A terhesség második hónapja – tünetek és magzati fejlődés

A második hónapba gurulva, most először terhes anya, most édes üzlet keserű és savanyú érzelmekkel keveredik. Az első hónap mozgalmas és kegyetlen volt, elismeri. Miközben eldöntötte, hogy az új élet megérkezéséről vagy sem, úgy érezte, készen áll a közelgő eseményekre, akárcsak minden anya. A tapasztalt anyák számára mindig izgalmas utazás, hiszen addigra már ismerik a terhességet alkotó rostokat. Mindezt átélték, mindent megtettek, és most elég bátorságot gyűjtöttek ahhoz, hogy kezeljék magukat.

A terhesség 2. hónapja

Most, a fiatal anyák számára, akik csak belépnek az anyaságba, ez csendes és nehéz utazás lehet, annak ellenére, hogy vannak édes pillanatai. Most szinte olyan, mint egy rózsaágy, lágy szirmával és tövises szárával. Mindkettőből a legjobbat kapja. Ha az első hét az álmatlan éjszakákról és a hányingerről szólt, a második hét a szörnyeteg étvágyáról fog szólni. Ezeknek a változásoknak a felismerése bizonyos mértékű változást hoz a mindennapi életben, időnként depressziós lesz. Ez gyorsan orvosolható, ha bemutatja neki a kívánt ételt, és abban a pillanatban a depresszióból az extatikus állapotba kerül. Az éjszaka közepén félelmet érezhet, hogy továbblép ebben a folyamatban. A pszichológiai logika most óvatosságra intette. Most már jobban aggódik.

Tudjon meg mindent a terhesség második hónapjáról, amikor közeledik, így idő előtt elkerülheti a hívatlan helyzeteket, és élvezheti a boldog anyaságot.

2 hónapos terhesség:

Ebben a cikkben a terhesség második hónapjának magzati fejlődéséről, a 2 hónapos fő terhességi tünetekről, óvintézkedésekről és egyéb rokonokról szóló információkat kapja meg.

Mit gondol a 2 hónapos terhességről:

Szerencsére a bizonytalanságok az első hónapban megszűntek, és a második hónapban már egy másik nő metamorfózisa lett, és most elfogadja a változásokat. Most már ismeri a hibáit, és ennek megfelelően változik. Most sokféle gondolata van a tapasztalatok és a meghallgatások által, amelyeket a mindennapi rutinjára alkalmaz, és így gyorsan telik a második hónap.

A baba magzati fejlődése 2 hónapos terhesség alatt:

Az első hónapban a baba idegen alakból emberi struktúrává változott, annak ellenére, hogy semmi sem volt kiemelkedő, csak egy halk szívverés, amikor utoljára látta őt az ultrahangon. A blasztocisztából embrió alakult ki, és lassan magzat lett. Az első hónapig azonban a baba még mindig kényelmetlen helyzetben van, és nincs esze és önálló munkája. Édesanyjainak egy kis részét osztja meg, és boldogan erősödik. Most a második hónapban az ultrahang feltár néhány további eseményt.

Új szakasz:

Ez az a szakasz, amikor a kicsi embrióból végül magzatgá fejlődik, ami egy emberi miniatűr változata. Még akkor is, ha azt gondolom, hogy a szerkezet még építés alatt áll és fejlesztés alatt áll. Mostanra fejlődött a borsóméret szempontjából, de még mindig elég kicsi ahhoz, hogy egy uncia alá tekintsük. Belső szervei jelenleg fejlesztés alatt állnak. Kis részei és töredékei megkezdték kialakulását, és most folyamatosan növekszik, hogy határozottan megfelelő formát adjon a fiatalnak.

Szemhéjak:

Ebben az időben a baba arckifejezése nőni és fejlődni kezd. Az egykor bőrfoltnak tűnő és most semmi sem kezdett megfelelő formát ölteni. Az összeszorult fej most kezd formát ölteni. Ezúttal észreveszi, hogy a baba feje rendellenesen nagyobb, mint a test többi része. A szem kialakulása belül történik. A látóidegek növekednek és összekapcsolódnak. De a külső jellemzők csak akkor láthatók, ha a szemhéjak szorosan zárva vannak, anélkül, hogy egyelőre nyílás keletkezne.

Összetett ügyek:

Ismét a baba feje van kialakítva, amely állítólag nagyobb, mint a többi teste. Ez csak azért van így, mert a fej tartalmazza azokat az agyi tevékenységeket, amelyek mára állandó térben alakulnak ki és növekednek. Az agy formálódik és munkába áll, mivel az alatta lévő többi testrész követi az egymást követő impulzusokat, és a megfelelő helyre látja magát. A puha kis gerinc kialakulásával az agy most a gerincfejhez csatlakozik.

