17 legjobb koffein előny a bőr, a haj és az egészség szempontjából

A „koffein” szóhoz mindig negatív hatások társultak. A koffeinről ismert, hogy átmeneti „magas” állapotot ad és megváltoztatja az elmédet. A gyomornak és a májnak is rossznak tartják! Azonban nem nagyon ismerik az erre a szerre gyakorolt ​​pozitív hatásokat. A koffein kis adagokban ajánlott számos betegség, például a rák, a szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség elhárítására. Ebben a cikkben meglepünk, ha megvitatjuk a koffein előnyeit, ha mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk őket!

A koffein előnyei a bőrre, hajra és amp; Egészség

Mi az a koffein?

A koffein története a 6. századig nyúlik vissza, amikor a kávét először ivási célra termesztették. Ez a szó a német „Kaffee” szóból származik, amely szó szerint azt jelenti, hogy kávé. A koffein kulcsfontosságú szer számos italban, például teában és kakaótermékekben. Ez egy stimuláns, amely az agyra és az idegrendszerre hat, hogy segítsen ébren maradni. Sok egészségügyi italban széles körben használják, hogy azonnali energiát adjon és csökkentse a fáradtságot. A koffein elűzi az alvást, és sokáig aktív marad.

A koffein jót tesz az egészségnek?

Igen! Ellentétben azzal a közkeletű elképzeléssel, hogy a koffein csak veszélyeket jelent a szervezetére, valójában az is jól járhat! A koffein ellazítja az idegeket és javítja a hangulatot. Ezenkívül csökkenti a depresszió tüneteit, és megfiatalodik. A koffein javíthatja az emésztési sebességet, az anyagcserét és ezáltal elősegítheti a fogyást.

Koffein adagolás/nap:

  • Naponta körülbelül 300–400 mg koffeint fogyaszthat anélkül, hogy komolyabb káros hatást gyakorolna a szervezetére.

A koffein előnyei a bőrre, a hajra & Egészség:

Itt 17 csodálatos koffein -felhasználást soroltunk fel egészségre, hajra és bőrre. Vessünk egy pillantást rájuk.

koffein felhasználása

1. Azonnali energiafokozó:

Nagyszerű módja annak, hogy az edzést sokkal hatékonyabbá tegye, ha koffeint ad az étrendhez. Ezt egyszerűen úgy teheti meg, hogy az edzés után rögtön megisz egy csésze erős kávét. Sok kalóriát éget el, fokozza az anyagcserét és hatékonyan fogy. A legtöbb ember, aki hajlamos minden nap kávét inni, általában fitt és aktív, mint azok, akik nem. Ez a koffein egyik legfontosabb előnye.

2. Enyhíti a stresszt:

Mivel a munka nagyon fontos része az életünknek, néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy túl sok részük felfalhat minket. Igen, a stresszről beszélek. A végtelen munkaterhelés miatt könnyen stresszes és gyorsan dolgozik. Ennek leküzdéséhez fontos. Ellenkező esetben negatív következményekkel járhat az egészségre. Tehát, hogy megmentse magát ettől a helyzettől, el kell kezdenie némi koffein használatát. Ha minden nap megisz egy csésze kávét, biztosan stresszmentes és nyugodt lesz.

3. Szabályozza a vérnyomását:

A legtöbb vérnyomásos ember mindig veszélyes egészségügyi állapotok és betegségek kockázata alatt áll. Egy egyszerű és könnyű megoldás erre a problémára a koffein. Ennek a csodálatos természetes összetevőnek a segítségével szabályozhatja vérnyomását, és távol maradhat mindenféle betegségtől. Nagymértékben támogatja az artériáit, és ennek segítségével boldog és egészséges életet fog élni.

4. Csökkenti a fáradtságot:

Te azok közé tartozol, akik úgy érzik, nincs elég erejük? Próbáltál már sportolni, és annak közepén hátráltam, mert kifogytál az energiából? Nos, ha ezekkel a problémákkal szembesült, akkor nincs ereje és ereje. De már nem kell izgulni. Mert elképesztő megoldást találtunk ki az Ön számára. És jól sejtetted. Ez koffein. Ha naponta 6–9 csésze ilyen egészséges italt fogyaszt, az növeli a teljesítményét, és minden alkalommal segít a jobb munkában.

5. Csökkenti a szívbetegségek esélyét:

A kardiovaszkuláris betegségek megelőzése a koffein egyik legfontosabb egészségügyi előnye. Egy híres, körülbelül tizenöt éven át végzett tanulmány szerint 40 000 nőnek, akik naponta kávét ittak, kisebb volt az esélye a szívrohamra vagy bármilyen szívkockázatra. Hasonló eredményeket mutattak ki a férfiaknál is. A jobb eredmény érdekében azonban kevesebb cukrot adjon a kávéhoz.

6. Csökkenti az izomfájdalmat:

Az izomfájdalom csökkentésének nagyszerű módja a mindennapi kávéfogyasztás. Ez segít 48 órán belül felépülni a szörnyű állapotból. Egy tanulmány szerint azok, akik kávéztak, gyorsabban tudtak megszabadulni a fájdalomtól, mint azok, akik nem. A legjobb dolog a koffeinben az, hogy közvetlenül hat az izmokra, és egyre nagyobb erőt és erőt termel. Ezzel is sokat fogsz fogyni.

