Hetedik havi terhességi diéta: mik a kötelező tennivalók?

Ez az utolsó trimeszter, a harmadik. Ez az időszak inkább a baba holisztikus fejlődéséről és a szervezet számára szükséges egészséges táplálékfelvételről szól. Az orvosi szakértők véleménye szerint elengedhetetlen, hogy napi 460 kalóriát vegyenek fel extra alapon, hogy egészséges és fiatalos baba szülessen. A hetedik havi terhességi étrendet mindig úgy tervezik, hogy szem előtt tartsák a babát és az anyát.

Egészséges étrend 7 hónapos terhes nők számára:

Íme egy pillantás arra, hogy milyennek kell lennie most az étrendjének.

1. Magnéziumban gazdag ételek:

Egy tökéletes étrendi táblázat azt mondja, hogy naponta 360–400 mg magnéziumot kell felszívni. A magnézium jó tulajdonsága abban rejlik, hogy felszívja a kalciumot a szervezetben és hasznosítja azt. Ezenkívül enyhíti a lábgörcsöket is, ami ebben az időszakban gyakori. Megelőzheti a koraszülést is.

2. Fehérjében és vasban dúsított élelmiszer:

Ez a trimeszter kulcsfontosságú időszak ahhoz, hogy biztonságban legyünk a vérszegénység támadásától. Ez a vér hemoglobinhiánya miatt fordul elő. Így a 7. hónapos terhességi diétás ételnek elegendő fehérjét és vasat kell tartalmaznia. A vérszegénység vagy vérzés elkerülése érdekében, amely a szülés során előfordulhat. A vörös hús, bab, baromfi, magvak és rizs megfelelő mennyiségű vasat és fehérjét tartalmaz.

3. DHA -val dúsított étel:

A DHA a zsírsav összetevője. Ez a legfőbb követelmény a benned lévő kisbaba agyfejlődéséhez. Kötelező naponta legalább 200 mg zsírsavat fogyasztani. A terhesség hetedik hónapjának étrendje tele van olyan DHA -forrásokkal, mint a tojás, gyümölcslevek, tej stb.

4. Kalciummal dúsított élelmiszerek:

Ez az egyik legfontosabb követelmény a terhesség harmadik trimeszterében, mivel segíti a baba csontvázának felépítését és a csontvelő erősítését. A terhesség 7. hónapjában javasolt étrendi aránynak napi 1000 mg kalciumot kell tartalmaznia. Néhány nagyon gyakori és megfizethető forrás a tej, zab, joghurt, lazac stb..

5. Káliummal dúsított élelmiszerek:

Ez az ásványi összetevő szabályozza a testnedveket, a vérnyomást, a sejtes tevékenységeket és az izomfunkciókat. Az általában elfogadott adag a terhesség alatt napi 2000 mg napi bevitel. A magas szintű káliumforrások a sárgadinnye, a gabonafélék, a banán, a tej, a görögdinnye, a hüvelyesek stb..

6. Folsavban dúsított élelmiszerek:

A folsavat napi 600–800 mg arányban kell fogyasztani. A folsav megakadályozza a baba semleges csöve hibáinak kockázatát. A zabpehely, a sötét leveles zöldségek jó folsavforrások. A folsavat terhesség után is ajánlott szedni.

7. C -vitaminnal dúsított élelmiszerek:

A C -vitamin megfelelő ellátása biztosítja, hogy a szervezet felszívja a vasat. A napi adag 80 mg -ra korlátozódik. A C -vitamin standard forrásai a narancs, a brokkoli, a citrom, a zöldpaprika, a dinnye stb.

8. Foszforban dúsított élelmiszerek:

A foszfor segíti a vázszerkezet, a keringési rendszer és az izmos ízületek fejlődését. Mondanom sem kell, hogy egy terhes nőnek napi 800 és 1200 mg közötti mennyiségben kell foszfort fogyasztania természetes táplálék formájában. A rendelkezésre álló források a gombák, a sütőtök, a húsok, a zöldségesek stb.

9. Szálas dúsított élelmiszerek:

A rostban gazdag, 7 hónapos terhességi étkezési táblázat biztosítja, hogy csökkentse a székrekedés kockázatát. Segít az epe tisztításában is. A sok víz fogyasztása elengedhetetlen, mert az emésztőrendszerben lévő víz felszívja azt. Ehhez vegyen be sok friss gyümölcsöt és zöldséget az étrendbe.

10. B6 -vitaminnal dúsított élelmiszerek:

Kötelező összetevő az anya testében, amely segíti az anyagcserét és felgyorsítja az idegrendszer és az agy fejlődését. Egy terhes nő napi 2,2 B6 -vitamint vehet be. A leggyakoribb források a csicseriborsó, a banán, a csirke, a burgonya stb.

