Sådan slipper du naturligvis af oppustethed i din mave?

Problemer med oppustethed og hævelse i maven opstår for det meste på grund af krisen med fordøjelsessystemet samt overspisning. Normalt oplever folk, der spiser meget tunge måltider, en oppustet følelse i maven. Dette fører til problemer med livsstilen, og du kan se, at du ikke passer ind i det meste af tøjet. Det ligner mere en midlertidig vægtforøgelse og hævelse i kroppen, der også ser pinligt ud. I ekstreme tilfælde forårsager det også vejrtrækningsbesvær.

Sådan slipper du af oppustethed i din mave

Så hvis du tænker på, hvad der forårsager oppustethed, er her årsagen.

Den unormale opbygning af ascites, væske i maven eller bækkenet forårsager oppustethed. Feber kommer undertiden med oppustethed og skyldes normalt infektion eller betændelse. Oppustethed er midlertidig og er den luft, der rammes omkring dit underliv. Alvorlig oppustethed forårsager normalt forstoppelse og kvalme. Uregelmæssig afføring er et andet ubehag ved det.

Indholdsfortegnelse:

 • Find ud af symptomer på oppustethed
 • Sådan reduceres oppustethed ved at følge enkle tips
 • Hjemmemedicin for at slippe af med maveopblødning
 • Sådan lindres oppustethed hurtigt af ayurvediske midler

Find ud af symptomer på oppustethed:

 • Dårlig fordøjelse: Spisevaner eller et kronisk fordøjelsesproblem er det første symptom, du skal kigge efter.
 • Forstoppelse: Ekstreme tilfælde af oppustethed vil føre til forstoppelse. Nogle gange er diarré en anden bivirkning af oppustethed.
 • Feber: Kontroller de minimale symptomer på pludselig feber. Det er vigtigt at passe på feber og helbrede det eller henvende sig til en læge.
 • Opkastning: Opkastning af kvalme er en bivirkning ved oppustethed. Det kan virkelig være besværligt for kroppen.
 • Udslæt: Hududslæt eller nældefeber har en tendens til at dukke op med oppustethed.
 • Våde øjne: Vandige øjne, kløende hals og anden allergisk reaktion er nogle af de andre symptomer på oppustethed.

Sådan reduceres oppustethed ved at følge enkle tips:

Men i en praktisk tilgang til problemet er der mange enkle og lette måder, hvorpå du kan slippe af med oppustethed og holde det i skak. Nedenstående liste giver dig nogle af de mest effektive måder, hvorpå du kan reducere oppustethed. Se hvordan:

1. Hydrer kroppen:

Sådan stopper du oppustethed ved at drikke vand

Det er kun en stereotype, at drikkevand vil forværre oppustethedsproblemerne. At have vand og hydrere kroppen er en af ​​de bedste måder at slippe af med problemet. Det skyller og renser systemet og hjælper med at bringe fordøjelseskanalen tilbage på sporet.

 • Drik 10-12 glas vand hele dagen for at sikre korrekt behandling. Heri anbefales sodavand og koffeinholdige drikkevarer ikke.

Dette er en af ​​de mest naturlige måder at helbrede en oppustet mave på.

2. Hav bananer:

Reducer oppustethed med banan

Bananer har et godt kaliumindhold, der hjælper med at give kroppen fugt og behandler oppustethed. Aminosyrerne i bananer hjælper også med at skylle overskydende væske ud i systemet, der får kroppen og maven til at svulme op.

3. Reducer saltindtag:

Kur mod oppustethed Reducer saltindtag

Natrium forværrer kun ophobning af væsker i kroppen. Dette betyder kun, at en person, der ønsker at slippe af med oppustethed fra kroppen, skal have et lavt saltindtag i menuen for at sikre korrekt behandling. Hvis du undrer dig over, hvordan du helbreder oppustet mave, er dette en let foranstaltning at tage.

4. Skær ned på kulhydrater:

Fødevarer, der forårsager oppustethed af kulhydrater

Stivelsen i fødevarer som brød og pasta fører til kulhydrater i kroppen, der kun øger væskeansamlingen i kroppen. Hvis du ikke vil have en oppustet fornemmelse tidligt om morgenen, så skær dem ned i middagsmåltiderne.

5. Massage Maven:

Masserer maven

Massering af maven med noget tryk hjælper med at evakuere gas fra kroppen. Dette er en af ​​de bedste måder at slippe af med oppustetheden uden større indsats og uden bivirkninger. Det formodes at være en af ​​de bedste ideer til at holde problemet i skak.

6. Har yoghurt:

Yoghurt mod oppustethed

Yoghurt er et af produkterne fra køkkenet, der kan hjælpe med behandling af oppustethed. Der er nogle aktive bakterier i denne mad, der hjælper med at behandle oppustethed såvel som flatulens. Dette er et probiotikum, der kan give dig de rigtige resultater og et, som du perfekt ønsker. Reducer oppustethed med yoghurt!

