Hetedik terhesség: Mi történik a testével és a babájával?

A tested ismét változik és gyorsan nagy lesz. Nemcsak a súlyát tekintjük, hanem a baba biztonságos menedékét is. A hetedik terhességi hónapban a teste valódi változtatásokat hajt végre, hogy a baba biztonságban és kényelmesen érezze magát. Íme néhány olyan változás, amelyről tudnia kell.

hét hónapos terhes

Az első néhány hónap meglehetősen mozgalmas és hangos lehetett ahhoz képest, amit elképzeltek. Az álmatlan éjszakák hosszú sorával kezdődik, amikor közvetlenül a sperma és a tojás összeolvadása után megindul a babagyártási folyamat a pocakban. Ezt kora reggeli hányás formájában mutatják be. Miután kiürítette a beleit, visszamegy az ágyába, hogy ébren maradjon. Ennek eredménye az, hogy egész nap fáradtnak és fáradtnak érzi magát. Hébe -hóba úgy alszik, mint egy gyerek, mint aki a belsejében rejlik.

Hány hét 7 hónapos terhes?

Hét hónapos terhesen a terhesség harmincadik hetében jár. Ez a terhesség harmadik trimesztere. Ez a trimeszter szintén nagyon fontos a szervezet számára, és a szervezet is elkezdi felhalmozni a zsírt.

Mit kell gondolni a terhesség hetedik hónapjában:

Az érzelmek ilyenkor általában mindenhol ott vannak. Következő időközönként nevet és sír, nem tudja, mit kezdjen a túlzott hormontermelésével. Aztán mindig ott van a szörnyeteg étvágya, amire vigyáznia kell. Mindez egyetlen helyen áll össze, és elfojtja az első hónapot. Ekkor a baba magzathoz fordult, ami egy miniatűr emberi szerkezet, amely hasonlít rád. Ezt megelőzően a baba blasztociszta volt, amely csak egy ötnapos megtermékenyített petesejt.

A tojás fordulatot vett, amikor embrióvá, majd magzatgá fejlődött. A második hónapban a baba és az anya is beilleszkednek az új környezetbe. A reggeli rosszullétek és fájdalmak elmúlnak. A gyakori vizelés is alábbhagy. Most élvezi a hosszú horkoló éjszakákat a kicsi gyermekével töltött fáradt nap után.

7 hónapos terhes tünetek:

Íme néhány testi tünet, amelyet a szervezet a terhesség ezen szakaszában mutat.

1. Gyakori fürdőszobai kirándulások:

Az elkerülhetetlen! A baba most 11 centis, és nagyobb nyomást gyakorol rád. A gyakori fürdőszobai kirándulások visszatértek, mivel a baba saját hulladékát hozzáadta a tiédhez. A méhben és a hólyagban fellépő további nyomással még nehezebb lesz ezt szabályozni. A gyakori fürdőszobai látogatások egyetlen módja a vízfogyasztás csökkentése és a vizes ételek, például gyümölcsök és különböző zöldségekből készült levesek forrásának növelése. A gyümölcsök és az élelmiszer -részecskék folyadéka sűrűbb, és így sok időbe telik, amíg a kiválasztó rendszer lebomlik. Ez segít csökkenteni a vágyat, hogy gyakran menjen a fürdőszobába.

2. Kolosztrumok:

Ez néha zavarba hozhat. Teljesen áztatva és nedvesen ébredsz. Ne aggódjon, ez csak tiszta folyadék váladék a melleiből, amit kolosztrumnak neveznek, és ez lesz a baba első teje a születése után. A tested csak így készül a közelgő eseményre. A jó megoldás erre a problémára az, hogy viseljen laza melltartót a rutinjában, és elég gyakran masszírozza át a hasrészt sűrű olajjal.

