9 hónapos terhes – tünetek és fejlemények

Az 1. hónaptól a 9. hónapig tartó utazás nem volt mindig könnyű. Természetesen tele lenne emlékekkel is, de többnyire szigorú határok alatt éltél volna. A terhesség kilencedik hónapjában azonban ezek az élmények nem lennének újak számodra. A tested jól alkalmazkodott volna mindenhez, amivel most szembe kell nézned. Ennek ellenére van néhány dolog, amit szem előtt kell tartania a 9 hónapos terhes időszakban. Ebben a cikkben mindegyiket felvázoljuk. t először, közvetlenül az egyesülés után, a baba a blasztocisztának nevezett kifejezésben alakul ki.

A terhesség 9. hónapja

Ez a blasztociszta egy kisméretű megtermékenyített petesejt, amely helyet keres a méh falában, hogy rögzítse magát. A blasztocisztát egy ötnapos megtermékenyített petesejtnek nevezik, aki az implantációs módszerrel elülteti magát a méhfal méhlepényéhez, és a folyamat növekszik. Ezután embrióvá változik, de ekkor még mindig kínos lényében van, megfelelő emberi alak nélkül. A magzatot csak a második hónap beköszöntével alkotja.

Mit kell gondolni a terhesség 9. hónapjáról:

Egyre fontosabbá válik a rohanás a tökéletes baba nevének kiválasztásában, és egyre inkább kétségbe kell esni, hogy a kicsike valóban meglássa a világ fényét. Türelmetlen, te pedig felkészülsz. Mivel a tested finom jeleket és utalásokat hagy maga után, a terhesség utolsó hónapja biztosan emlékezetes lesz az Ön számára. Az embernek nem mindig a nehéz idők jutnak eszébe, hanem a sors legédesebb pillanatai. Mint amikor az első alkalommal rúgott baba jobban a szívébe vésődik, mint a gyakori vizelés miatt..

Hány hét 9 hónapos terhes?

9 hónapos terhesen a terhesség 36. hetében van. Ez azt jelenti, hogy már csak 4 hét van hátra a szállítástól.

9 hónapos terhességi útmutató: baba növekedése

Ennek a hónapnak a végére a baba fejjel lefelé helyezkedett, és felkészült a szülésre. Hallja a hangod, válaszol rád, és kész kiáltani, ha kimegy. Íme a végső változások, amelyeket az ultrahang a hónap elején felvesz.

1. Magzatvíz változás:

Mivel már majdnem itt az ideje, hogy nagyon jól el tudjuk képzelni, hogy a baba bent van, és készen áll arra, hogy kilépjen. Előtte azonban bizonyos dolgokra vigyázni kell, például a baba bőrének tökéletesítésére. Amikor megalakult, csak idegen alak volt a méhen belüli folyadékkal töltött zsákban. Ezt a folyadékot magzatvíznek nevezik, amely megvédi a bőrt. Az új és rendkívül érzékeny bőr kialakulásával szükség van arra, hogy elválasszuk a folyadéktól. Ez az oka annak, hogy ha a bőr már kialakult, egy sajtszerű fehér viaszanyag borítja a bőrt és környezetét. Hirtelen csökken a magzatvíz egészében.

2. Bőr:

A korai szakaszban a bőr puha és színtelen a pigmentek hiánya miatt. Az utolsó szívószál utolsó hónapjában az anyag, az orvosi értelemben vett vernix caseosa, hullik, és ezért az egykor tiszta magzatvíz vastag és tejszerű.

3. Baba helyzetben:

Kicsi most felvette harcos pózát, amelyet néhány napon belül felhasznál, hogy kiszorítsa magát az anya méhéből. Ezt a helyzetet most saját maga okozta, amikor fejjel lefelé fordult, és egyre inkább a medencei régió felé haladva nyugtalanul távozott. Ebbe a helyzetbe tartozik, hogy térdét behajlítva közel húzza a mellkasához, karját pedig felül kell készíteni az áttörésre.

4. Alvás:

Mostanra a baba már biztosan sokféle alvásmintát talált ki. Most megvan a kedvenc alvási stílusa, ahol még horkolni is tud egy kicsit. Az ultrahang segítségével elkaphatja kedvenc pozíciójában. Az ásítás és a csuklás, mint reflex akció most kifejlődött és befejeződött, ezért most még a méhen kívül is túlélheti.

