A gyömbér jó a köhögésre?

Ha tartós köhögésben szenved, akkor a következő cikkben csak arra lehet szüksége, hogy biztonságos, természetes gyógymódot kapjon a köhögéstől, zavaró mellékhatások nélkül.

gyömbér köhögésre

Amikor a felső légutakat elzáródás vagy torlódás vagy bármilyen irritáló tényező miatt stimulálják, az agy köhögéssel kísérli meg az irritáló anyag eltávolítását a szervezetből. Míg a piacokat elárasztják mindenféle köhögés elleni szirupok és pasztillák száraz és köpet okozta- Termelő köhögés, a természetes gyógymódok olyanok, amelyekre minden kétség nélkül fel lehet nézni. A köhögés kezelésére használt konyhai összetevők közül a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb a gyömbér.

A gyömbér, a növényi gyökér, amelyet főleg Kína, Ázsia és más trópusi országok egyes részein termesztenek, ismert szálakból és néhány természetes anyagból áll: Gingerol, 6-shagol és Zingiberene. Ezek együttesen enyhítik a tüdő torlódását, antibakteriális hatásúak, csökkentik a felső légutak bakteriális terhelését, és segítenek köhögéscsillapítóként is, segítve a köpet elvékonyodását és kiürítését. A gyömbért több mint 5000 éve használják a hagyományos természetes gyógyászatban, és ugyanolyan hatékony, mint a kodein nevű terápiás gyógyszer, amelyet széles körben használnak a köhögés kezelésére. A gyömbér ugyanolyan hatékony gyulladáscsökkentő és a testhőmérséklet csökkentésére.

Tehát olvassa el az alábbiakban, hogyan használhatja a gyömbért különböző módokon, mint hatékony gyógymódot a krónikus hörgőgyulladás okozta megfázás és köhögés enyhítésére..

Kenje meg egy kis szelet gyömbérrel sóval, rágja le és nyelje le a levet, hogy megállítsa a folyamatos köhögést.

Gyömbér citrom mézes tea gyógymód:

a gyömbért apró kockákra vágjuk és kissé összetörjük. Forraljuk fel ezeket a darabokat vízben. Kortyoljon erre a vízre három -négy alkalommal, egész nap. Annak érdekében, hogy ez a gyógyszer ízletesebb legyen, adhat hozzá mézet a vízhez. Ezenkívül vékonyra szeletelt citromszeleteket is hozzáadhat a forrásban lévő vízhez. Hagyja, hogy az összetevők vízben forraljanak közel öt -tíz percig. Vegye le a tűzről és szűrje le a gyömbér darabokat. Ezt a gyömbéres teát még meleg állapotban igya meg. Hűtőszekrényben tárolhatja, később, a nap folyamán.

Dátum és gyömbéres tea köhögés elleni gyógyszer:

Vegyen be közel 15 gramm zúzott gyömbért és barna cukrot, és 30 gramm szeletelt vörös datolyát. Mindezeket az összetevőket tíz percig forraljuk sima vízben. Vegye le a tűzről és igya meg, amíg a bájital még meleg.

Tulsi gyömbér gyógynövény paszta:

Zúzzon össze közel tíz Tulsi -levelet finom pépben, és keverje össze a gyömbérből kinyert levével. Ehhez adjunk hozzá egy kis mézet és egy teáskanálnyi e pasztát naponta kétszer -háromszor. Továbbá, ha úgy dönt, adhat hozzá egy csipet borsot és kurkuma ehhez a pasztához, hogy még hatékonyabb legyen.

Óvintézkedések a gyömbér fogyasztásával kapcsolatban:

  • A gyömbérről ismert, hogy vérhígulást okoz, ezért azoknak, akik vérhígítót szednek, mint például: warfarin, aszpirin stb., Nem szabad gyömbér gyógyszereket szedni, mielőtt természetgyógyászhoz/ orvoshoz fordulnak.
  • Még jobban segíthet a köhögésben, ha rendszeresen gőzt vesz, hogy lebontja a váladékot, így a szervezet könnyen megszabadulhat tőle. Ezenkívül a meleg folyadékok kortyolása sokat segíthet.
  • Remélem, hogy hasznosnak találta az ebben a cikkben közölt információkat, és biztosan hasznára válik, ha kipróbálja ezeket az otthoni gyógymódokat, és észreveszi, hogy csökken a produktív és száraz köhögés.