Tünetek és egészségügyi tippek 5. hónapos terhes nőknek

A terhesség a nők egyik legszebb szakasza. Ez azonban az egyik legnagyobb kihívást jelentő fázis is, mivel hirtelen változásokat tapasztal a testében. Az émelygés, az étvágytalanság, a hangulatváltozások és a fáradtság valóban megőrjítheti a terhességet az első trimeszterben. A terhesség 5. hónapja vagy húsz hete után a szervezet hozzászokik ezekhez a változásokhoz, és lassan elkezdi elfogadni a benne lévő „idegen testet”. Ebben a fázisban egy nő visszanyerheti étvágyát és viszonylag nyugodt gondolkodással élvezheti a terhességet. Ebben a cikkben részletesen kitértünk a magzat fejlődésére a terhesség ötödik hónapjában, és mire számíthat a szervezetében.

A terhesség 5. hónapja

5. hónap terhesség:

 1. Mire számíthat 5 hónapos terhesen?
 2. 5 hónapos terhes tünetek:
 3. A baba fejlődése 5 hónapos terhesen:
 4. Változások az anya testében az 5. hónapos terhesség alatt:
 5. Ötödik havi tevékenységek:
 6.  Ötödik hónapos terhességi diéta:
 7.  Ötödik hónapos terhességi gyakorlat:
 8.  Mit tegyünk és mit ne tegyünk a terhesség 5. hónapjában:
 9.  Alvó helyzet a terhesség 5. hónapjában:
 10.  Orvosi kezelés és ellenőrzés öt hónapos terhesen:
 11.  A terhesség 5. hónapjának óvintézkedései és tippjei:
 12.  Mit kell szem előtt tartani az 5 hónapos terhesség alatt:

Mire számíthat 5 hónapos terhesen?

Ez az útmutató segít megérteni az 5 hónapos terhességgel kapcsolatos minden szükséges információt.

5 hónapos terhes tünetek:

Míg a csecsemő, aki még mindig észnél van, most parazitává válik az anya számára, az anya meggondolja döntéseit, amikor felébred, amikor az első napsugarak a plafonra csapnak, és fut a fürdőszobába, hogy kiürítse magát. Ez az émelyítő érzés végig kitart, és ez megfelel az álmatlan éjszakáknak, amelyek még nehezebbé teszik az utazást. Ezekkel együtt jár az a bizonyos túláradó érzelem, amely átveszi az elméd irányítását. Ezek a hangulatingadozások a legerősebb helyet foglalják el szívedben, ami miatt depressziósnak és szomorúnak érzed magad. A szabálytalanságok is növelhetik a szomorúságot. A szörnyeteg étvágya ebben az esetben is fölényben van.

A baba fejlődése 5 hónapos terhesen:

A sperma és a tojás egyesülése után blasztociszták képződnek. Ebben az időben a baba nem más, mint egy tudományos kifejezés, amely megpróbálja megőrizni helyét a petefészek falában. A megfelelő helyet keresve a baba ragaszkodik a méh falához, a méhlepényhez és a köldökzsinórhoz, amelyek összekötik a két testet. Az anya és a gyermek; ez a blasztociszta, amely a negyedik vagy ötödik napon megtermékenyített petesejt orvosi neve, majd bizonyos fejlemények után embrióvá válik.

A második hónapban a baba miniatűr emberi formát öltött, és most magzatnak nevezik. A jobb megfigyelés érdekében a terhességi monitorozás heti szabályt ír elő, ahol kilenc hónap helyett 40 hetet kell figyelembe venni. Ezt tovább bontjuk három trimeszterre- az első, a második a harmadik. Az első trimeszter a baba kialakulásával, a második a fejleményekkel foglalkozik. A harmadik a növekedéssel és a tökéletességgel foglalkozik, és mire mindennek vége, kilenc hónap telt el.

a). Magasság és súly:

Az ötödik hónap a növekedési időszakot jelöli. A második trimeszter közepén a baba jelentős növekedést és fejlődést mutat csillagászati ​​sebességgel. A baba most már felnőtt, és fél kilót nyom. Méretei valahol 9-10 hüvelyk között vannak, és most különböző testmozgásokat mutat.

b). Szervek:

