A terhesség hatodik hónapja – minden, amit tudnia kell!

Hány hetes a 6 hónapos terhes? A terhesség hatodik hónapjában a terhesség második trimeszterének végén jár. Tehát most már csak néhány hét van hátra, hogy a pocakod nagyon nagy legyen, és az energiaszinted nagyon lecsökkenjen. Hat hónap azt jelenti, hogy a baba közel 20 hetes. Ebben a hónapban kinyílik a szemhéja, és a hangos zajokra is képes lesz reagálni. A baba ízlelőbimbói aktivizálódnak, és a magzatvíz révén képes lesz megkóstolni az ételek különböző ízeit.

Terhesség 6. hónapja

A terhesség más érzés. A terhesség hatodik hónapjában bizonyos terhességi tüneteket is tapasztalhat, például gyomorégést, hátfájást, térdduzzanatot, étvágynövekedést, álmatlanságot, lábgörcsöt, szédülést stb. Mostanra biztosan sokat híztál sokáig nagyon nehéz. Önnek meg kell próbálnia feltartani a lábát, amikor csak teheti a terhesség 6. hónapjában. Méretéből adódóan a kényelmes helyzetben is nehéz aludni. Ehhez használjon sok o párnát, és adjon meleg helyet a testének. Lehet, hogy duzzanat van a lábadon vagy a bokádon. Ha a duzzanat hirtelen vagy súlyos, azonnal hívja orvosát. Emellett némi viszketést is érezhet a bőrében; ezen segíthet hidratáló krém alkalmazása.

Tartalomjegyzék:

 1. Mit kell gondolni a terhesség hatodik hónapjáról?
 2. A terhesség 6. hónapjának jelei és tünetei
 3. Változások az anya testében
 4. Változások a baba fejlődésében
 5. Milyen gondossággal kell eljárni a terhesség 6. hónapjában?
 6. Diéta és testmozgás a terhesség 6. hónapjában
 7. Szex a terhesség hatodik hónapjában
 8. Fájdalom és egészségügyi probléma a terhesség 6. hónapjában
 9. Mit és mit nem szabad tenni
 10. Orvosi vizsgálatok & Orvosi kezelések hat hónapos terheseknek
 11. Alvó helyzet 6. hónapos terhes nőknek
 12. Tippek a stressz leküzdésére a terhesség 6. hónapjában
 13. További tippek a 6. hónapos terheseknek

Mit kell gondolni a terhesség 6. hónapjáról: Kép:

Ez a hat hónapos terhes kép pontosan azokat az érzéseket ábrázolja, amelyeket egy kismama átél. Az első hetek, amint azt minden anya megjegyezte és panaszolta, mindig nehéz hónap a hónapban. A terhesség kezdetével az anya álmatlanságban szenved. Egész éjjel kábult és zavarban van, és amikor a napsütés első sugarai elmennek, a fürdőszobába szalad, és kihányja tegnap esti vacsoráját. Ez néhány hétig tart a gyakori vizelési szükséglet miatt, és egyre kevésbé lesz türelmes, majd beindítja azokat az érzelmeket, amelyeknek ebben a pillanatban nincs logikája a terhesség hatodik hónapjában.

Ez vagy szomorú, depressziós, vagy boldog állapot. Vagy sír a szomorúságtól, vagy örömkönnyei vannak. Így telik el az első hónap. Idővel most belenyugszik új kagylójába, vállalja felelősségét és folytatja munkáját. Most már érti az okokat és az okokat, és betartja azokat. A babával együtt ő is nő, és mindössze kilenc hónapon belül elsajátította az anyasági jót, hogy a 6. hónapos terhesség.

