Vandophobning i ben: symptomer, årsager og hjemmemedicin

Har du bemærket hævelse i dine ben? Ser de hævede og bløde ud at røre ved? Bare rolig! Vi hjælper dig med at lære at slippe af med væskeophobning i dine ben ved hjælp af enkle og naturlige metoder. Men før vi ser nærmere på hjemmemedicinerne til væskeophobning, lad os først forstå dette problem i detaljer. Vi ved alle, at menneskekroppen stort set består af vand, som cirkuleres til alle organerne. Når denne væske ikke bliver elimineret korrekt, ophobes den i dine organer, især i benene. Også kaldet ødem, vandophobning er et midlertidigt problem, der aftager i løbet af få dage, medmindre det er forårsaget af alvorlige problemer som nyrelidelser.

Lær de vigtigste faktorer at kende, der forårsager væskeophobning i benene, sammen med nogle naturlige metoder til at behandle problemet.

Vandophobning i ben

Årsager til tilbageholdelse af vand:

De vigtigste årsager til, at vand begynder at fastholde i benene. De er

 • Hvis der er en ændring i trykket af kapillærer, hvorigennem vitaminer, ilt og mineraler passerer gennem vandretentionen begynder at forekomme.
 • Nyre fjerner alt affald og toksiner fra kroppen, og blodet absorberer de næringsstoffer, der kan genbruges af kroppen. Hvis for eksempel blodgennemstrømningen påvirkes til nyren, hvilket sker, når nyren begynder at blive påvirket, bliver intet elimineret, og vandretention begynder at finde sted.
 • Da mangel på motion og ingen fysisk aktivitet resulterer i væskeophobning, som når vi træner venerne i benet, pumper blodet ind i hjertet og rejser ikke hurtigt, det begynder at akkumulere i benene, hvilket fører til vandretention.
 • Da mange af at spise hurtig og junkfood, der ikke indeholder protein, påvirker mangel på protein vandbalancen. På grund af sin mangel kan systemet ikke tage vand tilbage fra væv, som er nødvendige i kapillærerne.
 • En person, der lider af et svagt hjerte, da der ikke pumpes, kan også forårsage væskeansamling i ben og andre dele.
 • Nogle medicin forårsager også væskeophobning.
 • Især hunner udsættes for væskeophobning under graviditet og før menstruation som følge af ændringer i hormoner.
 • En anden væsentlig årsag er, at hvis du sidder i lange timer eller langvarig stående, forårsager tryk inde i blodkarrene, og væske begynder at sive ind i væv, der leaser til fastholdelse eller hævelse af benene.

Symptomer på vandretention:

 • Det mest almindelige symptom er, at dit ansigt, dine ben og andre kropsdele er hævede, selvom du har tabt dig.
 • Når du står op om morgenen, er dine øjenlåg hævede og har et hævet ansigt og føler, at maven er oppustet.
 • Du kan en ubehagelig, og da pulsen og blodtrykket kan skyde op.

Forebyggelse af vandretention:

Medmindre du er diagnosticeret med en alvorlig medicinsk tilstand som hjerteproblemer, er der måder at forhindre væskeophobning i dine ben:

 • Forkæl dig med fysisk aktivitet
 • Begræns dig ikke til en enkelt kropsholdning
 • Brug kompressionsstrømper for at reducere væskeophobning i dine ben
 • Gør pause-rejser i stedet for lange, trættende rejser
 • Prøv at undgå at tage et bad med for koldt eller for varmt vand
 • Reducer saltindtag og reducer junkfood
 • Træn regelmæssigt

Reducer væskeophobning i ben og fødder:

Her kommer nogle midler og øvelser til at helbrede vandretention i ben og fødder:

1. Bliv involveret i fysisk aktivitet:

Bliv involveret i fysisk aktivitet for at reducere væskeophobning

Hvis du undrer dig over, hvordan du i første omgang forhindrer væskeophobning, er svaret Fysisk træning. En af de bedste og sikre måder er at få dig involveret i øvelser som at gå, cykle, jogge og gå op ad trapper, så kroppen kan svede. Efterhånden som din sved begynder alle toksiner, salte og overskydende vand at udstøde fra kroppen, hjælper det med at helbrede problemerne med vandophobning i benene.

Forholdsregler: Hvis du er en gravid kvinde, skal du tage noget let som gang eller yoga i stedet for intens træning.

2. Minimer saltindtag:

Minimer saltindtag for at reducere væskeophobning

Saltet, du indtager, består af natrium og chlorid, da natrium har egenskaberne af bindende vand i kroppen, hvilket fører til tilbageholdelse af væske inde i kroppen. Den forarbejdede mad, du indtager, indeholder også et højt natriumniveau, der udløser væskeansamlingen i ben og krop. Så prøv at indtage mindre salt og udskift det med krydderurter og krydderier, og bliv sund. Dette er et af de vigtigste punkter for at vide, hvordan man naturligt slipper for væskeophobning.

3. Reducer sukkerforbruget:

Reducer sukkerforbruget for at reducere væskeophobning

Når du spiser mad og sukker med et højt kulhydratindhold, skyder det straks blodsukkeret og insulinniveauet op. Det øgede niveau af insulin bevarer mere natrium og skyder dermed igen volumen i kroppen. Så forbrug færre slik og kulhydrater, og bliv sund og reducer problemer med væskeophobning.

