Åndedrætsbesvær (dyspnø) hjemmemedicin, øvelser, årsager og symptomer

Føler du åndenød? Hvilke midler har du taget for det bortset fra den engelske medicin? Her er nogle hjemmemedicin mod åndenød, som du helt sikkert bør prøve. De giver en vis lettelse, og du behøver ikke at freak ud næste gang du oplever en.

Hvad er åndenød?

For at forklare det i enkle vendinger er åndenød en tilstand, hvor en person vil opleve alvorlige vejrtrækningsbesvær eller at trække vejret. Det medicinske udtryk for en sådan tilstand kaldes dyspnø. Intensiteten af ​​dette kan variere fra akut åndenød til kronisk åndenød.

Åndenød (dyspnø) hjemmemedicin

Årsager til åndenød?

Så spekulerer på, hvad årsagerne til åndenød er? Her er et par, der er optaget til dig.

 1. Nogle af de almindelige årsager til åndenød stammer fra overvægt.
 2. Hvis du er en kæderyger, kan åndenød være din side hele tiden.
 3. Almindelige årsager til åndenød omfatter angst, forurenende stoffer i luften, lidt anstrengende motion.
 4. Nogle underliggende tilstande kan også udløse åndenød. For eksempel kan astma, anæmi, lungekræft og andre lungesygdomme som tuberkulose påkalde åndenød.
 5. Hvis du oplever kronisk åndenød, er det på grund af astma, lungeforstyrrelse eller unormal funktion af hjertet.

Symptomer på åndenød: Tegn og symptomer på dyspnø

Når din krop begynder at opleve noget, der ikke er normalt, er der nogle symptomer, du skal passe på, hvis du skal være sikker på, at det er åndenød. Du skal besøge din læge, hvis du ofte får åndenød efterfulgt af et af følgende.

 1. Læber og fingerspidser kan begynde at blive blå i farven.
 2. Oftest oplever nogle mennesker vejrtrækningsbesvær, når de ligger fladt ned.
 3. En høj lyd, der kaldes stridor, bliver tydelig ved vejrtrækning.
 4. Hævelse i ankler og fødder.
 5. Hoste og høj feber kan også være et symptom på åndenød.

Sådan behandles åndenød?

Normalt afhænger behandlingen af ​​dyspnø af den underliggende årsag til problemet.

Overanstrengelse er en årsag til åndenød. Dette stopper af sig selv, når personen hviler sig godt. Konstant åndenød eller svære behandles med supplerende ilt. Astmapatienter behandles med bronchodilatator, når det er nødvendigt.

Når dyspnø er forbundet med astma, reagerer bronchodilatator og steroider meget godt på tilstanden. Antibiotika kommer til undsætning, når åndenød skyldes en infektion.

Sådan slipper du af åndenød?

Hurtig lindring for åndenød kommer fra en række kilder. Hjemmemedicin mod åndenød kommer meget nyttigt.

1. Sort kaffe

Koffein og åndenød har en forbindelse. Kaffe hjælper med at reducere træthed i musklerne i luftvejene. Forskning (1) har også vist, at effekten af ​​koffein kan forbedre, hvordan luftvejene fungerer i kroppen. Koffein kan også åbne lungernes luftveje og hjælpe med at lindre symptomerne på astma. Pas dog på dit indtag af kaffe. Ellers kan overforbrug udløse et øget hjerteslag.

2. Ingefær

Det næste du kan løbe til er ingefær. Åndedrætsbehandling er let med ingefær. Tilsæt knust ingefær til din kop te eller varmt vand. En af årsagerne til luftvejssygdomme er RSV -virus, og ingefær har egenskaben til at bekæmpe det. Ingefær kan nedbryde slimet, og det kan hjælpe med at fjerne luften fra kroppen. Denne helbredende rod har været i brug siden oldtiden. Ingefær hjælper derfor med at forbedre cirkulationen til lungerne og kan også hjælpe med at reducere betændelse. (2)

3. Soveposition

At finde den rigtige søvnposition er ekstremt vigtigt for at behandle åndenød, især hvis åndenød skyldes overanstrengelse eller angst. At ligge på din side kan hjælpe lidt. Desuden løft dit hoved, mens du har en pude placeret mellem dine ben.

4. Støtteposition

Det er også vigtigt, at du ved, hvordan du sidder. Her er en hurtig guide.

 • Støt dit hoved på et bord og sæt dig fremad i stolen.
 • Læn dig sådan, at ryggen understøttes, når du sidder.
 • Tag din vægt fra gulvet ved at støtte dine hænder på et bord.

5. Indånd damp

Åndenød kan lindres ved at rydde næsepassagen. Indånd damp for at fjerne tilstoppelse af næsepassagen. Sådan gør du det.

 • Fyld et kar med varmt vand.
 • Tilsæt dråber æterisk olie til den.
 • Skålen skal vende mod dit ansigt, så damp bevæger sig til dit ansigt. Dæk dit hoved med et håndklæde, mens du leder dampen til dit ansigt.
 • Indånd dampen.

Den bedste øvelse for åndenød

Her er nogle hurtige øvelser, du kan prøve derhjemme.

1. Pursed-lip vejrtrækning:

 • Til dette skal du begynde med at sidde oprejst i en stol. Slap af din skulder.
 • Tryk nu dine læber sammen ved at holde et hul imellem. Indånder gennem din næse i cirka 2 sekunder.
 • Nu ånder langsomt ud for at tælle 4.
 • Fortsæt med dette i 10 minutter hver dag.