A terhesség hatodik hónapjának jelei és tünetei:

A nők hat hónapos terhes tünetei közül néhány:

 • A láb, a boka és a kéz duzzanata figyelhető meg. Ez elkerülhető, ha elkerüljük a hosszú ideig tartó állást, és lehetőség szerint fel kell tartani a lábunkat. Ez segíti a baba fejlődését a terhesség 6. hónapjában.
 • Sok 6 hónapos terhes kép gyomorégéssel szembesül. Ezt le lehet küzdeni a túró rendszeres használatával, mivel ez segít az emésztési zavarokban. Beszéljen orvosával, ha kellemetlenséget okoz.
 • A 6 hónapos terhesség magában foglalja a székrekedést is, amelyet sok nő megfigyel a székrekedés mellett a gyomorégést a terhesség alatt.
 • A havi terhesség időnként horkolást is magában foglal. Ezt hormonális problémák okozhatják, és a nők ebben a szakaszban zihálást is tapasztalhatnak.
 • A 6 hónapos terhes tünetek közé tartoznak a hátfájások is, különösen a terhesség kezdeti szakaszában.
 • További hat hónapos terhes tünetek közé tartozik a fokozott étvágy. Itt jól eszel mindkettőtöknek, a babának és saját magának is, tehát nem baj, ha úgy érzi, hogy megnőtt az étvágya.

Változások az anya testében: mire számíthatunk

A következő tünetek figyelhetők meg anyánál, amikor 6 hónapos terhes.

Terhes has:

A baba dudor most jól látható. Striák jelennek meg a gyomor környékén a baba dudor miatt. A 6 hónap óta a terhes baba mérete körülbelül 11–14 hüvelyk; a baba dudor láthatóan látható. A terhesség hat hónapos csecsemő súlya is körülbelül 2 font lesz.

Kiegészítő aggodalmak:

Előfordulhatnak olyan problémák, mint a hátfájás és a bőrön lévő foltokból és pigmentekből álló terhességi maszk. Kezdjen el laza ruhát viselni az ilyen problémák leküzdése érdekében.

Az emésztési zavarok, gyomorégés és légszomj gyakori panaszok lehetnek a terhes nők körében ebben az időben. Ennek oka a 6. hónapos terhes baba helyzete, amelynek következtében a növekvő baba félretolja a szerveit, hogy helyet biztosítson magának. Könnyen leküzdheti ezeket a problémákat, ha egy nagyon egészséges táplálkozási rendszert vesz igénybe.

Hamis összehúzódások:

Emellett összehúzódásokat és változásokat is tapasztalhatunk a szervezetben. Ezek csak hamis összehúzódások. Ebben a szakaszban Braxton Hicks ellentmondásokkal is szembesül, amelyekben gyakran úgy érzi, hogy a méh izmai megfeszülnek egy rövid, 30–60 másodperces időszakban, és néha körülbelül két percig is megjelenhetnek a 6. hónapos terhes hasa miatt. Ezek azonban szükségesek, mivel segítik a méhnyak elvékonyodását vagy elhalványulását, és talán egy kicsit kinyílnak.

Visszér:

Észreveheti a hormonszint emelkedését. Növekszik a vér mennyisége. Problémákat okozhatnak a vénákban, ha az orvos nem ellenőrzi helyesen. Mivel a vérellátás megnövekedhet, a vénák kék színűvé válhatnak, mint visszér. Ez elkerülhető, ha hosszú ideig nem ül vagy ül hosszú ideig. Ehelyett végezzen egy könnyű gyakorlatot vagy a napi rutinját. Ezen is lehet segíteni a zokni és a hidegzacskó összenyomásával.

Ekkor már az éjszakai alvás problémájával is szembesül. Ez a hormonok és az extra súlygyarapodás miatt következik be.

Változások a baba fejlődésében:

Tudassa velünk, hogy milyen változások történnek 6 hónap alatt, terhes baba.

Szemhéj hírek:

A baba ekkor végre kinyitja a szemét a világra, legalábbis arra, amiben éppen van. Eddig a sötétben volt, ahol tapintást érzett, és most van az az idő, amikor a fényérzékenység kialakul a szemében, amikor szétválasztja a szemhéját, és először látja a helyszínt. A még nem fejlett érzékszervek miatt mégis a legtöbb időt csukott szemmel tölti.

