A legjobb 18 D -vitamin élelmiszerforrások listája elérhető Indiában

Belefáradt a különféle összetevők kipróbálásába, de nem érte el a kívánt eredményt a testével? Hiányzik a szervezetből a megfelelő mennyiségű tápanyag, még akkor is, ha különféle élelmiszereket fogyaszt? Ennek oka az lehet, hogy a szervezet nem kapja meg a megfelelő mennyiségű D -vitamint a vit d -forrásokból. Igen, hiányzik a d -vitamin, és nem kapja meg a kívánt táplálékot a szervezet számára. A legjobb D -vitamin -ételek és a test megfelelő növekedése közötti kapcsolat sok éven keresztül felmerült. Még az orvosok is azt javasolják, hogy a magas D -vitamin tartalmú ételeket vegye be étrendjébe, hogy megerősítse testét és csontjait.

A D -vitamin élelmiszerforrások listája elérhető Indiában

Mi az a D -vitamin?

A D-vitamin zsírban oldódó szekoszteroidok, amelyek elősegítik a kalcium és más tápanyagok megfelelő és kívánt felszívódását a szervezetben. A D -vitaminban gazdag ételek fogyasztása elegendő védelmet nyújt a szervezetnek a különböző betegségek elleni küzdelemben.

Különféle természetes D -vitamin -források találhatók, amelyekből beszerezheti a kívánt mennyiségű vitamint, és a szervezet megkaphatja a szükséges előnyöket. Azt is kipróbálhatja, hogy a kívánt d -vitamin -dózist a napfénytől vagy a piacon kapható különféle kiegészítőktől szerezze be.

Miért olyan fontos a D -vitamin??

Bizonyára hallotta az idősebbeket és sok egészségügyi szakértőt a D -vitamin ételek fontosságáról. Gondolkozott már azon, hogy mitől olyan fontos a D -vitaminban gazdag ételek a test növekedése szempontjából? Nos, a megfelelő D -vitamin -fogyasztással a szervezet felkészül a kalcium és más tápanyagok kívánt felszívódására, ami elősegíti a szervezet megfelelő működését..

Ettől eltekintve a különböző D -vitamin ételek segítik a gyermekeket és a felnőtteket a különböző egészségügyi betegségek megelőzésében. A D -vitamin zöldségek és a D -vitamin gyümölcsök megfelelő fogyasztásával erősítheti csontjait, és elősegítheti, hogy a szervezet a legjobb formában növekedjen.

A D -vitamin ajánlott adagja:

Megfelelő adagolás esetén a D -vitaminban gazdag étrend biztonságosnak tekinthető a felhasználók számára. Ezért elengedhetetlen, hogy az egészségügyi szakértőkkel való megfelelő konzultációt követően elképzelést kapjunk a javasolt D -vitamin -adagról.

Ezenkívül a napi ajánlott D-vitamin-adag személyenként változik, és attól is függ, hogy milyen problémára javasolta a D-vitamin bevitelét. Általában azonban a D -vitamin napi ajánlott bevitelének 1000 és 4000 NE között kell lennie.

Hogyan építsünk be több D -vitamin ételt az étrendünkbe?

A legtöbb egészségügyi szakértő azt javasolja, hogy vegye be a különböző jó D -vitamin -forrásokat, hogy a lehető legjobban ki tudja használni a D -vitamint. ha Ön is azt a módszert keresi, amellyel több D -vitamin tartalmú ételt is hozzáadhat az étrendjéhez, akkor olyan ételeket kell fogyasztania, amelyekben van D -vitamin.

Megpróbálhatja megszerezni a kívánt mennyiségű D -vitamint a napfénytől vagy a D -vitamin -kiegészítők szedésétől is. Továbbra is keresnie kell a legjobb D -vitamin tartalmú ételeket, amelyeket felvehet az étrendjébe és a napi rutinjába.