5. Bőrápolás:

Az utolsó hónap elteltével a baba több zsírt tartalmaz az egykori csontváz szerkezete alatt. Minden pillanatban egyre kövérebb lesz, és a testének lágy nyelvei most árnyékba kerültek. A fejbőr haja most is megkapta a megfelelő pigmenteket. Az egykor megereszkedett bőr most teljesedik ki.

6. Test:

Ekkor a kicsi teste elkezdi az antitestek kifejlesztését, amelyek segítenek megvédeni őt hajlamos betegségeitől. A súlygyarapodás most lelassult, és ez leginkább azért van így, mert a teste most elég erős. A karok és az izmok most erősek, és a feje elkezdi haladni a medence régiójáig. Mivel azonban a méhnyak nincs eléggé kitágítva, ez a folyamat időbe telik, amíg összehúzódásokat kivált. A gyermek testének csontjai kifejlődtek, bár nem elég erősek ahhoz, hogy bántják a belső szerveket, amikor kijön.

A terhesség 9. hónapja

9 hónapos terhes tünetek: hogyan lehet túljutni rajtuk?

Az anya, mint általában, némi változáson megy keresztül a terhesség 9. hónapjában. Az alábbiakban megtörténnek a dolgok.

A. Gyakori összehúzódások:

Az összehúzódások száma és gyakorisága egyre nő. Ezeket az összehúzódásokat Braxton Hicks -összehúzódásoknak nevezik, ahol az összehúzódásokat úgy érzik, mint a test módja arra, hogy készen álljon. Ezek fájdalommentesek, de zavaróak, és izomfeszítéssel járnak az alsó hasi területen. Általában a hónap közepén kezdődik, és az összehúzódás 30 másodperctől körülbelül egy percig tart. Nos, nem ez az oka annak, hogy aggódj, mert csak a tested mechanizmusa készít fel a következő helyzetre. Ha azonban az összehúzódásokon kívül sok fájdalmat érez, azonnal forduljon orvosához, és végezze el a szövődmények vizsgálatát.

B. Kolosztrumok:

A kolosztrumok száma most is megnőtt, mint korábban, a havi egyszeri üzlet most rendszeres időközönként megtörténik, ahol ebben a hónapban a napok nagy részében azon kapja magát, hogy nedves lesz. Ez egy váladék a testedből, a melleidből, amely édes ízű, és állítólag a baba első teje. Semmi sem kell attól tartania, hogy a mellek kiszivárognak, csak ellenőriznie kell a helyzetét, hogy ne legyen kínos. Párnázott melltartót kell viselni, hogy elkerülje ezt a helyzetet, mielőtt elhagyja otthonát.

Ha vérfoltosnak találja a melltartóját, azonnal jelentse az orvosnak. A megereszkedett mell és a striák problémát jelentenek ezekben a napokban, és legyőzheti őket, ha laza melltartót visel, és megpróbálja masszírozni a has területét olívaolajjal és E -vitamin -kiegészítőkkel, amikor csak szabad, mivel ezek jól ismertek, hogy megakadályozzák a bőr nyújtódását és hosszú távú gyógymódot biztosít.

C. Fáradtság és álmatlan éjszakák:

Íme egy furcsa kombináció, amelyben nappal fáradtnak érezheti magát, de amikor éjszaka aludni próbál, úgy érzi, hogy aggodalmak bombázzák. Ennek eredményeként létrejön ez a furcsa kombináció. Anélkül, hogy fáradtnak érezné magát, minden alkalommal pihenésre lesz szüksége, és mentálisan is fáradt lesz érzelmei és agya miatt. Ezeket a problémákat le lehet küszöbölni, ha jól vigyáz az egészségére, és követi azokat a családtagok utasításait, akik már szembesültek ilyen helyzetekkel. Ezenkívül pihennie kell, amikor csak lehetséges.