Csuklás:

Itt egy újabb kiemelés ezen a héten, mire számíthatunk a 6. hónapos terhességben. A baba, a pici mostantól csuklásba kezd. Ennek az az oka, hogy mostanra a belseje a legteljesebb mértékben kezdett működni, és most olyan, mint te, ha vért és oxigént pumpálsz a testébe a tiéden keresztül, megosztva a tápanyagod egy részét, és átadva rajtad a hulladékot. Ezek közül reflexként most a 6. hónapos terhességben kezd csuklni. Ez azonban nem kellemetlen helyzet sem a baba, sem az anya számára. A baba számára ez csak reflex, az anyának pedig csak boldog érzés a gyomorban.

Nemi szervek:

A hatodik hónapra a baba nemi szervei már teljesen felnőnek, éppen a tökéletesség fázisán. Ez a megfelelő alkalom, hogy felderítse a nemet, ha érdekli, és ha törvényesnek tekintik az Ön államában. „Ő” esetében a heréi mostanra leereszkedtek a felső hasáról lefelé az alsó részén, és a herezacskójába, amely mára teljesen kialakult. „Ő” esetén a petefészkei fejlődtek ki, és találd ki mit? Az első tojások kialakulása már elkezdődött a petefészkében. Az arány jelenleg hét milliárd körül van, ami születés után kettőre csökken. A csiklója és a szeméremajkai jelenleg építés alatt állnak, és majdnem befejeződtek.

A baba helyzete:

Így lesz 6 hónapos magzati pozíció nem. A teste lehetővé teszi, hogy a kicsike bármilyen helyzetben legyen a 6. hónapos terhesség alatt. A terhesség 6. hónapjában a baba helyzete lehet oldalirányú vagy ferde, és akár sérülés is. A lényeg az, hogy a születési terület csak akkor ismert, ha a terhesség utolsó hete közeledik. Addig a pontig a gyermeke ünnepélyesen úszik a méhben lévő zsák körül.

Légzés:

Mostanra gyermeke tüdeje és orrlyuka kezdett fejlődni, és a terhesség 6. hónapjának végére teljesen kifejlődik. Az orr kezd előtérbe kerülni, és hamarosan teljesen kifejlődik. Másrészt a tüdő nem olyan gyors, és csak az alveolák kezdték bevonni magukat a tüdőben. Az oxigénvisszatartás elengedhetetlen dolog a gyermek születése során, és a kicsinek teljes mértékben működnie kell a tüdővel..

Súly:

A csecsemő még mindig nem nőtt teljes értékű emberré a 6. hónapos terhesség alatt, és úgy fog kinézni, és még mindig a növekedési folyamatban van. A hat hónapos baba súlya az anyaméhben valahol egy kilogramm alatt van, de leggyakrabban 900 gramm. Hosszú út áll még előttük a jelenetben, de kellemetlenségeinek nagy része véget ér e hónap célegyenesében. Ezért a 6 hónapos magzat súlya még nem lesz túl nehéz.

Milyen gondossággal kell eljárni a terhesség 6. hónapjában?

Ebben a szakaszban a magzatnak megfelelően fejlődnie kell. Ehhez megfelelő táplálkozásra van szükség, vasellátás, folsav és kalcium tekintetében. Ezenkívül általában diófélék, leveles zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű ételek ajánlottak. A kismamáknak is ajánlott rendszeres testmozgást végezni, mivel ez megőrzi az Ön és a baba egészségét. Legalább 8 órát kell aludnia, és a test oldalán kell aludnia, hogy ne gyakoroljon nyomást a végbélre..

Diéta és testmozgás a terhesség 6. hónapjában:

A hat hónapos terhességi ellátás egészséges és tápláló étrendet is tartalmaz, jó gyakorlatokkal együtt.