A legjobb D -vitamin élelmiszerek listája Indiában:

d -vitamin forrásai

Ezek azok a különféle élelmiszerek, amelyek D -vitamint tartalmaznak, amelyeket felvehet az étrendjébe, hogy a szervezet számára a kívánt előnyöket biztosítsa. A D -vitamint a különböző vit d -forrásokból és a piacon kapható kiegészítőkből is beszerezheti.

A legjobb mennyiségű D -vitamint a különböző D -vitamin -zöldségek és D -vitamin -gyümölcsök fogyasztásával lehet bevinni. Mielőtt fogyasztaná, nézze meg ezeket az élelmiszereket és a bennük található D -vitamin mennyiségét.

1. Lazac:

d -vitaminban gazdag ételek

Az óceánon termesztett lazac a D -vitamin egyik legelterjedtebb forrása, ezért fel kell venni az étrendbe. Az egyetlen dolog, amire vigyázni kell a lazac fogyasztása során, hogy azt természetes forrásból kell beszerezni, és nem mesterséges módon. A lazac csak akkor tekinthető az egyik olyan élelmiszernek, amely növeli a D -vitamint a szervezet növekedése érdekében.

A lazac fogyasztásával biztosíthatja szervezetének a kívánt mennyiségű D -vitamint, és így megelőzheti az esetleges egészségügyi betegségektől. A lazac körülbelül 361-685 NE D -vitamint tartalmaz.

2. Tőkehalmájolaj:

Ha azon gondolkozol, hogy mit egyél a D -vitaminért, akkor erre az egyik legjobb válasz a csukamájolaj. Ha nem szereti túlságosan a halat, mint a D -vitamin elsődleges forrását, akkor a tőkehalmáj olaj tökéletes alternatíva. Kiváló forrás, amely d -vitaminban gazdag, és körülbelül 450 NE D -vitamint tartalmaz.

A csukamájolaj az A -vitamin gazdag forrása is, így nemcsak kiküszöböli a D -vitamin hiányát, hanem számos más előnnyel is jár a szervezet számára, ami megkönnyíti a növekedést és a különböző betegségek megelőzését.

3. Garnélarák:

vit d források

A tenger gyümölcseihez hasonlóan a garnélarák is a D -vitamin egyik táplálékforrásaként tekinthető. A garnélarákok azonban biztonságosan fogyaszthatók a szükséges D -vitamin -mennyiség kielégítésére, mivel zsírhiányosak, és ezáltal csökkentik a szervezetre gyakorolt ​​káros hatásokat. A rákok fogyasztása segíti a szervezetet a kívánt mennyiségű D -vitamin megszerzésében.

A garnélarák 152 NE D -vitamint tartalmaz, így az egyik legjobb D -vitamin -forrás. Továbbá, mivel alacsony a zsírtartalmuk, és így csökkentik a fogyasztók egészségére gyakorolt ​​esetleges mellékhatásokat.

4. Gomba:

A gomba az egyetlen növényi forrás a D -vitaminból. Pontosabban, a többi d3 -vitamin -étellel ellentétben a gombák gazdag d2 -vitamin -források, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A helyben termesztett gombák akár 130-450 NE d-vitamint is biztosíthatnak.

Előnyös, ha a vadon termő gombákat is felveheti étrendjébe, mivel akár 2300 NE D -vitamint is felajánlhatnak a szervezetnek. A gombák a vegetáriánusok számára a D -vitaminból készült élelmiszerek egyike, amelyet élvezhetnek a kívánt mennyiségű D -vitamin megszerzéséhez, igényeiknek és testigényüknek megfelelően..

5. Tojássárgája:

d -vitamint tartalmazó élelmiszerek

Azok az emberek, akik nem annyira kedvelik a halfogyasztást, kipróbálhatják a másik alternatív gazdag d -vitaminforrást, vagyis a tojássárgáját. A tojássárgáját nemcsak a D -vitamint tartalmazó élelmiszernek tekintik, hanem arról is ismert, hogy a kívánt tápértékkel gazdagítja a szervezetet..