4. Forbrug hvidløg:

Forbruge hvidløg for at reducere væskeophobning

Hvidløg er det mest effektive naturlige vanddrivende produkt, der hjælper med at fjerne toksiner og driver overskydende vand ud af kroppen. Denne lille naturlige ingrediens bryder fedtcellen og hjælper endda med at tabe sig. Dagligt om morgenen og natten indtager 2-3 nelliker rå og sørger for at tygge dem ordentligt og nemt slippe af med problemet med vandretention.

5. Spis mad, der er rig på magnesium og kalium:

Det er meget vigtigt, at du medtager fødevarer, der er højt i magnesium og kalium, hvilket effektivt reducerer problemerne med væskeophobning. Nødder, fuldkorn, grønne grøntsager osv. Er en god kilde til magnesium, som ligger øverst på diagrammerne over diæt mod vandretention.

Kalium reducerer vandophobning og fungerer som en elektrolyt og opretholder en korrekt balance mellem vand- og natriumniveauer. Det hjælper nyrerne med at fjerne alt toksin og overskydende salt fra kroppen. Banan, avocado, rosin, hindbær, spinat osv. Er rige på kalium, inkluder dem derfor og slippe af med lidelser.

6. Sauna -bad:

En anden effektiv måde at trives overskydende vand og toksiner ud af kroppen og får dig til at føle dig afslappet og frisk. Denne proces dræner det overskydende vand, og du sveder kraftigt, hvilket hjælper dig med at slippe af med væskeophobning.

Forholdsregler: Gravid kvinde kan optage varmt vand i stedet for saunaen. Dette er en sikker og effektiv mekanisme til at reducere væskeophobning.

7. Sip fennikel te:

Denne naturlige urt indeholder anethol, som minimerer systolisk blodtryk og skyller overskydende salt, vand fra nyrerne og lindrer dig fra dette problem. Du kan også tygge fennikelfrø sammen med denne te, da det hjælper med at reducere væskeophobning og endda holder fordøjelsen på den rigtige vej. Fennikel te er et af de bedste naturlægemidler til væskeophobning.

Proces til forbrug:

 • I en kop varmt vand tilsættes en tsk fennikelfrø og holdes dækket i 10 minutter.
 • Si den derefter og drik denne te to gange om dagen og se de magiske resultater.

8. Tag vitamin B-6:

Ifølge mange undersøgelser er det blevet bevist, at vitamin B-6 bryder sukker og stivelse effektivt og reducerer væskeophobningen stort set. I det meget effektivt for kvinder, især der lider af hævelse under præmenstruel, da det genopliver dem. B6 piller er et af de dokumenterede kosttilskud til væskeophobning.

Forholdsregler: Gravide kvinder, diegivende mødre og dem med kroniske medicinske lidelser skal søge læge, før de tager disse kosttilskud.

9. Brug byg:

Vil du vide, hvordan du reducerer væskeophobning under graviditeten? Prøv byg! Byg er en anden naturlig vanddrivende ingrediens, der nu indtages i mange europæiske lande. Dens forbrug øger mængden af ​​vandladning og fjerner overskydende væske fra det hævede område.

Proces til forbrug:

 • Først skal du vaske og rengøre den uskadede byg ordentligt og 500 ml vand, sætte en kvart kop byg, koge det i 20 minutter.
 • Lad det blive køligt og sigt vandet i et andet kar.
 • Hæld det i en kop og pres tre dråber citron og langsomt nippe til det dagligt for effektive resultater.

Forholdsregler: Bygvand er et vanddrivende middel. Det anbefales at indtage det i løbet af dagen. At tage det om natten kan føre til en forstyrret søvn på grund af hyppige toiletpauser.

Alle disse hjemmemediciner til væskeophobning er afprøvet og testet af mange mennesker. De er alle naturlige og sikre at bruge. Men hvis du er en gravid kvinde, ammende mor eller under specifik medicinsk behandling, skal du kontakte en læge, inden du indtager noget internt. De fleste af disse ældgamle midler er ganske effektive til at tilbyde øjeblikkelig lindring af ødem. Hvis problemet fortsætter mere end en uge, skal du få foretaget en grundig lægeundersøgelse for at kende årsagen.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er ødem en livstruende sygdom?

Selvom ødem ikke er en farlig sygdom, kan det indikere et underliggende medicinsk problem. I de fleste tilfælde skyldes vandophobning på grund af belastning, lange rejser, for meget siddende eller overskydende salt. Hvis din tilstand ikke aftager inden for en uge, skal du få en grundig kontrol af en læge for at kende årsagen. Patienter med nyresygdomme eller hjertesygdomme oplever hyppige angreb af ødem. Så du må udelukke disse muligheder for at leve et fredeligt liv.

2. Er det ok at tage vanddrivende piller for at kontrollere ødem?

Medmindre lægen har ordineret det, må du aldrig tage selvmedicin mod ødem, især diuretika. Manglende viden om doseringen kan føre til dehydrering i kroppen. Hvis du vil helbrede ødem derhjemme, skal du først prøve disse hjemmemedicin, og hvis de ikke virker, er der brug for en læge råd.

3. Hvordan forhindrer jeg væskeophobning i benene under en lang flyvetur?

Hvis du er en hyppig rejsende med fly, kan væskeophobning i benene genere dig ofte. Dette problem kan forebygges ved at bære løstsiddende sko eller strømper. Du skal sørge for at tage korte gåture i flyvningen for god blodcirkulation. Stræk dine muskler en gang imellem og drik masser af vand for at hydrere din krop. Brug ikke alkohol eller beroligende midler!