Diéta:

 • Fehérje: A sovány hús, például a csirke és a fehér hal fogyasztása a legjobb a nem vegetáriánusok számára, bár teljesen el kell kerülnie a nyers tenger gyümölcseit, akárcsak a sertés- és marhahús esetében. A tofu és a spenót legyen a legjobb alternatíva a vegetáriánusok számára, a szokásos bab- és rizs kombinációt leszámítva.
 • Cink: Most, hogy a hatodik hónapban jár, a baba vérképzése több tápanyagot igényel. A cink -kiegészítők önmagukban nem elegendőek, így a cinkben gazdag gyümölcsök lesznek a döntő tényezők a pici fejlődésében..
 • Tejtermék: A tejtermékeknek jelen kell lenniük a jelenetben. A természetes diétás ételek helyett jobb, ha nem szed kalcium -kiegészítőket. Ha megállapítja, hogy laktózérzékeny, akkor olyan forrásokat vehet igénybe, amelyek segíthetnek megerősíteni a baba csontjait és fogait – például a currylevél -port.
 • Gyümölcsök: ebben a szakaszban nem szabad a nyers gyümölcsöket választania, mivel néha még a lemosás sem tudja lerázni a peszticideket a listáról. Az egészség kockáztatása nem a legkiválóbb megoldás. Próbálja ki a turmixokat és a gyümölcslevet, mivel ez is megőrzi a folyadékszintjét.
 • Zöldség: A kiegyensúlyozott étrendnek tartalmaznia kell az alapvető növényeket is. A puszta gyümölcsök és tejtermékek nem teszik teljessé az ételt; nem hagyhatja ki a zöldségeket. Lehet, hogy rosszabb lesz. A káposzta, a sütőtök, a paradicsom és a bab a mi válogatásunk.

Gyakorlat:

Az alábbi gyakorlatok a 6 hónapos magzat egészsége érdekében ajánlhatók.

 1. A guggolás okos választás ebben a hónapban, mivel nagy rugalmasságra van szüksége. Ez a gyakorlat segít nyomást gyakorolni a combokra és a medence környékére, és segít ellazulni.
 2. A jóga a test és a rugalmasság másik legjobb gyakorlata. Bizonyos értelemben elegendő erőt szerez a szállításhoz közeli időben. Nagymértékben segíti a 6 hónapos terhes hasat.
 3. Ha hamar megunja a testmozgás jelentős formája, sétáljon lassan az otthon melletti parkban. Ennek is megvannak a maga előnyei!
 4. A Kegel -gyakorlat ebben a szakaszban jó választás az Ön számára, mivel segít megőrizni a hüvely és a végbél körüli izmok rugalmasságát, ezáltal segítve elviselni a szülési terhelést.
 5. A napi rutin nyújtása szintén a terhesség egyik elengedhetetlen gyakorlata. A nyújtás lehetővé teszi, hogy frissnek érezze magát, és igen, ez a legtermészetesebb gyakorlat, amelyet gyakran meg lehet tenni.

Szex a terhesség hatodik hónapjában:

A 6. hónapos terhesség idején az esetek nagy kockázatot jelentenek a szexre. Sokszor koraszülött babához vezethet, célszerű konzultálni orvosával, mielőtt továbbmenne, és ha azt mondja, hogy biztonságban van veled, nincs ok arra, hogy elengedje azokat az esélyeket, amelyek közelebb hozzák a párját amikor a legnagyobb szüksége van az ő támogatására. A hangulatváltozások, a fáradtság és az émelygés hatására azonban a szex valószínűleg nem azonnal jelentkezik.