A tojássárgája körülbelül 18-39 NE D-vitamint tartalmaz. Ez nem tűnik túl magasnak, de a tojássárgája általános táplálkozása valóban előnyösnek bizonyul a test növekedése szempontjából. A tojássárgák egy részét felveheti étrendjébe, és elolvashatja azok előnyeit.

6. Narancslé:

Ha nem talál ötletet arra vonatkozóan, hogyan lehet a D -vitamint az élelmiszerekből beszerezni, akkor megpróbálhatja ugyanezt narancslével is beszerezni. Sok olyan eset fordulhat elő, amikor az emberek vegetáriánusak és laktózreakcióik vannak, ebben az esetben a narancslé válik a végső megmentővé. Ezért a legtöbb országban a narancslevet d -vitaminnal dúsítják.

A narancslé körülbelül 142 NE D -vitamint biztosíthat Önnek, amellyel biztosíthatja szervezetének a kívánt mennyiségű D -vitamint. Fogjon reggelire egy pohár narancslevet, és szerezzen be belőle minden szükséges D -vitamin tápanyagot.

7. Tonhalkonzerv:

Sokan csak az íze és íze miatt élvezik a tonhalkonzervet. De tudod, hogy ez is az egyik legjobb D -vitamin forrás? Igen, a konzerv tonhal fogyasztása segíthet eltávolítani a D -vitamin hiányát a szervezetből, és ezáltal elősegíti a test növekedését.

A tonhalkonzerv átlagosan 236 NE D -vitamint tartalmaz, ami elegendő a szervezet napi szükségleteihez. Előfordulhat azonban, hogy nem eszik túlzott mennyiségben, mivel olyan toxint tartalmaz, amely a szervezetben felhalmozódva számos súlyos egészségügyi problémát okozhat.

8. Marha máj:

A marhahús a D -vitaminban gazdag élelmiszerek listájának egyik alapvető forrása, mivel a legkönnyebben és legegyszerűbben biztosítja a napi D -vitamin -szükségletet. Nem kell semmi különlegeset tennie a marhahús májával, hogy megkapja a szükséges mennyiségű D -vitamint, csak enni marha májat.

Mivel a marhahús szervhús, teljesíti a kívánt mennyiségű D -vitamint, amelyet a többi hús többsége nem tud biztosítani. Általánosságban elmondható, hogy a marhahús 149 NE D -vitamint tartalmaz, ami a többi húshoz képest hajlamos kielégíteni a kívánt D -vitamin -szükségletet..

9. Tej:

D -vitamin élelmiszerek listája

A tej az egyik olyan tápanyag, amelyet az emberek isznak, hogy szervezetüket kalciummal, foszforral és más vitaminokkal gazdagítsák. De nem sokan tudják, hogy a tej is segíthet nekik a kívánt mennyiségű D -vitamin megszerzésében. A D -vitamin tej olyan dolog, amiről az emberek még mindig nincsenek tisztában.

A tejet néha d -vitaminnal dúsítják, amely általában biztosítja a szükséges mennyiségű D -vitamint a felhasználók számára. A tej körülbelül 130 NE D -vitamint tartalmaz a felhasználók számára, ami általában nagyon hasznos a kívánt mennyiségű D -vitamin bevitelében.

10. Osztriga:

Az osztriga nemcsak ízletes és finom, hanem gazdag különböző tápanyagokban és vitaminokban. Az osztriga sok vitaminja közül a D -vitamin az egyik. Mivel az osztriga kevesebb kalóriát tartalmaz, a legjobb D -vitaminforrásnak tekintik, amely minimális egészségügyi kockázatot jelent a fogyasztók számára.

Az osztriga körülbelül 320 NE D -vitamint tartalmaz, ami elegendő a szervezet napi D -vitamin -fogyasztásának kielégítéséhez. Az osztriga a tökéletes válasz, ha azt keresi, hogy milyen ételek gazdagok D -vitaminban.