Az olívaolajat és az E -vitamin -kiegészítőket javasoljuk a legjobban, hogy megakadályozzák a bőr megnyúlását, és hosszú ideig orvosolják. A szivárgó mellek miatt nem kell aggódni. Csak meg kell győződnie arról, hogy nem kerül -e túlzásba a ruhákon való megjelenés. Könnyedén segíthetsz magadnak párnázott melltartóval, amikor kimegy. De ha vérfoltos melltartót talál, azonnal forduljon orvosához.

3. Braxton Hicks:

Sok hamis összehúzódást fog tapasztalni. A 7 hónapos terhességi fájdalmak nagyon gyakoriak, ezért nem kell aggódni miattuk. Ezeket az ellentmondásokat Braxton hicks ellentmondásoknak nevezik. Ezek az apró fájdalmak felmerülnek, amelyek megkönnyítik a test formálását a szülés idejére. Az ezen ellentmondások miatt bekövetkező apró változás segít a testednek egy kicsit megnyílni, és felkészülni a tolás idejére.

4. Ügyetlenség:

Nem szabad elhanyagolni a rutinban azt a túlméretezett hasat, amelyen belül folyamatosan mozgó baba okoz kisebb fájdalmat. A túlsúly megszerzése és azokkal való munka nehéz. A terhesség a kilenc hónap során gyakran befolyásolja a hangulatot és a viselkedést. A hormonok változása és a hangulatváltás ügyetlenséget okoz. Sőt, az álmatlanság sem segít jobban. Annak érdekében, hogy jobbá tegye magát ebben a helyzetben, szundikáljon a rutinmunka között. Pihenjen, amikor lehetősége van rá. Szerezzen szép emlékeket a terhesség csodálatos időszakának ápolására. Végezzen fontos megjegyzéseket, amelyeket gyakran elfelejt.

5. Orrproblémák és horkolás:

Ebben a hónapban az egyik legnagyobb kihívás az orrdugulások és a horkolási problémák megoldása. Csak orvoshoz kell fordulnia, hogy tisztában legyen a terhesség alatti tüneteivel, még a horkolással is. A horkolás orrproblémájának fő oka a nyálkahártyák fokozott vérellátása. Az éjszakai vagy alvás közbeni horkolásra nincs gyógymód, főleg a terhesség alatt vagy amíg nem szülsz.

Az egyik jogorvoslat, amelyet választhat, egy zsebkendőt hordoz magával, bárhová is megy, így könnyű lesz egyenletesen törölni az orrát. Ebben az esetben a szövetek előnyösebbek, ha használhatja és dobhatja őket, míg a zsebkendők mindig ugyanazok, amelyek baktériumokat hordoznak, és rosszabb fertőzést eredményeznek, és nem engedik át a gyógyulást.

A baba magzati fejlődése a terhesség 7. hónapjában:

A 7 hónapos terhesség kulcsfontosságú időszak, vagy alapvetően a szülés előtti döntő időszak kezdete. Két hónap múlva találkozik gyönyörű fiával vagy lányával, így most felkészült és óvatos. A terhesség hetedik hónapjának ultrahangja a következő fejleményt mutatja.

Vérképzés:

Korábban a korábbi években a baba mája volt felelős a nagyon szükséges vörösvértestek termeléséért. A vörösvérsejtek a legnagyobb szükségletei a szervezetnek, és nekünk, felnőtteknek, a csontvelő az, ami az őssejteket termeli. A folyamatosan verő szívben a vörösvértestek pumpálják a vért a test többi részébe.

Csontvelő:

Ezeket az őssejteket ezután vörösvértestekre, fehérvérsejtekre és vérlemezkékre osztják. Ebben a hónapban a baba csontvelője kész lesz, és mint te, ő is az őssejteket fogja előállítani. Most a fehérvérsejtek birtokában van, hogy segítsen leküzdeni a fertőzést, miután kilép.