Fájdalom és egészségügyi probléma a terhesség hatodik hónapjában:

Valóban vannak hatodik hónap terhesség hatása az anyára. A baba növekedése a terhesség 6. hónapjában óriási, és ezért vannak olyan speciális problémák, amelyeket a terhes hölgyeknek le kell küzdeniük. Ebben a hónapban, ha terhessége van, a légszomj javulhat. A mell elkezd kolosztrumot termelni – csepp friss tejet, ami a terhesség hátralévő részében is folytatódhat. Néhány terhes nő Braxton-Hicks összehúzódást tapasztalhat, ami a has vagy a méh fájdalommentes összenyomódásának tűnik. Ez az anyaméh egyik módja a szülésre és a szülésre való felkészülésre. A Braxton-Hicks összehúzódásokat nem nevezik korai szülésnek. Ha gyakori és fájdalmas összehúzódásai vannak, előfordulhat, hogy orvoshoz kell fordulnia.

Mit és mit ne tegyen: Terhesség

Mit tartalmaz a 6 hónapos terhesség baba tevékenysége? Megértjük, hogyan szeretne mindent lerendezni maga körül, és zökkenőmentes átmenetet szeretne a következő három hónap felé. Míg a terhesség hatodik hónapjában változások vannak, előfordulhat, hogy számos tevékenységgel zsonglőrködik, készül a szülésre és a véget nem érő ellenőrzésekre. Emellett rengeteg munka folyik a szülői jól megtervezésében és a gyakorlásban. Ebben a hónapban nem sok fog zavarni, de vigyázz magadra és pihenj többet, mint általában. Semmi hatalmasat és különlegeset nem kell tenni, mint a 6. havi terhességi ellátást, ügyeljen arra, hogy jól pihenjen, és legyen tápláló étel a baba fogadására..

Orvosi vizsgálatok & Orvosi kezelések hat hónapos terhes nőknél:

A terhesség ezen időszakában sok terhes nő különböző vizsgálatokat végez. A legtöbb nő ultrahangot végez. Vizelet- és glükóztolerancia -vizsgálatokat is végeznek. Tájékoztatnia kell orvosát az étrendben vagy az életmódban bekövetkezett bármilyen változásról is az utolsó látogatás óta. Ha pedig kérdése van, ne habozzon; végül is ez a te és a babád egészségének kérdése. Az ellenőrzés során orvosa rövid fizikai vizsgálaton is részt vesz. Megkérdezheti a magzat mozgásáról, az étrendről és a prenatális vitaminhasználatról, az alvási szokásokról, a koraszülés tüneteiről. A második trimeszterben végzett fizikális vizsgálat a következőket foglalja magában: alapmagasság vagy hasméret és magzati növekedés, magzati szívverés, ödéma vagy duzzanat, súlygyarapodás, vérnyomás, vizeletfehérje -szint, vizelet glükózszint.

Alvó helyzet 6. hónapos terhes nőknél:

A terhesség második trimeszterében alvási nehézségeket tapasztalhat a 6. hónapos terhes csecsemő tevékenysége miatt. Ennek okai lehetnek lábgörcsök, emésztési zavarok, horkolás, torlódás és furcsa álmok. Ezen okok miatt nehéz lehet a hátán aludni. A második trimeszterben a legjobb pihenőhely a bal oldalon aludni. Ez a helyzet alkalmas a vérkeringésre és a méhlepény tápanyagellátására. A csípőre és a kismedencei területre nehezedő nyomás csökkentése érdekében feküdjön felfelé térddel. Bizonyos esetekben azonban módosítania kell pozícióit:

 1. Abban az esetben, ha szörnyű hátfájása van, tegyen egy párnát a pocak alá.
 2. Légszomjat tapasztalhat; párnákkal beállíthatja helyzetét, hogy kényelmes legyen a teste.
 3. Ha súlyos gyomorégést tapasztal, használjon párnákat a felsőtest felemeléséhez.

