A 6 legjobb ricinusolaj mellékhatás

Mi az a ricinusolaj?

A ricinusolaj olyan növényi olaj, amelyet a ricinusolaj magjából nyertek. A ricinusolaj nagyon halványsárga folyadék, amelynek ízével és illatával első ízben lenyelik.

A ricinusolaj számos előnnyel jár számunkra, mint például a haj- és fejbőrkezelés, megnyugtatja a szemet, kenőeszközöket stb., De ennek is lehetnek durva hatásai! A ricinusolaj híres a bőr és a hajápolás kiemelkedő előnyeiről! A székrekedés kezelésére. Azonban ismernie kell a mellékhatásait, mielőtt bármilyen döntést hoz a ricinusolaj használatáról. Néhányat az alábbiakban tárgyalunk:

A ricinusolaj mellékhatásai:

A ricinusolaj mellékhatásai

1. A ricinusolaj nagy mennyiségű emésztési rendellenességet okoz:

A ricinusolajat biztonságosnak tekintik. Néhány ember azonban teljesen ellenkezőleg érzi magát, hányingert, hasmenést, hányást, gyomorpanaszokat és ájulást érez az olaj használata után, vagy bizonyos mennyiségű ivás közben. Ha valaki ilyesmit érez! Ezután abba kell hagynia a ricinusolaj szedését. Hosszú távú alkalmazás esetén mellékhatásai súlyosbodhatnak. Szintén konzultálnia kell gyógyszerészével a rendszeres adag bevétele előtt.

2. Allergia:

A ricinusolaj mellékhatásokat is okoz, például allergiás reakciókat! Sokan allergiásak voltak az alkalmazás után. A ricinusolajra gyakorolt ​​súlyos allergia azonban ritka. Ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalta, orvoshoz kell fordulnia, és abba kell hagynia az olaj használatát: Viszketés, kiütés, duzzanat (az arc/torok/nyelv duzzanata nagyon veszélyes), szédülés, csípés és bőrpír, légzési nehézség.

Ajánlott ellenőrizni, hogy érzékeny -e a ricinusolajra vagy sem! Végezzen folt kártevőt. Csak egy kis mennyiségű olajat kell felhelyeznie az alkarjára, és várnia kell 24 órát. Ha sikerrel jár, és győződjön meg arról, hogy nincs reakciója az olajra, lépjen tovább, és használja fel. Ha bármilyen reakciót érez, vagy akár enyhe viszketést vagy vörösséget, akkor ellent kell mondania az olaj használatának.

3. Tápanyagveszteség:

A ricinusolaj mellékhatásainak listájában az egyik az, hogy az olaj több mint egy hetes bevitele kálium- és folyadékveszteséget okozhat! Ha napi 15-60 ml-es adagot vesz be, előfordulhat, hogy nem képes vagy úgy tűnik, hogy megakadályozza néhány értékes tápanyag emésztését, és kiszáradáshoz vezethet. Forduljon a megfelelő gyógyszerészhez, és szigorúan kövesse az orvos vagy gyógyszerész utasításait, vagy a címkén.

4. Veszély a terhes nők számára:

A ricinusolaj a terhes nők számára nagy NO az orvosoktól. A ricinusolaj ismert arról, hogy a nőknél vajúdást vált ki. Javasoljuk, hogy terhes nők vigyék fel az olajat a szülésre, amikor a szülési határidő lejárt. Az olaj ricinolsav serkenti a bélizmok összehúzódását, és ennek következtében vajúdást indukál. A terhes nők azonban nem használhatnak ricinusolajat orvos felügyelete nélkül. Ezenkívül veszélyes a ricinusolaj alkalmazása azoknak a nőknek, akiknek terhességi ideje kevesebb, mint 40 hét

5. Ricin:

A ricinusolaj általában biztonságos a használatra, de ha betartja orvosa ajánlásait, akkor nem valószínű, hogy ricinusolaj -mellékhatásokat érez. A ricinus azonban ricint, toxint tartalmaz! Ami nagyon veszélyes a fogyasztásra, ezért soha ne egyen a ricinusbabot, és ne nyomja meg magát a ricinusolajat. A ricin hasmenést, hányingert, hányást, sokkot, máj-, hasnyálmirigy- és májkárosodást, kiszáradást, vérsejtek pusztulását és sokkot is okozhat. Ha csak 2-6 egész ricinusolaj magját eszik meg, egy felnőtt ember megölhet!

6. Gyermekeknek:

A ricinusolaj valószínűleg biztonságos, ha szájon át, kis adagokban, rövid ideig, mondjuk kevesebb, mint egy hétig veszik be. A ricinusolaj valószínűleg nem biztonságos, ha szájon át több mint egy hétig vagy ennél nagyobb dózisban alkalmazzák. Ha a szokásos napi napi 1-15 ml-es adagnál többet vesz be, az életkortól függően, ez kémiai egyensúlyhiányt okozhat a szervezetben. A ricinusmag nem biztonságos, ha az egész magot szájon át veszik.