Jellemzők:

Mostanra a baba különböző vonásokat fejlesztett ki. Lábától kezdve most kiemelkedő ujjai, körmei, idegei futnak fel-le most zsírral teli lábán. Aztán jön a nő vagy a nemi szervei, amelyek mára teljesen kialakultak és tökéletesedtek. A gyomor belső részei most az emésztési és kiválasztási folyamatok komplex emberi rendszerét mutatják, a szív oldalról dobog. Ez az ütés, amint azt az orvosok mondták, ma már annyira feltűnő, hogy egy egyszerű sztetoszkóp az anya hasára képes érzékelni a gyermek szívverését.

A tüdejét félretéve most teljesült, és az anyától oxigént véve most már lélegezhet és oxigént pumpálhat a rendszerébe. Arcvonásai most kifejlődtek és tökéletesedtek, meghatározott ajakkal, orral és szemekkel. A fejbőr most tele van lágy szőrnövekedéssel vagy szőrtüszőkkel.

Pozíció:

Ebben a hónapban, amikor az ultrahang elkezdődik, furcsa látványt talál. Mintha reflexben, a baba már a méh bejáratánál helyezkedett el, és két hónap múlva indulásra készen áll. Most fejjel lefelé van, vagy éppen felfelé fordul a pozíciójáért.

Bőrápolás:

A magzatvízben való lebegés ezekben a hónapokban nem volt könnyű, és hogy segítsen a bőrnek a ráncosodástól és a gyűrődéstől, a vernix nevű fehér sajtszerű viaszanyag borította a testét a magzatvíztől.

Haj:

Lágy szőrszálak is nőtek a bőrén, hogy megvédjék a súrlódástól és a kártól. A hetedik hónapban a bőrrétegek lassan eltűnnek, a lándzsák vagy az apró puha szőrszálak most kihullnak, amikor készül a felszállásra..

A terhesség 7. hónapja

7 hónapos terhességi tevékenységek:

A hetedik hónap végén vagy a hónap folyamán tisztában kell lennie minden olyan tevékenységgel, amely hátráltatja a testét. Mivel ez az időszak kritikus szakasz, amely koraszülést okozhat. Az Ön által végzett tevékenységeket korlátozni kell a károk kockázatával. A rendszeres ellenőrzéseknél és otthon is az elvégzett munkát teljes gondossággal kell elvégezni. Óvatosnak kell lennie, és tisztában kell lennie a túlzott vérzéssel és hasi fájdalmakkal. Még ha hamarosan elmúlnak is, valószínűleg hamis munkák jelei. És ha igen, akkor a lehető leghamarabb forduljon orvosához.

A terhesség 7 hónapos hónapja: diéta és gyakorlatok

Diéta:

1. Magnézium:

Ebben a szakaszban, a hetedik hónapban a terhes fázisban, sok magnéziumra van szüksége a szervezetben. És bár ez furcsának tűnhet, ennek az az oka, hogy a magnézium segíti a szervezetet a szükséges kalcium beszerzésében. A mandula, a bogyós gyümölcsök és a bab a tápanyag gazdag forrásai.

2. DHA:

A DHA alapvetően olyan élelmiszerekben van jelen, mint a tojás, a tej, a gyümölcslevek. Általában 200 mg DHA -t kell bevenni egy terhes nőnek. Segít a gyermek agyának megfelelő működésében.

3. Omega 3 zsírsav:

Az omega -3 zsírsavak a terhesség alatti étrend szerves részét képezik az egészséges működés és a baba vizuális növekedése érdekében.

4. Folsav:

A folsavak is az egyik fontos tápanyagot jelentik a higiéniában a gyermek javítása érdekében. A szülés hibáinak aránya csökken a folsav fogyasztása segítségével.

5. Hús:

Míg a sovány hús előnyösebb a terhesség alatt, bár más húst is fogyasztani kell, de megfelelő arányban.

Gyakorlat:

1. Úszás:

Az úszás is jó lehetőség lehet a fogyáshoz, és még a megfelelő súly fenntartásához is.

2. Mintás légzés:

A megfelelő légzési minta segít egy jó gyakorlattal is, amely biztosan jó segítség lesz a szüléskor. Lélegezzen be, amikor a gyomra közelebb kerül, és ki, amikor hátratolja a gyomrát.

