3 hónapos terhes: tünetek és a baba növekedése

Most három hónapos terhes nők vagytok. Ez azt jelenti, hogy belép a második trimeszterébe. Mit jelenthet ez? Ez azt jelenti, hogy a tested számos változáson megy keresztül. Ezzel párhuzamosan a 3 hónapos baba is számos új változást fog látni. Ez a baba nemi szerveinek fejlődésétől a bőr pigmentációjáig kezdődik. Mindezek mellett gyakran a terhesség világa kissé ködösnek tűnhet.

3 hónapos terhes

Tartalomjegyzék:

 • Mire kell gondolni || Jelek és tünetek || Babafejlődés ||
 • Diéta és testmozgás || Vigyázzon || Mit kell tennie? & Nem kellene ||
 • Fájdalom és egészségügyi problémák || Hogyan lehet leküzdeni a stresszt ||
 • Orvosi kezelések és ellenőrzés || Tippek és óvintézkedések ||

Mit kell gondolni a terhesség harmadik hónapjáról:

A terhesség harmadik hónapja ráébreszt a terhesség kihívásaira. Az egyik ilyen az a kérdés, hogy nagyon gyakran kell vizelni. Ezt követi a reggeli rosszullét, ahol érdemes rohanni és csak hányni! Hüvelyváladékot is észlel, szédüléssel és hányással együtt. Hivatalosan a terhes klubban vagy!

Ezen a héten érdemes dolgozni az ütemtervén, hogy találkozzon egy orvossal, és beszéljen minden gondjáról. Ne felejtse el megkérdezni tőle minden kétséget, és beszéljen a sok tünetről, amellyel szembesül.

A 3 hónapos terhesség jelei és tünetei:

A 3 hónapos terhes magzatnak szinte mindig ugyanazok a jelei és tünetei lesznek az anyán. Íme néhány, amit tudnia és tapasztalnia kell.

1. Baby Bump:

Ebben a hónapban egyértelműen látni fogja, hogy a baba dudor növekszik, és ezzel együtt kinyújtja a petefészek és a hasfalakat. A dudor apró lesz, és az emberek nem igazán tudnak semmit csinálni. A 3 hónapos terhes hasméret még alig jelent semmit.

2. Álmatlanság és fáradtság:

Ez a két dolog gyakori a terhesség teljes időszakában. Az első és a harmadik trimeszter különösen nehéz, ami nyomorúságos az Ön számára. A nem megfelelő alvás következtében fáradtság lép fel, így alig vagy egyáltalán nincs energiája egyenesen ülni.

3. Depresszió:

A depresszió fő oka a hormonális változások. A szervezet nem képes kezelni a szélsőséges hormonális változásokat, és ennek következtében a személy testét hangsúlyozza. Az alváshiány, az étrend hirtelen megváltoztatása depressziót is kivált.

4. Kisülés:

A hormonok megváltozása miatt hüvelyváladék jelentkezhet, amely valamivel több lehet, mint az első két hónapban. Meg kell védenie magát ettől a gombás fertőzéstől, száraz bugyi viselésével. A területnek is száradnia kell. Nedvesség és katalizátorként szolgál az élesztő növekedéséhez.

3 hónapos terhes baba fejlődése:

Íme néhány fontos változás ebben a hónapban.

Egy személyazonosság:

A baba most kicsi borsó, fejlett lábakkal és kezekkel. Az előző hónapban a szemhéjak nyomát tökéletesen el lehetett látni, annak ellenére, hogy a szemek szorosan be voltak csukva. A baba most egy uncia súlyú, 3 hüvelyk hosszú méréssel. Ez a súly babánként eltérő lehet.

Fizikai jellemzők:

A baba szeme a lágy arcszövet alatt alakul ki. Feje lassan arányossá válik a testével, ahogy a teste fejlődésen megy keresztül a már meglévő formák tökéletesedésével együtt. A fülcimpák minden nap fejlődni kezdenek. A nemi szervek mára odáig fejlődtek, hogy az orvos megkülönbözteti a két nemet, és megmondja, milyen babanévvel kell megelégednie.