7. Foretrækker små portioner af måltider:

Øjeblikkelig oppustethed med små portioner måltider

Små portioner af måltider gør fordøjelsen let og sikrer, at oppustethed ikke kun behandles, men også forhindres på den rigtige måde. Prøv at dele måltiderne op i 5-6 måltider i løbet af dagen. Dette er en af ​​de bedste ting at gøre for at slippe af med de ubehagelige problemer med oppustethed.

8. Har pebermynte te:

Pebermynte te

1-2 kopper frisklavet pebermynte-te beroliger maven og holder ikke kun oppustethed væk, men også problemer med gas og andre maverelaterede problemer. Man kan tilføje lidt honning, hvis de vil.

9. Spis langsomt:

Kur mod oppustethed Spiser langsomt

Ved at tygge maden godt og ved at spise langsomt, kan du altid forbedre fordøjelsessystemet og sikre, at maden fordøjes godt. Dette vil sikre, at der ikke er problemer med oppustethed, og du slipper af med denne ubehagelige følelse.

Hjemmemedicin til at slippe af med maveopblødning:

Der er også en række hjemmelavede og naturlige midler, som du kan prøve at slippe af med oppustethed med det samme.

1. Citronvand:

Citronvand

Varmt citronvand hjælper hurtigt med at helbrede oppustethed.

 • Varm et stort glas vand op.
 • Pres en stor citron i den og drik den lunken.

Prøv denne opskrift to eller tre gange om dagen.

2. Fennikelfrø og te:

Hjemmemedicin til oppustethed fennikelfrø og te

Fennikelfrø fungerer som magi for en kronisk oppustethed. Lav en velsmagende fennikelfrø te.

 • Kog lidt vand og tilsæt en generøs mængde fennikelfrø til det.
 • Tilsæt tepulveret og sil det. Lad det stå i 3 minutter.
 • Drik det lunkent.

Alternativt kan du tygge nogle fennikelfrø på ethvert tidspunkt af dagen. Husk at tygge på nogle fennikelfrø efter dit måltid. De er kendt for at øge fordøjelsen og også bekæmpe sult før tid. Du vil ofte se dette på indiske restauranter og servere det efter måltidet.

3. Æblecidereddike:

Æble cider eddike

Selvom det ikke er videnskabeligt bevist, hjælper æblecidereddike med at helbrede oppustethed. Sådan slipper du af med oppustethed med det samme med æblecidereddike.

 • I et glas vand blandes 1 spsk æblecidereddike.
 • Fortynd godt og drik det for at helbrede oppustethed.

Drik dette før dit måltid. Derudover kan du tilføje lidt honning til det for at få det til at smage godt.

4. Aloe Vera:

Kure til oppustethed i Aloe Vera

KØB DET HER

Aloe Vera er en fremragende medicin, der vil behandle oppustethed og gas. På grund af dets afførende egenskaber er det også kendt for at behandle forstoppelse.

 • Drik et glas aloe vera juice hver dag. Saften fås let som et pakket produkt.

5. Yoghurt:

Yoghurt

Regelmæssigt forbrug af yoghurt med aktive kulturer vil øge lactobacillus og bifidobacterium, dem der betragtes som de “gode” bakterier i fordøjelseskanalen, som letter effektiv fordøjelse og forebyggelse af maveopblæsning.

 • Tag en skål yoghurt efter dit måltid eller på ethvert tidspunkt af dagen for at slippe af med oppustethed effektivt.

Sådan lindres oppustethed hurtigt af ayurvediske midler:

Udover disse naturlige midler er der også nogle ayurvediske midler, der vil behandle maveoppustethed. Tag et kig.

1. Fordøjelseskrydderier:

Tilføjelse af fordøjelseskrydderier til din mad hjælper med at helbrede oppustethed. Især spidskommen, ajwain eller også kendt som biskoppens ukrudtsfrø, fennikelfrø, revet ingefær osv., Når det tilføjes din kost, hjælper med at helbrede maveopblæsning.

 • Opvarm en ske ghee og tilsæt fennikelfrø, ajwain, spidskommen og en knivspids.
 • Svits i et minut, og tilsæt nu den friskrevet ingefær.
 • Føj dette til din grøntsag eller fad.

2. Kogte grøntsager:

Spis kun kogte grøntsager. Når du gør det, behøver fordøjelsessystemet ikke at arbejde særlig hårdt for at fordøje dem. Dette vil hjælpe med at reducere chancerne for oppustethed.

Oppustethed er helt sikkert en meget ubehagelig situation at opleve. Nogle af de ayurvediske metoder og andre naturlige ingredienser hjælper med at reducere oppustethed i høj grad. I tilfælde af kronisk oppustethed er det dog altid bedst at henvende sig til en læge for forbedrede resultater. I disse tilfælde vil hjemmelavede midler ikke rigtig fungere. God mad!