D. Visszér:

Ebben a szakaszban a vér térfogata nő, és a hormonszint is emelkedik. Ez gyakran az erek duzzanatához vezethet, ami kékesvörös színüket hangsúlyosabbá teszi. Ez a varikózis általános definíciója. Általában nem fájdalmasak és többnyire genetikai eredetűek. A visszerek sokáig tartanak, és minden terhesség után rosszabbodnak. A pók- és visszérbetegségeket nem szabad összetéveszteni, hasonló tüneteik ellenére. Nincs tartós megoldás a visszerek leküzdésére, azonban, ha elkerüljük a hosszú szakaszos ülést ugyanabban a helyzetben vagy a hosszú órákon át tartó felállást, sokat segíthet.

A könnyű testmozgásnak is az útnak kell lennie. A kompressziós zokni és a hidegzacskó néhány egyéb megoldás az ideiglenes enyhülés érdekében. A legjobb módja annak, hogy elkerüljük e vénák kialakulását, ha lehetőség szerint oldalt alszunk, és hagyjuk, hogy a véráramlás normális maradjon. Ha a fenti megoldások egyike sem tűnik hatékonynak, konzultálnia kell orvosával.

E. Víztörés:

Ez a legfontosabb kockázat, amellyel ebben a szakaszban szembesül, és a víz a semmi közepén szakad, vagy még rosszabb egy nyilvános helyen. A legtöbb nőnek általában van időzítése a víztörésre, és gyakran előfordul, hogy az orvos úgy dönt, hogy mesterségesen végzi. A nők alig 15% -a szakítja meg a vizet a kontrakciók kezdete előtt. Ennek a helyzetnek a leküzdése érdekében maradjon otthon, és kerülje a megerőltető tevékenységeket. Kerülje a hajlítást és a terhességet veszélyeztető pozíciókat.

9 hónapos terhes tevékenységek:

A terhesség 9. hónapjának első felében a baba érkezésére kell várni. A másik fele azzal fog telni, hogy megpróbál rohanni az orvos klinikáira és felkészülni a szülésre. Nyilvánvalóan korán vagy későn érkezik, de akárhogy is, gondokra és aggodalmakra számíthat. És fájdalom- hát sok.

9 hónapos terhességi ellátás:

 • A vajúdás jelei: Ismerje meg és értse meg a valódi vajúdást és a hamis összehúzódásokat. A szülés jelei közé tartozik a hüvelyből származó vérzés és a vízszünet. A 9 hónapos terhességi fájdalom gyakori, és alaposan meg kell értenie ezt az érzést.
 • Szoptatás: most kell megtanulni a szoptatás alapjait. Meg kell ismerkednie vele.
 • Bababiztos: Bababiztos otthon. Amint a baba megjön, később nehéz lehet bármit is tenni. Elsősorban a bútorok vagy más készülékek éles széleinek lefedésével kezdje.

9 hónapos terhességi ellátás: diéta és testmozgás

Az alábbiakban bemutatjuk az étrendet és a gyakorlatokat a 9 hónapos terhesség alatt.

Diéta:

1. A -vitamin:

Olyan ételeket kell hozzáadni az étrendhez, mint a spenót, a sárgarépa és az édesburgonya, mivel ezek kordában tartják a látást. Jó előre, a zöldségek segítenek a gyermek retinájának és szaruhártyájának fejlődésében.

2. Folsavban gazdag ételek:

Mivel a vas elengedhetetlen, és bizonyára orvosa is adott Önnek kiegészítőket, de ettől függetlenül gond nélkül megváltoztathatja étrendjét. A folsavban gazdag ételek kilenc hónapig elkerülik a baba hibáit, így narancsot, brokkolit, tojást, babot és burgonyát adhat az étrendhez.

3. C -vitamin:

A kilencedik hónapban minden gyümölcsöt és zöldséget meg kell adnia magának, amire szüksége van a testének, hogy egészséges maradjon. Egy fontos tápanyag, amelyet hozzá kell adni a listához, a gyümölcsök, például a narancs, a citrom és a zöldségek, például a brokkoli.

4. Kalcium:

A kalcium kulcsfontosságú termék gyermeke fejlődéséhez. Gazdag forrása a csontfejlődésnek. Ezért ez egy nagy étel, amelyet az orvosok írtak fel, mióta meglátogatta őket. Az olyan termékek, mint a joghurt, a sajt és a tejszín gazdag kalciumban, és csak hetente kétszer, de legfeljebb. Más zöldségeket, például szezámmagot, zabpelyhet gyakrabban kell fogyasztani.