Változások a baba testében:

A csecsemők mája fejlődni kezd, és vérsejteket termel. A hónap végére a vesék fejlődnek ki, így az anyán keresztül kiszorítják a szervezetből a hulladékot. A szív is verni kezd.

Bőrápolás:

A baba fehér viaszos anyagot fejleszt ki a testén, hogy megvédje bőrét a ráncosodástól és gyűrődéstől. Languorsnak nevezett kis hajszerű szerkezetek hamarosan eltakarják, hogy megvédjék bőrét. A baba fejbőre mára elkezdett keratint termelni, ami fontos a haj növekedéséhez. E hónap végére egy kis szőrtüsző nőni kezd.

Csontok:

A csontok most kezdenek fejlődni, de lehet, hogy még nem veszel észre semmilyen mozgást. Az ízületek és a csontok elkezdenek fejlődni és kemények lesznek, és a farokcsont ebben a hónapban eltűnik. Emiatt ebben a hónapban kötelezővé kell tenni a kalciumban gazdag termékek fogyasztását. A tejtermékeket, a kalciumban gazdag gyümölcsöket be kell venni.

Vese:

A hónap végére a vesék fejlődésnek indulnak, és hamarosan a baba vizelni kezd, és elnyomja a hulladékot. Az anya ezt kiszorítja a vizeletével együtt.

A babával együtt az anya is sok változáson megy keresztül.

Harmadik havi terhességi tevékenységek:

Minden hónap önmagában is kihívás, de hogy elkerülje a fejében felmerülő kérdéseket és elkerülje a stresszt, mindössze annyit kell tennie, hogy összeállítja a munkaidőt, a pihenőidőt, az étrendterveket és a doktori látogatásokat. A rögzített alvási óra hozzáadásáról is dönteni kell, mivel ez segít távol tartani a stresszt és elősegíti a baba belső fejlődését. A testmozgás és a séták, a jóga és a meditáció is fontosak, ezért hagyjon időt az ilyen tevékenységekre is.

Diéta és testmozgás 3 hónapos terhes magzat számára:

Diéta:

1. Víz:

A víz fontos, mivel magas hidratációs forrás. Bevehető közvetlenül vagy kiegészítőkön keresztül is, mint például a vízben gazdag gyümölcsök. Segít a súlygyarapodásban is, vagy segít megőrizni a terhességet.

2. Gabona, gyümölcs és zöldség:

Orvosa biztosan vaspótlókkal ütött meg, de ettől függetlenül megteheti az étrend megváltoztatását. Gyümölcsök, például egyenáramú narancs, alma, kókuszvíz stb. Ajánlott, amelyek vasban gazdagok. Az olyan zöldségek, mint a burgonya, a brokkoli, a lazac, a dió stb. És más termékek, mint a mogyoróvaj, tojás, bab, gabona stb..

3. Szál:

A méh és a benne lévő csecsemő fejlődési szakaszában szükség van gyümölcsök és zöldségek fogyasztására, vagy rostban gazdag étrendre. Ez megerősíti a méh falait, és segíti a baba fejlődését is. Ebben a fázisban a gyümölcsök, mint a gránátalma, a narancs, az ananász, az alma stb.

4. Kalcium:

A terhesség harmadik hónapja az a hónap, amikor a csecsemő fejleszti a csontjait és erősíti azokat. Ehhez ajánlatos a kalciumban gazdag étrendet, például a tejtermékeket és a banánt stb. A kalcium tablettákat is be kell venni, ha az orvos előírja.

5. Húsok:

A legtöbb hús biztonságosan fogyasztható a terhesség alatt, bár a fehér sovány húst többet kell fogyasztani. A tenger gyümölcseit és a sertéshúsot mindenképpen kerülni kell, mert végzetes lehet a baba számára. A csirke és a hal viszont jó fehérjeforrás lehet, feltéve, ha jól megfőzik.

Gyakorlat:

1. Gyomor gyakorlat:

Feküdjön le és nyújtsa a testét, miközben belélegzik, és húzza a gyomrot. Most a kilégzéssel nyomja vissza a gyomrot az első helyzetbe. Ezt naponta 5 alkalommal meg kell ismételni.

