1 år og kan være livstruende for dem.

2. Er det ok at prøve en over-Tthe-Counter hostesuppressiv til mit barn?

Når et barn ikke stopper hoste, er det umiddelbare skridt, vi tager, at give dem en dosis hostesirup. Du kan dog ikke tilbyde selvmedicinering uden råd fra en læge, da disse lægemidler indeholder søvnfremkaldende midler. Selv en lidt højere dosis kan udgøre alvorlige farer for barnets helbred og skal derfor undgås.

3. Kan jeg sende mit barn i skole, når jeg har hoste?

En hoste indikerer normalt en underliggende infektion. Når barnet hoster, bliver bakterierne inde i munden udstødt i form af luft eller spytdråber. Dette kan inficere andre børn. Det er heller ikke en god idé at sende et barn, der konstant hoster. Giv dem varm mad, hjemmemedicin og masser af hvile.