11. Szójatermékek:

Mivel a D -vitaminban gazdag élelmiszerek listájának nagy része állati eredetű termékeket vagy tenger gyümölcseit tartalmaz, valószínű, hogy a vegetáriánusok nem jutnak elegendő forráshoz ahhoz, hogy elegendő d -vitamint kapjanak. A szójatermékek használatával a vegetáriánus emberek a szervezetük igényeinek megfelelő mennyiségű D -vitamint kaphatnak.

Különféle szójatermékek állnak rendelkezésre, amelyek a kívánt mennyiségű D -vitamint kínálhatják a szervezet hatékony növekedéséhez. A szójatermékek átlagosan 99–119 NE D -vitamint kínálnak minden vegán és vegetáriánus embernek.

12. Vaj:

magas d -vitamin tartalmú ételek

A vaj egy másik forrás, amely gazdag D -vitaminban. A legtöbb ember a vajat zsíros anyagnak tartja, amely növelheti a problémák számát. Meglepetésként azonban a vaj azok közé az erőforrások közé tartozik, amelyek körülbelül 25-27 NE D-vitamint biztosítanak számukra a test növekedéséhez..

A szükséges mennyiségű vajból származó D -vitamin kivételével a D -vitamin előnyeit is felhasználhatja a sajtban és a D -vitamin napfényében. A vaj tartalmának egy részét felveheti étrendjébe, és gyorsan beszerezheti az igényeinek és a test igényeinek megfelelő mennyiségű D -vitamint.

13. Erősített gabonafélék:

A D -vitamin táplálkozási forrásain kívül sok más D -vitamin -forrás is van, amelyeket ezzel a vitaminnal dúsítanak. A dúsított gabonapelyhek kifejezetten azok számára készültek, akik nem kapják meg a kívánt mennyiségű D -vitamint a rendelkezésre álló forrásokból. A dúsított gabonafélék egyike azoknak az élelmiszerforrásoknak, amelyek mesterséges eszközökkel és a személy szükségleteinek megfelelően kapják a D -vitamin tápanyagait..

A dúsított gabonafélék IU -értéke attól függ, hogy milyen szükségletek miatt dúsítják. Akár 15 NE is lehet, és szükség esetén is magas lehet.

14. Kaviár:

A kaviár 232 NE D -vitaminnal az egyik leggazdagabb forrás a D -vitaminban gazdag élelmiszerek listáján. A d -vitamin mellett a kaviár gazdag vasforrás is. Ezért az egyik legjobb összetevőnek tekintik a kívánt mennyiségű D -vitamin megszerzéséhez. A kaviár rendszeres fogyasztása a megfelelő mennyiségű D-vitaminnal együtt segíthet a szívbetegségek gyógyításában és megelőzésében.

A kaviárt testépítésre is használhatja, mivel a kívánt mennyiségű fehérjét is tartalmazza. Továbbá, mivel a kaviár olcsó, bárki és bármilyen mennyiségben beszerezheti.

15. Makréla:

Ha el akarja kerülni a rák kockázatát, akkor nem lehet jobb étel, mint a makréla. Ezek az egyik legjobb D-vitamin-forrás, és segíthetnek a rákot okozó sejtek kockázatának csökkentésében. Segíti az ételt, hogy a megfelelő tápanyagokat és a D -vitamint is megkapja a rákos megbetegedések elleni küzdelemben. Cinket és kalciumot is kínál fogyasztói számára.

Mivel azonban ennek a halnak magas a tápértéke, gyakran javasolják, hogy az orvosok kerüljék a terhesség alatt. Minden más esetben kihasználhatja a makréla 540 NE D -vitamin előnyeit.