Mostanra a baba sokat fejlődött. A belső szervek most virágozni és működni kezdenek. Mája előállítja a szükséges vörös vért, és a vese kiszűri a hulladékot. A tüdeje úgy van kialakítva, hogy belélegezheti az oxigént, és a dobbanó szív most jól hallható az anya hasára helyezett sztetoszkóppal. Az agy és funkciói kifejlődtek, és az idegsejtek és összetett idegek tömeges kapcsolatai összekapcsolódnak a szervezetben.

c). Bőr:

Itt jön be a bőr. Mindez akkor, amikor a baba karcsú és vékony volt, csontvázas szerkezete kifejlesztette az alatta lévő tárgyakat és összetevőket. Most a fejlesztésekkel a baba jelentős zsíros rétegek növekedését mutatja a bőre alatt. Hamarosan jelentős súlyt fog kapni, mivel kövérebb és egészségesebb lesz. Az egykor átlátszó bőrön most pigmentáció van, így most hasonlíthat szülei bőrszínére, amely bárhol lehet a világosbarna és a babarózsaszín között. A bőre azonban még mindig megereszkedett és ráncos, de idővel a zsírrétegek gondoskodnak róla.

d). Bevonat a bőrön:

Ha kilenc hónapig lebeg a magzatvízben, az roncsot okozhat a baba bőrén, így most ez a sajtszerű viaszos anyag borítja a bőrét a faroktól a koronáig, amelyet a közös nyelvben vernix caseosa -nak vagy vernixnek hívnak. Ez a réteg megvédi a baba puha bőrét. Ezenkívül a lanugos nevű kicsi, puha bébi szőr kitölti a bőrrétegeket, ami szintén elsődleges szerepet játszik a baba bőrének védelmében.

e). Válaszingerek:

A hónapok során hallotta a hangját, a környezetét, az apja hangját és még sok mást, és most viszonozni tudja, mivel az orvos azt mondta, most már képes számlákat fogadni és megismerni. Gyakran születés után ugyanazok a hangok, még a zene is segíthet megnyugodni a nehéz időkben. Most, amikor a baba megismerte magát, válaszolhat a hangjára mozdulat formájában, például ütés vagy rúgás formájában. Még az arckifejezéseket is elvégezheti, még akkor is, ha még nem teljesen tökéletesek.

Változások az anya testében az 5. hónapos terhesség alatt:

Néhány egészségügyi probléma gyakran tapasztalható ebben az időszakban:

1). Striák:

Ebben az időben a baba dudor jelentősen meghaladta a méhfal nyújtási képességét. Mivel azonban izmos táska, bírja a nyomást és nyújtja magát, hogy illeszkedjen a baba növekedéséhez minden nap. A terhesség 5 hónapos súlygyarapodása húzódáshoz vezet, ami a bőr kopását okozza, és gyakran az alsó hasi striák eredményeit mutatja. Ugyanez történik a melleiddel és a kebleiddel, ahogy nőnek, és akár striáknak is kitettek. A rettegett striák leküzdése érdekében a legjobb, amit tehetünk, ha krémet és olajat alkalmazunk, hogy a bőrünk hidratált maradjon, és megakadályozzuk a nyomokat, még akkor is, ha a bőrt lehúzzuk a belső rétegekről. A vény nélkül kapható olajokkal megkönnyítették a dolgokat, de ugyanezek a hatások érdekében alkalmazhat Aloe Verát vagy E -vitamint is.

2). Hátfájás:

Ebben a hónapban észreveheti, hogy rossz hátfájástól szenved. Nincs miért izgulni, mivel a hátfájást a hibás alvási helyzet okozza. Itt az ideje, hogy a hátad helyett az oldaladon kezdj aludni, mivel a baba növekedése több helyet igényel. Tehát nyomja a hátizmokat, hogy helyet adjon magának. A háton alvás fájdalmassá teszi az izmokat. Ezért a hátfájás elkerülése érdekében a legjobb dolog, amit tehet a forgatókönyv szerint, ha oldalt alszik, különösen a bal oldalon.

