A terhesség első hónapja – tünetek és magzati fejlődés

Hosszú éjszakai csendes megbeszélések és másnap töprengésekkel teli, végül a szülő, ketten közös döntés mellett döntöttek, hogy végre utódja lesz trónjuknak. A puszta gondolat, hogy új életet hoz, meglehetősen sok érzést keltett kettejük között. Míg az apában az izgalom és a boldogság örvényét kavarta, az anya már hallott történeteket barátnőitől a következő hónapokról és nehézségeikről. Annak ellenére, hogy izgalma a tetőfokára hág, néhány gond és félelem nyomon követhető boldog arcának rejtett vonalaiban.

Hamarosan munkába állt a tett, és bizonyára néhány nap múlva az anya arra ébredt, hogy émelyítő érzés kerítette hatalmába, miközben szaladt át a fürdőszobán. Az előző éjszaka zűrzavaros volt neki és az alvásának, mivel nehezen tudtak egymással kapcsolatot teremteni. Ezt a hányingerérzetet hamar felváltotta a boldog arc, amikor a teszt pozitív eredményeket mutatott. Hamarosan a boldog ölelés zűrzavarossá vált, mivel a hét minden napján kora reggel ki kellett ürítenie magát egy álmatlan éjszaka után.

Aztán jött a szigorú táblázat az orvostól, a tennivalókkal és a nem -szabályokkal megfelelően. A szigorú szabályok betartása mellett az anyának most érzelmekkel teli edénye van a széléig, ahol időnként túlcsordul, és nyomott következményekkel jár. Most rájön, hogy a szombat esti összejövetel a barátnőkkel már nem elfogadható lehetőség. A kis ünnepi ital sem gratulál unokatestvérének a családi alkalomkor.

Gyakorlatilag ez az első hónap összefoglalva, ahol édes és keserű pillanatok tornádója elhalad egy hónapon belül. A baba azonban ezen a 30-31 napon belül egy kicsit növekszik és fejlődik. Ami egy tojással és a spermiumok egyesülésével kezdődik, lassan blastocisztává alakul, amely szó szerint négy -öt napos megtermékenyített petesejt. A tojás ezután embrióvá válik, és nagyobb fejlődéssel magzatgá, amikor a kialakulási szakasz kissé a fejlődési szakaszba tolódik. A terhesség első hónapjában ellenőrizze az Ön és a baba állapotát.

Mit kell gondolni erről a hónapról:

Ez a terhesség első hónapja, és sok kérdés, elvárás és izgalom kavarog a szívedben és az elmédben. De ebben a hónapban csak egy ütemtervet készíthet, hogy mit egyenek és mit kerüljenek el. Fel kell sorolni az összes szükséges óvintézkedést, és gondoskodni kell arról, hogy az elkövetkező hónapokban minden szükséges dolog megszerezhető, elkerülve a túlzott stresszt és szorongást.

A baba magzati fejlődése

Melléklet:

Az első hónap elsősorban a baba kialakulásával foglalkozik. A tojás áthalad a petevezetéken, és találkozik a fej spermájával. A blasztociszta, amely jelenlétének köszönheti a sperma ütközését a petesejtbe, most fejjel keresi és keresi a megfelelőt

helyezze a méhbe, és rögzítse magát egy megfelelő méhfalhoz, azaz a méhlepényhez. Ez döntő lépés, mivel a kötődés nélkül a baba további növekedése tilos lesz. Ezt hívják implantációnak. Vetélés esetén a baba nem kötődik az anyához, és elvérzik.

Tojásméret és sejtek:

A tojás mérete körülbelül 10 000 -szer nagyobb, mint a hónap elején. A méhlepény végre elkezdett fejlődni, és a baba lassan és egyenletesen fejlődik. Vérsejtjei most kiemelkedővé válnak és készen állnak a működésre. A test mérete most körülbelül egy rizsszem hosszú, gyorsabban nő, mint valaha. Hamarosan a tényleges babaalakítási szakasz a hónap közepén érhető el, amint azt a következőkben leírtuk.

A terhesség 1. hónapja

Babaformálás:

Ebben az időben a kicsike nem nagyobb, mint egy borsó, amely a magzatvízben lebeg, amelyet a puha párna, mint a méhfal véd. Most azonban ez csak egy kis daganat, mint a folt a falban. Közvetlenül a beültetés után a baba elkezdi a kialakulását. Ez most nem egy miniatűr emberi változat, hanem egy homályos, torz idegen alak, amely testet próbál alkotni. A babát tartó köldökzsinór és a velük szomszédos anya most kezd fejlődni. Ez a zsinór a méhlepény segítségével elősegíti a tápanyagok és az oxigén átjutását az anyától a csecsemőig, és a csecsemő hulladékát az anyának..