16. Ricotta sajt:

A ricotta sajt egyike azoknak a sajtoknak, amelyek a szervezet számára megfelelő mennyiségű D -vitamint biztosítanak azáltal, hogy elkerülik az egyéb egészségügyi kockázatokat. Kevesebb kalóriát és telített zsírt tartalmaz, így bárki félelem nélkül fogyaszthatja. A ricotta sajt elősegíti a szervezet megfelelő növekedését azáltal, hogy 25 NE D -vitamint szállít.

A ricotta sajtot az egészségügyi szakértők többsége javasolta, hogy a ricotta sajtot használják más sajt helyett. A legjobb formában jár el, hogy a szervezet számára a kívánt előnyöket biztosítsa, minimális egészségügyi kockázatokkal és problémákkal.

17. Fél laposhal:

Ez a sós hal a d3 -vitamin élelmiszerek listájának egyik alapvető neve is, amely elengedhetetlen a test növekedéséhez. A d-vitamin-gazdagság mellett a laposhal fehérjék és omega-3 zsírsavak gazdag forrása is. Ha rendszeresen fogyasztja ezt a sós halat, elegendő megelőzést kap a támadások és a stroke kockázatától.

Segít a test kialakításában is, mivel 1097 NE d -vitamint biztosít a szervezetnek. Ezt a halat bármilyen formában felveheti étrendjébe. Grillezheti, pörkölheti, piríthatja vagy egyszerűen ránthatja, hogy megkapja a kívánt mennyiségű D -vitamint.

18. Joghurt:

D -vitamin táplálékforrások

Ismeri ugyanazt a joghurtot, amelyet nyugtató tulajdonságai miatt előnyben részesít, és el tudja látni a kívánt mennyiségű D -vitamint? Nos, igen, a joghurt egy másik fantasztikus forrás a D -vitamin ételek listáján. A 115 NE D -vitamin szervezetbe juttatásával együtt hozzájárul az emésztőrendszer hatékony és nyugodt állapotának fenntartásához.

A joghurtban található fehérje hasznos a bőr és a haj szépségének fokozásában. Megfelelő mennyiségű tápanyagot biztosít számukra a növekedéshez. Tehát, amely élelmiszerekben megtalálható a D -vitamin, nos, a válasz egyszerű: joghurt.

A D -vitamin ételek mellékhatásai:

Bár a D-vitaminban gazdag étrendet gyakran biztonságosnak tekintik, a vitamin túlzott fogyasztása bizonyos lehetséges mellékhatásokat okozhat a felhasználóknak. Ezért azt javasoljuk, hogy az egészségügyi szakértőkkel folytatott megfelelő konzultációt követően vegye be a D -vitamint tartalmazó gyümölcsöket.

A lehetséges mellékhatások, amelyekkel a D-vitamin-élelmiszerek túlfogyasztásával szembesülhet, a következők:

  • Vesekövek.
  • Dis-orientációk.
  • Csontfájdalom.
  • Izomgyengeség.
  • Gyakori vizelés.
  • Hányinger, hányás.
  • Fogyás.
  • Gyakori szomjúság.

Tehát, hogy elkerülje ezeket a mellékhatásokat a D -vitaminnal dúsított élelmiszerekből, ezeket megfelelő adagban és korlátok között kell fogyasztania, attól függően, hogy a test állapota megengedi -e Önnek.

A különböző D -vitamin -tartalmú gyümölcsök és zöldségek döntő szerepet játszanak az ember egészségének lehető legjobb fejlesztésében. Ezek a természetes D -vitamin -forrásokból származó élelmiszerek mindenki számára megfelelőek, mivel csak olyan előnyöket kínálnak, amelyek a szervezet normális működéséhez szükségesek. Ezen információk kívánatos ismerete után mikor veszi fel ezeket a magas D -vitamin tartalmú ételeket étrendjébe?

Ha továbbra is kétségei vagy aggályai vannak a d -vitaminban gazdag élelmiszerekkel kapcsolatban, kérjük, tegye meg megjegyzéseiket az alábbiakban. Ezzel kapcsolatban pontos információkkal jelentkezünk. Véleményeit és javaslatait is értékelni fogjuk.