3. Jóga:

A jóga mindenkor jó gyakorlat a testnek és a léleknek. A tested rugalmassága ugyanolyan szükséges, mint az elméd felfrissülése. Ezen csak jógával tud segíteni.

4. Nyújtás:

Ez a gyakorlat megadja a szükséges rugalmasságot. A helyiségben bárhol nyújtózkodhat, de használjon párnát, hogy elkerülje a bajt.

5. Séta:

Otthona, a gyep vagy a közeli parkok gondoskodjanak arról, hogy sétáljon egy kicsit a javulás érdekében. Néha a zsírosodást is csökkenteni kell, és rugalmasabbnak kell lennie.

Mit tegyünk és ne tegyünk a biztonságos terhesség érdekében:

Íme néhány 7 hónapos terhességi tipp, amelyeket komolyan kell vennie.

 • Ne felejtse el bevenni a folsavat és a D -vitamint. Ezek nagyon fontosak az egészséges baba és a biztonságos terhesség szempontjából.
 • Az aktív maradás sokat jelent. Ne feledje, hogy aktív. Ha leül és egyszerűen pihen, az valóban egészségtelen lehet Önnek és a babának.
 • Gondosan meg kell választani, hogy mit eszik. Mivel minden, amit eszel, hatással van a szervezetedre, biztonságosabb olyan egészséges ételeket fogyasztani, amelyek a baba és a tested javát szolgálják. A terhesség hetedik hónapja sok tervezéssel jár!
 • Tartsa a fogantyúban a baba mozgását. A mozgás annak a jele, hogy a baba jól van.
 • Kezdje el aludni az oldalát. A harmadik trimeszterben el kell kezdenie a test bal oldalán aludni, hogy a baba elegendő tápanyagot és jó vérellátást kapjon az egész testben.
 • A lelki egészség is fontos. Beszéljen az emberekkel, és próbálja elterelni a figyelmét, ha boldogabb időkre gondol. Zenét hallgatni és olyan dolgokat tenni, amelyek felvidítják.

Ne:

 • Füst. A dohányzás nagyon káros a baba számára, és eltömítheti a tüdőt.
 • Alkohol. Ne gondolja meg kétszer a kilépést. Az alkohol káros hatással lehet a baba agyának fejlődésére.
 • Drogok. Ne drogozzon. Súlyos következményei lesznek a baba egész életére.
 • Búvárkodás és rögbi. Maradj távol ettől a kettőtől. Sérülhetnek a babának.

Szex a terhesség alatt a terhesség 7. hónapjában:

Elveszíti az étvágyát, még a kedvenc ételei is hajlamosak a hányásra, stresszes a baba miatt, és annyi tervezés van hátra. A szex valószínűleg az utolsó dolog, ami ebben a szakaszban eszedbe jut. Ebben a szakaszban nagyon kényelmetlen lehet számodra, de ha te és partnered némi kényelmetlenségre készültök, adjátok meg az oldalirányú szexuális helyzetet. Ez biztonságos lehet, és megadja a szükséges intimitást.

Tippek a stressz leküzdésére a terhesség 7. hónapjában:

 • Itt az ideje, hogy azokra a dolgokra összpontosítson, amelyeken először dolgoznia kell, miután kicsi kint van a világban. Készíts egy listát ezekről a dolgokról. Ezek lehetnek a napközi, a dajka, az oltások, ellenőrzések.
 • Legyen nagyon türelmes, és próbáljon a jó dolgokra összpontosítani. Üljön le párjával, és beszélje meg szülői felelősségét, hogy elkerülje a hirtelen fellépő stresszt.
 • Nyugodtan aludjon, és győződjön meg arról, hogy elegendő pihenést biztosít magának. Győződjön meg róla, hogy elég nyitott a szobatársaival és a körülötte lévő emberekkel, és tudassa velük, hogy fáradt. Nem tarthatja meg mások szükségleteit a hetedik hónapban, amikor a baba hamarosan születik.
 • Ha tisztában van a baba nemével, akár elkezdheti vásárolni az újonnan érkezőt, hogy szórakoztassa magát.
 • A hangulati ingadozások mára szó szerint részei. Csak ügyeljen arra, hogy legyen valaki a közelben minden alkalommal, amikor a szorongás felhív.