Baba gerinc:

Most, hogy az előző hét megmutatta, hogy a baba helyet talál magának, ezen a héten elkezdi vázolni a gerincét, és rövid időn belül lágy néhány csont látható, amelyek rendezett módon helyezkednek el a gerincoszlop mentén.

Bőr és szervek:

Ezen a ponton a baba Lord Voldemortra hasonlít, összeszorított fejjel, orrba tolva és elszíneződött bőrrel. Ez az egész kialakulási folyamat, amely az eltelt hónapokkal együtt

tökélyre fog nőni.

Összetett ügyek:

A baba szíve e hónap közepére kezdett verni, valószínűleg a fogantatást követő 25. nap óta. Ezt ultrahangos képekkel és egy ütésérzékelő géppel, például Dopplerrel, világossá teszik.

Az első hónap tünetei és hogyan lehet leküzdeni

A mell- és étvágynövekedés változásai az első hónapos terhesség első énekei és tünetei. A tünetek egy másik formája is létezik, és két változás segít a terhesség jeleinek biztosításában.

Vicces érzések:

Gyakran vicces érzés kísér mindenkor. A lágy fém és a savanyúság íze most betölti a torkod hátsó részét. Lehet, hogy a hányás miatt vagy éppen azért, mert a hormonok most túlzottan termelődnek. Ez a vicces érzés a testedben is fennáll, mivel nappal fáradtnak és álmosnak érzed magad, és egész éjszaka nyugtalannak érzed magad. Előfordulhat, hogy keményen küzdesz a helyzet leküzdése érdekében, azonban a gyógyítás olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Próbáljon ki olyan étrendet, amely magában foglalja az összes ízlést, amely megfelel az emésztőrendszerének. Változtatásképpen két vagy több íz keverékét is elkészítheti egyszerre.

Étvágynövekedés:

Lassan szükségét érzi annak, hogy kielégítse az idővel növekvő éhségét. A világra jött baba most megosztja az ételeit, így most kötelességének érzi, hogy egyre többet eszik. Gyakran időnként úgy érzi, hogy a konyhában ácsorogva keres harapnivalót. Az ebéd és a vacsora most valamivel több ételt tartalmaz, mint korábban. Ez azonban nyilvánvalóan normális és egészséges. Győződjön meg arról, hogy nem étkezik minden alkalommal, amikor éhesnek érzi magát. Inkább igyon kis mennyiségű rágcsálnivalót, salátát, gyümölcslevet, gyümölcsöt stb., Mert ez segít kielégíteni az éhséget, és megfelelő teret biztosít a gyermeknek a méhben való fejlődéshez. Ezenkívül a nehéz ételeket kissé nehéz lesz megemészteni, ami számos problémához vezet.

Terhes has:

Még ne menj tönkre a kismama ruháit, mivel ez csak a kezdete a kis puffadásnak, amely szinte hasonlít a sörbélre. A pocakod most úgy néz ki, mintha csak egy kiadós ételt ettél volna, az egyetlen különbség, hogy ez a puffadás soha nem csökken, mint máskor. A hasa semmiképpen sem csökkenthető, de megpróbálhatja elrejteni ezt a puffadó hasat, ha vásárol anyaság. Vásároljon laza ruhákat, amelyek elegendő helyet biztosítanak a pocakjának elrejtéséhez, és nem befolyásolják a légzést. Ha el akarja rejteni az izgalmas híreket mások elől, akkor furcsa időpontokban elmehet a bevásárlóközpontokba, hogy élvezhesse a vásárlást, és elrejtse növekvő hasát..

Rendkívüli fáradtság:

Lehet, hogy nem áll készen a test szerkezetének azonnali megváltoztatására, de ezt figyelembe kell venni, és ezért meg kell változtatnia néhány tevékenységet, amelyet a mindennapi életében végez. Ebben a hónapban sok hányingerrel találkozhat, és ez új és hirtelen lesz, ami még rosszabbá teszi a dolgokat. Minden alkalommal, amikor az ágy hívni fog téged testi és lelki fáradtságod miatt. Még az apró feladatok is fárasztanak. Ehhez kis részekre oszthatja feladatát, így a test és a lélek pihenhet. Az ilyen helyzeteken átesett családtagok és barátok útmutatásai fontos szerepet játszanak az ilyen problémákban. Előfordulhat, hogy el kell hagynia néhány kedvenc munkáját is, például a családtagokról való gondoskodást az igényeik kielégítése érdekében, mivel további gondozásra és kényeztetésre van szüksége tőlük. az elkövetkező hónapok ideje.