2. Lábgyakorlat:

Üljön előre a lábával, és tegye a kezét a térdízületekre. Nyújtsuk egyenként mindkét térdünket, és vigyük az eredeti helyzetbe. Végezze el ötször a csípő és a láb nyújtását.

3. Kerékpáros gyakorlat:

Ebben a hónapban nehéz lesz kezelni és csökkenteni a zsírokkal való hízást. Ez striákat okoz a hasi területen. Így csökkenthető vagy kezelhető a kerékpározással, de figyelni kell arra, hogy ne károsítsa a testet.

Szex a terhesség alatt a terhesség harmadik hónapjában:

A szex ebben az időszakban mindkét partner számára előnyös lehet. Lehet, hogy stresszes lesz, alkalmazkodva a test új igényeihez. A szex jó tevékenység a stressz oldására.

Mit kell szedni a terhesség harmadik hónapjában??

Tekintettel arra, hogy számos problémát tapasztalhat, elgondolkozott -e azon, hogy milyen gondozásra van szüksége a testének és mire van szüksége? Itt van néhány.

 1. Az első és legfontosabb dolog a kiegyensúlyozott étrend. Ezt semmi sem tudja legyőzni. Ha kiegyensúlyozott étrendet fogyaszt, akkor kisebb az esélye, hogy unalmasnak és energiahiányosnak érezze magát.
 2.  A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása elengedhetetlen. Maradj hidratált.
 3.  Korlátozza a halfogyasztást ebben az időszakban. Két vagy három adag hal csak a javasolt adag.
 4. A prenatális vitaminok elengedhetetlenek. A babának folsavra van szüksége, ami csökkenti a születési rendellenességek kockázatát. A korai terhesség fontos időszak az anya számára.
 5. Vegyen be több diót és magot az étrendjébe. Ha a baba 3 hónapos terhes, figyelnie kell az étrendre. Gondoskodjon sok kalciumbevitelről.

A szervezete sok változást mutat a 3 hónapos terhességi tünetekként. Növekedhet a hüvelyváladék, és néha szédülhet is. A gyakori vizelés újabb mellékhatás. Látni fogja, hogy megugrik az energiaszintje. A mellei megduzzadhatnak, és egyes nők pigmentálódást mutathatnak. Másrészt néhány nő terhességi ragyogást mutat!

A baba viszont elkezdte kifejleszteni a nemi szerveit, a szopási és a nyelési reflexekkel együtt. Megkezdődik az érzékszervi fejlődés. A 3 hónapos terhesség alatt a baba súlya körülbelül 28 gramm vagy 1 uncia.

Mit kéne tenned?

Mivel döntő időszakban van, íme néhány dolog, amit érdemes és nem szabad megtenni.

 1.  A testmozgás kulcsfontosságú dolog. Forduljon orvosához, és válassza ki a legjobb gyakorlatot.
 2.  Megfelelő tápanyag -ellátottság. Ez lehet diófélék, magvak, zöldségek és gyümölcsök formájában.
 3.  Az ellazulás és a stresszmentesség megőrzése nagyban hozzájárul a terhesség általános élményének növeléséhez.

Mit nem szabad tennie?

 •  Maradjon távol a magas higanytartalmú halaktól. Ide tartozik a cápa, a makréla és a cseréphal. Tartsa távol a füstölt tengeri halaktól is. A lágy sajt nagy nem.
 • Ne vigye túlzásba a koffeint. Korlátozza a koffeinbevitelt, különben ronthatja a vérnyomását. A koffein nem csak a teában és a kávéban van, hanem a csokoládé üdítőkben és néha még a vény nélkül kapható gyógyszerekben is.
 •  Három hónapos terhes baba esetén ne feledje, hogy ne lógjon túl sokat a pezsgőfürdőben. Bár ez pihentető lehet, a megnövekedett hőmérséklet bizonyos születési rendellenességekhez is vezethet.

Fájdalom és egészségügyi problémák:

A leggyakoribb egészségügyi probléma az allergia lenne. Vannak, akik ilyenkor hajlamosak nagyon érzékenyek lenni, és ez fokozott allergiás reakciókhoz vezethet. A szédülés egy másik probléma, amellyel szembesülhet a fokozott vizelési inger.