Orvosi kezelés és ellenőrzés:

Az orvosi vizsgálatok ugyanolyan rutinszerűek lesznek, mint az előző hat hónapban. Most minden alkalommal ugyanaz lesz. További vizsgálatokra lenne szükség a baba helyzetének, vagy súlyos deformitások észlelésére. Sok tünet ugyanaz maradhat, bár sok esetben meg kell gyógyítani, mielőtt kárt okozna a babában. Vannak olyan gyógyszerek, amelyeket szintén le kell küzdeni, és amelyek hatással lehetnek a testére és a babájára, például az alábbiakban felsorolt ​​gyógyszerek:

 •  Láz- Paracetamol vagy Acyclovir
 • Gyomorégés- antacidok
 • Székrekedés- Kerülje a hashajtókat és az ásványi olajat. Szedhet olyan gyógyszereket, mint a Metamucil
 •  Köhögés- dextrometorfán

A terhesség 7. hónapja: Tippek és óvintézkedések

 • Létrehozhat egy hobbit, amelyet választhat, és mehet a terhességi időszakban. Segít abban, hogy megkönnyebbüljön a terhességgel járó hullámvölgytől.
 • Figyeljen az étrendjére és őrizze meg egészségét. Beszéljen fitness edzőkkel, és ellenőrizze súlyát, mivel a túlsúly szokatlan szövődményeket okozhat a szállításkor, ami természetesen nagyon nem kívánatos.
 • Győződjön meg arról, hogy szétválasztja a lábát járás közben. Ez fontos óvintézkedés a gyakorláshoz, mivel ellenkező esetben megzavarhatja a súlypontot, és ez nem hoz jót.
 • Kerülje a nyers ételek fogyasztását, amelyek ártalmasak lehetnek Önre és gyermekére. Ide tartozik a hal, a hús, a tojás és a föld alatti mosatlan zöldségek, például a sárgarépa. Lehet, hogy allergiás a tenger gyümölcseire, ezért vigyázzon ugyanazokra. Szükség esetén konzultáljon orvosával.
 • A testmozgás megkönnyítheti az izmok hajlítását. Így viszont könnyebben kézbesíthető lesz a készüléke. Ne felejtse el kiválasztani kedvencét a fenti listából, és azonnal kezdje el. Soha sincs túl késő.

Most egy olyan ponton vagy, ahol a tested sok változást mutat. A 7 hónapos terhes hasa már sok alvási gondot okoz, mert most túl nagy. Ez számos új problémát okozhat, például irritációt és haragot. Ne felejtse el szorosan tartani. Olyan dolgokat kell tennie, amelyek pozitívak maradnak. Tippjeink mindenben segítenek. Boldog anyaság!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. Mennyire biztonságos az utazás 7 hónapos terhesség alatt?

Válasz: Kérje orvosa tanácsát ezzel kapcsolatban. A 36. hétig utazhat vagy repülhet. Ehhez azonban jó tanácsokat kell kapnia, mielőtt útnak indul.

Q2. Mikor kell orvoshoz fordulni a terhesség 7 hónapjában??

Válasz: Orvoshoz kell fordulnia, ha a test összehúzódásokat tapasztal. Forduljon orvosához, ha intenzív vérzése van.

Q3. Biztonságos -e a baba a terhesség 7. hónapjában?

Válasz: A 7 hónapos terhes baba számos okból megtörténhet. Többnyire az egészségügyi szolgáltató gondoskodik a babáról. Ezen a ponton a baba immunrendszere nem alakul ki teljesen. Ezért biztonságos, ugyanakkor nem teljesen biztonságos.