11 súlyos almaecet -mellékhatás – tudnia kell

Az almaecet, amelyet közismert nevén ACV, évszázadok óta használnak gyógyászati ​​előnyei miatt. Nagyon népszerű volt az ókori perzsák körében, akik hittek az ACV erejében számos probléma kezelésére, beleértve a zsírsejtek csökkentését, a korpásodást és a fogfájást is. Az almaecet számtalan előnnyel jár az emberiség számára, különösen antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságai miatt. Ez az egyik leggyakrabban használt „gyógyszer” a legtöbb anya otthon. Az almaecet úgy készül, hogy az almalét körülbelül egy hónapig erjesztik. Bár az ACV -t széles körben használják számos egészségügyi probléma kezelésére, saját hátrányai vannak. Ebben a cikkben részletesen tárgyaljuk az almaecet mellékhatásait.

Mi az almaecet?

Az almaecet egy erjesztett folyadék, amelyet almából készítenek. Ez egy kétlépéses folyamatot foglal magában, amelyben a vágott almát élesztővel kombinálják, hogy a cukrokat alkoholrá alakítsák. Ezt az alkoholt ezután tovább erjesztik baktériumok hozzáadásával, hogy ecetsavat kapjanak. Az ecetsav felelős a folyadék savanyú ízéért és erős, csípős szagáért. Az ecetsav kivételével az almaecet almasavból és vízből is áll. Ez egy rendkívül alacsony kalóriatartalmú ital, 15 ml-es adagja mindössze három kalóriát tartalmaz.

Almaecet -mellékhatások

Az almaecet mellékhatásai:

Bár ismerjük az ACV számos előnyét, hátrányait nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az alábbiakban az Apple ecet mellékhatásai láthatók:

1. A hányinger kérdései:

Sokan panaszkodnak arra, hogy az almaecet napi bevitele hányingert okoz bennük. Lehet, hogy nem megy a végletekig, hogy hányást okoz, de van néhány óra, amikor hányingert érezhet. Ez bosszantó lehet nap mint nap szembenézni. Ilyen körülmények között nem szabad éhgyomorra inni az almaecetet. Általában a kora reggeli bevétel hányingert okoz.

2. Gyomorgörcsök:

Az almaecet egyik hátránya az enyhe vagy súlyos gyomorgörcs. Ez gyakran pár óráig tart, és nagyon kellemetlen lehet. Ennek oka a savas jelleg, és távol tartható azáltal, hogy ivás közben szódabikarbónát tartalmaz az oldatban.

3. A pattanások okai:

Olyan ember vagy, aki tisztában van a bőrével? Ha igen, akkor tudnia kell, hogy az almaecet napi fogyasztása pattanások kialakulásához vezethet a bőrön. Az almaecet segít megtisztítani a bőr szennyeződéseit, amelyek pattanások és pattanások formájában kerülnek a bőr felületére. Pár hét alatt elmúlik, így folytathatja az almaecet adagját.

4. Káliumválság:

Az almaecet használata csökkenti a szervezet káliumszintjét és csökkenti a csontok ásványi sűrűségét. Ez csak a túlzott fogyasztás esetén fordul elő, amely extrém helyzeteket is okoz, például csontritkulást. Ez az egyik kevésbé ismert Apple Cider mellékhatás.

5. Fejfájás:

A fejfájás az almaecet egyik leggyakoribb hátránya. Ez be- és kikapcsolva, valamint a következő 2-3 hétben lesz tapasztalható. Ez csak annak a jele, hogy a szervezet méregtelenít. Nincs miért aggódnia, amíg a fájdalmak nem túl erősek. Ha három hétnél tovább tart, akkor allergiás lehet az almaecetre, ezért abba kell hagyni.

6. Viszketés:

Sokan viszketnek a szervezetben, miután az első napokban almaecetet fogyasztottak. Ez nem történik kiütések miatt, és allergiás reakció a fogyasztásra. Ha ilyen mellékhatást tapasztal, azonnal le kell állítania ennek a folyadéknak a használatát. A folyadékot néhány napig megakadályozhatja, majd újra fogyaszthatja, hogy megnézze, fennáll -e a probléma.

7. Hatások a fogzománcra:

Az almaecet savas szintje káros hatással van a fogzománcra, és elpusztítja azt. Ezenkívül sárga árnyalatot kölcsönöz a fogaknak, és fokozza a fogak érzékenységét. Almaecetet szívószállal is fogyaszthat, hogy ne érintkezzen a fogakkal. Az almaecet után fogat is lehet mosni, hogy csökkentsék a sav hatását a fogakra és a zománcra.

8. Emésztési mellékhatások:

Az emésztési zavarok megtapasztalása az egyik almaecet -mellékhatás. Lassítja az élelmiszer felszívódását az emésztőrendszerbe, és rossz emésztéshez vezethet. Ez is megemelkedett vércukorszinthez és a Gastroparesis állapotának javulásához vezethet.

9. Torokégés:

Az égő érzés a nyelőcsőben az ACV egyik gyakori mellékhatása. Az ecet általában maró anyag, amely az érzékeny területek, például a torok égéséhez vezethet. Ez súlyos fájdalmat és kellemetlenséget okozhat pár nap lenyelés közben. Ajánlott az ACV -t gyermekektől távol tartani.

10. Bőrégés:

Mivel rendkívül magas az ecetsav tartalma, az ACV közvetlenül a bőrre történő alkalmazása égési sérüléseket okozhat. Bár az anyajegyek és a bőrfertőzések eltávolítására szolgáló kezelésként javasolt, az ACV -t soha nem szabad közvetlenül az érzékeny területekre alkalmazni, mivel súlyos égési sérüléseket és súlyosbított állapotokat okozhat.

11. Emésztőrendszeri problémák:

Az almaecet egyik hátránya az emésztési problémák, például fekélyek, gyomorégések, görcsök és hányinger. Sokan az ACV bevétele után étvágycsökkenést és teltségérzetet is tapasztaltak. Bár ez bizonyos esetekben helyes lehet, ez az állapot táplálkozási veszteséghez, végső soron éhezéshez és gyengeséghez vezethet.

Almaecet ajánlott biztonságos adagolása:

Az almaecet mellékhatásainak megelőzése érdekében kövesse az alábbi tippeket a biztonságos fogyasztáshoz:

  • Mindig korlátozott mennyiségben fogyasszon napi 30 ml -nél nem több ACV -vel.
  • Ha fogérzékenysége van, akkor szívószálat kell használni, hogy csökkentse a foggal való érintkezést.
  • Ha gasztroparézisben szenved, korlátozza napi 1 evőkanál vagy 15 ml bevitelét.

Reméljük, hogy ez az útmutató segített megérteni az ACV mellékhatásait. Számos cikk található az interneten, amelyek kiemelik ennek a folyadéknak az előnyeit, sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni a túl sok fogyasztásból adódó mellékhatásokat és egészségügyi szövődményeket. Az almaecet potenciálisan veszélyes lehet az érzékeny gyomrú emberek számára, és soha nem szabad közvetlenül fogyasztani. A nemkívánatos egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében mindig ajánlott vízzel hígítani. Ezenkívül ne felejtse el öblíteni a száját az ACV ivása után, hogy megakadályozza a fogzománc erózióját. Az ACV óvatos fogyasztása számos előnyhöz vezethet, amelyek meghaladják a kockázatokat.