Nemek:

Annak ellenére, hogy jelenleg nehéz megmondani, hogy kicsinyei nemi szervei formálódnak. Néhány héten belül, remélhetőleg a következő hónapban már tudni fogja, kiket tartogat egész idő alatt. ha kisfiúról van szó, a herék a has felső részén kezdenek kialakulni, és ha lány, akkor a hüvelye lassan formába lendül. Jelenleg azonban nem könnyű meghatározni.

Májmunka:

Körülbelül ekkor a baba mája teljesen működőképes, és elkezdi termelni a szervezet számára szükséges vörösvértesteket vagy vörösvértesteket. rendszerint a felnőttek csontvelője veszi át a felelősséget, amikor a baba átlépi a harmadik trimesztert. De addig a máj helyettesíti a helyet, és továbbra is termel vörösvértesteket.

Testrészek:

Ebben a szakaszban, a hónap közepén sok növekedési lökést lát a kicsiben. Karjai és lábai formát öltenek, és szegmenseket alakítanak ki, hogy az ujjak lassan fejlődjenek, és a lábujjak is. Most a szív lassan osztódik a belső kamrákra is. Bár mindez megtörténik, az orr és az arc is egyre hangsúlyosabb. Az emésztőrendszer fejlődik a leggyorsabban, és a has, a belek és a hasnyálmirigy kezd kialakulni, lassú és egyenletes, egy lépésben.

A terhesség második hónapjának tünetei és hogyan lehet leküzdeni:

A babával az anya is érezheti, hogy változásokon megy keresztül.

Testi változások:

Mivel a baba dudor most egy kicsit kiemelkedőbb, mint korábban, valószínűleg ez az az idő, amikor el kell kezdenie készíteni ezeket a kismama ruhákat. Az anyák most ebben a szakaszban furcsa gyengédséget érezhetnek a mellükben, ahogy nagyobbra nő, majd megereszkedik. Ugyanez történik a hátsó részekkel, ahol érezheti, hogy a bumm kissé növekszik, valamint a kismedencei régió és a derék növekedése. Ne izguljon, mert ez a terhesség egyik tünete, és ha vége lesz, a test visszaáll az eredeti állapotába. A megereszkedett mellek és striák leküzdésének legjobb módja az, ha mindig laza melltartót visel, és amikor csak lehetséges, masszázzon egy erős olajat. Különösen ismert, hogy az olívaolaj és az E -vitamin -kiegészítők megakadályozzák a bőr további nyújtását, és hosszú ideig biztosítanak gyógymódot.

Gyakori dolgok:

Ebben az időben az egyik leggyakoribb tünet az, hogy gyakori időközönként a legjobban érzi a vizelés nyomását. Mostanában a szokásosnál többet fogsz futni a fürdőszobai szünetekre. Ugyanez befolyásolja az étvágyat, mivel gyakran azon kapja magát, hogy a hűtőszekrényben keres egy kis harapnivalót közvetlenül villásreggeli után és ebéd előtt. Ez így megy és teljesen normális. Ne aggódj. Az egyik megoldás az ilyen helyzetek kezelésére a folyadékbevitel korlátozása. Bizonyos időközönként iszhat vizet, de erősen ajánlott gyümölcsöt és levest tartalmazó víz fogyasztása, amely hidratálja Önt. A vízkiegészítők ilyen bevitele ásványi anyagokat vagy más tápanyagokat ad, és korlátozza a mosdóba látogatást.

Visszér:

Ebben a szakaszban a vér térfogata nő, és a hormonszint is emelkedik. Ez gyakran a vénák duzzanatához vezethet, ami kékesvörös színüket hangsúlyosabbá teszi. Ez a varikózis általános definíciója. Általában nem fájdalmasak és többnyire genetikai eredetűek. A visszerek sokáig tartanak, és minden terhesség után rosszabbodnak. A pók- és visszérbetegségeket nem szabad összetéveszteni, hasonló tüneteik ellenére. Nincs állandó megoldás a visszerek leküzdésére, azonban, ha elkerüljük a hosszú szakaszos ülést ugyanabban a helyzetben vagy a hosszú órákon át tartó felállást, az sokat segíthet. A könnyű testmozgásnak is az útnak kell lennie. A kompressziós zokni és a hidegzacskó néhány egyéb megoldás az ideiglenes enyhülés érdekében. A legjobb módja annak, hogy elkerüljük e vénák kialakulását, ha lehetőség szerint oldalt alszunk, és hagyjuk, hogy a véráramlás normális maradjon. Ha a fenti megoldások egyike sem tűnik hatékonynak, konzultálnia kell orvosával.