5. Hús:

A legtöbb sovány hús biztonságosan fogyasztható terhesség alatt, bár a fehér húst, mint a csirkét, többet kell fogyasztani. A baba egészsége elsőbbséget élvez, mint az ízlése, ezért kerülje a tenger gyümölcseit és a sertéshúst, mivel ezek végzetesek lehetnek a baba számára. A hús egészségesen tartja a baba súlyát és megakadályozza az alulsúlyos születést.

Gyakorlat:

A 9. hónap gyakorlási rendjének meg kell egyeznie az első hónappal. A legtöbbnek alapvetőnek kell lennie, és nem szabad túl sokat mozogni vagy hajlítani.

1. Alvás:

9 hónapra nehézségei lesznek az alvással és a megfelelő pihenési pozíció megtalálásával. Az ágyban való hánykolódás megőrzi elkötelezettségét és izzadtságát.

2. Séta:

A gyaloglás a legjobb gyakorlat a terhesség minden hónapjában, teljesen megbízható lehet. Maradjon aktív, sétáljon otthonában, ami előnyös lesz az Ön számára.

3. Kegel gyakorlatok:

Igen, lehet, hogy közeledik a szállítási dátumhoz, de ha ezeket a gyakorlatokat hónapokig és ebben a hónapban is elvégzi, akkor a medenceizmait megfeszíti és jobb formában tartja, amíg összehúzódása csenget..

4. Prenatális jóga:

A jóga mindenki számára a legjobb gyakorlat, de terhesség alatt még mindig biztonságos, mivel növeli a test rugalmasságát és állóképességét, ezáltal jobb elmét és fizikai erőt biztosít a szállítási idő alatt.

5. Úszás:

Könnyedén választhatja az úszást fogyókúrájaként, és fenntarthatja az egyenletes súlygyarapodást. Az úszás könnyű gyakorlat, és biztosítja, hogy az ízületek ne legyenek próbára téve az amúgy is gyenge egészségi állapot miatt.

Szex a terhesség alatt a terhesség 9. hónapjában:

Ha úgy érzi, hogy készen áll a gyermek születésére, akkor a szex lehet a lovagja a ragyogó páncélban, mivel ez gyakran összehúzódásokat válthat ki, ahogy az ismert. A vaskos pozíciókat azonban kerülni kell, mivel ez bajt okozhat. Egy kis intimitás jó mindaddig, amíg ismeri és megérti az összehúzódás és a szülés kockázatait. Nem kell aggódnia gyermeke miatt, ott van a zsákja, ami biztonságban tartja.

9 hónapos terhes has és baba:

Ekkor a baba leesik a medencébe. Amíg ki nem jön, addig csak növeli a súlyát, zsírt halmoz fel a könyök, a térd és a váll körül. A kilenc hónapos terhes baba helyzete általában fejjel lefelé van. Néha a baba is a törési helyzetben lehet, lábát felfelé. Az orvos megpróbálja megfordítani, vagy a legtöbb esetben császármetszést választ.

A 9. hónapos terhességi vizsgálat megmutatja, hogy a baba körülbelül akkora, mint a kis görögdinnye. A 9 hónapos terhesség alatt a baba súlya körülbelül 3,3 kg és 50,7 cm magas. A baba tüdeje teljesen kifejlődik, és valószínűleg még készen áll a légzésre.

A hasa nagyon nagy lesz, ami nagyon megnehezíti az alvást. Előfordulhat, hogy a hasra nehezedő nyomás miatt nem tud kényelmes helyzetet találni. Amikor azonban a csecsemő leesik, leveszi a nyomást a tüdőből, és egy kicsit könnyebbé teszi a légzést.

A fáradtság és a türelmetlenség lesz a leggyakoribb probléma.