Változások a mellben:

Ez az egyik leggyakoribb változás, amellyel egyszerűen nem lehet szemet hunyni. Hasonlóan a fáradtsághoz és hányingerhez, ez is minden nő esetében eltérő; a változás elől azonban nem lehet megúszni. A tünetek közé tartozhat a mellkasi fájdalom és az azt kísérő fájdalom. A fő általában úgy érzi magát, mint amit közvetlenül a havi menstruációs ciklus előtt végez. Néhány egyéb változás az arula sötétedése, amely észrevehető az areola oldalán látható kiemelkedésekkel együtt. Ezt nem szabad verni, mert ez csak ideiglenes. A mellei erei is megjelennek, ami egy másik normális változás a test szerkezetében. Abban az esetben, ha szeretne megszabadulni az ilyen duzzanattól és egyéb gyakori tünetektől, próbáljon meg jégzsákokat vagy hűtőtáskákat használni, amelyek segítenek csökkenteni a fájdalmat. Rendszeres időközönként sok víz fogyasztása szintén nagymértékben segíti Önt. Ilyenkor a hölgyek laza melltartót is viselhetnek, amely segíti a mellszövetek ellazulását és elegendő levegőt biztosít számukra.

Tevékenységek a terhesség első hónapjában:

Még nincs abban a helyzetben, hogy korlátozza a havi tevékenységeit, azonban bizonyos mértékig korlátozhatja a munkaterhelését, és frissítő időt adhat magának, például esti sétákat, kedvenc ételeinek főzését, gyümölcsök vagy gyümölcslevek fogyasztását stb. és a család egy másik tevékenység, amely a mentális egészségét a jobb fejlődés felé viszi

Diéta és testmozgás a terhesség első hónapjában:

Diéta:

1. Folsavban gazdag ételek:

A nőgyógyász ajánlása szerint vas -kiegészítőkre van szüksége, de étrendjében néhány vasban gazdag gyümölcsöt vagy zöldséget is kipróbálhat, például narancsot, brokkolit, tojást, babot, burgonyát stb..

2. B6 -vitamin:

Ha hányingere és hányása van a terhesség első szakaszában, a B6 -vitamin nagyon fontos, hogy a kezdeti fázisban étkezésekbe kerüljön. Élvezze a B6 -vitaminban gazdag szemek, mogyoróvaj, diófélék, lazac stb. Fogyasztását, ahelyett, hogy tablettákat szedne..

3. Gyümölcsök:

A gyümölcsök fontos szerepet játszanak a terhes nők étrendjében. Ebben a fázisban többnyire előnyben részesítik azokat a gyümölcsöket, amelyek vizet tartalmaznak, mivel ezek hidratálják a testet. Szálakat is tartalmaznak, amelyek fontosak a terhesség kezdeti szakaszában a méh és a környező fejlődése szempontjából.

4. Tejtermékek:

A tej a legfontosabb ajánlott összetevő, amelyet az orvos nagyon ajánl. Gazdag tápanyagokban, savakban, kalciumban, stb..

5. Húsok:

Terhesség esetén egyes húsok biztonságosak, ha korlátozott mennyiségben fogyasztják őket. A fehér sovány hús, csirke és hal biztonságosan fogyasztható, mivel fehérjéket tartalmaz, de jól meg kell főzni, mielőtt belekeverik az ételekbe. Másrészt a sertéshús vagy tengeri ételek fogyasztása károsíthatja a babát, ezért nem ajánlott.

Gyakorlat:

1. Lábnyújtás:

Nyújtsa ki a lábát, és hajtsa össze a jobb lábát, hogy a jobb lábujja hozzáérjen a bal kezével. Miközben közel hozza a lábát a másikhoz, lélegezzen be, és miközben visszahúzza az eredeti nyújtott helyzetbe, lélegezzen ki. Most ismételje meg ugyanezt a másik lábával ötször.

2. Pillangó nyújtás:

Hajtsa be a térdét úgy, hogy a lábai érintkezzenek egymással. Nyújtsd a túracipőt a tested felé, és közben lazítsd el a combizmaidat. Nyomjon, miközben kezét a térdízületekre helyezi.