Étel utáni sóvárgás:

Talán ez a leggyakoribb változás, és erre mindenki folyamatosan figyelmeztet. Ez a tünet leginkább azért nyilvánul meg, mert a hormonokban bekövetkező változásaid és a tápanyag hiánya miatt az agyad őrült cselekvésre készteti. Édestől keserűig, sóvárgása egyszerre lehet nevetséges és furcsa. A legjobb módja ennek a helyzetnek a leküzdésére, ha lehetőség szerint egészséges alternatívákon gondolkodik.

Hangulatingadozás:

A terhesség két hónapja után nagyon normális, hogy az anya mindenféle hangulatingadozást tapasztal. És biztosan nem vagy egyedül a helyzetben. Teljes izgalmat tapasztalhatsz egy kis dührohamig. Néha jókedvű lesz az egész ügylet, míg másokon mindenkit túlterheltek az extra érzékeny reakciói. Ebben a fázisban gyakrabban is stresszes lehet. A hormonok összességében foglalkoznak vele, nyilvánvalóan egy kis agyi segítséggel szabályozzák a hangulatot. A hangulatváltozások leküzdésének egyik ideális módja az alvás és a megfelelő étrend betartása. Mindazonáltal azonnal lépjen kapcsolatba orvosával, ha a tünetei továbbra is fennállnak, és önsértő gondolatokhoz vezetnek.

Tevékenységek a terhesség második hónapjában:

A második hónapban az lesz a kívánsága, hogy rendezzen mindent, ami körülveszi, hogy a következő hét hónap jól sikerüljön. Ez azonban ritkán fordul elő. Számos tevékenységgel fog zsonglőrködni, különösen, ha dolgozó nő. Legtöbbjük hangulatingadozásokat, hormonális változásokat, fáradtságot, szorongást stb. pihenés és elegendő alvás.

A terhesség második hónapjának étrendje:

 1. A gyümölcsök kiváló reggeli források lehetnek, és jó módja annak, hogy az első hónapban kezdje a napját és az étrendjét. A görögdinnyétől a narancson és az almán át legalább három gyümölcsöt vegyen be napi étrendjébe. Hozzáadhat gránátalmát, banánt és szőlőt is, és készíthet gyümölcssalátát, hogy megfékezze édesszájú vágyát csokoládé helyett..
 2. A kiegyensúlyozott étrendnek tartalmaznia kell az alapvető zöldségeket is. Nem lehet csak napi adag gyümölcsöt fogyasztani és kihagyni a zöldeket. Ettől csak rosszabb lesz a helyzet.
 3. A folsav fontos tápanyag ebben a fázisban. Szükséges, hogy a gyermek elkerülje a születési problémákat, és fontos, hogy az új terhesség első hónapjaiban szedje. A brokkoli és a zöld spenót két nagy savforrás, és feltétlenül szerepelnie kell az élelmiszerlistán.
 4. A tejtermékeknek is jelen kell lenniük a helyszínen. Nem vehet be kalcium -kiegészítőket a természetes diétás termékek helyett. Ha azonban laktózérzékeny, más forrásokat kell keresni, amelyek megerősíthetik és elősegíthetik a baba csontjainak és fogzománcának fejlődését..
 5. A cink a terhesség második hónapjában fontos anyag, csakúgy, mint a vas, mivel több tápanyagra és vérre van szükség a baba sejtjeinek fejlődéséhez. Az előírt zöldségeknek és vas -kiegészítőknek elegendőnek kell lenniük. Ettől eltekintve a meglévő gyümölcsök bizonyítják az ügylet végső pecsétjét.

Gyakorlat a terhesség második hónapjában:

1. A medence nyújtása:

A kismedencei gyakorlatnak fontos helye van a szállítási gyakorlatokban. Segít a normál szülésben, ezért az orvosok párna, szék vagy gyakorlólabda használatával is javasolják.

2. Nyomásgyakorlatok:

Vegyünk egy labdát a támaszhoz, miközben behajlítjuk a térdünket, és leülünk. Ez nyomást gyakorol a combokra és a medencei területekre, és segít ellazulni.

3. Jóga:

A jóga a legbiztonságosabb gyakorlat a test rugalmasságához. Frissíti testét, és békében nyugtatja lelkét, hogy ne legyen nehezebb a szülés.

4. Rugalmas kismedencei gyakorlat:

Egy gyakorlat, amely segíti a medence rugalmasságát és stresszmentességét, a cobbler Pose gyakorlat. De győződjön meg róla, hogy párnát hord a hát és a comb területe alatt, mivel fenntartja a gravitációt.

5. Séta a zsírok csökkentése érdekében:

A terhesség alatt való járás segít elégetni ezeket az extra zsírokat, így a csecsemőnek elegendő tere van ahhoz, hogy fejlődjön és növekedjen a méhben. A gyepen, parkokban, házban, teraszon, stb. Járás segít megőrizni egészségét is.