Tippek a stressz leküzdésére a 9. havi terhesség alatt:

 • Tartsa csomagolva a kórházi táskáját, mert bármikor előfordulhat, hogy a babaharangok elkezdenek csengeni. Ez nagy segítség lesz az utolsó pillanatban jelentkező gondok elől.
 • Érzelmi utad egyre őrültebb lesz. A helyes ötlet, hogy távol tartsa magát a stressztől, ha pozitívan gondolkodik mindenről, ami körülveszi.
 • A meleg fürdő és a könnyű zene messzire vezeti az alvást, és semmi sem csökkenti jobban a stresszt, mint az alvás.
 • Ne hagyja, hogy első gyermeke kimaradjon az egészből, mert szomorúsága később oka lehet a stressznek.
 • A szervezet sokat fog változni ebben a fázisban, hogy zavartalan legyen a terhessége, tartsa körül a dokumentumait és az ellenőrzési feljegyzéseket, hogy később ne stresszeljen emiatt.

Orvosi kezelés és ellenőrzés:

Az orvosi ellenőrzéseknek tökéletes rutinja lesz, és bizonyára az elmúlt hat hónap óta végezte őket, és már megszokta az eljárásokat. Most már csak néhány vizsgálat van hátra, amelyeket a baba helyzetének vagy deformációinak meghatározására lehet elvégezni. A tünetek többsége kezelés nélkül magától eltűnik, néhány közülük azonban olyan gyógyszereket igényel, amelyek nem lépnek kölcsönhatásba a terhességgel vagy károsítják a babát. Néhány ilyen gyógyszer:

1. Láz: Paracetamol vagy Acyclovir. Az orvoshoz fordulás okos lépés lenne.

2. Gyomorégés: Antacidok.

3. Székrekedés: Kerülje a hashajtókat és az ásványi olajat. Szedhet olyan gyógyszereket, mint a Metamucil.

4. Köhögés: Dextrometorfán.

Tippek a terhességhez a 9. hónapban:

Íme néhány 9 hónapos terhes óvintézkedés és tipp, amelyeket tudnia kell.

 • Ebben a szakaszban hirtelen ülve vagy állva, vagy megváltoztatva helyzetét a vérnyomás csökkenéséhez és a vérellátás megszakításához vezethet. Tedd ezt lassan.
 • Igyál több vizet és aludj többet, mint általában, hogy a tested megkapja a szükséges pihenést, mert hamarosan délre mennek a dolgok. Nagyon fontos a hidratált állapot fenntartása.
 • Az alkoholnak, a dohányzásnak és a drogoknak szigorúan távol kell lenniük az étrendjétől.
 • Ne engedje, hogy nehéz tárgyakat cipeljen. Ez nagyon káros lehet a baba számára.
 • Ne felejtse el levágni az egészségtelen ételeket az étrendről. Ez magában foglalja a bort és a szénhidrátokat is.
 • Lehet, hogy eltörik a vize. Ezért mindig tartsa a telefont és fertőtlenített ruhát.
 • Konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen tablettát vagy gyógyszert szed.

Alvó helyzet 9 hónapos terhes nő számára:

A test alvási helyzete ebben az időben a bal oldalon lesz. Bár megértjük, hogy nagyon nehéz lehet bármelyik oldalon aludni, nagyon egészséges a bal oldalra állítani. Ez biztosítja, hogy a baba elegendő tápanyag -ellátásban részesüljön, és szervezete jó vérellátást kapjon.

A terhesség most a végső köröket végzi helyetted, és valószínűleg ott vagy. Esetleg további két hét múlva látni fogja életének kicsinyét. Készüljön fel, és leginkább ne aggódjon. A legjobb módszer ennek csökkentésére az lenne, ha megértené a testét és az egész folyamatot.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Mennyire biztonságos utazni 8 hónapos terhesen?

Válasz: Nem tanácsoljuk az utazást. A 9 hónapos terhes korban sokat kell pihennie és készen kell állnia a vajúdásra. Esetenként a vajúdás indukál utazás közben, és nem tehet ellene semmit, ez nagyon kockázatos és végzetes lehet.

Q2. Rendben van -e szex 9 hónapos terhesen??

Válasz: Igen, de ezt nagyon óvatosan kell végrehajtani. Nem gyakorolhat nyomást a hasra vagy általában a testre.

Q3. Mikor érdemes orvoshoz fordulni?

Válasz: Ha hüvelyi vérzést tapasztal, vagy ha szakad a vize, fontos, hogy siessen orvosához. Ezenkívül értse meg az összehúzódásokat, hogy megértse, ha már vajúdik.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80