Mindig tartson párnát a további támogatás érdekében, hogy elkerülje az 5 hónapos terhes hasi fájdalmat és a hátfájást. A másik módja a helyzet leküzdésének, ha időnként masszírozza az izmokat a gyors enyhülés érdekében. Meleg táskákat vagy hideg borogatásokat is szívesen fogadnak. Ez a technika segíthet csökkenteni az alsó hasi fájdalmat a terhesség 5. hónapjában.

3). Gyomorégés:

Ez a terhesség gyakori tünete. Sokan még hányást is tapasztalnak a terhesség 5. hónapjában. Az ilyen helyzet elkerülése érdekében kerülni kell az olajos és fűszeres ételek fogyasztását. Néhányan az üdvösség túlzott köpésére is panaszkodnak. Próbálja meg elkerülni a gyomorsavban gazdag ételeket. Ennek a javára kell működnie. Ez fokozhatja a gyomorfájdalmat is, amelyet a család idősebb tagja által előírt házi készítményekkel lehet csökkenteni. A gyomorégés legjobb gyógymódja a hideg tej. Próbálja meg napközben is, hogy elkerülje a gázproblémákat, ha éjszaka veszi be.

4). Az étvágy növekedése:

Ebben a szakaszban szó szerint bármit megadhatnak neked. Az éhség szörnyű, és mindent megtesz, hogy lenyeljen mindent, ami a szeme előtt van. Ez nemcsak egészségügyi problémákhoz vezethet, hanem súlygyarapodáshoz is. Ahhoz, hogy leküzdhesse a helyzetet, amelybe szorul, óriási doboz diót tarthat körül, mivel nemcsak egészséges ételek, hanem töltelék is. Ezenkívül tartsa magát elfoglaltnak és elterelve, és ez sokat segíthet Önnek.

5). Puffadás:

A terhesség ezen szakaszában az emésztőrendszer szintje lelassul. Az eredmény böfögés és puffadás. A terhesség alatt gyomorfájdalmat is tapasztalhat az 5. hónapban. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy egészségesen táplálkozzon, frissen elkészítve. Ezenkívül tápanyagokban gazdagnak kell lennie ahhoz, hogy a lőszerek megfelelőek legyenek. Gyakori vizelés a terhesség alatt az 5. hónapban is gyakori.

6). A lábak duzzanata:

A lábak duzzanata a terhesség 5. hónapjában gyakori a túlzott vízvisszatartás miatt. Tartsa fel a lábát, és pihentesse őket egy párnán vagy széken, hogy elkerülje a helyzetet. A séta segíthet a duzzanat csökkentésében is. Viseljen kényelmes papucsot a szűk cipő helyett, hogy ne súlyosbítsa.

7). Fehér kisülés:

A fehér váladék a terhesség alatt az 5. hónapban meglehetősen gyakori, és nem kell aggódnia. Hacsak nem talál vérnyomokat benne, teljesen biztonságos és normális. Lehet használni bugyi bélés, hogy ne érezze a nedvességet.

Ötödik havi tevékenységek:

Ami az 5. hónapot illeti, már a második trimeszter végén jár. A babazuhany tervei folyamatban vannak, és úgy tűnik, minden a helyén van. Pár dolog, amit szem előtt kell tartania a naptárában, ha orvosi vizsgálatra készül. Ez a boldog trimeszter, és majdnem véget ért a terhesség. Kevés fontos vér- és vizeletminta a vizsgálatokhoz segít felismerni minden problémát.szüléskor. Továbbá, a szonográfia segítségével ebben a szakaszban megfigyelhető a baba fejlődése.

Diéta és testmozgás az 5. hónapban:

Ötödik hónapos terhességi diéta:

1. A mantra számodra ebben a szakaszban az, hogy hidratált maradj, akárhányszor futsz a fürdőszobába. A víz segít a székrekedésben, és gondoskodnia kell a kicsiről. Fogyasszon továbbra is folyadékokat, például tejet és gyümölcsöket, például görögdinnyét, mivel ezek egyaránt hasznosak a szervezet számára.

2. Vonja be étrendjébe a fehérjében gazdag ételeket. Ez magában foglalhatja a sovány húst, tojást, diót, lencsét és így tovább. A baba fizikai fejlődése és fejlődése az 5 hónapos kor felé tart, és nem kockáztathatja a fehérjehiányt. Tartsa figyelemmel az egészségi állapotát és a szinteket jóval a szokásos számok előtt, hogy egészségesen fejlett babát szüljön.