3. Padló nyújtás:

Feküdj a padlóra, és fordulj oldalra. Nyújtsa fel a kezét a másik oldalára. Most pihentesse a kezét, és fordítsa el a másik oldalát, hogy megismételje a másik kezével. Folytassa a gyakorlatot ötször.

4. Úszás:

A terhesség első hónapjában az azonnali súlygyarapodás striákat okozhat a testén, különösen a hasi területen. Ehhez az úszás lehet a legjobb gyakorlat azok csökkentésére és a testsúly fenntartására.

5. Esti séták:

A terhesség alatt a gyaloglás lehet a legjobb gyakorlat. A gyakorlat felfrissíti Önt a terhességi problémáktól, és segít abban is, hogy egész nap aktív maradjon. A reggeli séták friss oxigént is kapnak, ami jót tesz az egészségének, míg az esti séta jótékony hatással lesz az emésztőrendszerre.

Szex a terhesség alatt:

Ebben a hónapban teljesen biztonságos a szerelmeskedés, mivel a magzatvíz és a folyadékok jól kipárnázzák a babát. Bár az orgazmus összehúzódásokhoz vezethet, de nem károsítja a magzatot.

Tippek a stressz leküzdésére a terhesség első hónapjában:

 1. Hozzon létre egy tervet, hogy átvészelje a hónapot. Beszélje meg, hogyan szeretné mindenkinek elmondani a híreket, milyen változásokat szeretne elérni az Ön és partnerei életében. Hagyja, hogy a terhesség ötlete az első héten megtörténjen.
 2. Az utolsó napos stressz elkerülése érdekében az ellenőrzéseket naptárjelzéssel kell ellátni. Tervezzen meg mindent, amire szüksége van, beleértve az étrendi jelentéseket és az orvosi dokumentumokat.
 3. A heti kiruccanások anyukákkal egy okos lépés, amely segít átvészelni a szorongást a társasággal.
 4. A testmozgás, a jóga és a meditáció nagymértékben segít a terhességben. Nemcsak felfrissíti az elmét és az egészséget, hanem segít a légzési problémákban is.
 5. Tisztázd a dolgokat a pároddal, mielőtt gyermeket tervezel, mert ez kezdettől tisztítja a levegőt, és sok stresszes témát megold.

Orvosi kezelés és ellenőrzés a terhesség első hónapjában:

Folyamatosan tájékoztassa az orvost, és győződjön meg róla, hogy végigmegy a rendszeres ellenőrzési időpontokon. Ez végigvezeti Önt a végéig, és megkönnyíti a következő hónapok felé vezető utat is. Győződjön meg arról, hogy orvosától kap gyógyszereket olyan apró problémákra, mint például hányinger, hányás, fejfájás, fájdalom stb., Mivel recept nélkül a gyógyszerek károsíthatják Önt. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyógyszert, amelyek segítenek néhány tünet gyógyításában.

 • Fájdalom esetén az acetaminofen enyhe. Kerülje az ibuprofen, naproxen stb.
 • Allergia esetén használjon antihisztaminokat vagy ioratidint. Kerülje a pszeudofedrin, fenilefrin stb.
 • Köhögés esetén próbálja ki a dextrometorfánt
 • A metamucilot székrekedés ellen kell szedni, és el kell hanyagolni a kf ásványolaj használatát.
 • Gyomorégés esetén szedjen antacidokat.

Tippek és óvintézkedések:

 • Kerülje a bor, a szénhidrátok és más szemét ételek fogyasztását az étrendjében, amelyek ebben az időszakban egészségtelenek az Ön számára.
 • Hagyja abba a dohányzást, ha lelassítja a számokat, mivel ez árthat a babának, és elvonási tünetekhez vezethet, ha hirtelen elűzik.
 • Győződjön meg arról, hogy időben szedte a gyógyszereket a recept szerint, hogy elkerülje a káros kölcsönhatásokat.
 • Igyál több vizet és aludj többet, mint általában, hogy a tested megkapja a szükséges pihenést.
 • Próbáljon a hátán aludni a kezdetektől, hogy megszokja a következő néhány hónapot.

A terhesség olyan, mint egy virág, amely idővel szép lesz. A rügy mindig kemény és misztikus, de vele együtt lassan virágzik, az út nem tűnik olyan rossznak. Idővel az anya elfogadja jelenlegi helyzetét, felelősségi pozícióját, ahol ő az út egy új élet felé, amely ezen a földön mutatkozik be. A következő események azt mutatják, hogy letelepedve hozzászokik a körülötte zajló változásokhoz.