3 hónapos terhességi vizsgálat:

A 3 hónapos terhesség alatt a baba súlya körülbelül két hüvelyk. A méret és súly ellenére azonban a baba belek kezdenek formát ölteni. A vizsgálat megmutatja, hogy a kezek és a lábak nőnek. Az apró ujjak még nincsenek tökéletesen kialakítva. Ebben a hónapban kezdenek fejlődni a külső nemi szervek.

A baba alvási helyzete:

A baba kicsi, és így a méhhez van rögzítve, fejével felfelé, lábával lefelé.

Hogyan lehet leküzdeni a stresszt a harmadik hónap terhessége alatt:

 •  Ebben a hónapban sok minden miatt stresszelhet. Folyamatosan beszéljen orvosával, hogy kordában tartsa az érzelmeit. A dokumentumokat nyilvántartásba kell venni valahol, hogy elkerüljék a haszontalan gondokat és a további stresszt minden ellenőrzés előtt.
 • Legyen egy támogató csoportja, amely tájékoztatni tudja Önt saját stresszéről, így folyamatosan segítheti egymást abban, amivel készül.
 • Pihenjen és gyakoroljon jól, amikor csak tud, mivel a jóga és az alvás a két dolog, amire a legtöbb terhes nő esküszik.
 •  Gondolhat arra, hogy terápiát keres, ha a stressz súlyos. De különben a párjával való beszélgetés segíthet tisztítani a levegőt.
 •  Amikor az első trimeszter véget ér, nézzen vissza emlékezetes utazására és arra, hogy milyen messzire jutott. Ez pozitivitást ad, ami nagyon szükséges a stressz leküzdéséhez.

Orvosi kezelés és ellenőrzés a terhesség harmadik hónapjában:

A legtöbb orvosi kezelés és ellenőrzés ebben a szakaszban részletes jelentést tartalmazna Önről és gyermeke egészségéről. Ez megkönnyíti és megérti a dolgokat az Ön számára, és tudni fogja, hogy mi felé halad. A terhes nők számára kevés gyógyszer ajánlott:

1. Fájdalmak– Acetaminofen. Ne fogyasszon ibuprofent és naproxent.

2. Allergia- Antihisztaminok vagy egy csipetnyi Ioratadine. Szüntesse meg a pszeudoefedrin és a dekongesztánsok, például a fenilefrin használatát.

3. Köhögés– Dextrometorfán.

4. Székrekedés- Metamucil. Kerülje a hashajtókat és az ásványi olajat.

5. Gyomorégés– Antacidok.

A 3 hónapos terhes magzat alvási helyzete mindig a bal oldalon van. Ez javítja az általános vérkeringést, és jó hatással van a babára is.

Tippek és óvintézkedések:

 1. Próbálja meg megfelelően beállítani a súlypontot a növekvő baba dudorával. Kerülje a sarkú cipőt a séták során.
 2. A diétának egészségesnek kell lennie. Kerülje el mindazt, ami savat vagy gyomorégést okozhat, például a szemétet. Igyál sok vizet.
 3.  Aludjon legalább 10 órát. A legtöbb álmatlan anya, mint ismeretes, alulsúlyos babákat szül.
 4. A gyógyszerekkel való kölcsönhatás káros lehet az Ön helyzetében. Feltétlenül kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni.
 5.  Folytassa az elkövetkezőkkel. Vásároljon ruházatot, és bababiztosítsa a házat.
 6.  Ebben a szakaszban kerülje az alkoholt. Nem tesz jót a baba fejlődésének.
 7. Ha dohányos, akkor ezt a legjobb elkerülni. A tüdőben lévő magasabb nikotinszint nem tesz jót a babának. Ebben az időben kezd fejlődni a baba méhlepénye, és az étel tőled származik.
 8.  Ha véletlenül megsimogatja a macskát, ne felejtse el átöltözni, vagy alaposan mosson kezet. Nem akar fertőzést hívni.

A 3 hónapos terhes magzatnál mindig a legjobb gondoskodni arról, hogy mindenből a legjobbat kapja. Kezdjen el apró változtatásokat életmódján, és tegye teljessé étrendjét a megfelelő tápanyagokkal. Látni fogja, hogy bármit is eszik, hozzájárul a baba növekedéséhez.