7. hónapos terhességi diéta: mit ne együnk

Terhesség a 7. hónapban

1. Élelmiszerek nátriummal:

Csökkentse a nátriumbevitelt. Ez azt jelenti, hogy tartózkodnia kell a magas sótartalmú élelmiszerektől, mint a ketchup, a chips, a savanyúságok és a konzervek. A 7 hónapos terhes egészséges táplálkozás ideális sok nátriumtartalom nélkül.

2. Zsíros és fűszeres ételek:

A gyomorégés a méh növekedésének következménye, ami súlyos, de gyakori probléma. A gyomorégés elkerülése érdekében meg kell próbálnia kerülni a fűszeres ételeket, amelyek tele vannak zsírtartalommal.

3. Tea és kávé:

A tea és kávé koffeintartalma kényelmetlen székrekedési helyzetet teremthet Önnek. Kerülje ezeket az étkezési szokásokat a napi bevitelből, hogy biztosítsa az egészséges terhességet a harmadik trimeszterben. Ezenkívül az alvási ciklust is befolyásolhatja a kávéfogyasztás.

4. Szemét ételek:

Egy nagyon kis adag gyorsétel teljesen rendben van. Minden feldolgozott élelmiszer, amelyre vágyhat, nulla tápértékkel rendelkezik. A szemét ételeket helyettesítheti teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvicsekkel és sárgarépa rudakkal.

5. Alkohol és dohány:

Az alkoholtól és a dohányzástól való tartózkodás most elengedhetetlen. Ellenkező esetben olyan helyzetbe kerülhet, ahol súlyosan káros lehet a magzatra. Ezeket rendkívül egészségtelennek és a babára károsnak tekintik. A hetedik hónapos terhességi étel e nélkül jobb.

Kiegészítők a 7. havi terhességi étrendhez:

1. Vas:

Egy terhes nőnek napi 18 mg vasat kell kapnia. A harmadik trimeszterben elegendő vas -kiegészítés segíti a babát a megfelelő mennyiségű oxigén befogadásában, és erős szív és tüdő kialakulását segíti elő..

2. DHA:

300 mg DHA a DHA ideális dózisa terhes nők számára. Ahogy a baba agya a harmadik trimeszterben fejlődik, a DHA elengedhetetlen.

3. Kalcium:

A kalcium elengedhetetlen összetevő a terhes nők számára. Az ajánlott adag 1300 mg kalcium. A kalcium alapvetően fontos a harmadik trimeszterben, mivel a baba csontjai ebben az időszakban fejlődnek.

4. D -vitamin:

A D -vitamin fő szerepe a csontok mineralizációjának építése. Megelőzi a preeklampsziát és a terhességi cukorbetegséget is, mindkettő gyakori a harmadik trimeszterben.

A súlygyarapodás a hetedik terhességben nem igazán történik meg. Most nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges test és a baba építésére. Várhatóan azonban minden trimeszterben egy font emelkedik.

Tippek a 7 hónapos terhességi élelmiszertáblázathoz:

  • A reggeli étrendnek friss gyümölcsöket kell tartalmaznia. Ez azt jelenti, hogy a reggelinek tartalmaznia kell egy tál friss gyümölcsöt, dúsított gabonapelyhet a vasbevitelhez. A főtt hüvelyesek és bab szintén jó fehérjeforrások.
  • Az ebédnek kiegyensúlyozottnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a 7 hónapos terhesség étrendjében főtt zöldségeket, kenyeret, salátákat, rotisokat és rizst kell tartalmaznia. A keményítőtartalmú ételek jobbak.
  • A vacsora étrendjét könnyűvé kell tenni, hogy elkerüljék a gyomorégést és a székrekedést.

Az étrend biztosítja, hogy az összes összetevő megfelelő dózisa legyen. Szükséges, hogy megtervezze a 7. havi terhességi ételt, mivel ebben a harmadik trimeszterben jelentős változásokat és előrehaladást tapasztal a testében és a babában.

Gyakran feltett kérdések és válaszok:

Q1. Lehet -e gyakran enni a terhesség hetedik hónapjában??

Válasz: Biztosan tud. Csak meg kell győződnie arról, hogy egészségesen táplálkozik. Dörzsöljön néhány diót és magot, hogy ne növelje a rossz kalóriát.

Q2. Hogyan elégíthetem ki vágyaimat?

Válasz: Sóvárgásának kordában tartása nehéz lehet. A legjobb módja annak, hogy ezt kézben tartsuk, ha valóban kéznél tartjuk az egészséges lehetőségeket. Így tele leszel.