3. A megfelelő saláta, beleértve a káposztát, paradicsomot, sárgarépát és céklát jó szinten, hasznos, mivel rostot tartalmaz és tápanyagokban gazdag. Ez is korlátozza a súly növekedését. Kerülje a savanyúságok és az olajbogyó fogyasztását, mert szívégést okoznak.

4. A vas fontos tápanyag az Ön számára, mivel sok vörösvérsejtre van szüksége a pici fejlődéséhez. A zöld leveles zöldségek, például a spenót, a hüvelyesek, a banán és a sovány hús a lehető legtöbb vasat biztosítják. Ezenkívül a tanninok gazdagok. Ügyeljen arra, hogy ne igyon kávét vagy teát közvetlenül vasban gazdag ételek fogyasztása után.

5. Ha más ízlést szeretne, kipróbálhatja a turmixokat, a fagylaltot, a gyümölcsöket és a gyümölcsleveket, stb. Ez biztosítja az összes szükséges tápanyagot.

Ötödik havi terhességi gyakorlat:

a). Nyúlik:

Ha létezik az egyik legjobb gyakorlat a terhességre, akkor a medence nyújtása. Segítenek abban, hogy végre normális szülés jöjjön létre, minimális fájdalommal. A gyakorlat végrehajtásához használhat párnát, széket vagy labdát.

b). Guggolás:

Fogj egy labdát, és ülj térdet hajlítva. Ez nyomást gyakorol a combokra és a medencei területekre.

c). Elmélkedés & Jóga:

A jóga a legbiztonságosabb megoldás a felesleges zsír fenntartására vagy csökkentésére. Növeli a test rugalmasságát, és ezért hasznos a szállításban.

d). Kismedencei flex:

Ahogy a neve is sugallja, ez a gyakorlat okos lépés, ha már aggódik a kismedencei fájdalom miatt. Segít meghajlítani a hátat és a combokat, hogy megőrizze súlypontját.

e). Séta:

Az ötödik hónap belépésekor nagyon fontos a gyaloglás. Ez nemcsak felfrissíti a csípőt, hanem pozitív energiát is ad. Ha lassan sétál parkokban, kertekben stb., Akkor hosszú ideig előnyökkel jár, és csökkenti a stresszt is.

Mit tegyünk és mit ne tegyünk a terhesség 5. hónapjában:

1. Ne végezze el egyedül a házimunkát. Pihenjen a megfelelő időben, hogy pihenjen a teste és a benne lévő baba. Aludjon rendszeresen bizonyos időközönként. Végezzen könnyű és stresszmentes feladatokat.

2. Olvasson tovább weboldalakon vagy folyóiratokban a terhesség következő szintjéről és a szervezetre gyakorolt ​​hatásairól. Ez segít felkészíteni az elmét a következő szintre. Vigye magával partnerét rendszeres ellenőrzésre, hogy elkerülje a problémákat és élvezze a fázist.

3. Ne hagyd, hogy mások pártfogoljanak. Ne hallgassa meg mások tapasztalatait a szállításkor. Ez stresszt okoz, és kényelmetlenül érezheti magát vele.

4. Engedje el magát a csecsemő ruháinak megvásárlásához vagy a nevek kiválasztásához. Ez távol tartja a stresszt az elmédtől, mivel elfoglalnak bizonyos munkákat másokkal.

Alvó helyzet a terhesség 5. hónapjában:

Ebben a fázisban látható baba dudorokat észlel, és ezért nehezen alszik a hasán. A háttal az ágyra néző alvás rendben lehet, de súlyos fájdalmat okozhat az alsó hátizmokban. Az ajánlott alvási helyzet az, hogy az oldalán feküdjön, lehetőleg a bal oldalon. Ez lehetővé teszi a jó véráramlást a baba számára, és nem okoz stresszt a belső szerveknek.

