Top 9 hjemmemedicin mod fodpine, der virkelig virker

Leder du et liv i smerte? Er hvert skridt du tager forårsager dig nød? Bare rolig! Vi er her for at hjælpe dig med at nyde et smertefrit liv med et par afprøvede hjemmemediciner til fodpine. Før vi fortsætter med dem, lad os først forstå, hvad der forårsager denne irriterende smerte, og hvordan påvirker det dig på lang sigt! En øm fod opstår, når nerverne inde i foden er anstrengt på grund af overforbrug eller traumer. Manglende korrekt støtte eller pludselige bevægelser kan føre til kedelig og ulidelig smerte i foden, hvilket kan begrænse dine bevægelser. Inden du smutter i en smertestillende medicin, kan du prøve disse fantastiske fødder smertestillende midler, som er sikre og effektive til at helbrede din fodpine.

Hjemmemedicin mod fodpine

Indholdsfortegnelse:

 • Årsager til smerter i foden
 • Symptomer på fodpine
 • Forebyggelsesmetoder til fodpine
 • Hjemmemedicin mod fødder smerter
 • Ofte stillede spørgsmål

Årsager til fodpine:

Her er nogle af de almindelige årsager til smerter i foden:

 • Achilles tendinitis.
 • Brud.
 • Flade fødder.
 • Urinsyregigt.
 • Indgroede Tånegle.
 • Fod senebetændelse.
 • Diabetisk neuropati.
 • Gigt.
 • Knogleinfektioner.
 • Calcium mangler.
 • Tumorer.
 • Bunioner.
 • Åreknuder.

Symptomer på fodpine:

Så hvordan føles det at have smerter i foden? Her er nogle af de almindelige symptomer, som mange oplever:

 • Alvorlige smerter i foden.
 • Begrænsede bevægelser.
 • Hævelse i fødder på grund af traumer eller betændelse.
 • Stivhed i led.
 • Brændende fornemmelse i fod.
 • Vanskeligheder med at gå eller udføre aktiviteter.

Forebyggelsesmetoder til fodpine:

Følg disse enkle metoder til at forhindre, at smerter i foden tager kontrol over dit liv:

 • Læg aldrig for meget pres på din fod. Det kan skade det underliggende væv.
 • Hvis du tidligere har haft skader eller traumer i din fod, skal du være forsigtig med dine bevægelser.
 • Invester i rigtige sko med god dæmpning.
 • Du kan prøve at bære gelpuder under dine fødder for at støtte dem.
 • Udfør målrettede øvelser for at styrke dine fodmuskler.

Top 9 hjemmemedicin mod fødder smerter:

 1. Varm/kold behandling
 2. Epsom salt
 3. Isterapi
 4. Cayennepeber
 5. Vigtig olie
 6. Pebermynte te
 7. Sennepsfrø
 8. Salvie
 9. Massage

Hjemmemedicin til at lindre ømme fødder:

1. Alternativ varm/kold behandling:

hjemmemedicin mod fodpine

KØB DET HER

Dette er en behandling, der hjælper med at forbedre blodgennemstrømningen til foden og dermed behandler smerterne. Den kolde behandling hjælper med at reducere betændelsen i det berørte område.

Sådan bruges: Fyld to spande med varmt vand i den ene og koldt vand i den anden. Dyp foden i varmt vand i 3-4 minutter og derefter i koldt vand i de næste 10 sekunder. Dette skal gentages 3-4 gange. Man kan følge det samme med en varmepude og en iskompres.

2. Epsom Salt Wonders:

Epsom Salt Wonders

KØB DET HER

For øjeblikkelig lindring af smerterne i foden er Epsom salt soak et perfekt hjemmemedicin at bruge. Det slapper af musklerne for at få lindring af smerten. Tag et kar med varmt vand med 2-3 spiseskefulde Epsom salt i det. Blød i blød i 15 minutter, og tør derefter efterfulgt af påføring af en fugtighedscreme.

Se mere: Fordele ved Epsom Salt

3. Isterapi:

hjemmemedicin mod fodpine

Tag en plastikpose fyldt med is, og brug den til fods gennem et håndklæde. Isen hjælper i høj grad med at reducere betændelsen i fødderne, der forårsager smerterne. Dette skal gøres i 10 minutter, men flere gange om dagen.

4. Cayenne peber fordele:

Cayenne peber fordele

Capsaicin i cayennepeber er det, der hjælper med at forbedre blodgennemstrømningen i kroppen, herunder foden. Det lindrer også belastningen på musklerne. Du kan forberede en fod i blød med varmt vand og cayennepeber og bruge den dagligt i 10-15 minutter eller drys lidt cayennepeber pulver på fødderne, før du tager strømper på for at holde fødderne varme og afslappede.