7. Megelőzi a rákot:

Mivel a kávé természetes és organikus, ebből számos egészségügyi előnyre számíthat. Az eddigi legjobb eredmény a rák csökkentése. Ha rákbetegségben szenved, vagy úgy gondolja, hogy bármilyen okból hajlamos rá, egyszerűen igyon egy kávét minden nap. Egy tanulmány szerint több mint 67 ezer nőnek, akik naponta négy csésze kávét ittak, kisebb volt a rákos megbetegedések esélye a szervezetében, mint azoknak, akik nem. Méregteleníti a testet, és a férfiak számára is hasznosnak bizonyult.

8. Csökkenti a rossz koleszterint:

A koffein egy másik nagy és fontos előnye a koleszterinszint csökkentése a szervezetben. A koleszterin néha nagyon káros lehet, és súlyos állapotokhoz és betegségekhez vezethet. Ennek a problémának a kiküszöbölésére egyszerűen igyon két csésze kávét minden nap. Meg fogsz lepődni, ha látod, hogy mennyit javult az egészséged és az állapotod a hónap végén.

9. Elősegíti a fogyást:

Ha úgy gondolja, hogy hajlamos a gyors hízásra, javasoljuk, hogy igyon egy kávét minden nap. Ez az ital segít sok kalóriát elégetni a nap folyamán, és távol tartja magát a kilók felhalmozásától. A tanulmány szerint azok a nők, akik naponta két csésze kávét ittak, 2,5 kilót tudtak leadni azokhoz képest, akik nem. Nyilvánvaló, hogy a kávé nagyszerű megoldás azoknak, akiknek lassú az anyagcseréje, és azoknak is, akik megpróbálnak leadni néhány kilót.

10. Javítja a memóriát:

Ha mindig azt gondolta, hogy a lassú memória megoldása csak a dió és a zöldség, akkor érdemes kétszer is meggondolni. A dió és a zöldség határozottan segíthet a dolgok tanulásában és emlékezésében, de semmi sem működik jobban a koffeinhez képest. A koffein fokozza a memória konszolidációját, és segít jobban teljesíteni a tesztek és a vizsgák során.

11. Méregteleníti a májat:

Tanulmányok azt mutatják, hogy a koffein méregtelenítő hatással van a májra. Jelentős, 84 %-os arányban segít csökkenteni a májbetegségek, például a cirrózis kockázatát. Még akkor is, ha bármilyen meglévő betegségben szenved, a koffein javíthatja a válaszarányt és csökkentheti a halál esélyét.

12. Elősegíti a haj növekedését:

A koffein kiváló stimuláns a hajnövekedés elősegítésére. Ismeretes, hogy javítja a haj szerkezetét és erősíti a gyökereitől. Ezért a koffeint széles körben használják számos hajtermékben, mint például samponok, hajkrémek és balzsamok az egészséges hajért. Úgy gondolják, hogy a koffein aktiválja a szunnyadó szőrtüszőket és ösztönzi az új növekedést. Ez a koffein fogyasztásának egyik legjobb előnye.

13. Csökkentheti a zsíros májat:

A koffein előnyei a máj egészségére jól ismertek. A májbetegségek kockázatának csökkentése mellett ismert, hogy csökkenti a zsíros májat is. Az alkoholmentes zsíros máj kezelésére ajánlott egy csésze koffeintartalmú italt bevenni, és ritka esetekben teljesen meg kell fordítani..

14. Csökkenti a vesekő kockázatát:

A kutatások szerint a koffein bevitelről ismert, hogy csökkenti a vesekő képződését. Bár általánosan elterjedt az a felfogás, hogy a koffeintartalmú italok növelhetik a kövek kialakulásának esélyét, a kis dózisok alkalmazása valójában ismert, hogy gyógyítja őket. A koffein elleni védekezési intézkedéseket továbbra is tanulmányozzák.

15. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát:

A koffeinről ismert, hogy pozitív hatással van a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegekre. Néhány beteg koffein tablettát kapott a többi naphoz képest. A koffeinről ismert, hogy befolyásolja a szervezet inzulinra adott válaszát is. Ezeket a pontokat azonban nagyrészt tanulmányozzák, és további bizonyítékokra lehet szükségük a bizonyításhoz.

16. Az asztma gyógymódja:

A koffein teofillin nevű vegyületet tartalmaz, amely hörgőtágító gyógyszer. Ez az oka annak, hogy a koffein segíthet az orrjáratok tisztításában a jobb levegőáramlás érdekében. Az IT segít az asztmához hasonló zihálás, légszomj és köhögés tüneteinek csökkentésében is. A koffein jótékony hatásait a tüdő egészségére is fentebb tárgyaltuk.

17. Parkinson -kór elleni védelem:

Egy tudományos tanulmány azt mutatja, hogy a koffein neuroprotektív tulajdonságaival csökkentheti a Parkinson -kór kockázatát. Az is ismert, hogy késlelteti a degeneratív betegségek, például az Alzheimer -kór kockázatát. A napi csésze kávé elfogyasztása mellett a fizikai és szellemi gyakorlatok elvégzése sokáig egészséges maradhat.

Bár a koffein jótékony hatással bír, a túlzott fogyasztása minden bizonnyal számos egészségügyi kockázatot jelenthet. Ezenkívül a koffeint soha nem szabad közvetlen gyógyszerként kezelni a fent említett egészségügyi problémák bármelyikének gyógyítására. Mindig konzultálnia kell orvosával, hogy ellenőrizze a tényeket, mielőtt megpróbálja megterhelni testét koffeinnel. Azonban a világosabb oldalon egy -két csésze kávé jobb, mint rossz!