Åndedrætsøvelser for åndenød bør udføres hver dag for de bedste resultater. Denne vil være nyttig, hvis du oplever angst, og når dette forårsager åndenød.

2. Dyb vejrtrækning:

Dyb vejrtrækning bør også øves dagligt.

 • Begynd med at lægge dine hænder på maven, mens du ligger ned.
 • Indånder dybt gennem næsen. Udvid maven under indånding og slip nu.
 • Hold vejret i cirka 2 sekunder og ånder ud gennem munden. Gentag dette i 10 minutter for at se gode resultater.

Fordel:

Dyb vejrtrækning hjælper med at forhindre kroppen i at fange luften i lungerne. Luft, der er fanget i lungerne, er en anden hovedårsag til, at åndenød ofte opleves.

3. Diaphragmatisk vejrtrækning

Åndenød under søvn kan også ske. Her er noget at prøve.

 • Sid på en stol i en afslappet tilstand af dine skuldre. Dine knæ vil være i bøjet position nu.
 • Din hånd skal placeres på maven og langsomt indånde gennem næsen. Og din mave vil nu bevæge sig, når du indånder.
 • Spænd dine muskler, når du ånder ud. Din mave vil nu bevæge sig indad. Ånd ud gennem munden og sammenpressede læber.
 • Gentag dette i 5 minutter. Giv mere opmærksomhed til udånding.

Fordel:

Diafragmatisk vejrtrækning fungerer for at udøve den kuppelformede muskel i enden af ​​lungerne. Når diafragmatisk vejrtrækning udføres, er der rigelig plads til rådighed for lungerne til at ekspandere under indånding. Det modsatte af dette sker under udånding, og derved etableres en balance.

4. Fremadrettet siddende

Den næste ting at prøve er at ændre din siddeposition.

 • Læn dit bryst fremad, når du sidder i stolen. Dine fødder skal være flade på gulvet og hvile.
 • Hvil albuerne på gaden og støt din hage med din hånd. Din nakke og skuldermuskel på dette tidspunkt skal være afslappet.

Fordel:

Når du bøjer dig fremad, bevæger taljen sig også sammen med den, hvilket får membranen til at bevæge sig let. Dette gør det muligt for luften at fylde let op i lungerne, hvilket letter et bedre vejrtrækningsmønster.

5. Understøttet tilbage

 • Hvil dine hofter på væggen og stå tæt på en væg, vendt væk.
 • Dine fødder skal være lidt fra hinanden. Hvil dine hænder på lårene.
 • Læn dig lidt fremad og dingle armene fremad.

Fordel:

Når folk sidder i længere perioder, strammer området omkring brystet sig, hvilket gør det svært at trække vejret. Så når du skifter din stilling til den understøttede rygposition, slapper din krop og luftveje af for at lette let vejrtrækning.

Ændring af livsstil:

Ændring eller ændring af din livsstil kan også hjælpe som en vejrtrækningsproblemløsning.

 • Stop med at ryge, åndenød vil falde betydeligt.
 • Prøv at begrænse din eksponering for allergener og forurenende stoffer. Hjemmemedicin mod åndenød på grund af allergi er meget. Prøv vores foreslåede øvelser.
 • Undgå anstrengelse ved høje højder.
 • Åndenød og træthed har en forbindelse. De kan belaste din krop og musklerne, hvilket gør det svært at trække vejret. Prøv at få nok fredelig søvn.
 • At spise sundt er en anden måde at sikre, at du slipper af åndenød.

Hvornår skal man konsultere en læge?

Du skal konsultere en læge, når du oplever det for første gang. Din læge vil være eksperten til at fortælle dig, hvor mild eller alvorlig det er. Men når en person oplever pludselig og alvorlig åndenød og oplever stramme smerter i brystet, er det i bedste fald omgående at søge lægehjælp.

Hyppig åndenød er ikke et godt tegn og er en indikation på, at du muligvis har brug for øjeblikkelig lægehjælp. Nogle gange vil den eneste frelser være en øjeblikkelig medicinering. Tal med din læge og forstå, hvor du står i intensitet.

Ofte stillede spørgsmål

1. Er åndenød tidlig graviditet almindelig?

Milde symptomer på dyspnø er almindelige under graviditeten. Dette sker, fordi en gravid kvinde har en tendens til at ændre sin vejrtrækningsevne. Det stiger under graviditeten med en reduktion i lungemængden.

2. Hvad er paroksysmal natdyspnø?

Dette er almindeligt kendt som åndenød under søvn. Typisk vågner personen med det pludselige vejrtrækningstab og forårsager dermed vanskeligheder ved at indånde. Dette skal gøres opmærksom på lægen.

3. Er der nogen urter til åndenød?

Tørret vedbendblad er noget at prøve. Nogle dråber vedbendblad har hjulpet mennesker, der har åndenød i forbindelse med astma. Ginkgo biloba er et andet ekstrakt, der kan prøves. Gingko indeholder PFA eller trombocytaktiverende faktor. Det har en vigtig rolle i tilskyndelsen til astma. 3 ml astma, tre gange om dagen, kan helbrede åndenød.

Ansvarsfraskrivelse: Husk også at tage din læges forslag. Tag ikke åndenød for givet, og tal med din læge for at forstå problemets kompleksitet. Hjemmemedicin er ikke den eneste kur. Tilstanden kræver også alvorlig medicinsk behandling i nogle tilfælde.