Szex a terhesség második hónapjában:

Természetesen a szex mindig szívesen javítja a párok közötti intimitást, különösen terhes korban. A hangulatváltozások, a fáradtság és az émelygés hatására azonban a szex valószínűleg nem azonnal jelentkezik. Néhány nő számára a szerelem ebben a szakaszban szórakoztató, mivel nincs több fogamzásgátló tabletta vagy óvszer. A baba jól érzi magát a táskában, és esélye van a vetélésre, és nem valószínű. Nyugodtan szexelhet anélkül, hogy zavarná az elmét.

Tippek a stressz leküzdésére a terhesség második hónapjában:

 1. Győződjön meg arról, hogy orvosa biztonságban megjelölte a pihenőidőt. Most van itt az ideje, hogy a legtöbbet kihozza belőle, hogy biztos lehessen abban, hogy semmi nem történik rosszul. Ez a hónap döntő fontosságú a baba fejlődése szempontjából, és mindent meg kell tennie, hogy ez így is maradjon.
 2. A biztosítások és egyéb részletek előzetes kutatása, nehogy az utolsó pillanatban aggódjon.
 3. Ügyeljen arra, hogy a konyhájában mindig legyen egészséges étel. Nem akarja, hogy a hangulatingadozásai és az étvágya kielégítetlen legyen. Ez nem csak növeli annak esélyét, hogy az éjszaka közepén el kell intéznie a dolgokat, hanem ok nélkül is dolgozik.
 4. Menjen rendszeresen ellenőrzésre, hogy elkerülje a baba egészségével kapcsolatos stresszt. Ez nem csak felesleges, hanem tönkreteszi az egészségét is, ha aggódik az egész helyzet miatt.
 5. Ne hagyja, hogy bárki is hangsúlyozza az állapotát. Ha nem tudja lerázni, azonnal kérdezze meg orvosát erről.

Orvosi kezelés és ellenőrzés a terhesség második hónapjában:

Orvosi kezelésre van szükség az egyenáramú fázisban, amikor semmilyen gyógyszert nem szabad bevenni anélkül, hogy orvosával konzultálna. Szintén fontosak a tesztek, mint például a pap -kenetek, a vizelet, a vérvizsgálatok, a HIV -tesztek, a vércsoport -meghatározás és a magas vérnyomás. Ezen ellenőrzéseken kívül vannak bizonyos gyógyszerek, amelyeket a leggyakoribb egészségügyi tünetek miatt írnak fel Önnek. Néhány olyan vény nélkül kapható gyógyszer, amelyek nem lépnek kölcsönhatásba terhesség alatt és biztonságosan szedhetők:

 1. Fájdalom esetén az acetaminofen enyhe. Kerülje az ibuprofen, naproxen stb.
 2. Allergia esetén használjon antihisztaminokat vagy ioratadint. Kerülje a pszeudoefedrin, fenilefrin stb.
 3. Köhögés esetén próbálja ki a dextrometorfánt
 4. A metamucilot székrekedés ellen kell szedni, és el kell hanyagolni a kf ásványolaj használatát.
 5. Gyomorégés esetén szedjen antacidokat.

Tippek és óvintézkedések a terhesség második hónapjában:

 • Bababiztosítsa a házat, amíg Ön ott van. Ebben a hónapban a gondolatok arról fognak szólni, hogy milyen változásokkal kell majd szembenéznie, és hogyan kell mindezt a legjobb módon kezelni.
 • Legyen óvatos a változó súlypontjával. Próbáljon meg új helyzetéhez igazodni, ha kissé behajlított háttal sétál. Ez elsőre nehéznek és fájdalmasnak tűnhet, de hamarosan megszokja.
 • Ügyeljen arra, hogy teljesen hagyja abba az alkoholt. Az első hónap könnyű volt, mivel a baba még fejlődött, de ebben a hónapban meg kell változni.
 • Kerülje a nyers ételek fogyasztását, amelyek ártalmasak lehetnek Önre és gyermekére nézve. Ide tartozik a hal, a hús, a tojás és a föld alatti mosatlan zöldségek, például a sárgarépa.
 • Igyon csak pasztőrözött tejet, és előzetesen konzultáljon orvosával a mennyiségről, hogy elkerülje a szövődményeket.

Ez egy boldog időszak lehet számodra. Még akkor is, ha nem tervezett terhességről van szó, kérjen segítséget a családtól, hogy ismerjék az anyagi helyzetét, így stresszmentes lehet. Minden terhesség egyedi, és valószínűleg nem az lesz a forgatókönyv, amivel szembesültek.