Tippek a stressz leküzdésére a terhesség 6. hónapjában:

 • Ápolja új szakaszát, amely hamarosan elérkezik. Menjen vásárolni és kényeztesse magát; azonban ne hagyd, hogy ezek a tevékenységek felülkerekedjenek rajtad. Más szóval, ne légy megszállott.
 • A szülés elsöprő idő, és meg kell ítélnie és mérlegelnie kell minden helyzetet, hogy megtudja, ami előnyös az Ön számára. Ha ezt idő előtt megteszi, és megosztja szeretteivel, segít enyhíteni a stresszt.
 • Ebben a szakaszban mindenkitől megkapja. Aki teljesen meghallgatja döntését, és időnként bosszantó lehet, de ne hagyja, hogy bárki is stresszeljen.
 • Légy őszinte magaddal a partneredhez. A szülői jog mindkettőtök joga. Ne stresszelje és ne terhelje túl magát azzal, hogy nem oszt semmit
 • Most, hogy a harmadik trimeszter közeleg, ismerje el, hogy az élete megváltozik, és kezdje el ennek megfelelően végrehajtani őket, hogy elkerülje az utolsó másodperc dilemmáit.

További tippek a 6. hónapos terheseknek:

Tekintettel a baba fejlődésére a terhesség hatodik hónapjában, íme néhány tipp, amelyeket hat hónapos terhesség alatt tehet:

 1. Elkezdhet szüléspartnert keresni (Doulas) – A Doulas tapasztalt nők, akik támogatást, tanácsot és segítséget nyújtanak a nőknek a terhesség alatt, a szülés alatt és a szülés után. Ez segíthet a stressz csökkentésében.
 2. Végezhet glükóz tesztet-A 24-28. Hét között valamikor el kell végeznie egy glükóz tesztet, és meg kell vizsgálnia, hogy terhességi cukorbetegsége van-e.
 3. Ha Kegels -t csinál – A Kegels elvégzése segít a hólyag teljes ellenőrzésében – amelyek rendkívül hasznosak a hólyag ellenőrzésében, ha nevet vagy tüsszent..
 4. Kismama ruhákat kell vásárolnia-Amikor hat hónapos terhes, nagyon valószínű, hogy készen áll a szülési ruhák viselésére a zsákos pólók és nadrágok helyett.

Tekintettel a 6 hónapos terhességi tippekre, ügyeljen arra, hogy ne felejtse el békében lenni, pihenjen jól és egészségesen táplálkozzon elsőként.

Tehát most hat hónapos terhes vagy. Lehet, hogy a magzata nagyon jól látható, és csak néhány hónap telik el, amikor a baba kiszabadul a méhéből. Ne felejtse el, hogy ne hagyja figyelmen kívül saját és gyermeke gondozását. Felsoroltunk néhány egészséges étrendet és néhány ételt, amelyeket el kell kerülni. A terhességre vonatkozó óvintézkedések a 6. hónapban is ott vannak. Felsoroltunk néhány teendőt és mit nem, amelyeket érdemes követni. Néhány gyakorlatot is említenek. Maradjon egészséges és óvja gyermekét.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Normális a vérzés vagy a pecsételés a 6. terhességi hónapban?

Válasz: Semmilyen áron ne hagyja figyelmen kívül az ilyen szabálytalan mintákat. Jelentsen bármilyen vérzést, foltosodást ebben az esetben az orvosnak, és kérje tanácsát. Lehet, hogy ezek sem normálisak. Ezért nem ajánlott figyelmen kívül hagyni a nem szokásos tüneteket.

2. Mikor fagyaszthatom le a köldökzsinórt a terhesség alatt??

Válasz: Ha azt tervezi, hogy a jövőre nézve befagyasztja a köldökzsinórt, akkor ez a tökéletes alkalom. A terhesség hatodik hónapjában nyugodtan lefagyaszthatja a zsinórt a jövőbeli célokra. Feltétlenül konzultáljon orvosával, kérje tanácsát, és kövesse óvintézkedéseit és lépéseit.

3. Utazhatok hat hónapos terhesen?

Válasz: Igen tudsz. A terhesség ezen középső három hónapját tekintik a legbiztonságosabbnak; azonban vegye figyelembe, hogy egészségügyi problémáitól és aggályaitól függően tanácsot kell kérnie orvosától. Ez idő alatt kellő gondossággal kell eljárni a szövődmények vagy egészségügyi állapotok bármely okára.