5. Brug af æteriske olier:

Brug af æteriske olier

Tag et par dråber pebermynte, rosmarin og eukalyptusolie i en skål med varmt vand og blød fødderne i det et stykke tid. De æteriske olier vil helt sikkert hjælpe med at slappe af musklerne og lindre smerterne. Det skal gøres i 10 minutter hver dag, indtil problemet forsvinder helt.

Forholdsregler: Visse æteriske olier som rosmarin, oregano, pebermynte, basilikum, salvie og enebær menes at give tidlige livmoderkontraktioner. Det er bedre at undgå dem.

6. Pebermynte -te:

Pebermynte te

Tag en kop pebermynte te hver dag eller anden af ​​kamille for at lette musklerne og behandle smerterne ikke kun i foden, men forskellige andre dele af kroppen. Sammen med at tilbyde god komfort fungerer pebermynte -te også som en god fodfugtning. Du kan tilføje 2 teposer til et kar med varmt vand og lægge fugt i blød for øjeblikkelig lindring.

7. Sennepsfrø:

Sennepsfrø

Sennepsfrø reducerer betændelse, hævelse og smerte ved at forbedre blodcirkulationen. Lav en pasta af frøene og tilsæt dem til varmt vand. Dette bør bruges til fods i 15-20 minutter hver dag for at få maksimale fordele ved behandling af smerter i foden.

8. Salvie:

Salvie

Tag nogle salvieblade og kog det med lidt æblecidereddike. Dette skal stå og simre i cirka 10 minutter. Blødgør en vaskeklud i denne væske og påfør den godt på foden, mens du trykker forsigtigt på den for at helbrede smerten. Sage’s antiswirende og svampedræbende egenskaber kan tilbyde stor lindring af kløe og smerter på grund af infektioner.

9. Få en massage:

hjemmemedicin mod fodpine

En blid massage på fødderne ved hjælp af olivenolie af god kvalitet blandet med lidt fed olie kan virkelig hjælpe i behandlingen af ​​smerter ved at slappe af muskelspændingen og forbedre blodgennemstrømningen til regionen. Gør det hver dag for maksimal effekt på krisekuren.

Forholdsregler: Hvis du er en gravid kvinde, skal du tage en læges råd, inden du får masseret. Belastning af dine trykpunkter kan stimulere tidligt arbejde eller endda aborter.

Nu hvor du har lært om disse naturlige hjemmemedicin mod fodsmerter, er det tid til at prøve dem til hurtig smertelindring. Da disse metoder bruger sikre ingredienser, behøver du ikke tøve med at prøve dem, medmindre du ammer, er gravid eller tidligere har haft allergiske reaktioner. Bemærk, at disse metoder kun er for at tilbyde dig midlertidig lindring og ikke kan bruges som erstatning for medicinske behandlinger og behandlinger. Hvis du oplever alvorlige smerter i mere end en uge, skal du besøge en læge og få foretaget en grundig kontrol!

Se mere: Arm smerter årsager og symptomer

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er ‘flade fødder’? Hvordan påvirker det mig?

Et fladfodssyndrom er en tilstand, hvor fodsålen kommer i fuld kontakt med jorden. Dette kan ske på grund af genetik, tryk på din fod eller endda forkert fodtøj. Selvom flade fødder er en almindelig tilstand, der ses hos mange mennesker, kan det give dig akutte smerter, når de udsættes for pres. At stå i lange timer eller gå et stykke tid kan belaste din fod. Du skal investere i ordentlige shows med højde for at håndtere dette problem.

2. Kan jeg træne min fod, når smerten stadig vedvarer?

Ingen! Du må aldrig belaste en fod, når du har smerter. Udførelse af øvelser i løbet af denne tid kan yderligere skade dit væv og føre til et kronisk fodproblem. Du skal følge R.I.C.E teknikken for at få lindring af smerter. Hvile, is, kompression og højde! Når din smerte er aftaget, kan du langsomt udføre øvelser ved hjælp af korrekt støtte.

3. Hvordan vælger jeg det rigtige fodtøj til at håndtere min smerte?

Når det kommer til at vælge det rigtige fodtøj, er der ingen størrelse, der passer til alle! Du skal lægge vægt på komfort og støtte i forhold til stil og design. Sørg for at prøve dine sko, før du køber dem. Sålerne skal være bløde og få dig til at føle dig godt tilpas. Gå et stykke tid for at vide, hvordan det føles at have dem på. De må hverken være for stramme eller for løse. Tilføjelse af gel- eller hukommelsesskum -puder kan forbedre din oplevelse endnu bedre.