Orvosi kezelés és ellenőrzés öt hónapos terhesen:

Ebben a hónapban a szokásos ultrahangon kívül a csecsemő kromoszóma -meghatározását is elvégezheti. Ez segít megtudni, hogy vannak -e olyan tünetek, amelyek aggasztják a csecsemőt. Ezért néhány gyógyszer, amelyet az ágy mellett kell tartani:

 • Fájdalmakra- acetaminofen.
 • Allergiára- antihisztaminok és ioratidin.
 • Köhögés- dextrometorfán és Guaifenesin.
 • Székrekedés ellen- Metamucil és Colace.
 • Gyomorégés ellen- antacidok és famotidin.

A terhesség 5. hónapjának óvintézkedései és tippjei:

a). Jól kezelje a kiütéseket, mielőtt elterjednének, és rontanának a helyzeten. Ezek általában a forróságtól származnak, de előfordulhatnak gondatlanság miatt is. A zuhanyozás jól csillapíthatja a kiütéseket.

b). Öltözzön kényelmes kismama ruhába, mert így szabadon marad a medencei régió. A puha szöveteket, például a vászont és a pamutot kell választania. Ha nyár van, világos színek fogják lezárni az üzletet.

c). Ne hagyja abba a gyakorlatokat. Üljön megfelelő támasszal egész idő alatt, hogy jól megőrizze súlypontját.

d). Beszéljen családtagjaival a fejlődésről. Ez nemcsak tisztázni fogja a dolgokat, hanem megkönnyíti számukra, hogy tudják, merre tartanak.

e). Mostantól kezdjen beszélni a babájával, mert így felismeri a hangját, amikor először jön a világra.

Mit kell szem előtt tartani az 5 hónapos terhesség alatt:

Ami az 5. hónapot illeti, már a második trimeszter végén jár. A babazuhany tervei folyamatban vannak, és úgy tűnik, minden a helyén van. Néhány dolog, amit szem előtt kell tartania az ötödik hónapos terhességi ellátás részeként:

 • Jelölje be a naptárában, hogy biztosan ne maradjon le orvosi ellenőrzéséről és szűrővizsgálatáról
 • Kevés fontos vér- és vizeletminta a vizsgálatokhoz segít a probléma észlelésében a szállítás idején.
 • Továbbá, a szonográfia segítségével ebben a szakaszban megfigyelhető a baba fejlődése.
 • Ha vérzést, hirtelen méhösszehúzódást vagy akár rendellenes babamozgást észlel, azonnal rohannia kell az orvoshoz.

Sok nő hajlamos stresszelni magát túlgondolással. Ne feledje, hogy a békés elme egészséges és boldog babához vezet. Foglalkozzon olyan tevékenységekkel, amelyek tetszenek, például zenét hallgat, házimunkát végez, kertészkedik vagy akár jógázik. Elkezdheti olvasni a szülői tippeket is, amelyek segítenek a szülés utáni jobb felkészülésben. Vegyen ki friss levegőt minden nap, és találkozzon olyan emberekkel, akik megoszthatják érzéseiket. Így biztosak lehetünk abban, hogy örömteli 5. terhességi hónapja lehet.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1). Biztonságos a szex az 5. hónapos terhesség alatt?

Válasz: Miután átlépte a terhesség negyedik hónapját, a szex biztonságos lesz az Ön és a baba számára. A hormonok változásai vonzhatják a szeretethez, és segítenek leküzdeni a fizikai és szellemi stresszt. Csak ügyeljen arra, hogy kövesse a biztonságos és kényelmes helyzeteket, hogy elkerülje a fájdalmas helyzeteket.

2). Mennyire biztonságos utazni a terhesség 5. hónapjában?

Válasz: Az utazást ebben az időszakban gyakran biztonságosnak tekintik, ha jól megtervezik. Soha ne utazzon stresszes vagy hosszabb ülést igénylő utazásokra. Inkább szünet utakhoz válasszon. Az utazás megkezdése előtt feltétlenül konzultáljon orvosával, és végezzen el minden szűrővizsgálatot.

3). Mikor kell orvoshoz fordulni a terhesség 5. hónapjában??

Válasz: A tervezett orvos kinevezésein kívül orvoshoz kell fordulnia, ha olyan rendellenes tüneteket észlel, mint a vérzés, a túlzott hüvelyváladék, erős hasi fájdalom, méhösszehúzódások és a magzat válaszának hiánya. Soha ne hagyja figyelmen kívül ezeket a figyelmeztetéseket, mert életveszélyesek lehetnek Önre és a babára.